CSKA Moskva – Novosibirsk 3:2 (2:1 po s.n.) | Čerepovec – Kazaň 1:2 (kon.) | Jaroslavľ – Novgorod 1:4 (kon.)
Viťaz – A. Mytišči 1:2 (kon.) | Petrohrad – D. Moskva 6:3 (kon.) | Riga – Novokuzneck 4:3 (po pr.)
Lev – Vladivostok 4:1 (kon.) | HC Slovan – Chabarovsk 3:2 (kon.)
koniec
Severstaľ Čerepovec
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Ak Bars Kazaň
Streda 15.01.2014, 16:00 • Ledovyj Dvorec Čerepovec • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri sledovaní online prenosu! Na programe je Kontinentálna hokejová liga, ktorá pokračuje v poradí 101. hracím dňom. Dnes budeme mať možnosť vidieť 8 súbojov druhej najprestížnejšej hokejovej ligy na svete. Moje meno je Lukáš R. Ovšonka a ja Vás budem pravidelnými príspevkami informovať o dianí na Ledovjom Dvorci v Čerepovci, ktorý privíta na svojom ľade hostí z Kazane. Predstavím Vám najprv oba tímy.

    Severstaľ Čerepovec získal v doterajšom priebehu 55 bodov, za čo mu patrí patrí 10. Priečka v tabuľke Západnej konferencie. Nad Čerepovcom sa nachádza Atlant Mytišči, ktorá má 59 bodov a pod Severstaľom sídli na 9. pozícii slovenský zástupca v Kontinentálnej hokejovej lige – HC Slovan Bratislava s 53 bodmi. Problémom hráčov Čerepovca môže byť defenzíva, keďže v 43 zápasoch inkasovali 115 gólov a Severstaľ tak patrí k najviac inkasujúcim tímom KHL. Severania dokázali zo spomenutých 43 zápasoch 18-krát vyhrať. Zápasová forma v posledných piatich zápasoch, v ktorých Čerepovec vyhral 3-krát a prehral 2 razy je nasledujúca. Prehra na domácom ľade proti Traktoru Čeľjabinsk 4:6, výhra na ľade Sibiru Novosibirsk 2:3, výhra v Novokuznecku 1:2 po rozhodujúcom samostatnom nájazde z hokejky Linusa Vidella. Ďalej nasledovala prehra na ľade Admiralu Vladivostok 4:1 a posledný zápas odohral Čerepovec v Chabarovsku a zvíťazil 1:3. Takže po štyroch odohraných zápasoch to bude proti Kazani prvý zápas doma po 18 dňoch. Domácim najproduktívnejším hráčom je Vadim Berdnikov, ktorý získal v tejto sezóne 21 bodov za 10 gólov a 11 asistencií, ale nepatrí k pravidelne bodujúcim hráčom.

    Ak Bars Kazaň je na tom tabuľkovo lepšie ako jej dnešný súper. Hostia sa nachádzajú v tabuľke Východnej konferencie na tretej – chválitebnej pozícii s 86 bodmi, ktoré získali v 44 zápasoch. Zo spomínaných 44 zápasov zvíťazil tím z ruskej oblasti Tatársko 29-krát. Kazaň bude v tomto zápase možno dominovať aj z hľadiska defenzívy, keďže Kazaň inkasovala 88 gólov, čo nie je zlá bilancia voči ostatným povedzme lepším tímom. Napríklad líder Východnej konferencie Barys Astana dostal 119 gólov. Tento počet sa zhoduje aj s kazaňskými strelenými gólmi, avšak u Astany je počet vsietených gólov 162, takže skóre je pre lídra, a takisto aj pre Kazaň priaznivé. Vzhľadom na tabuľkové postavenie sa Kazani v posledných piatich zápasoch viac-menej nedarilo, keďže si z prvých dvoch zápasov odniesli 3 body (výhra v Donecku 1:2, víťazstvo na domácom ľade nad Jugrou Chanty-Mansijsk 4:2), ale posledné tri prehrali, a to: na domácom ľade proti Jekaterinburgu 1:3, doma nad Astanou 1:2 a v poslednom zápase prehrali na ľade Petrohradu 3:1. Napriek trom zlyhaniam si v tabuľke udržujú menší náskok pred Ufou v počte piatich bodov. Najproduktívnejším hráčom Kazani je Alexander Burmistrov s 32 bodmi na konte za 10 gólov a 22 asistencií.

    Tieto dva kádre sa už proti sebe stretli v tejto sezóne. Zápas sa odohral 27.9.2013 v Tatnefť-Arene (Kazaň) a domáci tím zvíťazil po jedinom góle v tomto zápase od obrancu domáceho tímu Konstantina Kornejeva v 16. minúte.

    Mojím favoritom je v tomto zápase Kazaň najmä kvôli doterajšej pozícii v tabuľke a takisto aj kvôli úctyhodnej zápasovej forme.
    Bookmakeri stávkových kancelárii majú podobný názor, keďže na výhru domácich určili kurz 3.40, nerozhodný stav 3.85 a na výhru hostí je vypísaný kurz 1.85.

    Ako sa však tento zápas bude vyvíjať, a kto v ňom zvíťazí, budete môcť vedieť prostredníctvom nášho prenosu, ktorý začína od 16:00 SEČ a pozýva Vás ho z komentátorskej stoličky sledovať Lukáš R. Ovšonka.
     
    Úvodné zostavy:

    Severstal Čerepovec: Štepánek (Artemejev) – Popov, Kiselevič, Čáslava, Kalašnikov, Stašenko, Jevsejenkov, Serkin – Berdnikov, Stoljarov, Žerdev, Videll, Mons, Černov, Kazakovcev, Kovyršin, Buchnevič, Kuvajev, Zemčenko, Monakov

    AK Bars Kazaň: Barulin (Garipov) – Kornejev, Panin, Heshka, Medvedev, Zacharčuk, Osipov – Pesonen, Tereščenko, Petrov, Stapleton, Varnakov, Burmistrov, Obukov, Petružálek, Svitov, Golubev, Tkachijov, Lukojanov

    Rozhodca: Anisimov Alexej, Romasko Jevgenij – Mikel Alexej, Šikanov Roman.
     
    Na ľadovej ploche už je nastúpený tím Ak Bars Kazaň. Práve prichádza zo šatní aj káder Čerepovca a nasleduje štátna hymna.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:20
    V úvode stretnutia sa naskytla možnosť hosťom, ktorí okamžite zakladali útok, ale hráči Čerepovca im šancu znemožnili a pokračujú v ofenzíve.
     
    00:40
    Nikolaj Stasenko vyskúšal pozornosť Barulina z medzikružia, ale Barulin puk vyrazil za svoju bránu a nechal možnosť rozohrávať svojim spoluhráčom.
     
    01:40
    Jakub Petružálek spoločne s Dmitrijom Obukovom smerovali cez stredné pásmo. Petružálek puk nahodil do pásma, ale tam boli rýchlo pri puku domáci hráči.
     
    02:20
    Hráči Čerepovca si momentálne viedli dobre pri ofenzívnej šanci hostí, keď tvrdo vypálil Kiselevich. Spred brány puk odpratali do bezpečia.
     
    02:40
    Kazakovcev strieľal od modrej čiary. Jeho projektil Barulin zneškodnil svojím zákrokom lapačkou, po ktorom sa vhadzuje po jeho pravici.
     
    03:30
    Domáci si momentálne viedli opäť dobre v obrannej fáze hry, keď Tereščenka bekčekovali dvaja hráči a nepustili ho k strele.
     
    04:35
    Jevgenij Mons potiahol puk po pravej strane. V útočnom pásme korčuľoval poza bránu odkiaľ vrátil puk na pravú stranu, ale tam nestál ani jeden jeho spoluhráč.
     
    04:50
    Burmistrovi sa naskytla príležitosť spred brány, keď vypálil od tohto miesta, ale jeho strela bola vyrazená betónom brankára Štepánka.
     
    05:05
    Hostia dokázali aj tentokrát ohroziť bránu súpra. Grigorij Panin sa o to postaral, akonáhle vypálil od modrej čiary, ale Štepánek pohotovo svojou lapačkou zakročil a nepustil za seba puk.
     
    05:40
    Obukov sa snažil pretlačiť po ľavom krídle, ale neuspel proti pozornej defenzíve Čerepovca, a tak len stratil puk, ktorého sa následne zmocnili domáci.
     
    06:25
    Burmister bol odtláčaný Čáslavom pred pravým kruhom, a tým pádom sa mu nepodarilo dostať k strele.
     
    07:05
    Pavel Dedunov získal puk v strednom pásme. Následne nabral rýchlosť a vypálil z hranice ľavého kruhu, odkiaľ puk zneškodnil Barulin, ktorý si pripísal ďalší zákrok.
     
    07:50
    Domáci sa dostali nachvíľu pod tlak, ale hostia ich opäť dobre atakovali. Domáci tým pádom stratili puk.
     
    08:03
    Alexander Burmistrov strieľal cez jedného hráča z medzikružia. Strela trafila dobre postaveného Štepánka, ktorý puk zachytil do svojej lapačky.
     
    08:13
    Linus Videll získal puk v útočnom pásme a rozhodol sa pre strelu tesne spred brány akonáhle sa zbavil obrancu. Jeho jemná strela forhendom však skončila len v Barulinovej pozornej lapačke.
     
    08:14
    Pred Barulinovou bránou prebiehajú menšie úpravy ľadu čiarovým rozhodcom, ale momentálne je už všetko v poriadku.
     
    08:20
    Jakub Štepánek pre istotu prikryl puk po Petružálkovej strele, ktorá nemala dostatočný dôraz, a tak zasiahol Štepánek len v stoji.
     
    08:53
    Barulin na druhej strane pohotovo rozohral puk po strele od modrej čiare od jedného z domácich hráčov.
     
    09:25
    Denis Golubev ukázal svoju aktivitu v útočnom pásme, keď si dokázal vytvoriť dve šance, najprv na pravej strane, odkiaľ pálil, ale puk skončil mimo ohrozenia brány a v druhom prípade mal Štepánek menšie problémy, ale nakoniec puk vyrazil pred seba svojím telom po prudkej strele od spomínaného Golubeva. Následne však jeho spoluhráči puk odpratali preč od brány.
     
    10:10
    Na ľade je vidieť v týchto chvíľach väčšiu aktivitu hostí, ktorí napádajú a takisto aj tvrdo forčekujú, ale domáci zatiaľ nepodľahli týmto útokom.
     
    11:20
    Domáci si teraz mierne nerozumeli v útočnej kombinácii cez stredné pásmo, a tak sa zmocnili puku Kazančania, ktorí sa dostali do útočného pásma, ale následne boli od puku odstavení.
     
    12:10
    Zemčenko inkasoval tvrdý stret od Kornejeva. Po bodyčeku sa však dokázal Kornejev bez problém postaviť.
     
    12:18
    Domáci si zahrajú v početnej prevahe. Denis Golubev si odchádza sadnúť na 2 minúty za narazenie na mantinel.
     
    12:42
    Varnakov spoločne s Lukojanovom vyvinuli menší tlak na defenzívu domácich po prudkej strele z pravej strany a následnej dorážke, ale nepodarilo sa im puk poslať za Štepánkov chrbát.
     
    13:31
    Kisilevič tvrdo pálil od modrej čiary, ale jeho delovka bola vyrazená pred seba Barulinom. Domáci nemali pred bránou žiadnych hráčov, a tak sa nedostali k dorážke.
     
    14:08
    Videll tentokrát pálil zo stredovej osi na modrej čiare. Jeho projektil však bol zneškodnený Barulinom, ktorý následne rozohral puk svojím spluhráčom ,ktorý okamžite vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    15:10
    Hostia sú už v plnom počte, ale momentálne sa dopustili zakázaného uvoľnenia, po ktorom sa vhadzuje po pravici Barulina.
     
    15:40
    Varnakov sa natlačil spoza brány do medzikružia, ale odtiaľ pálil zo sklonu len mimo Štepánkovej brány.
     
    16:19
    Kazaň si momentálne nerozumela v rozohrávke, a tak sa bude musieť brániť po rozohraní puku z vhadzovania po zakázanom uvoľnení pred Konstantinom Barulinom.
     
    16:40
    Kovyršin nedokázal spracovať prihrávku od Stoljarova z obranného pásma, a preto sa puku zmocnili hosťujúci hráči.
     
    16:58
    Janne Pesonen sa dostal k strele na ľavom krídle, keď vypálil z hranice ľavého kruhu, ale Štepánek si udržiava čistý štít aj po tejto strele keď zasiahol svojou výstrojou.
     
    17:50
    Vladimir Tkachjov sa mohol dostať k strele spred brány po chybe domácich v rozohrávke, ale bol tiesnený hráčom Čerepovca, a tak pri spracovaní prihrávky nebol dôrazný a puk len pustil cez seba na druhú stranu.
     
    18:52
    Domáci opäť likvidujú útoký hostí a smerujú do útočnej kombinácie.
     
    19:12
    Stepan Zakarčuk inkasuje 5+20 do konca zápasu po tvrdom zákroku na domáceho hráča a jeho tím sa bude musieť brániť!
     
    19:16
    Linus Videll smeroval do útočného pásma spoločne so Žerdevom, ale keďže si zle prihrali puk, tak sa zmocnili puku hostia.
     
    19:58
    Alexander Burmistrov si vytvoril v závere prvej tretiny príležitosť na pravej strane. Dostal sa ku hranici pravého kruhu odkiaľ poslal prudkú strelu na Štepánka, ktorý však puk pohotovo vyrazil za svoju bránu a takto ukončil prvú tretinu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej dvadsaťminútovke sme mali možnosť vidieť menej kvalitný hokej, keď dochádzalo k viacerým nepodareným kombináciám, ale hráči Kazani si dokázali vytvoriť pár dobrých príležitostí, no Jakub Štepánek všetky šance zneškodnil, a tak je stav po prvých dvadsiatich minútach nerozhodný 0:0.
    Domáci tím má k dispozícii štvorminútovú presilovku.

    Podarí sa niektorému z tímov otvoriť skóre a následne ho zvýšiť a rozhodnúť tak zápas alebo budeme svedkami nudného hokeja?

    Druhá tretina začína približne o 16:52.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:08
    V úvode druhej tretiny boli pri puku hráči Čerepovca, ktorí vyhrali buly a pokúšajú sa usadiť v útočnom pásme počas ich presilovky.
     
    20:40
    Prvé dva útoky domácim nevyšli, keďže si zle rozohrali puk, ale následne sa im podarilo rozostaviť sa a vymienať si puk.
     
    21:18
    Severstal Čerepovec dal gól!

    Domáci využívajú presilovku. Buchnevič prihral popod nohy dvoch obrancov z pravej strany pred bránu JEVGENIJOVI KOVYRŠINOVI, ktorý bol dobre postavený, spracoval prihrávku, vytvoril blafák a bekhendom zakončil!
    Asistenciu si pripisuje Pavel Buchnevič.
     
    21:46
    Kiselevič nahadzoval pred bránu. Následne sa však puku zmoncil Čáslava, ktorý vypálil od modrej čiary, kde boli jeho spoluhráči, ale nedokázali zvýšiť stav stretnutia.
     
    22:36
    Na druhej strane Burmistrov strieľal z medzikružia po prepadnutí hráčov Čerepovca v útočnom pásme, ale triafa len pleksisklo, a tak nemusí Štepánek zasahovať.
     
    23:13
    Sily sa vyrovnávajú na 2 minúty! Na 2 minúty si odchádza sadnúť Alexnader Jevsejenkov za nedovolené bránenie.
     
    23:55
    Burmistrov sa dostal k strele z pravej strany, ale nedokázal prekonať Štepánka, ktorý skvelo zasahuje.
     
    24:13
    Hosťom sa naskytla výborná príležitosť! Varnakov korčuľoval po ľavej strane. Z pozície na ľavom kruhu prihrával Burmistrovi, ktorý bol mierne bránený osťujúcim hráčom, ale dokázal vystreliť a projektil smeroval na hornú žrdku!
     
    24:32
    Bars Kazaň dala gól!

    Hostia vyrovnávajú! Burmistrov našiel krásnou prihrávkou z ľavej strany pred bránou MIKHAILA VARNAKOVA, ktorý puk z prvej umiestnil po ľade ku pravej žrdi!
    Asistenciu si pripisuje Alexander Burmistrov.
     
    26:10
    Osipov tvrdo pálil od modrej čiary, ale delovku dokázal gólman domácich zachytiť svojou výstrojou a následne efektívne prikryť lapačkou.
     
    26:52
    Grigorij Panin tentokrát tvrdo vypálil od modrej čiary, ale neprekonal Štepánka.
     
    27:26
    Kirill Petrov si vytvoril pozíciu v medzikruží odkiaľ vystrelil na bránu Čerepovca, ale Štepánek vykryl projektil svojimi betónmi.
     
    28:27
    Na pravej strane mierne stratil rovnováhu Janne Pesonen. Stihol však ešte puk poslať na bránu domáceho celku, ale Štepánek puk zachytil do svojej výstroje.
     
    28:51
    Hostia sa dopustili zakázaného uvoľnenia po nepresnej prihrávke Grigoryho Panina, a tak sa vhadzje po pravici Barulina.
     
    28:59
    Tkachjov nabral rýchlosť a ohrozil aj bránu hostí spomedzi kruhov prudkou strelou, ale Štepánek puk vyrazil svojou dobre umiestnenou lapačkou.
     
    29:06
    Za podrazenie si odchádza na 2 minúty sadnúť Bogdan Kiselevič.
     
    29:11
    Krásny Štepánkov zákrok lapačkou po strele Burmistrova z ľavej strany po buly. Kazaňský hráč len pozdvihol oči hore a sám neuveril tomuto zákroku!
     
    Vážení diváci, momentálne máme technické problémy s prenosom, za ktoré sa ospravedlňujeme.
     
    33:20
    Petr Čáslava dostáva 2 minúty za podrazenie a hostia majú možnosť početnej prevahy.
     
    33:22
    Alexej Tereščenko si odchádza sadnúť na 2 minúty za podrazenie a sily sa na ľade vyrovnávajú!
     
    35:38
    Oba tímy už hrajú v plnom počte.
     
    36:18
    Alexander Svitov si odchádza sadnúť na trestnú lavicu za podrazenie na 2 minúty.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3050 divákov.
     
    38:22
    Hostia v plnom počte.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sa stav zmenil na 1:1 po góloch Kovyršina za Čerepovec v 22.minúte a následne vyrovnal gólom počas presilovej hry Varnakov.

    Podarí sa v tretej dvadsaťminútovke rozhodnúť jednému z tímov zápas alebo uvidíme predĺženie?

    Tretia tretina začína približne o 17:35.
     
    Počet striel na bránu je v prospech hostí, teda 9:14.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:06
    V úvode tretej tretiny bolu úspešnejší na vhadzovaní hráči Kazane, ale nepodarilo sa im zakončiť a dopustili sa len ofsajdu.
     
    40:52
    Linus Videll si vytvori pozíciu na pravej strane, keď vypálil z hranice pravého kruhu, ale nedokázal umiestniť puk správne, keďže trafil len zadný mantinel.
     
    41:13
    Domáci hráči sa dopustili pri rozohrávke zakázaného uvoľnenia, po ktorom sa vhadzuje po ľavej ruke gólmana Štepánka.
     
    41:51
    Severstaľ Čerepove nahadzobal puk do útočného pásma, ale za bránou ho odpratali do bezpečia hosťujúci hráči, ktorí sa snažia efektívne zaútočiť.
     
    42:29
    A hostia sa len po vlastnej chybe vyhadzujú z pásma.
     
    43:10
    Stoljarov nahadoval puk do tretiny krížom. Puk sa ocitol v rohu klziska odkiaľ boli úspešnejší pri súboji hostia.
     
    43:28
    Jevgenij Mons dokázal vypáliť z pravej strany, ale jeho projektil skončil po vyrazení Barulinom na zadnom mantineli.
     
    44:04
    Alexander Kuvajev mal príležitosť, keď smeroval najprv sám na bránu, ale potom ho dostihol hosťujúci hráč. Kuvajev však dokázal vystreliť, ale Barulin zakročil tentokárt správne!
     
    44:49
    Varnakov vypálil z pravej strany. Puk vyrazil pred seba brankár Štepánek, ktorý mal menšie problémy, a tak sa možnos naskytla Heshkovi, ktorý však dorážal puk mimo brány.
     
    45:49
    Zlé nahodenie puku od hostí, po ktorom sa ho zmocnili hráči Čerepovca a snažia sa takticky zaútočiť, ale následne boli v strednom pásme od puku odstavení.
     
    46:22
    Závar pred bránou domácich! Vladimir Tkachjov dorážal na dvakrát Petružálkovu strelu, ale nedokázal využiť tieto príležitosti!
     
    46:40
    Videll nedokázal prihrávkou nájsť Kalašnikova pred bránu, keďže poslal len prihrávku ďaleko na päty ruského útočníka.
     
    47:20
    Hostia sa pri vytváraní útočnej kombinácie dopustili postavenia mimo hry.
     
    47:59
    Domáci nevybojovali puk v útočnom pásme po viacerých útočných súbojoch, a tak sú momentálne usadení v pásme hostia.
     
    48:28
    Mikhail Varnakov uvidel priestor pred bránou, a tak spoza nej vykorčuľoval a pálil, ale jeho projektil bol vytlačený hokejkou brankára Štepánka na pleksisklo!
     
    49:06
    Štepánek tentokrát nemusel zasahovať po šance hostí od Heshku, ktorému puk po jeho strele vyrazila domáca defenzíva.
     
    49:36
    Štepánek opäť vykryl pokus pohotovým zákrokom svojou pozornou lapačkou, tentokrát od Medvedeva.
     
    49:52
    Obukov neposlal dobrú prihrávku pred bránu, a tak sa dostali k puku hráči Severstaľu. Následne smerovali do útoku a strelu Žerdeva zneškodnil ruský gólman Barulin.
     
    50:46
    Ignat Zemčenko sa dostal s pukom po pravom krídle až za bránu, no napokon mu puk skĺzol z hokejky a bol následne na paliciach domácich hráčov.
     
    51:42
    Žerdev nahadzoval puk do útočného pásma, ale v tretine bol už jeho spoluhráč skôr, a tak nastalo postavenie mimo hry.
     
    51:49
    Na opačnej strane zase Varnakov pochybil v prechode cez útočné pásmo a dopustil sa ofsajdu.
     
    52:00
    Ak Bars Kazaň bude mať možnosť početnej prevahy po podrazení od Gennadyho Stoljarova, ktorý si odchádza sadnúť na 2 minúty.
     
    52:40
    Mikhail Varnakov získal puk za bránou od Burmistrova a snažil sa o rýchle prekvapenie Štepánka po rýchlom vykorčuľovaní, ale český gólman mal oči na stopkách a prikryl po ľade idúci puk.
     
    52:58
    K ohrozeniu svätyne domácich sa dostal aj Shaun Heshka, ale Štepánek bol opäť na správnom mieste.
     
    53:06
    Kazaň sa dopustila icingu, po ktorom sa vhadzuje po pravici Barulina.
     
    53:23
    Burmistrov sa pustil sám do troch brániacich hráčov, a tak bol odstavený od puku.
     
    53:48
    Panin vypálil tvrdo od modrej čiary. Štepánek zasiahol skvelo a puk vyrazil svojím ľavým betónom.
     
    54:52
    Domáci v plnom počte.
     
    55:18
    Bars Kazaň dala gól!

    Hráči Čerepovca urobili chybu v defenzíve, keď po nakorčuľovaní Tereščenka za bránu sa pridal k bránení tohto hráča aj Serkin, ktorý stál pred bránou, a tak útočník Kazane využil zlyhanie a poslal prihrávku pred bránu JANNEMU PESONENOVI, ktorý strelou z prvej zblízka prekonáva Štepánka!
    Asistenciu si pripísal Alexej Tereščenko.
     
    55:37
    Tkachjov našiel dobre postaveného Kirilla Petrova v medzikruží. Petrov umiestnil strelu len do pozornej Štepánkovej lapačky a následne sa vhadzuje po jeho ľavej ruke.
     
    55:43
    Mikhail Varnakov si odchádza odsedieť dvojminútový trest za podrazenie, a tak majú možnosť presilovej hry domáci.
     
    56:03
    Berdnikov vypálil z pravje strany, ale jeho projektil skončil na zadnom mantineli.
     
    56:29
    Linus Videll získal puk po prihrávke od Žerdeva pred bránu, ale krížom neposlal puk presne na Berdnikova, a tak hostia puk poslali cez všetky čiary von.
     
    57:42
    Kazakovcev potiahol puk na ľavom krídle, ale následne bol za bránou atakovaný a odstavený od puku.
     
    57:46
    Hostia v plnom počte.
     
    58:03
    Možnosť sa naskytla Nikolajovi Stasenkovi, ktorý korčuľoval po pravej strane a vypálil tvrdo na brankára Barulina, ale puk nakoniec skončil na ochrannej sieti.
     
    59:03
    Kuvajev len nahadzoval puk do útočného pásma, a tak sa ho zmocnili hostia, ktorí vyhadzujú a dopúšťajú sa zakázaného uvoľnenia.
     
    59:03
    Tréner domáceho tímu si vyžiadal oddychový čas! Pôjde brankár Štepánek na striedačku?
     
    59:03
    Hráči Čerepovca nastupujú v šestici na buly!
     
    59:50
    Burmistrov nedokázal trafiť odkrytú bránu z medzikružia!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    V poslednej časti hry pridal gól do siete 4 minúty pred koncom stretnutia Pesonen. Následne sa pokúsili domáci o power-play, ale tá im nevyšla a možnosť zvýšiť na 1:3 Burmistrov, ale neuspel.
    Kazaň potvrdila úlohu favorita a odnáša si 3 body po dobrom výkone, zatiaľ čo domáci odchádzajú bodovo naprázdno.

    Dovidenia aj pri ďalších prenosoch KHL. Príjemný zvyšok večera želá Lukáš R. Ovšonka. (18:12:36)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 22. Kovyršin (Buchnevič) – 25. Varnakov (Burmistrov), 56. Pesonen (Ťereščenko)


    Severstaľ Čerepovec: Štepánek (Artemejev) – Popov, Kiselevič, Čáslava, Kalašnikov, Stašenko, Jevsejenkov, Serkin – Berdnikov, Stoljarov, Žerdev, Videll, Mons, Černov, Kazakovcev, Kovyršin, Buchnevič, Kuvajev, Zemčenko, Monakov
    Ak Bars Kazaň: Barulin (Garipov) – Kornejev, Panin, Heshka, Medvedev, Zacharčuk, Osipov – Pesonen, Tereščenko, Petrov, Stapleton, Varnakov, Burmistrov, Obukov, Petružálek, Svitov, Golubev, Tkachijov, Lukojanov

    Rozhodca: Anisimov Alexej, Romasko Jevgenij – Mikel Alexej, Šikanov Roman

    Diváci: 3050