CSKA Moskva – Novosibirsk 3:2 (2:1 po s.n.) | Čerepovec – Kazaň 1:2 (kon.) | Jaroslavľ – Novgorod 1:4 (kon.)
Viťaz – A. Mytišči 1:2 (kon.) | Petrohrad – D. Moskva 6:3 (kon.) | Riga – Novokuzneck 4:3 (po pr.)
Lev – Vladivostok 4:1 (kon.) | HC Slovan – Chabarovsk 3:2 (kon.)
koniec
Lokomotiv Jaroslavľ
1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
HC Torpedo Nižnij Novgorod
Streda 15.01.2014, 16:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní ďalšieho pokračovania nadnárodnej súťaže KHL. Dnes si v tomto textovom prenose pravidelnými príspevkami priblížime dianie na ľadovej ploche počas stretnutia Lokomotivu s Torpedom.

    Proti sebe nastúpia tímy z horných polovíc tabuliek, resp. ich stredov. Domácim hokejistom patrí spomedzi tímov hrajúcich západnú konferenciu ôsma priečka. Lokomotiv doposiaľ odohral 43 zápasov, v ktorých dovedna vybojoval 66 bodov a celkové skóre 78:60. Strata na siedmy Záhreb činí 6 bodov a náskok pred deviatym tímom tabuľky 7, takže dnes sa domáci v prípade akéhokoľvek výsledku z poslednej postupovej priečky do play-off nepohnú.
    Hostia pricestovali do Jaroslavľu ako piaty celok v tabuľke východu. Novgorod doposiaľ odohral rovnako ako jeho dnešný súper 43 zápasov, no s rozdielom, že na svojom konte má 73 bodov. Pomer vsietených a inkasovaných gólov je pre hokejistov tohto celku pozitívny 120:96. V prípade dnešnej prehry Torpeda a víťazstva šiesteho Jekateringurgu by sa počet bodov na kontách týchto tímov vyrovnal, ale lepšie celkové skóre majú hráči Novgorodu, a tak sa poradie meniť nebude.

    V poslednom ligovom zápase sa oba celky naladili na tento duel víťazne. Jaroslavľ sa predstavil na domácom klzisku proti Víťazu Podolsk a vybojoval tri body po "futbalovej" výhre 1:0. Hokejisti Novgorodu odohrali stretnutie uplynulého kola na ľadovej ploche tímu Atlant Mytišči a triumfovali v ňom 5:4.

    Miernym favoritom tohto stretnutia je domáci celok. Bookmakeri vypísali na výhru Jaroslavľu kurz približne 2,5 a na triumf hostí 2,95. Ak si myslíte, že stretnutie sa po šesťdesiatich minútach hry skončí remízou, môžete využiť ponuku pohybujúcu sa okolo čísla 3,8.
     
    Úvodné zostavy:

    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik) – Koledov, Višnevskij, Holos, Kronwall, Peretjagin, Jakovlev, Ljubuškin, Gorochov – Chlopotov, Plotnikov, Konkov – Redlihs, Averin, Platt – Apalkov, Musatov, Kapustin – Maltsev, Sprukts, Kartajev

    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Kasutin (Koval) – Grigorjev, Valentenko, Hietanen, Chomitsky, Denisov, Bernatsky, Belochvostikov – Wolski, Galuzin, Badjukov – Paršin, Žarkov, Salminen – Potapov, Immonen, Krasnoslobotsev – Tverdochlebov, Ljudučin, Potapov – Kuljomin

    Rozhodca: Bulanov, Gofman – Menšich, Šeljanin.
     
    Hráči ococh celkov sú už na ľadovej ploche, stretnutie sa o malý moment začína. Domáci nastúpia v červených dresoch, ich súper z Novgorodu v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Ešte pred úvodným buly si vypočujeme ruskú hymnu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Stretnutie sa začalo výherným buly pre hosťujúci tím. Hokejisti Torpeda vybojovali puk na svoje hokejky a nastrelili ho do pásma.
     
    00:36
    Hosťom to ale nebolo nič platné. Lokomotiv puk vybojoval a namieril si to na opačnú polovicu ľadovej plochy. Tam sa síce podarilo vystreliť Konkovi, ale mieril iba do stredu bránky, kde bol Kasutin.
     
    00:59
    Po buly pred domácim gólmanom sme už žiadnu strelu do priestoru troch žrdí nevideli a hrá sa zatiaľ bez šancí.
     
    01:25
    Puk sa teraz posúva zo strany na stranu. Pred Sanfrdom ho chcel tečovať Kuljomin, ale napokon sa mu ani nedostal na hokejku a tak z toho strela ani ohrozenie gólmana nebolo.
     
    01:58
    Pozor ale na opačnej strane! Kapustin nabral rýchlosť a hosťujúci bek mal čo robiť, aby naňho stíhal. Napokon všetko vyriešil gólman Kasutin, ktorý strelu spoza brániaceho hráča schoval vo výstroji.
     
    02:36
    Úvodné minúty stretnutia doposiaľ žiadnu nebezpečnejšiu situáciu nepriniesli. Ani jeden z celkov nechce hneď na začiatku chybovať a tomu prispôsobujú mužstvá aj svoj herný prejav.
     
    02:59
    Apalkov sa dostával do dobrej streleckej pozície! S pukom na hokejke si vytvoril priesotr v medzikruží, ale napokon bol ubránený a nedokázal vystreliť tak nebezpečne, aby prekvapil Kasutina.
     
    03:37
    Rovnaký hráč sa ale k zakončeniu dostal aj teraz! Apalkov číhal pred bránou na vyrazený puk po strele spoluhráčov od útočnej modrej čiary, ale nedosiahol naň.
     
    04:12
    Hostia sa pokúsili zaviesť puk na opačnú polovicu klziska. To sa im síce podarilo, ale akcia skončila bez streleckého pokusu.
     
    04:48
    A brankár Kasutin nezasahoval ani tentokrát. Hostia to síce nemysleli zle a na niekoľko desiatok sekúnd sa udržali v útočnej tretine, ale nevedia presne vypáliť.
     
    05:19
    Vylúčenie na domácej strane. Kartajev oslabí svoj tím na dve minúty za hákovanie.
     
    05:40
    Hneď v úvode presilovky sa hostia usadili v útočnej tretine a rozložili pomyselný presilovkový vzore. zatiaľ letel pred bránku do nebezpečného priestoru puk iba raz, nik z hráčov Torpeda ho tam ale netečoval.
     
    05:54
    Novgorod si ale situáciu pokazil sám. Nepresnou prihrávkou sa hostia sami dostali von z pásma.
     
    06:37
    Domáci hráči sa v tejto časti vlastnej početnej nevýhody ukážkovo bránia a súperovi nedovoľujú opäť sa usadiť v pásme. Puk ďaleko od bránky Lokomotivu.
     
    07:19
    Kartajev je späť na ľadovej ploche a my môžeme pokračovať v hre v plnom počte na oboch stranách.
     
    07:42
    Prvá presilovka tohto stretnutia je minulosťou a my musíme konštatovať, že sme počas nej nebezpečnejšiu situáciu nevideli. Hosťom sa síce snaha uprieť nedala, ale Kasutin si pripísal iba jeden zákrok po strele z hranice kruhu.
     
    08:27
    Domáci hráči v plnom počte takmer okamžite prevzali puk na svoje hokejky a spoza vlastnej svätyne s pokojom zakladajú útočnú akciu.
     
    08:59
    Lokomotiv prevzal iniciatívu do svojich rúk. Domáci hokejisti puk zaviezli do útočnej tretiny a pokúsia sa o otvorenie skóre.
     
    09:34
    Jaroslavľ síce podržal puk v pásme, ale nedokázal nič vymyslieť. Puk is hráči iba pohadzovali medzi sebou, žiadna nebezpečná strela neprišla.
     
    10:12
    Viac ako prvá desaťminútovka stretnutia je už za nami a my sme stále nevideli žiadnu nebezpečnú akciu ani na jednej strane ľadovej plochy. Diváci sa už pomaly začínajú nudiť.
     
    11:29
    Torpédo Novgorod dal gól!

    Hostia z ničoho nič udreli! MAXIM POTAPOV si nakorčuľoval pred bránku, kam dostal presnú prihrávku a puk už iba doklepol za chrbát Sanforda. Asistencie: Michail Grigorjev, Vjačeslav Kuljomin.
     
    12:12
    Gól prišiel akurát včas. Na štadióne v Jaroslavli sa od začiatku síce hrá pomerne rýchly hokej a hra sa prelieva zo strany na stranu, ale nebezpečnejšie zakončenie stretnutiu rozhodne chýbalo.
     
    12:53
    Brankár Sanford musí byť v pohotovosti. Hostí presný zásah poriadne nabudil a tlačia sa do ďalších zakončení. Nevedia si ale vypracovať nebezpečnejšiu šancu a tak vidíme iba ľahké zákroky v podaní domáceho gólmana.
     
    13:42
    Zdá sa, že domáci sa už po šoku z otváracieho presného zásahu začínajú preberať. Puk spoza vlastnej svätyne rýchlo zaviezli popri ľavom mantineli až do pásma, kde sa pokúsia niečo vymyslieť.
     
    14:21
    Menší nátlak domácich sa vyrovnaním neskončil. Plotnikov si síce nakorčuľoval do priestoru pred bránkou, ale odtiaľ puk neletel do priestoru troch žrdí.
     
    14:57
    Lokomotiv to skúšal opäť. Plotnikov to tentokrát skúsil strelecky z hranice kruhu, ale opäť úspešný nebol. Kasutin si musí dávať pozor, domáci začínajú byť nepríjemní.
     
    15:36
    Torpedo prevzalo puk na svoje hokejky a po niekoľkých minútach sa opäť dostalo k útočeniu. Hosti sú v tretine pred Sanfordom, ten zatiaľ zasahovať nemusel.
     
    15:59
    Hostia stále tlačia svojho súpera a pokúšajú sa už o druhý presný zásah v jeho sieti. Lokomotiv zatiaľ odoláva.
     
    16:25
    Prvýkrát v stretnutí si presilovku zahrajú domáci hráči. Wojtek Wolski sa previnil podrazením.
     
    16:58
    Úvod presilovky hokejistom Lokomotivu absolútne nevyšiel. Domáci hráči to síce nemysleli zle, ale prihrávok bolo priveľa a napokon jedna z nich skončila až mimo vlastnej útočnej tretiny.
     
    17:35
    Jaroslavľ sa do pásma vrátil, ale nie nadlho. Puk sa hosťom podarilo odpáliť cez všetky čiary.
     
    17:54
    A situácia sa zopakovala. Lokomotiv bude musieť opäť raz začínať až od vlastného gólmana.
     
    18:23
    Takto sa presilovka veru nehrá a uvedomujú si to aj domáci. Tí sa v jej samom závere poslednýkrát pokúšajú usadiť v pásme a nebezpečne vystreliť.
     
    18:59
    Hokejisti Jaroslavľu sa síce v závere početnej výhody do pásma dostali, ale nebolo im to nič platné, keďže nedokázali prekvapiť Kasutina. Medzičaasom sa už hrá v plnom počte na oboch stranách.
     
    19:26
    Hra sa teraz dlho neprerušuje a zrejme sa už ani prerušovať nebude. Hráči oboch celkov čakajú na záverečný hvizd, o niečo väčšiu aktivitu ešte preukazujú hostia.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine vyhrávajú na klzisku Lokomotivu Jaroslavľ hosťujúci hráči, ktorí sa dokázali presadiť zásluhou Potapova v 12. minúte. Až na tento presný zásah sme nevideli žiadne zaujímavejšie situácie na jednej strane. Pevne veríme, že druhá dvadsaťminútovka prinesie viac zážitkov z hokeja.

    Druhá tretina sa začne približne o 16:48.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:17
    Úvodné buly získali na svoje hokejky hostia. Tí sa hneď pokúsili dostať do útoku, ale nepodarilo sa im preniknúť ani len stredným pásmom, keď tadiaľ Salminen neprepasíroval puk.
     
    20:48
    Na opačnej strane sme ale vzápätí videli rýchly presun v podaní Plotnikova, ktorý vyvrcholil nebezpčenou ranou spoza vracajúceho sa hráča. Našťastie pre hostí Kasutin zareagoval včas.
     
    21:35
    Hra sa rýchlo preliala na druhú stranu. Na puk si pred bránkou počkal Kuljomin, ale jeho strelecký pokus Sanford zlikvidoval.
     
    21:59
    Hra v druhej tretine začala vo veľkom tempe a je iba otázkou, kedy sa niektorému z celkov podarí presadiť.
     
    22:29
    Torpédo Novgorod dal gól!

    A je to tu, rozdiel skóre je dvojgólový! VLADIMIR DENISOV sa najlepšie zorientoval v priestore pred bránkou, kde poskakoval puk, na ktorý Sanford nemal nárok a dorazil ho do siete. Asistencie si na svoje konto pripisujú Vadim Krasnoslobodtsev a Denis Paršin.
     
    23:15
    Aktívnejší hostia sa právom dostali už do dvojgólového vedenia. Tento náskok sa bude Lokomotivu dnes už ťažko doháňať.
     
    23:55
    Pochopiteľne, Lokomotiv teraz vrhol svoje sily do útočenia. Hostia ale zakladajú na stabilnej defenzíve, ktorá odmieta súpera pustiť do akéhokoľvek zakončenia.
     
    24:31
    Domáci celok má puk stále na svojich hokejkách, ale dlho sa nevedel predrať ani do pásma. Teraz už sú síce hokejisti Lokomotivu tam, ale zatiaľ je to bez strely.
     
    24:59
    A strelecký pokus neuvidíme ani po tejto situácii. Chlopotov to zobral na seba a skúsil obkrúžiť bránku a nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov prihrávkou pred ňu, ale bezúspešne.
     
    25:36
    Hra sa teraz presunula iba k mantinelu, odkiaľ sa striedať nedá. Galuzin svojou šikovnosťou vydoloval puk a môže zaútočiť.
     
    26:01
    Domáci hokejisti sa opäť museli stiahnuť do defenzívy. Hostia už dnes ukázali svoju útočnú silu a tak Lokomotiv nič neriskuje.
     
    26:37
    Sanford musí byť stále v strehu. teraz jeho obrancovia nechali do medzikružia preniknúť Averina, ktorý ale v rýchlosti nedokázal zakončiť príliš prekvapivo.
     
    27:06
    Hosťujúcim hráčom zjavne dvojgólové vedenie na vlastných hokejkách nestačí a pokúšajú sa pridať tretí presný zásah v tomto stretnutí.
     
    27:45
    Domáci hokejisti sú ale výrazne proti. Podarilo sa im vystihnúť prihrávku súpera v pásme, ale následne puk iba vyviezli z tretiny a tam oňho prišli.
     
    28:34
    Vylučovať sa bude na strane hostí. Podrazením sa previnil Paršin.
     
    29:06
    Domáci začali početnú výhodu s pukom na svojich hokejkách, ale dlho im to nevydržalo a už sa poň musia vrátiť až za vlastnú svätyňu.
     
    29:34
    A situácia sa zopakuje. Hokejistom v červených dresoch doposiaľ početná výhoda vôbec nevychádza.
     
    Bude sa telefonovať! Puk prešiel do Kasutinovej siete, ale rozhodca si situáciu ešte musí overiť u videoarbitra.
     
    29:47
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!

    Domáci oslavovali právom! natlačili sa do priestoru pred Kasutina a ten nedokázal vzdorovať tečovanej strele, o ktorej správne umiestnenie do siete sa postaral DANIIL APALKOV. Asistencie: Igor Musatov, Staffan Kronwall.
     
    30:39
    Hostí môže táto početná nevýhoda mrzieť. Lokomotiv stiahol ich násko na rozdiel jediného presného zásahu a stretnutie tak naberá nový rozmer.
     
    31:14
    Kasutin musí byť v plnej permanencii! Sprukts dostal presnú prihrávku priamo pred bránku, kde bol úplne osamotený, ale hosťujúci gólman predviedol ukážkový zákrok a priesotr pri pravej žrdi si stihol vykryť.
     
    31:48
    Domácim kontaktný gól výrazne pomohol. Hokejisti Lokomotivu ovládli dianie na ľade a súpera nechcú ani len pustiť do streleckého zakončenia.
     
    32:00
    Táto situácia ale domácim nevyšla, keď puk ponúkli súperovi a ten sa to ihneď pokúsil využiť. Napokon sa Lokomotiv ubraňuje iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    32:39
    Novgorod sa pokúša využiť skutočne každý náznak príležitosti a premeniť ho na strelu do priestoru troch žrdí. Aktuálne sa to ale hosťom príliš nedarí.
     
    32:59
    Musatov vybojoval puk vo vlastnej obrannej tretine, op pri pravom mantineli ho zaviezol do pásma na opačnú polovicu ľadu a tam skúsil individuálne zakončiť. Pekná akcia, no bez gólovej bodky.
     
    33:28
    V posledných minútach sme boli svedkami veľmi rýchlej hry, ktorá sa prelievala zo strany na stranu a brankári si vôbec nemohli vydýchnuť. Teraz je situácia o čosi pokojnejšia.
     
    33:59
    Torpédo Novgorod dal gól!

    Žeby sme to zariekli? Okamžitá strela po buly z hokejky WOJTEKA WOLSKEHO vracia hostí do dvojgólového vedenia. asistencia: Jarkko Immonen.
     
    34:21
    Hostia sa budú brániť. Ljdučin sa previnil hákovaním a inkasuje za to dvojminútový trest.
     
    34:55
    Domáci svoju šancu na zníženie dosiaľ zahadzujú. V úvode početnej výhody sa síce usadili v pásme, ale následne sa po puk musia vrátiť až za vlastného brankára.
     
    35:10
    Lokomotiv je už späť v útočnej tretine. Domáci hokejisti rozostavili svoj vzorec a pokúsia sa nebezpečne vypáliť.
     
    35:36
    Jaroslavľ to skúsil aj strelecky, ale nebolo to z kategórie nebezpečných pokusov. Hostia sa naďalej skvele bránia a puk posielajú cez všetky čiary.
     
    36:12
    Torpedo hrá ukážkovú oslabovku. Puk opäť raz posielajú hosťujúci hráči ďaleko od svojej svätyne. Lokomotivu sa síce snaha uprieť nedá, ale s takouto koncovkou sa určite nepresadia.
     
    36:48
    Presilovka domáceho celku je už medzičasom minulosťou. Domáci hokejisti počas nej nič zaujímavé nepredviedli a skóre ostáva právom nezmenené.
     
    37:10
    Nech to Lokomotiv skúša akokoľvek, dnes sa domácim prosto nedarí. Hosťujúci hráči sa ukážkovo bránia a puk už pri náznaku šance vyhadzujú z vlastnej obrannej tretiny.
     
    37:57
    Jaroslavľ sa teraz natlačil pred bránku a za ňu a hostia mali čo robiť, aby dokázali uchrániť vlastnú sieť. Všetko vyriešil Kasutin, ktorý nekompromisne vyplnil priestor pri pravej žrdi a domáci hokejisti si mohli aj zuby vylámať.
     
    38:26
    Lokomotiv sa neustále pokúša o útočenie. Puk je síce v útočnej tretine domácich, ale na hokejkách ich súpera, ktorý bude rozohrávať spoza vlastnej svätyne.
     
    39:06
    Hostia ale po rozohrávke nedošli! Veľmi zlý pokus o prechod stredným pásmom napokon takmer skončil prečíslením Jaroslavľu, ktoré stroskotalo iba vďaka poslednému brániacemu hráčovi Torpeda.
     
    39:36
    Prebieha záverečná minúta tejto tretiny. Puk majú na svojich hokejkách domáci hokejisti vo svojom obrannom pásme a ešte sa pokúsia niečo vymyslieť.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina tohto stretnutia je minulosťou. Opäť v nej boli aktívnejší hostia a vypracovali si tak už dvojgólové vedenie, ktoré v zvyšnej časti hry s najväčšou pravdepodobnosťou obhája.

    Tretia tretina začne približne o 17:38.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:21
    Druhá tretina začal výherným buly pre hosťujúci celok. Hokejisti v bielych dresoch sa okamžite natlačili do pásma, ale nedokázali presne vypáliť.
     
    40:53
    Torpedo začalo aj túto časť hry aktívne! Saminen sa natlačil do zakončenia v medzikruží, ale jeho rana smerovala iba do hrude Sanforda.
     
    41:07
    Domáci sa budú brániť. Na trestnú lavicu odchádza za krošček Holos.
     
    41:32
    Hosťujúci hráči nezačali početnú výhodu dobre. Útočnú akciu musia zakladať až spoza vlastnej bránky.
     
    41:56
    Novgorod sa síce do pásma rýchlo vrátil, ale jeho streľba pri vlastnej početnej výhode je katastrofálna a puk ani nemieril do priestoru troch žrdí.
     
    42:29
    Diváci si dnes veľa aktívneho hokeja počas viacerých vylúčení nevyužili. Oslabený tím opäť raz využíva možnosť vyhodenia puku cez všetky čiary a hostia sa musia z pásma vysťahovať.
     
    42:58
    Ďalšia početná výhoda sa nám opäť chýli ku svojmu koncu. Plotnikov sa počas nej natlačil do dobrej pozície a získal aj puk, no skôr než stihol vystreliť mu ho jeden z hráčov súpera vzal.
     
    43:38
    Početná výhoda hosťujúceho celku je minulosťou. Počas nej sme nevideli ani jednu vyloženú príležitosť a v podobnom duchu sa pokračuje aj v hre v plnom počte na oboch stranách.
     
    44:06
    Hostia majú herne navrch aj v tejto časti stretnutia. Natlačili sa pred brankára Sanforda a pokúšajú sa čosi vymyslieť.
     
    44:29
    Parašin to skúsil strelecky. Mieril zrejme do nebezpečného priestoru, ale jeho puk skončil iba na ochrannej sieti, čo nemohlo Sanforda ohroziť.
     
    45:02
    Hosťujúce zakončenia sa teraz vyznačujú veľkou nepresnosťou. Strelecky to skúsil aj Immonen, ale ani tento puk ku gólmanovi Lokomotivu nedošiel.
     
    45:13
    Hostia sa musia brániť. Salminen sa previnil nedovoleným bránením.
     
    45:48
    Domáci sa okamžite usadili v útočnej tretine. Od modrej čiary poslali na hosťujúcu svätyňu pár chabých pokusov, ktoré ale Kasutina prekvapiť nemohli.
     
    46:16
    Puk dokonca letí mimo obranného pásma Torpeda. Hosťujúci hráči môžu odísť striedať, domáci to skúsia ďalšou ofenzívnou akciou.
     
    46:40
    Domácim sa snaha uprieť nedá. Vrátili sa do pásma a obsadili ho, ale nedostali sa do žiadnej vyloženej šance. S pokusmi, ktoré leteli do priestoru troch žrdí si Kasutin dokázal poradiť.
     
    47:21
    Vylúčený hráč je už medzičasom na ľadovej ploche a my môžeme pokračovať v hre v plnom počte po jednej z mnohých nevyužitých presiloviek.
     
    47:58
    Domáci hokejisti v presilovke zvýšili svoju aktivitu a tvrdo sa tlačili do zakončení. O niečo také sa pokúšajú aj teraz, ale Torpedo ich nepúšťa k strelám.
     
    48:39
    V týchto chvíľach sa dokonca hostia už v plnom počte hrnú dopredu. Dvojgólový náskok by si chceli poistiť, zatiaľ to ale ostáva iba pri chcení.
     
    49:10
    A zrejme to tak aj ostane. Torpedo sa natlačilo do útočnej tretiny a na Sanforda letel aj puk, ale domáci gólman si s týmto nahodením dokázal hravo poradiť a hru radšej prerušil.
     
    49:52
    Na opačnej polovici ľadovej plochy o sebe dáva vedieť aj Lokomotiv, ktorý doposiaľ fanúšikom v tomto stretnutí veľkú radosť neurobil. Nezmení sa to ani po nepresnom zakončení od modrej čiary.
     
    50:12
    Torpedo sa bude brániť. Hostia zle prestriedali a na ľadovej ploche ich bolo viac, než je dovolené.
     
    50:42
    Domáci sa hneď v úvode vlastnej presilovky dostali do skvelej gólovej šance, ktorá ale ostáva nevyužitá. Po Musakovej strele hosťujúci gólman puk iba vyrazil, následne sa k nemu dostal Averin, ale ani ten ho nedokázal dopraviť do siete.
     
    51:06
    Dnes vidíme azda prvú poriadnu presilovku v tomto stretnutí. Domáci Lokomotiv zatlačil súpera v pásme a môžeme očakávať spŕšku striel na Kasutina.
     
    51:34
    Gólman Torpeda sa veru nudiť nemôže. Jeho súper chytil druhý dych a nič ešte nevzdáva. Kasutin ale predvádza spoľahlivé zákroky a drží na svojej strane dvojgólové vedenie.
     
    52:12
    Vylúčenie za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche je už minulosťou. Hostia sa aj keď s problémami, ale dokázali ubrániť a pokračuje sa v hre v plnom počte.
     
    52:54
    Domácich hokejistov môže nevyužitá početná výhoda mrzieť. V posledných minútach sa výkon Jaroslavľu výrazne zlepšil, ale Kasutin bol proti zmene skóre.
     
    53:10
    Veľmi netaktické vylúčenie domáceho celku. Lokomotiv si nerozumel pri striedaní a bude musieť hrať vo štvorici.
     
    53:10
    Hosťujúci tréner si vyžiadal oddychový čas.
     
    53:41
    Novgorod v úvode vlastnej početnej výhody zomkol svojho súpera v pásme. Nebolo mu to ale nič platné, keďže po chvíľke si hostia v prihrávke nerozumeli a to Lokomotiv využil na vyhodenie puku z obrannej tretiny.
     
    54:09
    Torpedo sa muselo po necelej minúte presilovky z pásma vysťahovať a útočiť začne od začiatku. Hostia sa nemusia nikam ponáhľať, minúty v ich prospech pomaly ale isto ubiehajú.
     
    54:42
    Domáci sa budú brániť v trojici! Peretjagin to neodhadol a puk vyhodil mimo ľadovej plochy!
     
    55:10
    28 sekúnd hry v nevýhode o dvoch mužov Lokomotiv zvládol. Domáci hokejisti dokázali odolať nátlaku súpera a brániť sa už môžu vo štvorici.
     
    55:36
    Domácim hráčom sa už druhýkrát za sebou podarilo puk vyhodiť z vlastnej obrannej tretiny a súpera tak zastaviť v ofenzívnom činení.
     
    56:07
    Lokomotiv zvláda aspoň hru v početnej nevýhode. ak chcú dnes domáci pomýšľať ešte na aspoň jeden zásah v súperovej sieti, musia najskôr prežiť túto oslabovku.
     
    56:42
    Peretjagin je späť na ľadovej ploche. Hosťujúci hráči nedokázali využiť ďalšiu početnú výhodu, keď ich súper v podstate do ničoho ani nepustil.
     
    57:17
    Torpedu už ale v podstate o nič nejde. Hostia sa nemajú kam zbytočne tlačiť a tak nič smerom dopredu neriskujú.
     
    57:49
    Hra sa výrazne spomalila. Torpedo už vôbec nič neriskuje a sústreďuje sa na bránenie náskoku. Môžeme očakávať záverečný tlak zo strany Lokomotivu.
     
    58:56
    Posledná šanca pre Lokomotiv! Grigorjev sa previnil držaním a odchádza na trestnú lavicu.
     
    58:56
    Domáci kouč si vyžiadal oddychový čas!
     
    58:56
    Brankár Sanford ostáva na striedačke, Lokomotiv bude hrať powerplay šiestich mužov proti štyrom.
     
    59:46
    Torpédo Novgorod dal gól!

    Je definitívny koniec. MAXIM POTAPOV skúsil trafiť prázdnu bránku, ale jeden z jeho súperov hodil do dráhy puku hokejku a je z toho technický gól.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Záverečná tretina prienisla už len jeden presný zásah. Domáci hráči sa snažili o zníženie súperovho náskoku, ale ich pokusy vyšli nazmar a dnes na bodový zisk nesiahli.

    To je od nás pre dnešok všetko. Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás niekedy nabudúce.
    Príjemný zvyšok večera praje Veronika Pancuráková. (18:15:36)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 30. Apalkov (Musatov, Kronwall) – 12. Potapov (Grigorjev, Kuljomin), 23. Denisov (Krasnoslobodtsev, Paršin), 34. Wolski (Immonen), 60. Potapov


    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik) – Koledov, Višnevskij, Holos, Kronwall, Peretjagin, Jakovlev, Ljubuškin, Gorochov – Chlopotov, Plotnikov, Konkov – Redlihs, Averin, Platt – Apalkov, Musatov, Kapustin – Maltsev, Sprukts, Kartajev
    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Kasutin (Koval) – Grigorjev, Valentenko, Hietanen, Chomitsky, Denisov, Bernatsky, Belochvostikov – Wolski, Galuzin, Badjukov – Paršin, Žarkov, Salminen – Potapov, Immonen, Krasnoslobotsev – Tverdochlebov, Ljudučin, Potapov – Kuljomin

    Rozhodca: Bulanov, Gofman – Menšich, Šeljanin