Mönchengladbach – Bayern 0:2 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
0:2 (0:1)
Bayern Mníchov
Piatok 24.01.2014, 20:30 • Stadion im Borussia-Park (Mönchengladbach) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    87
    Záver zápasu budeme dohrávať bez vystriedaného Tonyho Kroosa. Na jeho miesto príde 18-ročný Dán Pierre Højbjerg.
     
    86
    Bayern sa navyše dostal do okamžitého protiútoku, na ktorého konci bol po Mullerovej prihrávke David Alaba. Ten sa snažil nachytať ter Stegena na prvej žrdi. Jeho strelecký pokus však mieril iba do bočnej siete.
     
    82
    Ihrisko opúšťa i strelec úvodného gólu Mario Gotze. Na jeho miesto príde skúsený peruánsky zakončovateľ Claudio Pizarro.
     
    81
    Arjen Robben okamžite v akcii, keď sa na pravej strane zbavoval Kramera. Ten mu zozadu vystavil razantnú stopku a za žltú kartu bude zrejme rád.
     
    80
    Na rad prichádza i avizované striedanie holandského šikulu Arjena Robbena. Miesto mu na trávniku prenechal Xherdan Shaqiri.
     
    79
    V okolí stredové kruhu si Granit Xhaka nádherne obhadzoval Kroosa, ktorý ho poslal nekompromisne k zemi. Rozhodca Gagelmann ťahá druhú žltú kartu v zápase.
     
    75
    Máme tu prvé striedanie zápasu, keď ihrisko opustí snažiaci sa smoliar Patrick Herrmann. Na jeho miesto príde Švéd Branimir Hrgota.
     
    66
    No a Žriebätá to hrali veľmi dobre, keď sa po Arangovej prihrávke z pravej strany dostal k ďalšiemu zakončeniu Herrmann. Pri jeho realizácii však znovu zlyhal, keď tentokrát mieril z piatich metrov mimo! Neuer tak opäť zasahovať nemusel.
     
    64
    Borussia však má i kusisko smoly. Na pravej strane sa po Xhakovej prihrávke odpútal Patrick Herrmann, ktorý z desiatich metrov vyslal krížnu strelu. Bavorov však opäť zachránila pravá žrď, od ktorej sa lopta odráža k Lahmovi.
     
    53
    Bayern dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil THOMAS MULLER, ktorý nedal ter Stegenovi šancu. Nemecká nádej medzi troma žrďami si vybrala nesprávny smer a Muller tak s prehľadom zdvojnásobuje vedenie hostí.
     
    52
    Po rohu sa Bayern ešte nepresadil, ale následne sa pred ter Stegenom odohrala obrovská mela, po ktorej nemecký brankár vyrazil Gotzeho pokus, ale následnú Thiagovu dorážku zastavila Xhakova ruka a nasledovať tak bude pokutový kop!
     
    51
    Nádherný Thiagov pokus, ktorý snáď nemohol páliť lepšie. Po Lahmovej prihrávke sa z 25 metrov oprel do lopty, ktorá pred ter Stegenom zaplávala a navyše i skočila. Mladý gólman tak musel reflexívne vyrážať predlaktím a nasledovať bude rohový kop.
     
    45
    Bayern začína hrať trochu ľahkovážne a Borussia to využíva na prekvapivé protiútoky. Raffael rozdal doľava na Aranga, ktorý sa skraja malého vápna snažil obstreliť Neuera. Manu však opäť reflexívne vyrazil a Xhaka sa už k následnej dorážke nedostal.
     
    40
    Borussia hrá zatiaľ zaujímavý futbal. Na polovicu hostí sa takmer nedostáva, ale keď sa tak stane, tak to stojí rozhodne zato. Po Wendtovej kolmici sa do šance rútil Kruse, ktorý povyzrvŕtal Danteho, ale z desiatich metrov orazítkoval iba pravú Neuerovu tyč!
     
    36
    Oscar Wendt sa na polovici ihriska prezentoval lakťom do tváre Mullera, po ktorom prichádza oprávnená žltá karta.
     
    34
    Z nejakých dvadsiatich metrov rozohrával priamy kop Arango, ktorý vypustil ostrý projektil pod Neuerovo brvno. Nemecká opora však dokázala zareagovať a po jej zákroku bude nasledovať rohový kop.
     
    13
    Rohový kop rozohrali hostia na zadnú žrď, kde loptu odvracal Stranzl. Poslal ju však len na Rafinhu, ktorý to skúsil z vyše dvadsiatich metrov. Jeho prudká jedovka mierila k ľavej žrdi, odkiaľ ju ter Stegen vyškrabal na ďalší roh.
     
    7
    Bayern dal gól!
    Krátko nato sa nám táto spolupráca zopakovala a MARIO GOTZE už tentokrát nezaváhal. Mullera vysunul na pravej strane Kroos a Gotze dostával tentokrát prihrávku do vápna, odkiaľ zakončil pohotovou strelou z prvej. Ter Stegen nemal proti jeho strele z desiatich metrov nárok. Lopta toiž smerovala presne k pravej tyčke.
     
    6
    Nádherná práca od Maria Gotzeho, ktorému z pravej strany prihrával Muller. Gotze si na hranici šestnástky nádherne obhodil Domíngueza, ale následne zoči-voči ter Stegenovi mieril iba do pravej žrde!

    Erik Farkaš

    Góly: 7. Gotze, 53. Muller (pen.)

    Karty:   36. Wendt (MON), 81. Kramer (MON) – 79. Kroos (BAY)


    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Korb, Stranzl (C), Domínguez, Wendt – Herrmann, Kramer, Xhaka, Arango – Raffael, Kruse
    Náhradníci: Heimeroth – Daems, Rupp, de Jong, Nordtveit, Younes, Hrgota

    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Alaba – Lahm (C) – Götze, Kroos, Thiago, Shaqiri – Müller
    Náhradníci: Starke – Robben, Pizarro, Weiser, Contento, Højbjerg, Sallahi

    Rozhodca: Peter Gagelmann – M. Anklam, T. Gorniak – B. Steinhaus