Žilina – Piešťany 4:1 (kon.) | Martin – Poprad 4:1 (kon.) | Nitra – Košice 0:1 (kon.)
Trenčín – Skalica 5:6 (0:1 po s.n.) | B. Bystrica – Zvolen 7:1 (kon.)
koniec
HK Nitra
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
HC Košice
Utorok 11.02.2014, 17:00 • Nitra aréna • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:34
    Poriadny závar pred Staňom! Košický gólman ležal na zemi a pred ním bolo množstvo dorážajúcich hráčov. Ak ale do košickej svätyne nepadlo toto, tak už zrejme nič.
     
    59:13
    Lakosil na striedačke! Nitra hrá v šestici.
     
    55:21
    Nitra si týmto faulom veľmi nepomohla a bude sa brániť. Kováčik sa previnil podrazením.
     
    49:29
    Nitrania už dvíhali ruky nad hlavy! Lukáš Novák i Roman Tománek mali k dispozícii vyložení šance, no po ich strelách sa rozvlnila iba bočná sieť. Nitra stupňuje svoj tlak.
     
    48:55
    Obrovská šanca Nitry! Z bezprostrednej vzdialenosti pálil Mráz, ale ani tento puk v sieti neskončil. Brankár Staňa predvádza bezchybný výkon a puk opäť raz skončil v jeho výstroji.
     
    47:46
    Košičania sa budú opäť brániť! Cebák odchádza na dve minúty na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    47:26
    Nemožné! Nitra nepremenila ďalšiu vyloženú šancu, keď sa jeden z domácich rútil sám na brankára Staňu, ale ten opäť raz predviedol ukážkový zákrok a nenechal sa zaskočiť.
     
    44:16
    Košičania sa dokonca dostali aj do zakončenia. Bartánus sa zmocnil puku vo vlastnom útočnom pásma a vypálil z ľavej strany, ale brankár Lakosil sa predviedol a zahasil tak veľkú chybu svojich spoluhráčov.
     
    43:15
    Nitra si zahrá presilovku! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Svatoš.
     
    41:45
    Výborná šanca Košíc! Jenčík sa opäť raz predviedol a po pravej strane sa rútil do zakončenia, ktoré zmaril Lakosil.
     
    38:15
    Veľká šanca Košíc! Hostia sú ešte stále na ľade a po nevýrazenjších minútach mohli opäť udrieť. Svatoš sa natlačil do zakončenia pred Lakosila, ale domáci gólman v rozkľaku na zemi puk schoval v lapačke.
     
    36:10
    Chrenko predviedol šikovné ruky a takmer sa mu podarilo vyrovnať! Tomáš sa pretlačil až do zakončenia, ale v ňom nemal proti skúsenému brankárovi žiadnu šancu na gól.
     
    32:45
    Obrovský tlak vyvinula Nitra na svojho súpera počas dvojnásobnej presilovky. Domáci hokejisti robia čo môžu, ale Staňa v bránke čaruje a vyrovnanie neprichádza.
     
    32:11
    Veľmi netaktické vyhodenie puku zo strany Košičana Cebáka! Hostia sa budú brániť v trojici!
     
    28:07
    Rozhodcovia udelili tresty. Košičan Klouček dostáva 5+DKZ za napadnutie a odchádza rovno do šatní. Domáci Michal Novák si odsedí desaťminútový osobný trest za údery.
     
    28:07
    Miro Kováčik sa našťastie postavil a za pomoci lekára i vlastných spoluhráčov odchádza na striedačku. Rozhodcovia sa radia, ako naložia s trestami.
     
    28:07
    Tvrdý zákrok zo strany hosťujúceho Kloučeka! Ten tvrdo atakoval k zemi domáceho Kováčika, ktorý sa v bolestiach zviera na ľadovej ploche. Michal Novák a Tomáš Klouček si to následne chceli vysvetliť päsťami, ale nič také sa nekonalo. aktuálne sa zraky prítomných upierajú na Kováčika, ktorý stále leží na ľade.
     
    26:27
    Veľká šanca Nitry! Košická defenzíva trochu zaváhala pri preberaní hráčov pred vlastným brankárom a napokon sa k strele dostal Tománek. Ten v čistej šanci ale míňa priestor troch žrdí.
     
    25:33
    Medzičasom sa hrá už opäť v plnom počte, čo hosťom zjavne vôbec nevadí. Jenčík to skúsil individuálne, ale jeho zakončenie skončilo iba u Lakosila.
     
    23:29
    Obrovská šanca Nitry počas vlastného oslabenia! Kolba poriadne zaváhal v rozohrávke pri vlastnej bránke, puk daroval Tománkovi, ale ten zoči-voči Staňovi neuspel.
     
    23:18
    Vylúčenie na strane Nitry! Na trestnú lavicu smeruje Bajtek za podrazenie.
     
    21:03
    Obrovská šanca Nitry! Cez Tománka sa domáci dostali do pásma a takmer z toho bol vyrovnávajúci presný zásah. Staňa ležal na zemi, o dorážky sa pokúšali všetci prítomní Corgoni, no puk z hokejky Lukáša Nováka do siete aj tak neprenikol.
     
    17:16
    Veľká šanca Košíc! Bartoš posunul puk pred bránu spoluhráčovi Bartánusovi, ale jeho zakončenie skončilo iba vo výstroji Lakosila. Nitriansky gólman si na svoje konto pripísal veľmi dôležitý zákrok.
     
    11:59
    Nitra takmer vyrovnala! Po dlhom kombinovaní sa domáci odhodlali k strele, ktorú sa ešte snažil do siete usmerniť Lukáš Novák, no puk skončil iba pár centimetrov od bránky Košičanov.
     
    10:27
    Košičania sa budú prvýkrát v zápase brániť! za podrazenie odchádza na trestnú lavicu Klouček.
     
    09:19
    Košice dali gól!

    Toto môže domácich hráčov ešte mrzieť! Defenzíva na modrej čiare neustrážila RICHARDA JENČÍKA, ktorý predviedol svoje šikovné ruky, zbavil sa posledných brániacich hráčov a rútil sa už iba zoči-voči Lakosilovi. Ten nemal na jeho prudkä a dobre mierenú strelu žadnu šancu. Asistencie Marek Bartánus.
     
    08:55
    Veľká šanca Nitry! Domáci hokejisti obsadili útočné pásmo a ich akciu zastavila iba konštrukcia košickej svätyne. Teraz mal Staňa veľké šťastie.
     
    03:49
    Ďalšia veľká šanca domácich hokejistov! Nitra zovrela súpera v pásme a takmer sa jej podarilo otvoriť skóre tohto duelu. Lelkeš bol na konci útočnej kombinácie, ktorá ale skončila iba vo výstroji Staňu.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 10. Jenčík (Bartánus)


    HK Nitra: Lakosil – Milo, Nádašdi, König, Ordzovenský, Kuzma, Michal Novák, Piačka, Ďurkech – Henrich Ručkay, Kováčik, Jakub Ručkay – Tománek Stümpel, Lukáš Novák – Segľa, Chcrenko, Pupák – Bajtek, Lelkeš, Mráz
    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Macejko – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Jenčík (A), Bartoš, Bartánus – Borecký, Hrnka, Svatoš – Jokeľ, Boltun, Hinďoš, Matúš Chovan

    Rozhodca: Müllner, Stano – Sčensný, Šefčík