B. Bystrica – Nitra 4:3 (kon.) | Žilina – Martin 4:1 (kon.) | Trenčín – Košice 3:4 (kon.)
Skalica – Zvolen 2:3 (0:1 po s.n.) | Piešťany – Poprad 3:1 (kon.)
koniec
HK DUKLA Trenčín
3:4 (0:2, 2:1, 1:1)
HC Košice
Nedeľa 24.11.2013, 17:00 • Zimný štadión Pavla Demitru • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    59:44
    Štrbák, Košice, 2 min – zdrž.hry
     
    56:37
    Toman, Duka, 2 min – hákovanie
     
    52:41
    Komínek obkorčuľoval bránu, nahodil do ohňa, vysoký puk sklepol do brány Rusnák. Radosť domácich teda bola zbytočná, gól platiť nemohol.
     
    51:08
    Chybnú rozohrávku Trenčanov zachytil Češík a nebezpečne vystrelil. Lašák podržal svoj tím, keď strelu vyrazil.
     
    47:25
    Troliga, Dukla, 2 min – podrazenie
     
    45:20
    Košice dali gól!
    Hostia zapli po vyrovnaní domáceho tímu, dvakrát podkúrili v obrannom pásme Dukly. Marcinko dostal puk od Deyla, z pravého kruhu vystrelil, Lašák len vyrazil pred odkrytú bránku, kde dobiehajúci ČEŠÍK nemal problém skórovať.
     
    44:15
    Bobček prepadol na útočnej modrej a dvaja Košičania mierili na jediného beka. Nagy z ľavej strany ideálne pripravil streleckú parketu Bicekovi, jeho zakončenie však svkelou lapačkou zneškodnil Lašák!
     
    41:10
    Trenčín dal gól!
    Dukla využíva aj druhú presilovku. Novajovský pálil od modrej, výborne clonil pred bránou TROLIGA a podarilo sa mu tečovať puk pomedzi nohy gólmana hostí.
     
    37:46
    Nagy, Košice, 2 min – krosček
    Rusnák, Dukla, 2 min – držanie
     
    37:43
    Hinďoš, Košice, 2+2 min, nebezp.hra so zdvih.hokejkou
     
    36:25
    Dukla zakladala útok z vlastnej tretiny, Košičania forčekovali, no prepadli v strednom pásme a tak Kútny s Rusnákom mieril na jediného obrancu. Kútny z ľavého kruhu vystrelil, Hylák dobre zasiahol ramenom.
     
    33:26
    Rýchlonohý Spilar má pri hre 4 na 4 dosť priestoru na ľade, nakorčuľoval do dobrej pozície a švihom opečiatkoval žrdku Lašákovej brámy.
     
    32:24
    Macejko, Košice, 5 min +DKZ – pichnutie
    Rusnák, Dukla, 2 min – sekanie
     
    32:24
    Košičania vzali puk súperovi, zdalo sa, že prišlo k faulu na Rusnáka, no rozhodca nechal pokračovať hru a tak mohol hosťujúci hráč preniknúť do pásma, posunúť BARTOŠOVI, ktorý z ideálnej pozície na pravom kruhu švihom zavesil puk povedľa vyrážačky Lašáka. Po góle búrka nevôle na štadióne, takže rozhodca gól neuznal! Prekvapivý verdikt, rozhodcu.
     
    30:46
    Trenčín dal gól!
    Dukla podnikla rýchly brejk, po prihrávkach Nemčeka a Bobčeka mal možnosť v útočnom pásme PETER ŠIŠOVSKÝ a prekonal Hyláka.
     
    28:34
    Košice dali gól!
    Košičania sa usadili v pásme, puk dostal za bránkou PETER SOJČÍK, ktorý bol nedôrazne pokrytý Nemčíkom a tak sa pokúsil obkorčuľovať bránu, podarilo sa mu to a pomedzi betóny Lašáka skóroval.
     
    25:58
    Košice sa rozostavili v pásme, po osi Spilar-Pašek-Jenčík zakončoval posledne menovaný spred bránky, puk išiel tesne mimo brány.
     
    24:59
    Klíma, Dukla, 2 min – hákovanie
     
    21:44
    Trenčín dal gól!
    Dukla nakoniec presilovku využila, hoci ju hrala veľmi zle. V samom závere potiahol do pásma Toman, posunul Klímovi, ktorý dobre z ľavej strany prihral na modrú Baginovi. EMIL BAGIN neváhal, napálil puk na bránu a ten skončil za Hylákom, zdalo sa, že aj po teči jednoho z brániacich hráčov.
     
    20:08
    Nagy, Košice, 2 min – hákovanie
     
    18:29
    Možnosti na oboch stranách. Nemček nahodil puk na košickú bránu, teč Nemčíka pred bránou bol nebezpečný, ale skončil mimo. Z protiútoku mierili dvaja Košičania na jediného obrancu, výborne však zabral Šišovský, vrátil sa a nerozhodnému Boltunovi vzal puk.
     
    15:02
    Košice dali gól!
    Pašek posunul puk SPILAROVI, ktorý sa s ním dostal už zo streleckéh uhla, tak skúsil nahodiť do ohňa a vyšlo mu to. Stečovaný puk končí za prekvapeným Lašákom.
     
    12:55
    Spilar využil svoju rýchlosť, po ľavom krídle sa prešmykol až pred bránu, prihral lepšie postavenému Pašekovi, ten neprestrelil Lašáka.
     
    09:46
    Košice dali gól!
    Skvelú individuálnu akciu predviedol Bartoš, oklamal obrancu, položil brankára a potom naservíroval puk nabiehajúcemu NAGYOVI, ktorý dostal gól ako na zlatom podnose.
     
    08:12
    Trenčania stratili puk na útočnej modrej a Košičania mierili dvaja na jediného obrancu. Marcinko mal na druhej strane Sojčíka,a le rozhodol sa z pravého kruhu vystreliť. Lašák podržal svoj tím.

    Marián Vychovalý

    Góly a asistencie: 22. Bagin (Klíma), 31. Šišovský (Bobček, Nemček), 42. Troliga (Novajovský, Toman) – 10. L.Nagy (Bartoš), 16. Spilar (Pašek), 29. Sojčík (Češík, Marcinko), 46. Češík (Marcinko, Deyl)


    HK DUKLA Trenčín: Lašák – Nemčík, Bobček, Novajovský, P. Čerešňák, Habšuda, Ryzák, Bagin – Kútny, O. Rusnák, Komínek – M. Toman, Troliga, T. Klíma – P. Šišovský, Nemček, Buliš – P. Stantien, Palák, J. Šimíček – Vaculín. Tréner: M. Staš
    HC Košice: Hylák – Macejko, Klouček, Štrbák, Deyl, Šeda, Cebák, Kolba – L. Nagy, Bartoš, Bicek – Jenčík, Pašek, Spilar – Jokeľ, Boltun, Hinďoš – Sojčík, T. Marcinko, Češík – Hrnka. Tréner: A. Tomko

    Rozhodca: Orolín – Gavalier, Tvrdoň