Ottawa – Philadelphia 5:4 (1:0 po s.n.) | Pittsburgh – Columbus 2:1 (kon.) | Anaheim – NY Islanders 5:2 (kon.)
Vancouver – Carolina 2:0 (kon.)
koniec
Anaheim Ducks
5:2 (1:1, 3:1, 1:0)
New York Islanders
cz Utorok 10.12.2013, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:
    Na soupisce Islanders figuruje Lubomír Višňovský a Radek Martínek, avšak ani jeden z tohoto dua obránců do utkání nezasáhl. Anaheim zástupce České republiky či Slovenska postrádá. (06:45:30)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Corey Perry (ANA) 2+0
    2. Daniel Winnik (ANA) 0+2
    3. Cam Fowler (ANA) 1+2
     
    Je za námi velmi zajímavé utkání. V úvodu byli lepším celkem hosté, kteří se dokázali hned dvakrát ujmout vedení. Zlomovým momentem se stala závěrečná minuta prostřední části. V ní domácí rozsvítili červené světlo hned dvakrát, čímž prakticky rozhodli o osudu utkání. Třetí část již patřila Anaheimu, který skóroval ještě jednou, díky čemuž zvítězil jednoznačně 5:2. Dvěma přesnými zásahy se prezentoval Corey Perry. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího, doufejme střejně aktraktivního duelu, nashledanou!
    Střely na branku: 31:37
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Ještě poslední závar před Nilssonem. Lindholmova dělovka od modré čáry se ale s úspěchem neshledala, hostující mág ji zastavil.
     
    58:53
    Anaheim dohrává utkání v bezpečné vzdálenosti od své svatyně. Skutečně zkušený výkon v podání domácí družiny. Ostrované jsou již odevzdaní.
     
    57:55
    Hosté se snaží přiblížit vyrovnání, ale působí bezradně. O kombinacích nemůže být řeč, veškeré projektily míří na Hillera z uctivé vzdálenosti, což zákonitě nemůže gólmana Ducks překvapit.
     
    56:01
    Domácí dlouho kombinovali, ale zatím se k nebezpečné střele nedostali. Za zmínku stojí pouze Lovejoyův pokus od modrí čáry, se kterým si Nilsson poradil na výbornou.
     
    55:05
    Islanders nezvládají emoce. Po zcela běžném zákroku došlo k další šarvátce, kterou vyprovokoval Matt Carkner. Za to také obdržel desetimiutový osobní trest, tudíž se rovnou odebral do kabin. Obránce Ostrovanů byl rovněž potrestán za sekání. Domácí si tak zahrají v početní výhodě. Zřejmě poslední reklamní pauza duelu.
     
    54:36
    Perry touží po hattricku, avšak střelecký pokus domácího snajpra skončil na vyrážečce Nilssona. Za předvedený výkon by si ofenzivní eso Ducks tři branky zasloužilo.
     
    53:47
    Kačeři pohodlně kontrolují hru, hosté se nemohou probít přes střední třetinu. Zdá se, že je o vítězi duelu rozhodnuto. Zkušenost Anaheimu je věru obrovská.
     
    52:28
    Nilsson předvedl velmi důležitý zásah, když před Lindholmem na poslední chvíli vypíchl kotouč. Obránce domácích by v opačném případě mohl pohodlně zakončovat. I nadále ale zůstávají domácí v tlaku.
     
    51:12
    Hosté přesto neskládají zbraně a pokouší se stále napadat. Anaheim si ale počíná ve všech herních aspektech velice jistě. Islanders to budou mít velice obtížné.
     
    50:17
    Nekoncentrovanost domácí obrany způsobila brankovou příležitost Islanders. Bailey přišel k puku jako slepý k houslím, načež zřejmě sám udiven nabytou šancí, zamířil z vynikající pozice pouze do Hillerovy hrudi. Utkání přeruší opět komerční přestávka.
     
    49:01
    Domácí pokračují v tlaku. Utkání se zdá být rozhodnuto, hosté po páté brance Kačerů naprosto ztratili šťávu. Není divu, souboj měli rozehraný velmi dobře. Vše ale zhatila poslední minuta prostřední části. Ještě ale nepředbíhejme, nesčetněkrát jsme byli svědky neuvěřitelných obratů.
     
    47:40
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ducks svou první početní výhodu využívají. Vynikající kombinace končí v předbrankovém prostoru u Bonina, který trefil pravou tyč, načež se kotouč odrazil ke COREY PERRYMU, který jej dopravil bezpečně za brankovou čáru. Asistence: Nick Bonino, Cam Fowler.
     
    46:50
    Domácí stále hledají tu nejlepší střeleckou pozici, Islanders jsou dobře zformování, avšak vyhodit kotouč se jim nedaří.
     
    46:18
    Anaheim si zahraje první přesilovou hru v utkání. Za podražení putuje na lavici hanby Andrew MacDonald (NYI). Poradí si Kačeři s touto výhodou? Před započetím přesilové hry proběhne komerční přestávka. Ostrovanům se začíná čas na vyrovnání nemilosrdně krátit. Jaký budou mít průběh následující minuty?
     
    45:29
    V nadějné pozici se octl nejprve Teemu Selänne. Veterán zámořských kolbišť ale z mezikruží netrefil přesně. S následnou střelou Koiva si Nilsson poradil na výbornou. Buly po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    44:51
    Na druhé straně hrací plochy zahrozil Corey Perry. Agilní forvard ale nedokázal zkrotit poskakující kotouč, tudíž jej behkhendem umístil velice nepřesně. Nilsson přesto raději přerušil hru, neboť si je vědom nebezepečnosti případných dorážek.

    Libor Kucza

    Góly a asistencie: 16. Koivu (Fowler), 33. Cogliano (Winnik, Allen), 40. Fowler (Beleskey), 40. Perry (Winnik, Getzlaf), 48. Perry (Bonino, Fowler) – 10. Tavares (Vanek, Nielsen), 25. Vanek (Tavares)


    Anaheim Ducks: Hiller (Andersen) – Lovejoy, Fowler, Allen, Vatanen, Lindholm, Fistric – Perry, Getzlaf, Penner – Selänne, Bonino, Winnik – Etem, Koivu, Cogliano – Jackman, Steckel, Beleskey
    New York Islanders: Nilsson (Poulin) – Hickey, MacDonald, Hamonic, de Haan, Carkner, Ness – Okposo, Tavares, Vanek – Bailey, Nielsen, Nelson – Clutterbuck, Regin, Grabner – McDonald, Cizikas, Martin

    Rozhodca: Devorski, Morton – Nansen, Shewchyk

    Diváci: 14 830