Ottawa – Philadelphia 5:4 (1:0 po s.n.) | Pittsburgh – Columbus 2:1 (kon.) | Anaheim – NY Islanders 5:2 (kon.)
Vancouver – Carolina 2:0 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Columbus Blue Jackets
cz Utorok 10.12.2013, 01:30 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Partner:
     
    59:03
    Columbus právě vstřelil branku!
    Sedmapadesát vteřin přichází Marc-Andre Fleury o čisté konto a utkání se dramatizuje. Engelland přišel za brankou zbytečně o puk díky šikovné práci holí Letestua. Přihrál puk za sebe, který se dostal k MATTU CALVERTOVI a ten se prosazuje z bezprostřední blízkosti u pravé tyče domácí klece. Asistence: Mark Letestu, Ryan Johansen.
     
    48:52
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pens zvyšují na rozdíl dvou gólů a s akciemi Columbusu to rázem vypadá mnohem hůře. Při rychlém přechodu do útoku ztratil Columbus puk, Pascal Dupuis ho po pravé straně zavezl do útočného pásma a přihrál před branku, kde ho SIDNEY CROSBY doťukl bruslí za záda McElhinneyho. Rozhodčí se ani neradili, o úmysl kanadského útočníka nešlo. Asistence: Pascal Dupuis, Olli Maatta.
     
    24:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    JEVGENIJ MALKIN se ujal na útočné modré po pasu Jokinena puku, dostal se svým mohutným tělem a silou před obránce, natlačil se až před McElhinneyho a po 164 minutách a 59 vteřinách Columbus Blue Jackets opět inkasuje. Asistence: Jussi Jokinen, Deryk Engelland.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 25. Malkin (Jokinen, Engelland), 49. Crosby (Dupuis, Maatta) – 60. Calvert (Letestu, Johansen)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Maatta, Letang, Engelland, Niskanen, Despres, Bortuzzo – Kunitz, Crosby, Dupuis – Jokinen, Malkin, Megna – Conner, Sutter, Vitale – Adams, Sill, Kobasew. Trenér: Dan Bylsma.
    Columbus Blue Jackets: McElhinney (McKenna) – Johnson, Tjutin, Murray, Savard, Prout, Nikitin – Foligno, Johansen, Umberger – Calvert, Dubinsky, Atkinson – Jenner, Anisimov, Comeau – Letestu, MacKenzie, Tropp. Trenér: Todd Richards.

    Rozhodca: 32 Tom Kowal, 34 Brad Meier – 90 Andy McElman, 89 Steve Miller

    Diváci: 18520