Lotyšsko – Švajčiarsko 0:1 (kon.) | Česko – Švédsko 2:4 (kon.)
koniec
Česko
2:4 (0:2, 2:2, 0:0)
Švédsko
Streda 12.02.2014, 18:00 • Bolšoj Aréna • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:14
    Dvaja českí hokejisti zamotali hlavy štyrom Švédom. Krejčí si potiahol puk medzi nohy, poslal puk na Frolíka a ten z prvej preveril Lundqvista. Henrik je proste pán brankár a ani tento puk neskončil za jeho chrbtom.
     
    55:21
    Predstavte si to, ruskí fanúšikovia skandujú "šajbu".
     
    53:00
    Obrovská príležitosť českého obrancu Kaberleho po priťuknutí od Jágra. Toto bola neskutočná šanca na zníženie a na drámu!
     
    52:33
    Krásna kombinácia Daniela Sedina, ktorý sa po prvýkrát v zápase predviedol. Posúval puk spoza brány na Loui Erikssona, Salák je zatiaľ pozorný a vyzerá poriadne v pohode. To bola šanca!
     
    51:38
    Hemský sa dostal poľahky do útočného pásma, prenechal Palátovi, ktorý švihom vystrelil, betón Lundqvista na mieste, to bola šanca!
     
    48:38
    Typické bláznivé kľučky Hemského, dvaja pred Lundqvistom. Tentokrát však Aleš fanúšikov rozhodne nepotešil! Henrik už bol prekonaný.
     
    46:28
    Opäť tvrdý súboj v rohu pri mantineli. Na ľade sa nám iskrí. Švédi majú byť prečo nervózni. Na trestnú odchádza Ekman-Larsson.
     
    43:50
    Plekanec sa odpútal od protihráča, no vystreliť nestihol. Jágr dostal puk, no bol hákovaný Krugerom – presilovka Česko.
     
    40:45
    Bude sa vylučovať, je po presilovke Česka – sekanie – Petr Nedvěd.
     
    40:27
    Čistá šanca Plekanca, nahrávka mala oči, ale strela akoby oslepla, Lundqvist kryje.
     
    39:59
    Česko bude hrať presilovku! Jimmie Ericsson – hákovanie.
     
    38:44
    Voráčkovi preskočil puk hokejku, po nepresnej prihrávke zachytil puk Krejčí, posielal na Erata a ten na Jakuba. Česi teraz premrhali čistú gólovku!
     
    37:49
    Výborná príležitosť po prihrávke spoza brány pálil z prvej Steen, Salák výborný! Toto mohol byť ďalší gól!
     
    37:04
    Pravá žrď zvonila za Salákom – šťastie po Berglundovej strele!
     
    33:37
    Švédi menia pozície, strela z prvej od Bäckströma. Salák sa presúval, ale puk sa dostal len do jeho výstroje.
     
    31:55
    Podrazenie a na trestnú lavicu pôjde opäť český hokejista. Len aby to nemrzelo. Nedvěd na trestnej.
     
    30:01
    Česko dalo gól!
    Tak toto nie je možné, hrá sa hore dole. Typická akcia JAROMÍRA JÁGRA. Náhodný gól, ťah na bránu od Jardu z pravej strany, bekhendové posunutie do priestoru brány a Lundqvist aj po druhýkrát kapituloval. Asistencie: Tomáš Plekanec, Tomáš Kaberle.
     
    29:15
    Na druhej strane obrovská šanca washingtonského Bäckströma, betón Saláka na mieste!
     
    28:12
    Česko dalo gól!
    Tak konečne to tam padlo! MAREK ŽIDLICKÝ a jeho famózna strela príklepom! Po prenechaní puku Eliášom bomba od Mareka vymietla pavučinku v Henrikovej bráne, na toto proste Lundqvist nemal. Konečne Čechom vyšla rozohrávka. Asistencie: Patrik Eliáš, Zbyněk Michálek.
     
    26:45
    Famózny zákrok Henrika Lundqvista po strele z medzikružia od Romana Červenku! Semafor kráľa Henrika nedovolil, aby sa Česi radovali z gólu!
     
    24:07
    Švédsko dalo gól!
    Vyzeralo to na spackanú presilovku, ale ofenzívny bek ERIK KARLSSON nemá konkurenciu. Delovka od modrej, Salák si ani len nechytil puk do lapačky, nič ľahké pre Česko a po 25. minútach je to 4:0!
     
    22:16
    Ďalšia presilovka po ataku na Karlssona. Na trestnej lavici opäť Marek Židlický za nedovolené bránenie.
     
    20:51
    V bráne českého tímu Alexander Salák!
     
    20:51
    Švédsko dalo gól!
    Famózny začiatok švédskych hokejistov. Česi budú mať o čom premýšľať. Gól strieľa HENRIK ZETTERBERG, ktorý sa obtočil na pravom kruhu a vystrelil. Ľavý vinkeľ plus clonenie Steena a je to už o tri góly! Asistencie: Gabriel Landeskog.
     
    18:09
    Opäť sa bude vylučovať. Landeskog a aj Židlický na trestnej lavici. Marek sedí za oplácanie a Gabriel za nedovolené bránenie.
     
    14:20
    Tentorkrát si zahrajú presilovku Česi. Po dobrej strele od Červenku si sadá na lavicu Tallinder za hákovanie Jágra.
     
    13:17
    Švédsko dalo gól!
    Presilovka prežitá, avšak zabudnutie na modrej čiare sa trestá. Parádna prihrávka krížom cez ihrisko od Ekmana-Larssona, Krajíček nezachytil korčuľujúceho PATRIKA BERGLUNDA, ktorý popod betóny upravuje skóre na 2:0! Asistencie: Oliver Ekman-Larsson, Henrik Lundqvist.
     
    11:00
    Štvrtá švédska formácia si vypýtala ďalší faul. Presilová hra po faule od Michala Barinku – nedovolené bránenie.
     
    10:07
    Švédsko dalo gól!
    Česko prehráva vlastnou chybou, keď si na seba vypýtal faul Karlsson. Erat si môže sypať popol na hlavu. Šesť hráčov na ľade, tlak najväčší v zápase, strely Karlssona a gól po tretej z nich. ERIK KARLSSON je teda prvým hráčom Švédska, ktorý sa dokázal presadiť na ZOH v Soči. Asistencie: Oliver Ekman-Larsson, Alexander Steen
     
    00:50
    Jágr vzal puk z hokejky modrých. Na Lundqvista sa rútil Jágr spolu so svojím spoluhráčom. Bekhendová strela nebola vhodným riešením. Obrovská šanca hneď od úvodu!

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Jakub Mitter

    Góly a asistencie: 29. Židlický (Eliáš, Z. Michálek), 31. Jágr (Plekanec, Kaberle) – 11. Karlsson (Ekman-Larsson, Steen), 14. Berglund (Ekman-Larsson, Lundqvist), 21. Zetterberg (Landeskog), 25. Karlsson


    Česko: Kovář (Salák) – Židlický, Z. Michálek, Kaberle, Rozsíval, Barinka, Krajíček, Šmíd – Červenka, Plekanec, Jágr – Palát, Krejčí, Voráček – Eliáš, Erat, Nedvěd – M. Michálek, Novotný, Frolík, Hemský
    Švédsko: Lundqvist (Enroth) – Jo. Ericsson, Kronwall, Hjalmarsson, Oduya, Ekman-Larsson, Karlsson, Tallinder – Steen, Zetterberg, Landeskog – Bäckström, Eriksson, Sedin – Alfredson, Berglund, Nyquist – Kruger, Silfverberg, Ji. Ericsson, Hagelin

    Rozhodca: K. Olenin (RUS), K. Sutherland (CAN) – I. Dedioulia (BLR), G. Devorski (CAN)