Mönchengladbach – Bayern 0:2 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
0:2 (0:1)
Bayern Mníchov
Piatok 24.01.2014, 20:30 • Stadion im Borussia-Park (Mönchengladbach) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Úvodný zápas jarnej fázy Bundesligy je tak za nami. Bayern v ňom zaknihoval dôležité víťazstvo nad tretím Monchengladbachom, ktorého domáca neporaziteľnosť je tak na konci. Nemuselo tomu tak byť, keby boli domáci hráči v koncovke o niečo efektívnejší. Bayern tak na čele odskakuje na priebežných desať bodov. Domáci celok bude musieť sledovať výkon Dortmundu, ktorý ich môže zosadiť z tretej priečky.

    Odo mňa je to na dnes všetko. Dúfam, že ste sa pri piatkovej predohrávke bavili. Ďakujem Vám za pozornosť. (22:26:20)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Z dvadsiatich metrov centroval z ľavej strany Arango, ktorý posielal loptu na Xhaku. Ten vo vzduchu zbúral gólmana Neuera, ktorý tak bude odkopávať od vlastnej bránky.
     
    90
    Hlavný rozhodca pridáva k dnešnému zápasu ešte dve minútky. Začíname ich voľným kopom Borussie, ktorý nasleduje po Danteho ruke.
     
    89
    Borussia hrá v posledných minútach bez lopty a hostia už záver iba takticky dohrávajú. Domáca neporaziteľnosť Monchegladbachu je tak na konci.
     
    88
    Krátko nato musel hasiť opäť ter Stegen, ktorý mal starosti s Mullerovou strelou. Nakoniec ju však na dvakrát kryje.
     
    87
    Záver zápasu budeme dohrávať bez vystriedaného Tonyho Kroosa. Na jeho miesto príde 18-ročný Dán Pierre Højbjerg.
     
    86
    Bayern sa navyše dostal do okamžitého protiútoku, na ktorého konci bol po Mullerovej prihrávke David Alaba. Ten sa snažil nachytať ter Stegena na prvej žrdi. Jeho strelecký pokus však mieril iba do bočnej siete.
     
    85
    No a rozohrával ho veľmi nádejne, keď na zadnej žrdi hľadal Domíngueza. Toho však prehlavičkoval suverénny Dante.
     
    84
    Svoju snahu však budú môcť vystupňovať po rohovom kope, ktorý nasleduje po akcii aktívneho Aranga. Ten ho bude i rozohrávať.
     
    83
    Po sérii prerušení sa tak tempo opäť výrazne zabrzdilo. Zápas tak môže konečne pokračovať ďalej, ale domáci už zrejme nemajú dostatok síl na vyrovnanie.
     
    82
    Ihrisko opúšťa i strelec úvodného gólu Mario Gotze. Na jeho miesto príde skúsený peruánsky zakončovateľ Claudio Pizarro.
     
    81
    Arjen Robben okamžite v akcii, keď sa na pravej strane zbavoval Kramera. Ten mu zozadu vystavil razantnú stopku a za žltú kartu bude zrejme rád.
     
    80
    Na rad prichádza i avizované striedanie holandského šikulu Arjena Robbena. Miesto mu na trávniku prenechal Xherdan Shaqiri.
     
    79
    V okolí stredové kruhu si Granit Xhaka nádherne obhadzoval Kroosa, ktorý ho poslal nekompromisne k zemi. Rozhodca Gagelmann ťahá druhú žltú kartu v zápase.
     
    78
    Pri postrannej čiare je už pripravený holandský technik Arjen Robben. Ten sa vracia po zranení kolena. Guardiola mu dnes dopraje necelú štvrťhodinu.
     
    77
    Po ňom sa už domáci k zakončeniu nedostali a Bayern sa opäť môže na chvíľku upokojiť. Neuer rozohráva na Alabu.
     
    76
    Hrgota sa mohol okamžite postarať o zníženie, keď mu na hranici šestnástky pripravil palebnú pozíciu Raffael. Jeho zrazená strela však mierila mimo. Nasledovať tak bude iba roh.
     
    75
    Máme tu prvé striedanie zápasu, keď ihrisko opustí snažiaci sa smoliar Patrick Herrmann. Na jeho miesto príde Švéd Branimir Hrgota.

    Erik Farkaš

    Góly: 7. Gotze, 53. Muller (pen.)

    Karty:   36. Wendt (MON), 81. Kramer (MON) – 79. Kroos (BAY)


    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Korb, Stranzl (C), Domínguez, Wendt – Herrmann, Kramer, Xhaka, Arango – Raffael, Kruse
    Náhradníci: Heimeroth – Daems, Rupp, de Jong, Nordtveit, Younes, Hrgota

    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Alaba – Lahm (C) – Götze, Kroos, Thiago, Shaqiri – Müller
    Náhradníci: Starke – Robben, Pizarro, Weiser, Contento, Højbjerg, Sallahi

    Rozhodca: Peter Gagelmann – M. Anklam, T. Gorniak – B. Steinhaus