Oostende – Genk 1:0 (po pr.)
koniec po predl.
KV Oostende
1:0 (0:0)
KRC Genk
cz Streda 15.01.2014, 20:45 • Albertparkstadion (Oostende) • Belgický pohár
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (23:22:58)
     
    Oostende nakonec druhou část prodloužení přežilo. A trochu překvapivě se dostává do další fáze Belgického poháru. Bylo to o nervy – jakmile však Siani rozseknul bezbrankové skóre, Genk se naprosto položil. Po devadesáti minutách byl lepším týmem, jenže v další třicetiminutovce úplně selhal.
     
    Konec zápasu.
     
    120+1
    Frustrovaný Hyland (GNK) může být rád, že nebyl vyloučený. Takovýhle zbytečný zákrok si klidně mohl vyžádat i jinou barvu karty.
     
    120+1
    Berrier splnil, co musel. U lajny podržel míč. Genk bude mít zřejmě poslední možnost, jak utkání ještě zvrátit.
     
    120
    Jedna minuta nastavení dělí Oostende od postupu do semifinále Belgického poháru.
     
    119
    Už mohlo být rozhodnuto! Po ose Fernando – Wilmet pálil úplně sám z hranice bílého puntíku, sloužícímu k zahrávání penalt, trestuhodně do tyčky. Aby se tahle zmařená šance domácím nevymstila.
     
    118
    Takhle to Ngcongca zahrát nechtěl. Měl dost prostoru a času, aby přihrál hned třem spoluhráčům na značku pokutového kopu. Místo toho adresoval balón lehce do rukavic Ovony.
     
    117
    Genk jen nakopává balóny dopředu, s takovou taktikou asi nepochodí. Překvapivě je v útoku aktivnější Oostende – Depoitre měl teď jen smůlu při zpracování balónu, jinak by byl sám před Kötelesem.
     
    116
    Tak dlouho se chodí se džbánem... Fernando chtěl nyní příliš, měl už zamířit na bránu. Takhle o balón přišel celkem záhy.
     
    115
    Pět minut do konce zápasu plus nastavení. Genk se snaží zoufale útočit, domácí mají obranu perfektně poskládanou a pracuje na výbornou.
     
    114
    Oostende spěchalo do brejku! Těžkopádný Depoitre stačil převzít míč a udržet ho ve vápně, pak se ho snažil předat nabíhajícímu si Sianovi, jenže přihrávka z jeho strany nebyla přesná.
     
    112
    Ngcongcovi se podařilo prosadit u lajny a odpoutat se od Wilmeta po téměř nevýchodné situaci, po přihrávce do středu hřiště ale jeho spoluhráči opět střelu na bránu nevyprodukovali.
     
    111
    KRC se zatím směrem dopředu prosadit neumí. Soupeř už vyráží pouze do brejků – jako nyní v případě Fernanda a Sianiho, kteří toho na pravé straně moc nevymysleli.
     
    109
    Domácí fandové se dožadovali pokutového kopu. Fernando se řítil do šestnáctky, na jeho hranici ho srazil Hamalainen, píšťalka rozhodčího Delferiéreho ovšem zůsala němá.
     
    108
    Depoitre se popral o míč a zatlačil na bránícího Hamalainena. Udělal to dobře, štřil totiž cenné vteřinky.
     
    107
    Hyland přitvrdil, sudí Delferiére musel přerušit hru. Tohle Genku určitě moc nepomáhá.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Na posledních patnáct minut přichází do hry Brouckaert za Luissinta.
     
    První část prodloužení lépe vyšla domácímu týmu, který se ujal vedení po trefě Sianiho. Pokud udrží tenhle stav i dalších patnáct minut, bude se radovat z postupu do seimifinále Belgického poháru.

    Patrik Sandev

    Góly: 96. Siani

    Karty:   25. Siani (OOS), 30. Lukaku (OOS), 35. Berrier (OOS) – 85. Camus (GNK), 98. Vossen (GNK), 120+1. Hyland (GNK)


    KV Oostende: Ovono – Luissint (106. Brouckaert), Brillant, Schmisser, Lukaku – Siani, De Schutter (100. De Schutter) – Berrier, Fernando, Mushekwi (78. Wilmet) – Depoitre
    Náhradníci: Foket, Van Imschoot, Brouckaert, Dessaer, Wilmet, Hempte, Dumesnil
    Trenér: Frederik Vanderbiest

    KRC Genk: Köteles – Ngcongca, Koulibaly, Mbodji, Tshimanga (102. Hamalainen) – Masika (77. Vossen), Gorius (29. Kumordzi), Hyland, Camus, Joseph-Monrose – Mboyo
    Náhradníci: Vossen, Hamalainen, Simaeys, Van Hout, Schrijvers, Gerkens, Kumordzi
    Trenér: Mario Been

    Rozhodca: Delferiére – De Neve, Vanyzere

    Diváci: 3106

    Prvý zápas: Genk - Oostende 0:0