USA – Švajčiarsko 9:0 (kon.) | Fínsko – Kanada 0:3 (kon.)
koniec
USA
9:0 (5:0, 1:0, 3:0)
Švajčiarsko
Pondelok 10.02.2014, 11:00 • Šajba Aréna, Soči • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:39
    USA dalo gól!
    ALEX CARPENTEROVÁ si nabehla na prihrávku Pucciovej a dostala sa do nájazdu, ktorý využila krásnym vymiešaním puku a dvihnutím do vinkla. Bola poslednou útočníčkou bez bodu, ak teda opomeniem Fryovú, ktorá až toľko ľadu nedostáva.
    Asistencie: Josephine Pucciová.
     
    51:04
    Švajčiarsko – Phoebe Stanzová – dve minúty za podrazenie.
     
    50:45
    Švajčirsko – Laura Benzová – dve minúty za nedovolenú hru telom.
     
    47:07
    Opakovaný záber nám ukázal, ako sa dostala Stalderová do cesty Coyneovej, zrazili sa a Stalderovú to nepríjemne odhodilo do mantinelu, do ktorého udrela aj hlavou, takže vzhľadom na nekontrolovateľnú chôdzu to bude zrejme otras mozgu.
     
    47:07
    Hra je prerušená akonáhle sa Švajčiarky dostali k puku, a toto nevyzerá dobre. Lara Stalderová sa snaží prejsť po vlastných skrz pásmo na striedačku, ale padá na ľad a prichádzajú jej pomôcť spoluhráčky aj lekár.
     
    43:59
    USA dalo gól!
    Z mnohých pokusov pred bránou dokázala KENDALL COYNEOVÁ prestrčiť puk za Schellingovej chrbát. Gól je znova pripísaný Amande Kesselovej, a tak jej v tomto zápase už po druhý raz neprávom pripisujú hetrik.
    Asistencie: Amanda Kesselová a Megan Bozeková.
     
    40:49
    USA dalo gól!
    Takže si to zopakujeme – KENDALL COYNEOVÁ sa nenechala odradiť, s pukom nabehla od zadného mantinelu k žrdi a prestrkala ho za Schellingovú.
    Asistencia: Kelli Stacková.
     
    Tak teraz už Američanky gól strieľajú, postarala sa o to Kesselová. Avšak hlavná rozhodkyňa Bordeleauová odchádza k časomiere na videokonzultáciu ohľadom akcie Coyneovej a zrejme sa bude posúvať čas a jej gól bude uznaný!
     
    40:53
    Kendall Coyneová sa snažila puk prestrčiť za Schellingovú, aj sa jej to podarilo, ale rozhodkyňa necháva pokračovať v hre, pretože puk Stalderová tesne z čiary vytiahla von. Z môjho pohľadu to bol gól, uvidíme.
     
    36:13
    Krásna akcia, Schellingovú už Coyneová prekonala, ale puk trafila do žrde!
     
    33:26
    USA dalo gól!
    MONIQUE LAMOUREUXOVÁ pridáva svoj druhý gól, keď dostala prihrávku na pravý kruh a výbornou štipľavou strelou cez rameno nedala Schellingovej šancu!
    Asistencie: Jocelyne Lamoureuxová a Lee Steckleinová.
     
    29:12
    Švajčiarsko – Laura Benzová – dve minúty za zdržiavanie hry; držanie puku. Dostala do tela strelu Bozekovej od modrej čiary, no pridlho sa ho nechcela zbaviť.
     
    23:46
    USA – Julie Chuová – dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    19:42
    Tak teraz sa Schellingová vyznamenala proti Knightovej krásnym zásahom lapačkou.
     
    15:42
    USA dalo gól!
    Tak toto vyzerá na rozklad, uvidíme, či to bude len na súčiastky, alebo až na molekuly. AMANDA KESSELOVÁ zakončuje peknú kombináciu útoku strelou z prvej do brány.
    Asistencie: Kendall Coyneová a Brianna Deckerová.
     
    15:14
    Švajčiarsko – Sarah Forster – dve minúty za nedovolenú hru telom. Unikátny to faul, pri ktorom v skutočnosti vlastne ide o bodyček...
     
    14:23
    USA dalo gól!
    Američanky v trojici zovreli bránu, strela Stackovej ostala pred bránou a Chuová bola bránená, takže sa nedokázala k puku dostať, no spoza nej k nemu nakorčuľovala HILARY KNIGHTOVÁ a prehodila puk do siete.
    Asistencie: Kelli Stacková a Julie Chuová.
     
    10:15
    USA dalo gól!
    A hneď po vhadzovaní sa Američanky dostali do útoku a AMANDA KESSELOVÁ v krátkom slede po tretí raz prekonáva Schellingovú!
    Asistencia: Kendall Coyneová.
     
    10:07
    USA dalo gól!
    Schellingová na moment odokryla svoje betóny a strela BRIANNY DECKEROVEJ jej prepadáva za chrbát!
    Asistencie: Amanda Kesselová a Hilary Knightová.
     
    09:20
    USA dalo gól!
    Nádherná spolupráca amerických dvojičiek, Jocelyne Lamoureuxová spoza brány presnou prihrávkou našla svoju sestru MONIQUE LAMOUREUXOVÚ, ktorá si potiahla puk do pravej strany a prekonáva Schellingovú pod betóny.
    Asistencie: Jocelyne Lamoureuxová a Meghan Dugganová.
     
    04:15
    Stalderová si pristavila prihrávku na ľavej strane a strieľa golfák, ktorý Schausová chytá do lapačky.
     
    03:29
    USA – Alex Carpenterová – dve minúty za hákovanie.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 10. Lamoureuxová M. (Lamoureuxová J., Dugganová), 11. Deckerová (Kesselová, Knightová), 11. Kesselová (Coyneová), 15. Knightová (Stacková, Chuová), 16. Kesselová (Coyneová, Deckerová), 34. Lamoureuxová M. (Lamoureuxová J., Steckleinová), 41. Coyneová (Stacková), 44. Coyneová (Kesselová, Bozeková), 56. Carpenterová (Pucciová)


    USA: Schausová (Vetterová) – Picardová, Pucciová, Marvinová, Bellamyová, Bozeková, Schleperová, Steckleinová – Stacková, Knightová, Carpenterová – Deckerová, Coyneová, Kesselová – M. Lamoureuxová, Dugganová, J. Lamoureuxová – Chuová, Fryová.
    Švajčiarsko: Schellingová – J. Martyová, Frautschiová, Stalderová, Bullová, Forsterová, L. Benzová, Altmannová – S. Martyová, S. Benzová, Waidacherová – Mullerová, Stiefelová, Stanzová – Thalmannová, Raselliová, Lutzová – Nabholzová, Eggimannová.

    Rozhodca: Bordeleauová – Caughleyová (obe CAN), Girardová (FRA)