Žilina – Piešťany 4:1 (kon.) | Martin – Poprad 4:1 (kon.) | Nitra – Košice 0:1 (kon.)
Trenčín – Skalica 5:6 (0:1 po s.n.) | B. Bystrica – Zvolen 7:1 (kon.)
koniec
HK Nitra
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
HC Košice
Utorok 11.02.2014, 17:00 • Nitra aréna • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. V šlágri 48. kola sa dnes na domácom klzisku predstaví druhá Nitra v zápase proti prvým Košiciam a vám zo stretnutia vďaka nášmu textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Bodový rozdiel medzi týmito dvomi tímami sa aktuálne zastavil na čísle 5. Nitrianski hokejisti veľmi sympaticky skresali náskok Košíc a teraz im už poriadne „dýchajú na chrbát“. Všetci účastníci Tipsport extraligy doposiaľ odohrali 49 zápasov. Východniari v nich získali 107 bodov, Corgoni 102. Dominanciu týchto tímov v našej najvyššej hokejovej súťaži jasne potvrdzuje i celkové skóre. Zatiaľ čo Košičania ho majú 153:89 (čo znamená, že majú najlepšiu defenzívu a druhý najproduktívnejší útok), nitrianski hokejisti sa s celkovým pomerom vsietených a inkasovaných gólov rovnako nedajú zahanbiť. 169:101 znamená najproduktívnejší útok a druhú najlepšiu obranu. Dnes teda budeme svedkami bezkonkurenčne najlepších tímov základnej časti sezóny 2013/2014.

    Favorita tohto duelu je mimoriadne náročné určiť. Mierne preferovaná je výhra Nitry, ktorá sa bude doma spoliehať na svelú kulisu a podporu z hľadiska. Na triumf domácich vypísali stávková kancelárie kurz približne 2,2. Ak si myslíte, že zápas zvládnu lepše Košičania, určite využite ponuku pohybujúcu sa okolo čísla 2,46. Remízu po šesťdesiatich minútach hry si môžete natipovať s ponukou približne 4.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Lakosil – Milo, Nádašdi, König, Ordzovenský, Kuzma, Michal Novák, Piačka, Ďurkech – Henrich Ručkay, Kováčik, Jakub Ručkay – Tománek Stümpel, Lukáš Novák – Segľa, Chcrenko, Pupák – Bajtek, Lelkeš, Mráz

    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Macejko – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Jenčík (A), Bartoš, Bartánus – Borecký, Hrnka, Svatoš – Jokeľ, Boltun, Hinďoš, Matúš Chovan

    Rozhodca: Müllner, Stano – Sčensný, Šefčík.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a veľký šláger sa môže o pár desiatok sekúnd začať. Domáci hokejisti nastúpia v modrých dresoch, hostia v bielej farbe. Trénerom Nitry je Antonín Stavjaňa, Košičanov vedie kouč Anton Tomko.

    V bránke Nitry začína Vlastimil Lakosil, na opačnej polovici ľadovej plochy sa predstaví Rastislav Staňa
     
    Kapitáni oboch tímov domáci Stümpel i hosťujúci Štrbák si podali ruky s rozhodcami a tak už nič nebráni úvodnému vhazdzovaniu.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:19
    Domáci začali aktívnejšie a už sa dostali do sľubnej príležitosti! Na útočnej modrej čiare si na puk počkal Lukáš Novák a po pravej strane sa rútil na Staňu, ten ale jeho nájazd zneškodniť nemusel. Puk skončil mimo priestoru troch žrdí.
     
    00:56
    Košickí hokejisti si takéto zaváhania v úvode dovoliť určite nemôžu a hru už upokojuje kapitán Štrbák za vlastnou svätyňu. Hostia sa s rozohrávkou vôbec neponáhľa.
     
    01:16
    Nitra nechce urobiť žiadnu zbytočnú chybu. Hostia puk síce držia na hokejkách, ale sú vytlačení iba do okolia stredového kruhu, odkiaľ strieľať nemôžu.
     
    01:55
    Staňa nezačal najistejšie! Toto bola pomerne čitateľná strela v podaní domácich hráčov, ale košický gólman poriadne zaváhal a puk iba vyrazil pred seba. Tam to jeho defenzíva upratala.
     
    02:23
    A po úvodných dvoch minútach môžeme väčšiu aktivitu pripísať na stranu domáceho celku. Nitrania si jasne uvedomujú dôležitosť tohto duelu a pristupujú k nemu veľmi zodpovedne.
     
    02:59
    Hrá sa v skvelej atmosfére. Domáce tribúny povzbudzujú svojich obľúbencov, tým sa zatiaľ darí veľmi sympaticky.
     
    03:21
    Košičania si musia dávať veľký pozor aj na takéto strely! Nahodenie od útočnej modrej čiary mohlo poriadne prekvapiť košického gólmana, ktorý sa iba obzrel za seba. Teraz mal ale šťastie, puk skončil tesne vedľa pravej žrde jeho svätyne.
     
    03:49
    Ďalšia veľká šanca domácich hokejistov! Nitra zovrela súpera v pásme a takmer sa jej podarilo otvoriť skóre tohto duelu. Lelkeš bol na konci útočnej kombinácie, ktorá ale skončila iba vo výstroji Staňu.
     
    04:35
    Aj napriek niekoľkým šanciam Nitry možno úvod označiť za pomerne opatrný. Ani jeden z celkov určite nechce v dôležitom zápase urobiť fatálnu chybu.
     
    05:07
    Sledujeme dokonalosť defenzív. Košičania by aj chceli konečne ísť do útoku, ale vôbec sa im nedarí preniknúť do pásma, kde by mohli prvýkrát ohroziť Lakosila.
     
    05:59
    Nitra sa vyznačuje veľkou snahou a bojovnosťou. Domáci hokejisti sa pokúšajú predrať do pásma, ale popri mantinelu to nejde.
     
    06:45
    Košičania sa konečne dostali k prvému streleckému zakončeniu. Bol to zrejme Jokeľ, kto pálil od modrej čiary, ale Lakosil si s prehľadom poradil.
     
    07:15
    Nitra ale žiadne ďalšie ohrozenie svojho gólmana nepripúšťa. Domáci hokejisti už puk vyviezli z pásma a hrnú sa do útoku.
     
    07:40
    Košičania sa ale opäť pokúsili dostať do pásma! Za vysunutým pukom šprintoval Sojčík, ale napokon ho nestihol a je z toho iba zakázané uvoľnenie Košíc.
     
    08:22
    Nitra to poriadne roztočila! Domáci hokejisti sa nasťahovali do pásma a pokúšajú sa vyšachovať defenzívu Košíc, no tá je zatiaľ pozorná.
     
    08:55
    Veľká šanca Nitry! Domáci hokejisti obsadili útočné pásmo a ich akciu zastavila iba konštrukcia košickej svätyne. Teraz mal Staňa veľké šťastie.
     
    09:19
    Košice dali gól!

    Toto môže domácich hráčov ešte mrzieť! Defenzíva na modrej čiare neustrážila RICHARDA JENČÍKA, ktorý predviedol svoje šikovné ruky, zbavil sa posledných brániacich hráčov a rútil sa už iba zoči-voči Lakosilovi. Ten nemal na jeho prudkä a dobre mierenú strelu žadnu šancu. Asistencie Marek Bartánus.
     
    10:27
    Košičania sa budú prvýkrát v zápase brániť! za podrazenie odchádza na trestnú lavicu Klouček.
     
    10:55
    Nitra začala presilovku veľmi aktívne. Domáci hokejisti vrhli svoje sily do pokusu o vyrovnávajúci gól, ten ale príde najskôr po novej akcii, pretože Košičania puk vyhodili z vlastného pásma.
     
    11:36
    Nitra sa vrátila späť pred Staňu a nebezpečne kombinuje. Košický brankár musí byť neustále v strehu, domáci sú poriadne nebezpeční.
     
    11:59
    Nitra takmer vyrovnala! Po dlhom kombinovaní sa domáci odhodlali k strele, ktorú sa ešte snažil do siete usmerniť Lukáš Novák, no puk skončil iba pár centimetrov od bránky Košičanov.
     
    12:20
    Presilovka Nitry sa už chýli k záveru. Domáci to ešte skúšajú akýmkoľvek spôsobom, no s najväčšou pravdepodobnosťou sa im už v tejto početnej nerovnováhe nepodarí skórovať.
     
    12:56
    Presilovka Nitry je už pár desiatok sekúnd minulosťou. Domáci hokejisti hrajú v plnom počte, no aj napriek tomu sa snažia pokračovať v ofenzívnom tlaku.
     
    13:24
    Tlak ale upadol. Nitra nemá proti najlepšej defenzíve ligy takmer žiaden priestor a s tým veľa neurobí ani najproduktívnejší útok súťaže.
     
    13:59
    Je to akási hra o nervy. Košičania sa dostali do vedenia z jednej jedinej šance, ktorú doposiaľ mali. Nitra posiela na Staňu puk za pukom, ale košický brankár zatiaľ predvádza svoje kvality.
     
    14:46
    Košičania sa pokúsili o ďalšiu nebezpečnú strelu. Táto situácia ale pre Lakosila vôbec nebola náročná, po Boltunovej rane od modrej čiary si iba preveril svoje reflexy.
     
    15:12
    Hosťujúci Hinďoš to skúsil individuálne. Nebola to vôbec zbytočná snaha. Nitrianska defenzíva dostala zabrať, no napokon všetko hasil aj tak Lakosil.
     
    15:43
    Medzičasom sa nám začala posledná päťminútovka tejto tretiny. Nitra sa pokúsi o založenie ďalšej útočnej akcie.
     
    16:12
    Ale ani po nej vyrovnávajúci gól nepríde. Defenzíva hosťujúceho celku uzavrela svoje pásmo a strelu na Staňu nevidíme.
     
    16:54
    Nitre sa ale predsa len dostala ku streleckému zakončeniu. Išlo o akési propagačné vypálenie od útočnej modrej čiary, no to v sieti skončiť nemohlo.
     
    17:16
    Veľká šanca Košíc! Bartoš posunul puk pred bránu spoluhráčovi Bartánusovi, ale jeho zakončenie skončilo iba vo výstroji Lakosila. Nitriansky gólman si na svoje konto pripísal veľmi dôležitý zákrok.
     
    17:54
    Košičania sa v týchto chvíľach nabudili a zvýšili svoju útočnú aktivitu. Bartošova formácia sa opäť pokúsila o nebezpečné zakončenie, ale tentokrát to hosťom nevyšlo.
     
    18:21
    Začala sa posledná dvojminútovka a to je ďalší impulz pre Nitru. Domáci hráči sa nasťahovali do pásma a pokúšajú sa roztočiť pred Staňom veľký kolotoč.
     
    18:55
    Vidíme menšiu strkanicu, ale bitka z toho nie je. Domáci sa nasťahovali do pásma a za Staňovou bránkou si do vlasov skočili Kolba s Kováčikom. Skôr, než si stihli čokoľvek povedať priletel rozhodca, ktorý ich hneď oddelil.
     
    19:23
    Šláger kola je neodmysliteľne spojený aj s emóciami. Tie sú silnejšie zrejme na strane Nitry, ktorú dopredu ženie skvelé publikum. Oceliari ale zatiaľ odolávajú.
     
    19:48
    A s najväčšou pravdepodobnosťou v tejto tretine už aj odolajú. Nitra síce ešte vrhá svoje sily do útoku, ale nedarí sa jej v zakončení proti pozornému Staňovi.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina stretnutia je za nami. Aktívnejšie ho začali domáci hokejisti, ktorí ale nevyužili svoj úvodný tlak a naopak, Košice pustili do vedenia z prvej vážnejšej situácie. V zvyšnej časti dvadsaťminútovky sa už nitrianskym hokejistom vyrovnať nepodarilo.

    Druhá tretina začne približne o 17:46.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:16
    Druhá tretina začala výherným buly Košičanov. Tí sa ihneď pokúsili dostať do zakončenia, ale nahodenie puku do pásma im to nezabezpečilo.
     
    20:45
    Košičania to skúšajú aj naďalej, Za bránkou puk vybojoval Sojčík a pokúsil sa ho posunúť niekomu zo spoluhráčov do lepšej pozície, ale tam nik z hokejistov v bielom drese nebol.
     
    21:03
    Obrovská šanca Nitry! Cez Tománka sa domáci dostali do pásma a takmer z toho bol vyrovnávajúci presný zásah. Staňa ležal na zemi, o dorážky sa pokúšali všetci prítomní Corgoni, no puk z hokejky Lukáša Nováka do siete aj tak neprenikol.
     
    21:47
    Nitra si ale musí dávať pozor aj na opačnej polovici ľadovej plochy. Tam to skúsili Košičania, ale Lakosil s nahodeným pukom nemal žiadne starosti a poľahky si ho stiahol do výstroje.
     
    22:13
    Nitra chcela do pásma, ale zastavil ju pomerne prísny ofsajd. Nitrianski hokejisti sa rozhorčujú márne, štvorica rozhodcov má oči všade.
     
    22:32
    A takmer na vlas rovnaká situácia aj na opačnej strane. Tentokrát arbitri nepustili do pásma hostí, ktorí sa takisto vyskytli v tesnom ofsajde.
     
    23:18
    Vylúčenie na strane Nitry! Na trestnú lavicu smeruje Bajtek za podrazenie.
     
    23:29
    Obrovská šanca Nitry počas vlastného oslabenia! Kolba poriadne zaváhal v rozohrávke pri vlastnej bránke, puk daroval Tománkovi, ale ten zoči-voči Staňovi neuspel.
     
    24:01
    Nitra začala presilovku skutočne výborne a získala aj útočné pásmo. Samozrejme, Ďalší tlak zo strany domácich neprichádza a Corgoni sa sústreďujú na defenzívu.
     
    24:39
    Obrana sa Nitranom darí ukážkovo. Puk vyhodený opäť až za Staňu a Košice sa musia vysťahovať z pásma. Táto oslabovka sa domácim darí výborne.
     
    25:10
    Košičania až v samom závere presilovky v útočnom pásme. Stalo sa tak po kontroverznom zákroku za Staňovou bránkou, po ktorom skončil forčekujúci hráč Nitry na zemi. Rozhodcovia nepískajú.
     
    25:33
    Medzičasom sa hrá už opäť v plnom počte, čo hosťom zjavne vôbec nevadí. Jenčík to skúsil individuálne, ale jeho zakončenie skončilo iba u Lakosila.
     
    25:42
    Hra sa musí na malý moment prerušiť. Na ľadovú plochu dopadli predmety od fanúšikov, ktorým sa nepáči nepotrestanie spomínaného zákroku Košičanov.
     
    26:27
    Veľká šanca Nitry! Košická defenzíva trochu zaváhala pri preberaní hráčov pred vlastným brankárom a napokon sa k strele dostal Tománek. Ten v čistej šanci ale míňa priestor troch žrdí.
     
    27:10
    Košičania sa takisto pokúsili dostať do peknej šance, ale Bicekova strela z veľkého uhla nebola z kategórie nebezpečných.
     
    27:54
    Nitra rozhodne nie je slabším tímom a na ľadovej ploche vidíme jej boj o vyrovnanie. Aj napriek tomu, že zápas sa blíži k polovici, ešte o ničom nie je rozhodnuté.
     
    28:07
    Tvrdý zákrok zo strany hosťujúceho Kloučeka! Ten tvrdo atakoval k zemi domáceho Kováčika, ktorý sa v bolestiach zviera na ľadovej ploche. Michal Novák a Tomáš Klouček si to následne chceli vysvetliť päsťami, ale nič také sa nekonalo. aktuálne sa zraky prítomných upierajú na Kováčika, ktorý stále leží na ľade.
     
    28:07
    Miro Kováčik sa našťastie postavil a za pomoci lekára i vlastných spoluhráčov odchádza na striedačku. Rozhodcovia sa radia, ako naložia s trestami.
     
    28:07
    Rozhodcovia udelili tresty. Košičan Klouček dostáva 5+DKZ za napadnutie a odchádza rovno do šatní. Domáci Michal Novák si odsedí desaťminútový osobný trest za údery.
     
    28:57
    Nitra začala dlhú presilovku aktívne, ale po puk museli domáci hráči korčuľovať až za Lakosila. Košickí hokejisti nezaváhali a po prvej príležitosti ho odpálili ďaleko od Staňu.
     
    29:30
    Teraz sa už ale domáci v pásme usadili a pred Staňom roztočili poriadny kolotoč. Košičania nevedia kam skôr skočiť, no zatiaľ súpera do zakončenia nepúšťajú.
     
    30:24
    Na útočnej modrej čiare si puk pýtalo niekoľko domácich hokejisti, medzi nimi i kapitán Stümpel. Ani jeden však kus čiernej gumy nedostal.
     
    30:55
    Hrá sa dlho bez prerušenia a puk je opäť mimo útočného pásma domácich. Košičania hrajú vo vlastnom oslabení ukážkovo.
     
    31:23
    Ubehli už viac ako dve minúty presilovky Nitry. Domáci hokejisti sa síce snažia, ale dnes im to vôbec nevychádza.
     
    31:55
    Obraz hry sa stále nemení. Puk Košičania odpaľujú ďaleko od vlastnej svätyne a bránia sa bez závažnejších problémov.
     
    32:11
    Veľmi netaktické vyhodenie puku zo strany Košičana Cebáka! Hostia sa budú brániť v trojici!
     
    32:45
    Obrovský tlak vyvinula Nitra na svojho súpera počas dvojnásobnej presilovky. Domáci hokejisti robia čo môžu, ale Staňa v bránke čaruje a vyrovnanie neprichádza.
     
    33:07
    Prišiel ale návrat hráča po dlhom desaťminútovom treste Košíc. Hostia sa budú brániť v štvorici. Nitriansky tlak pokračuje.
     
    33:37
    Nitra stále drží puk v útočnom pásme. Domáci hokejisti majú k dispozícii ďalšie pokračovanie presilovky, ale stále sa nevedia presadiť.
     
    34:11
    Aj druhá presilovka Nitry je už minulosťou. Košičania sa po celý čas bránili skutočne ukážkovo a musíme uznať, že Nitre veľa šancí na zakončenie do siete nedali.
     
    34:57
    Po dlhom čase sa hrá v plnom počte. Košičania sa síce pokúsili hneď dostať do útoku, ale to im vôbec nevyšlo a strelu na Lakosila sme nevideli.
     
    35:27
    Naďalej pokračujeme v kvalitnom hokeji, ktorý šláger kola ponúka divákom pod Zoborom. V Nitre vládne aj napriek nepriaznivého stavu pre domácich skvelá atmosféra, ktorá ženie domácich vpred.
     
    36:10
    Chrenko predviedol šikovné ruky a takmer sa mu podarilo vyrovnať! Tomáš sa pretlačil až do zakončenia, ale v ňom nemal proti skúsenému brankárovi žiadnu šancu na gól.
     
    36:45
    Brankár Staňa privádza do zúfalstva už ďalší extraligový tím. Košický odchovanec predvádza v drese aktuálneho viecemajstra ďalší skvelý výkon, ktorý musí Nitre liezť poriadne na nervy.
     
    37:12
    Košičania sa takisto pokúsili o útok. na jeho konci sme síce videli strelu, ale tá nebola z kategórie nebezpečných a stav stretnutia sa nám stále nemení.
     
    37:45
    Ďalšia tretina sa nám nezadržateľne blíži ku svojmu záveru. Na ľadovej ploche sledujeme súboj defenzív, ktoré odmietajú akékoľvek ohrozenie bránky na jednej alebo druhej strane.
     
    38:15
    Veľká šanca Košíc! Hostia sú ešte stále na ľade a po nevýrazenjších minútach mohli opäť udrieť. Svatoš sa natlačil do zakončenia pred Lakosila, ale domáci gólman v rozkľaku na zemi puk schoval v lapačke.
     
    38:56
    Táto tretina skutočne spĺňa všetky požiadavky duelu s označením šlágra kola. Hra sa prelieva zo strany na stranu, ale defenzívy oboch celkov predvádzajú skvelý výkon a my sme stále videli iba jeden gól.
     
    19:23
    Prebieha už záverečná minúta prvej tretiny a s najväčšou pravdepodobnosťou už nebudeme svedkami žiadnej ďalšej príležitosti ani jedného z tímov.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou bezgólovú tretinu. Videli sme v nej viacero zaujímavých šancí, ale i nepríjemný moment, po ktorom skončil na zemi domáci Michal Kováčik. Ten je ale v poriadku a po niekoľkých minútach sa už zapájal späť do diania na ľadovej ploche. Po dvoch tretinách je stav 0:1 v prospech Košíc, no o víťazstve ešte pravdepodobne rozhodnuté nie je.

    Tretia tretina začne približne o 18:39.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:23
    Košičania sa hneď v úvode záverečnej časti hry dostali do pásma. ale nepomohlo im to. Češík sa márne naťahoval po puku. Proti defenzíve Nitry nemal šancu.
     
    41:45
    Výborná šanca Košíc! Jenčík sa opäť raz predviedol a po pravej strane sa rútil do zakončenia, ktoré zmaril Lakosil.
     
    42:31
    Tretia tretina vôbec nezaostáva za nastaveným trendom. Košičnaia začali veľmi aktívne a pokúšajú sa navýšiť svoje vedenie. Zatiaľ sa im to veľmi nedarí.
     
    42:59
    Zahanbiť sa ale nechcú nechať ani domáci hráči. Tí sa dostali do pásma, ale tam boli iba zatlačení k mantinelu,odkiaľ strieľať nemôžu.
     
    43:15
    Nitra si zahrá presilovku! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Svatoš.
     
    43:32
    Košičania začali vlastnú početnú nevýhodu ukážkovo, Puk sa im podarilo vyhodiť ďaleko od vlastnej svätyne a Nitra sa musí z pásma vysťahovať.
     
    43:58
    Situácia sa zopakovala. Nitrianskym hokejistom pomaly ubúdajú presilovkové sekundy a toto domácim vôbec nehrá do karát.
     
    44:16
    Košičania sa dokonca dostali aj do zakončenia. Bartánus sa zmocnil puku vo vlastnom útočnom pásma a vypálil z ľavej strany, ale brankár Lakosil sa predviedol a zahasil tak veľkú chybu svojich spoluhráčov.
     
    44:39
    Košičania naďalej predvádzajú skvelú defenzívu. Vo vlastnom oslabení nazbieral potrebné sekundičky v útoku aj Cebák, no tentokrát už bez streleckého zakončenia.
     
    45:03
    Až v tejto chváli sa Nitra nasťahovala do pásma. Domáci hokejisti majú pred sebou posledné sekundy presilovky, ale zatiaľ nedokázali nebezpečnejšie vypáliť.
     
    45:42
    A v tejto početnej výhode sa im to už ani nepodarilo. Vylúčený Svatoš je už medzičasom späť na ľadovej ploche a my pokračujeme v hre v plnom počte na oboch stranách.
     
    46:20
    Záverečná tretina nám plynie pomerne rýchlo. Na ľadovej ploche sledujeme veľký boj oboch tímov, ktorý zatiaľ vďaka Jenčíkovmu gólu vychádza lepšie v prospech Košíc.
     
    47:26
    Nemožné! Nitra nepremenila ďalšiu vyloženú šancu, keď sa jeden z domácich rútil sám na brankára Staňu, ale ten opäť raz predviedol ukážkový zákrok a nenechal sa zaskočiť.
     
    47:46
    Košičania sa budú opäť brániť! Cebák odchádza na dve minúty na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    48:23
    Nitra síce drží útočné pásmo, ale strelu nevidíme. Košickí hokejisti veľmi zodpovedne pristupujú k bráneniu jednotlivých hráčov a darí sa im to ukážkovo.
     
    48:55
    Obrovská šanca Nitry! Z bezprostrednej vzdialenosti pálil Mráz, ale ani tento puk v sieti neskončil. Brankár Staňa predvádza bezchybný výkon a puk opäť raz skončil v jeho výstroji.
     
    49:29
    Nitrania už dvíhali ruky nad hlavy! Lukáš Novák i Roman Tománek mali k dispozícii vyložení šance, no po ich strelách sa rozvlnila iba bočná sieť. Nitra stupňuje svoj tlak.
     
    49:55
    Medzičasom už hráme v plnom počte na oboch stranách. Košičania sa okamžite pustili do útoku, ale Hrnkvo strelecký pokus nemohol Lakosila zaskočiť. Hra sa prelieva zo strany na stranu.
     
    50:21
    Vráťme sa ešte na moment k uplynulej početnej výhode Nitry. Domáci hokejisti by už radi konečne prekonali Staňu, ale ten aj napriek vlastnému oslabeniu ukážkovo zakročil v každom prípade a privádzal tak Corgoňov do stavu absolútneho zúfalstva.
     
    50:55
    Čas do konca riadnej hracej doby sa nám nezadržateľne kráti. Nitrianski hokejisti robia čo môžu, ale proti najlepšej ligovej obrane sa ani najproduktívnejší útok nedokáže presadiť.
     
    51:37
    Košickí hráči ale ešte nepomýšľajú na žiadne betónovanie. Oceliari sa pokúšajú aj o útočenie, no zbytočne v ňom neriskujú.
     
    51:59
    Hrá sa pomerne dlho bez prerušenia a minúty plynú a plynú... Nitrianski fanúšikovia ešte nič nevidia čierne a ženú svojich obľúbencov vpred.
     
    52:45
    Košičania bič zbytočne neriskujú. Puk síce zaviezli do pásma, ale tam nič svetaborné nevymysleli.
     
    53:12
    Rovnako ale sledujeme podobný obraz aj na opačnej strane ľadovej plochy. Nitrianski hokejisti sa stále pokúšajú o vyrovnanie, no to nie a nie prísť.
     
    53:57
    Košičania chceli pohroziť v pásme, ale nevyšlo im to. Puk si na strelu rovnaj SOjčík, no napokon úspešný nebol a Lakosil ani nemusel zasahovať.
     
    54:32
    Na ľade sa stále nič nemení. Šláger kola prináša skutočne ukážkový hokej, v ktorom sú síce aktívnejším celkom domáci, ale ani to im nepomáha.
     
    55:06
    Výkon brankára Staňu privádza Nitru do zúfalstva aj naďalej. Nitrianskym hokejistom niet čo závidieť, na ľadovej ploche to majú skutočne náročné.
     
    55:21
    Nitra si týmto faulom veľmi nepomohla a bude sa brániť. Kováčik sa previnil podrazením.
     
    55:46
    Nitrianski hráči vyhodili puk ďaleko od vlastnej bránky. Domáci budú chcieť nasledujúce minúty prežiť hlavne bez inkasovaného gólu.
     
    56:12
    Nitra aj vo vlastnom oslabení vysoko napáda súpera. Pupák sa pokúsil vypichnúť puk Štrbákovi, ale ten to nedovolil.
     
    56:38
    Puk opäť letí iba ďaleko od Lakosilovej bránky. Nitra hrá presne to čo potrebuje, no ani Košičania si nesťažujú.
     
    57:02
    Košičania sa dostali do zaujímavej pozície! Po strele z uhla sa vyznamenal Lakosil, ktorý puk schoval vo vlastnej lapačke.
     
    57:36
    Medzičasom už hráme v plnom počte na oboch stranách. Budeme očakávať obrovský nápor domácich, ktorí ešte určite neprehrali.
     
    58:10
    Lakosil nemôže vykorčuľovať z vlastnej svätyne. Košičania hrajú výborne a nenechávajú súpera usadiť sa v pásme.
     
    58:47
    Košickí hokejisti aj naďalej kontrolujú priebeh hry a Nitra ani nedokáže vyvinúť žiaden tlak. Hra sa presúva zo strany na stranu, ale strely nevidíme.
     
    59:13
    Lakosil na striedačke! Nitra hrá v šestici.
     
    59:34
    Poriadny závar pred Staňom! Košický gólman ležal na zemi a pred ním bolo množstvo dorážajúcich hráčov. Ak ale do košickej svätyne nepadlo toto, tak už zrejme nič.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil víťazstvom Košíc. Tie si upevnili pozíciu na čele tabuľky pred druhou Nitrou po futbalovej výhre 1:0.

    To je od nás pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok večera. (19:10:18)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 10. Jenčík (Bartánus)


    HK Nitra: Lakosil – Milo, Nádašdi, König, Ordzovenský, Kuzma, Michal Novák, Piačka, Ďurkech – Henrich Ručkay, Kováčik, Jakub Ručkay – Tománek Stümpel, Lukáš Novák – Segľa, Chcrenko, Pupák – Bajtek, Lelkeš, Mráz
    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Macejko – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Jenčík (A), Bartoš, Bartánus – Borecký, Hrnka, Svatoš – Jokeľ, Boltun, Hinďoš, Matúš Chovan

    Rozhodca: Müllner, Stano – Sčensný, Šefčík