Mönchengladbach – Bayern 0:2 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
0:2 (0:1)
Bayern Mníchov
Piatok 24.01.2014, 20:30 • Stadion im Borussia-Park (Mönchengladbach) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Bundesliga je späť! Jej 18. kolo so sebou prináša tradičnú piatkovú predohrávku, ktorá odštartuje jarnú časť vo veľkom štýle.

    Na vrchole novoročného menu sa totiž nachádza súboj tretieho s prvým. Domáce Žriebätá z Mochengladbachu zatiaľ doma neprehrali. Fenomenálny Bayern dokonca neprehral ešte vôbec. Skončí tak v Borussia-Parku jedna veľká séria, alebo sa budú body deliť? Odpoveď nám dá nasledujúcich 90 minút, ktorými Vás bude sprevádzať Erik Farkaš.

    Tabuľkové postavenie:

    3. Borussia: 10 – 3 – 4; skóre 35:19; body 33
    1. Bayern: 14 – 2 – 0; skóre 42:8; body 44

    Forma:

    Borussia: R – R – V – V – V – V
    Bayern: V – V – V – P – V – V

    Priaznivci Borussie mohli zimovať za maximálnej spokojnosti. Mužstvu sa na jeseň nadmieru darilo a Žriebätá budú na jar naháňať postup do Ligy majstrov. Z pokojného spánku ich vyrušila iba správa, že jednotka medzi troma žrďami Marc-André ter Stegen v lete zamieri inam. S najväčšou pravdepodobnosťou bude jeho ďalším pôsobiskom španielska Barcelona, kde by mal nahradiť odchádzajúceho gólmana Víctora Váldesa.
    Die Fohlen mohli zimovať v ešte väčšej eufórii, keby však v závere roka dvakrát nezakopli. Remízou v Mainzi (0:0) a domácou deľbou bodov s Wolfsburgom (2:2) totiž prerušili sériu šiestich víťazných zápasov. Práve remíza s Vlkmi bola jedinou domácou stratou v tejto sezóne, keďže zvyšných osem zápasov v Borussia-Parku zvládli Favreho zverenci stopercentne.

    Dnes ich však čaká pekelná výzva v podobe Bayernu Mníchov. Rozpumpovaný bavorský stroj si na konci roka odskočil do Maroka, kde potvrdil svoju dominanciu na klubovej scéne. Červení bez väčších problémov sfúkli Lippiho Guangzhou i domácu Casablancu a s prehľadom tak ovládli Majstrovstvá sveta klubov. Kým domácich jedna opora v lete opustí, Bavorom pribudne na hrote výdatná konkurencia. Nemeckému fenoménovi sa totiž podarilo získať poľského bombera z Dortmundu, pričom Robert Lewandowski príde po skončení sezóny zadarmo!
    Týmto ťahom zrejme Bayern ešte väčšmi posilní svoju dominanciu v nemeckom futbale. V tomto ročníku ho obral o body iba Leverkusen a prekvapivo Freiburg (zhodne 1:1). Dnes by sa tak stať nemalo, ale v Borussia-Parku už na jeseň padol i Dortmund (2:0). Guardiola rozhodne nesmie dnešného soka podceniť.

    Vzájomné zápasy:

    09.08.2013; Bayern Mnichov – Gladbach 3:1
    (Robben, Mandžukič, Alaba – Dante/VG)

    18.05.2013; Gladbach – Bayern Mnichov 3:4
    (Stranzl, Hanke, Nordtveit – 2x Ribéry, Martínez, Robben)

    14.12.2012; Bayern Mnichov – Gladbach 1:1
    (Shaqiri – Marx)

    21.03.2012; Gladbach – Bayern Mnichov 0:0 (2:4pp) (semifinále DFB-Pokal)

    20.01.2012; Gladbach – Bayern Mnichov 3:1
    (2x Herrmann, Reus – Schweinsteiger)

    07.08.2011; Bayern Mnichov – Gladbach 0:1
    (de Camargo)

    Tieto dva celky pochopiteľne obstarali i prológ jesennej časti, v ktorom sa radoval Bayern (3:1). V poslednom zápase v Borussia-Parku sme boli svedkami parádnej prestrelky, v ktorej padlo až sedem gólov (3:4).
    Spomínané výsledky nie sú raritou, veď od roku 2005 prehral Bayern len dva vzájomné zápasy.

    Absencie:

    Domácim sa počas zimnej prestávky uzdravil dlhodobo zranený Álvaro Domínguez, ktorý dnes posilní zadné rady Žriebät.
    Španiel tak na poste stopéra nahradí zraneného Jantschkeho. Defenzívne rady oslabí i Brouwerse, ktorý má problémy s trieslami.

    Bayern sa snažil počas zimnej prestávky doliečiť niektoré svoje opory, ale ich pripravenosť zostáva stále nejasná. K dnešnému zápasu by však už mali byť fit Robben a Schweinsteiger.
    Do tréningového procesu sa vrátil i Van Buyten a nešťastník Holger Badstuber. Otázniky visia i nad kvartetom Ribéry, Martínez, Lahm a Gotze. Ešteže je káder červených tak široký.

    Napriek niekoľkým zdravotným indispozíciam je favoritom dnešného zápasu Bayern Mníchov. Domáci to však myslia s atakom na Ligu majstrov vážne a preto by neradi prišli o domácu neporaziteľnosť. Či však bude ich odhodlanie dostatočné, to sa dozvieme v priebehu nasledujúcich dvoch hodín.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Korb, Stranzl (C), Domínguez, Wendt – Herrmann, Kramer, Xhaka, Arango – Raffael, Kruse
    Náhradníci: Heimeroth – Daems, Rupp, de Jong, Nordtveit, Younes, Hrgota

    FC Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Alaba – Lahm (C) – Götze, Kroos, Thiago, Shaqiri – Müller
    Náhradníci: Starke – Robben, Pizarro, Weiser, Contento, Højbjerg, Sallahi

    Rozhodca: Peter Gagelmann – M. Anklam, T. Gorniak – B. Steinhaus.
     
    -5
    Už z prvých obrázkov je jasné, že v Borussia-Parku panuje fantastická atmosféra. Hráči už pomaly vychádzajú na hraciu plochu. Jarná fáza Bundesligy začína už za niekoľko desiatok sekúnd.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop dnešného zápasu mali domáci v bielych dresoch. Hosťujúci Bayern Mníchov bude v červených dresoch útočiť sprava-doľava.
     
    2
    Domáci zahrávali hneď skraja zápasu štandardnú situáciu, ktorá nasledovala po Boatengovom šlapáku. Požiar musel hasiť na päťke Dante, ktorý odpálil loptu radšej do outu.
     
    3
    Domáci začínajú odhodlane. Kruseho sa snažil nájsť na hrote dlhým nákopom Stranzl, ale pred ním zasiahol vybiehajúci brankár Neuer.
     
    4
    Kruse sa ani tentokrát do šance nedostane. Tesne za poliacou čiarou ho totiž zastavila zástavka postranného rozhodcu. Ofsajd.
     
    5
    Favorit z Mníchova sa konečne dostal k dlhšej sérii prihrávok, lenže Alabova následná diagonála skončila iba na kopačke Domíngueza. Hrať budú opäť domáci.
     
    6
    Nádherná práca od Maria Gotzeho, ktorému z pravej strany prihrával Muller. Gotze si na hranici šestnástky nádherne obhodil Domíngueza, ale následne zoči-voči ter Stegenovi mieril iba do pravej žrde!
     
    7
    Bayern dal gól!
    Krátko nato sa nám táto spolupráca zopakovala a MARIO GOTZE už tentokrát nezaváhal. Mullera vysunul na pravej strane Kroos a Gotze dostával tentokrát prihrávku do vápna, odkiaľ zakončil pohotovou strelou z prvej. Ter Stegen nemal proti jeho strele z desiatich metrov nárok. Lopta toiž smerovala presne k pravej tyčke.
     
    9
    Domáci teda pustili Bavorov do dvoch šancí a nemecký šampión jednu využil. Teraz sa bude hrať Žriebätám extrémne ťažko.
     
    10
    Do ďalšej šance sa opäť mohol dostať Gotze, ktorého na hrote hľadal Thiago. Jeho lopta však bola príliš dlhá a ter Stegen si ju s prehľadom postrážil.
     
    11
    Domáci sa zatiaľ príliš nepresadzujú a veľké problémy im robí hlavne pressing Bayernu. Ten sa na polovici ihriska opäť zmocnil lopty.
     
    12
    Krásne prenesenie hry od Rafinhu, ktorý hľadal na ľavej strane Shaqiriho. Ten oprel svoj center o Korba a nasledovať tak bude rohový kop.
     
    13
    Rohový kop rozohrali hostia na zadnú žrď, kde loptu odvracal Stranzl. Poslal ju však len na Rafinhu, ktorý to skúsil z vyše dvadsiatich metrov. Jeho prudká jedovka mierila k ľavej žrdi, odkiaľ ju ter Stegen vyškrabal na ďalší roh.
     
    14
    Následný roh už vzrušenie nepriniesol. Na prvej žrdi úradoval Domínguez, ktorý posiela loptu do bezpečia na Herrmanna.
     
    15
    Bayern sa úvodným gólom upokojil a preto mu nerobí postupná rozohrávka žiaden problém. Borussia zatiaľ behá hlavne bez lopty.
     
    16
    A opäť stále dookola. Prihrávka do prava na Mullera, ktorý sa snažil nájsť Gotzeho. Tentokrát to však nevyšlo a rozohrávať bude iba ter Stegen.
     
    17
    Dobrá lopta od Thiaga, po ktorej musel vyštartovať ter Stegen. Ten to napokon pred Shaqirim stihol a Bayern bude iba vhadzovať.
     
    18
    Ďalší pas od Thiaga už smeroval do vápna, kde mal na päťke nájsť Mullera. Wendt to však síce s problémami, ale predsa vyriešil.
     
    19
    Ďalší zblokovaný center smeroval iba na hornú sieť a Bayern tak rozohrával ďalší rohový kop. Ten však skončil iba v ter Stegenovej náruči.
     
    20
    Následne centroval z pravej strany Rafinha, ktorý na hrote hľadal Mullera s Alabom. Ani jeden sa však k lopte nedostal a kopať sa tak bude od domácej bránky.
     
    21
    Bayern sa musí po minútach tlaku opäť nadýchnuť a loptu si tak posúva defenzívna štvorica. Bavori sa nachádzajú po zimnej prestávke vo veľkej pohode.
     
    22
    V pohode a pri chuti je i Mario Gotze, ktorý vyprodukoval ďalší strelecký pokus. Tentokrát však mieril z hranice šestnástky nad.
     
    23
    Bayern do týchto chvíľ valcuje a zdá sa, akoby sa domáci pozabudli na zimnom sústredení. Zatiaľ sa na výkon červených nechytajú.
     
    24
    Domáci sa mohli konečne k niečomu dostať, ale Xhaku si podržal vracajúci sa Thiago. Rozhodca však žltú kartu prekvapujúco neťahá.
     
    25
    Nádherné sólo v podaní Maria Gotzeho, ktorý sa prekľučkoval cez domácu trojicu. Následne už mal prihrávať, čo však nerealizoval. Hráči Borussie ho už zdvojili a odobrali mu loptu.
     
    26
    Borussia je však veľmi statická a ich ofenzívna hra prakticky neexistuje. Zásluhu však treba pripísať i výborne hrajúcemu Bayernu.
     
    27
    Ten sa opäť tlačil dopredu, keď tentokrát útočil zľava. Thiago sa však so Shaqirim nedohodol a rozohrávať tak bude ter Stegen.
     
    28
    Domáci však nie sú schopní podržať loptu a okamžite ju strácajú. Bayern tak na vlastnej polovici zakladá ďalší útok.
     
    29
    A opäť rovnaká linka. Ter Stegen vykopol na Kruseho, ktorý nemal na hrote dostatočnú podporu a o loptu ho poľahky pripravil pravý bek Rafinha.
     
    30
    Za nami je úvodná polhodinka piatkovej predohrávky a prakticky už od piatej minúty sledujeme bavorský valec, proti ktorému je Borussia zatiaľ bezmocná.
     
    31
    Arango za sebou nezaregistroval Lahma a neotesane mu prišliapol členok. Karta z toho síce nie je, ale hostia budú skraja šestnástky rozohrávať priamy kop.
     
    32
    Pri lopte stála dvojica Kroos-Shaqiri, do lopty sa nakoniec oprel druhý menovaný, ale Švajčiar mieril iba tesne mimo.
     
    33
    Mochengladbach sa mohol dostať do prvej koncovky, ale Raffael loptu na Kruseho neprestrčil. Následne však bol Brazílčan faulovaný a nasledovať tak bude priamy kop pre domácich.
     
    34
    Z nejakých dvadsiatich metrov rozohrával priamy kop Arango, ktorý vypustil ostrý projektil pod Neuerovo brvno. Nemecká opora však dokázala zareagovať a po jej zákroku bude nasledovať rohový kop.
     
    35
    Arangov center od rohovej zástavky prepadol ku Krusemu, ktorý však vyslal iba nedôraznú strelu vedľa. Nasledovať bude Neuerova päťka.
     
    36
    Oscar Wendt sa na polovici ihriska prezentoval lakťom do tváre Mullera, po ktorom prichádza oprávnená žltá karta.
     
    37
    Bayern sa však k nákopu do šestnástky neuchýlil a opäť sa prezentuje sériou krátkych prihrávok. Borussia si dnes moc nezahrá.
     
    38
    Kombináciu hostí zastavil až postranný rozhodca, ktorý odmával Mullerov ofsajd. Borussia si tak môže nateraz vydýchnuť.
     
    39
    Shaqiriho dobrý center na Gotzeho, ktorý sa vo vápne zbavoval Domíngueza. Španiel však tento súboj napokon ustál a Gotzeho do ďalšej šance nepustil.
     
    40
    Borussia hrá zatiaľ zaujímavý futbal. Na polovicu hostí sa takmer nedostáva, ale keď sa tak stane, tak to stojí rozhodne zato. Po Wendtovej kolmici sa do šance rútil Kruse, ktorý povyzrvŕtal Danteho, ale z desiatich metrov orazítkoval iba pravú Neuerovu tyč!
     
    41
    Pep Guardiola teraz pochopiteľne na svojich zverencov hromžil. Nechýbalo totiž veľa a mohli sme začínať od znovu. .
     
    42
    Opäť je tu teda aktivita Bayernu, keď sa na ľavej strane uvoľňoval Alaba. Pri svojej snahe bol až príliš aktívny a po Shaqiriho prihrávke sa ocitol v ofsajde.
     
    43
    Bayern následne nepochodil ani s ďalšou snahou, keď ho opäť zastavilo postavenie mimo hry. V ňom sa tentokrát nachádzal Muller.
     
    44
    V akcii bol i postranný rozhodca na druhej strane, ktorý mával Korbov ofsajd. Kruseho prihrávka tak vyšla nazmar.
     
    45
    Bayern začína hrať trochu ľahkovážne a Borussia to využíva na prekvapivé protiútoky. Raffael rozdal doľava na Aranga, ktorý sa skraja malého vápna snažil obstreliť Neuera. Manu však opäť reflexívne vyrazil a Xhaka sa už k následnej dorážke nedostal.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Zatiaľ sledujeme nesmierne živú a výdatnú piatkovú predohrávku. Navrch v nej má zatiaľ Bayern, ktorý však hrá miestami ľahkovážne a Borussia tak neustále hrozí po priamočiarych protiútokoch. Druhý polčas nám ešte môže priniesť zaujímavé divadlo.

    Začíname približne o 21:33.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V druhom polčase budeme pokračovať bezo zmien. Výkopom ho odpálil hostia z Mníchova. Dokážu sa Borussia vyhnúť prvej domácej prehre?
     
    47
    Takmer do už domáci mohli mať ešte ťažšie. Po Shaqiriho centri si loptu spracovával vo vápne Gotze, ale v kľúčovom momente mu odskočila a okamžite ju získal Domínguez.
     
    48
    Ľavá strana hostí však začína pekne zostra. Tentokrát odtiaľ centroval Alaba, ale jeho pokus skončil iba v ter Stegenovych rukaviciach.
     
    49
    Následne sa nám pripomenula i spolupráca Muller-Gotze, keď tentokrát zakončoval druhý menovaný. Ter Stegen sa však po jeho hlavičke natiahol a chytá ju napevno.
     
    50
    Domáci sa mohli pustiť do prvého útoku v druhej polke, ale Domínguez sa na ľavej strane nedohodol s Wendtom a Rafinha tak získava loptu zadarmo.
     
    51
    Nádherný Thiagov pokus, ktorý snáď nemohol páliť lepšie. Po Lahmovej prihrávke sa z 25 metrov oprel do lopty, ktorá pred ter Stegenom zaplávala a navyše i skočila. Mladý gólman tak musel reflexívne vyrážať predlaktím a nasledovať bude rohový kop.
     
    52
    Po rohu sa Bayern ešte nepresadil, ale následne sa pred ter Stegenom odohrala obrovská mela, po ktorej nemecký brankár vyrazil Gotzeho pokus, ale následnú Thiagovu dorážku zastavila Xhakova ruka a nasledovať tak bude pokutový kop!
     
    53
    Bayern dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil THOMAS MULLER, ktorý nedal ter Stegenovi šancu. Nemecká nádej medzi troma žrďami si vybrala nesprávny smer a Muller tak s prehľadom zdvojnásobuje vedenie hostí.
     
    55
    Domáci to už budú mať pekelne ťažké. Bayern bude zrejme pohodlne kombinovať a hráči Borussie sa ešte poriadne nabehajú.
     
    56
    Teraz sa však chvíľu hrať nebude, keď po domácom rohovom kope zbúral Rafinhu Domínguez. Brazílsky pravý zostáva ležať otrasený na zemi a na rade je tak jeho ošetrovanie.
     
    57
    Rafinha sa ešte stále nedvíha a možno budeme sledovať prvé striedanie Pepa Guardiolu. Zatiaľ sa však nerozcvičuje nikto.
     
    58
    Rafinha sa napokon pozviechal a zrejme bude pokračovať. Chvíľkovú presilovku sa snažil využiť Kruse, ktorý však iba natiahol Neuera.
     
    59
    Dobrá Wendtova prihrávka do strany na Aranga, ktorý našiel na druhej strane osamoteného Herrmanna. Ten však z desiatich metrov pálil poriadne vysoko nad.
     
    60
    Hodina hry je už za nami a v aktuálnom rozpoložení by si to mal Bayern postrážiť. Domáci hrajú stále iba to, čo im favorit dovolí.
     
    61
    Borussia opäť zatvorila pravú stranu a lopta sa tak ocitá až u gólmana Neuera. Bavori hrajú zatiaľ nesmierne trpezlivo.
     
    62
    Za svoju rozvážnu hru budú odmenený priamym kopom, ktorý nasleduje po Korbovom faule dvadsať metrov od bránky.
     
    63
    Kroos rozohrával nakrátko na Thiaga, ktorý na zadnej žrdi našiel Danteho. Ten sa snažil dávať pod seba na Mullera, ale po lopte vyštartoval ter Stegen, ktorý situáciu upokojuje.
     
    64
    Borussia však má i kusisko smoly. Na pravej strane sa po Xhakovej prihrávke odpútal Patrick Herrmann, ktorý z desiatich metrov vyslal krížnu strelu. Bavorov však opäť zachránila pravá žrď, od ktorej sa lopta odráža k Lahmovi.
     
    65
    Na druhej strane sme sledovali rohový kop Bayernu, proti ktorému však výborne zasiahol Granit Xhaka. Hrať tak budú opäť domáci.
     
    66
    No a Žriebätá to hrali veľmi dobre, keď sa po Arangovej prihrávke z pravej strany dostal k ďalšiemu zakončeniu Herrmann. Pri jeho realizácii však znovu zlyhal, keď tentokrát mieril z piatich metrov mimo! Neuer tak opäť zasahovať nemusel.
     
    67
    Domác to skúšali opäť sprava, odkiaľ už tentokrát radšej Herrmann prihrával. Raffael sa však cez Danteho k zakončeniu nedostal.
     
    68
    Bayern však nie je v zadných radoch tak suverénny, ako by sa to možno od nemeckého šampióna čakalo. Pep sa bude musieť nad defenzívou svojich zamyslieť.
     
    69
    Ofenzíva však klape i naďalej. Po krásnej kombinácii sa na ľavej strane uvoľnil Shaqiri, ktorý však adresoval loptu iba ter Stegenovi.
     
    70
    Monchengladbach si trochu zatopil pri rozohrávke, keď ter Stegen dostal pod tlak Domíngueza. Ten radšej odpálil loptu na tribúnu.
     
    71
    Ďalšia epizóda seriálu Gotze-Muller. Gotze sa po nádhernej prihrávke pokúsil o narážačku, ktorú však zastavil zlepšujúci sa Wendt.
     
    72
    Wendt teraz pre zmenu trochu pritvrdil, keď pri postrannej čiare poslal k zemi Mullera. Rozhodca však faul nepíska a domáci tak budú vhadzovať.
     
    73
    Červení sa však príliš nerozčuľujú. Piatková predohrávka sa vyvíja podľa ich predstáv a dvojgólové vedenie je dvadsať minút pred koncom veľmi sľubné.
     
    74
    Dobrá Kruseho práca na strane, po ktorej sa snažil nájsť do vápne Raffaela. To sa mu nakoniec podarilo, ale Brazílčan loptu neskrotil.
     
    75
    Máme tu prvé striedanie zápasu, keď ihrisko opustí snažiaci sa smoliar Patrick Herrmann. Na jeho miesto príde Švéd Branimir Hrgota.
     
    76
    Hrgota sa mohol okamžite postarať o zníženie, keď mu na hranici šestnástky pripravil palebnú pozíciu Raffael. Jeho zrazená strela však mierila mimo. Nasledovať tak bude iba roh.
     
    77
    Po ňom sa už domáci k zakončeniu nedostali a Bayern sa opäť môže na chvíľku upokojiť. Neuer rozohráva na Alabu.
     
    78
    Pri postrannej čiare je už pripravený holandský technik Arjen Robben. Ten sa vracia po zranení kolena. Guardiola mu dnes dopraje necelú štvrťhodinu.
     
    79
    V okolí stredové kruhu si Granit Xhaka nádherne obhadzoval Kroosa, ktorý ho poslal nekompromisne k zemi. Rozhodca Gagelmann ťahá druhú žltú kartu v zápase.
     
    80
    Na rad prichádza i avizované striedanie holandského šikulu Arjena Robbena. Miesto mu na trávniku prenechal Xherdan Shaqiri.
     
    81
    Arjen Robben okamžite v akcii, keď sa na pravej strane zbavoval Kramera. Ten mu zozadu vystavil razantnú stopku a za žltú kartu bude zrejme rád.
     
    82
    Ihrisko opúšťa i strelec úvodného gólu Mario Gotze. Na jeho miesto príde skúsený peruánsky zakončovateľ Claudio Pizarro.
     
    83
    Po sérii prerušení sa tak tempo opäť výrazne zabrzdilo. Zápas tak môže konečne pokračovať ďalej, ale domáci už zrejme nemajú dostatok síl na vyrovnanie.
     
    84
    Svoju snahu však budú môcť vystupňovať po rohovom kope, ktorý nasleduje po akcii aktívneho Aranga. Ten ho bude i rozohrávať.
     
    85
    No a rozohrával ho veľmi nádejne, keď na zadnej žrdi hľadal Domíngueza. Toho však prehlavičkoval suverénny Dante.
     
    86
    Bayern sa navyše dostal do okamžitého protiútoku, na ktorého konci bol po Mullerovej prihrávke David Alaba. Ten sa snažil nachytať ter Stegena na prvej žrdi. Jeho strelecký pokus však mieril iba do bočnej siete.
     
    87
    Záver zápasu budeme dohrávať bez vystriedaného Tonyho Kroosa. Na jeho miesto príde 18-ročný Dán Pierre Højbjerg.
     
    88
    Krátko nato musel hasiť opäť ter Stegen, ktorý mal starosti s Mullerovou strelou. Nakoniec ju však na dvakrát kryje.
     
    89
    Borussia hrá v posledných minútach bez lopty a hostia už záver iba takticky dohrávajú. Domáca neporaziteľnosť Monchegladbachu je tak na konci.
     
    90
    Hlavný rozhodca pridáva k dnešnému zápasu ešte dve minútky. Začíname ich voľným kopom Borussie, ktorý nasleduje po Danteho ruke.
     
    90+1
    Z dvadsiatich metrov centroval z ľavej strany Arango, ktorý posielal loptu na Xhaku. Ten vo vzduchu zbúral gólmana Neuera, ktorý tak bude odkopávať od vlastnej bránky.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Úvodný zápas jarnej fázy Bundesligy je tak za nami. Bayern v ňom zaknihoval dôležité víťazstvo nad tretím Monchengladbachom, ktorého domáca neporaziteľnosť je tak na konci. Nemuselo tomu tak byť, keby boli domáci hráči v koncovke o niečo efektívnejší. Bayern tak na čele odskakuje na priebežných desať bodov. Domáci celok bude musieť sledovať výkon Dortmundu, ktorý ich môže zosadiť z tretej priečky.

    Odo mňa je to na dnes všetko. Dúfam, že ste sa pri piatkovej predohrávke bavili. Ďakujem Vám za pozornosť. (22:26:20)

    Erik Farkaš

    Góly: 7. Gotze, 53. Muller (pen.)

    Karty:   36. Wendt (MON), 81. Kramer (MON) – 79. Kroos (BAY)


    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Korb, Stranzl (C), Domínguez, Wendt – Herrmann, Kramer, Xhaka, Arango – Raffael, Kruse
    Náhradníci: Heimeroth – Daems, Rupp, de Jong, Nordtveit, Younes, Hrgota

    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Alaba – Lahm (C) – Götze, Kroos, Thiago, Shaqiri – Müller
    Náhradníci: Starke – Robben, Pizarro, Weiser, Contento, Højbjerg, Sallahi

    Rozhodca: Peter Gagelmann – M. Anklam, T. Gorniak – B. Steinhaus