Buffalo – St. Louis 1:4 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 5:2 (kon.) | Toronto – NY Islanders 5:2 (kon.)
Detroit – Nashville 0:2 (kon.) | NY Rangers – Boston 1:2 (kon.) | Montreal – Minnesota 6:2 (kon.)
Colorado – Chicago 5:1 (kon.) | Edmonton – Columbus 7:0 (kon.) | Vancouver – Florida 2:3 (0:1 po s.n.)
LA Kings – Tampa Bay 5:2 (kon.)
koniec
Toronto Maple Leafs
5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
New York Islanders
cz Streda 20.11.2013, 01:10 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Příjemné brzké středeční ráno při sledování zápasů NHL! Velmi zajímavé střetnutí dnes obstarají mužstva Toronto Maple Leafs a New York Islanders! Favorizováno je domácí mužstvo, které zatím předvádí v sezóně skvělé výkony a dnes si rozhodně bude chtít připsat další dvoubodové vítězství.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Gunnarsson, Phaneuf, Franson, Gardiner, Ranger, Fraser – Kessel, Holand, Van Riemsdyk – Clarkson, Smith, Lupul – Kuljomin, McClement, Raymond – Orr, Smithson, McLaren

    New York Islanders: Poulin (Nilsson) – Hamonic, MacDonald, Hickey, Donovan, Carkner, Ness – Okposo, Tavares, Nelson – McDonald, Nielsen, Bailey – Clutterbuck, Regin, Bouchard – Martin, Cizikas, Boulton.
     
    Oba celky již krouží po ledové ploše v aréně v Torontu. Nejprve si vyslechneme státní hymny a poté již můžeme přistoupit k samotnému zápasu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Hned po sedmi vteřinách hry jsme viděli první střelecký pokus, připsal si ho obránce Hickey. Jeho přesné nahození od červené čáry dokázal Bernier vytěsnit.
     
    00:22
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak to je začátek jako hrom ze strany Maple Leafs! Po dvaadvaceti vteřinách se domácí tým raduje poprvé! Lupul velmi chytře zavezl až ze své poloviny kotouč za branku, odkud našel volného TREVORA SMITHE, který zametl puk do sítě – 1:0! Asistence: Joffrey Lupul.
     
    01:03
    Úvodní okamžiky dnešního zápasu jednoznačně patří domácímu týmu, ten se snaží ještě více zlomit odpor soupeře. Brankář Poulin si připsal první zákrok.
     
    02:25
    Casey Cizikas se pokusil udělat něco se skomírající hrou Islanders, jeho pokus ale brankáře Berniera zaskočit nedokázal.
     
    03:03
    Podobný začátek zápasu hostující tým rozhodně neočekával, tlak Toronta opět sílí. New York se nemůže vymanit z obranné třetiny.
     
    03:25
    Šikovné ruce předvedl Nikolaj Kuljomin, který se po samostatné akci procpal až do zakončení. Poulin byl tentokrát připraven.
     
    04:11
    Trevor Smith si chtěl zopakovat radost z první minuty dnešního klání a houževnatě se pral na brankovišti s odraženým kotoučem! Gólman Islanders ale dokázal jeho dorážky zlikvidovat a zachránil tím v tuto chvíli svůj tým!
     
    04:57
    Stále sledujeme především hru na jednu branku, Poulin má ve svých statistikách další zákrok poté, co lapačkou sebral ze vzduchu pokus Masona Raymonda.
     
    05:23
    Na druhé straně hasí střelu MacDonalda z protiútoku brankář Bernier.
     
    06:38
    Máme zde první komerční pauzu a my tedy máme čas shrnout si velmi zajímavý začátek dnešního duelu. Toronto se velmi rychle dostalo do vedení a ze vzniklé euforie dokázalo pokračovat v převaze a vypracovat si další nadějné příležitosti. Islanders se však postupem času probírají a také již několikrát prověřili pozornost Berniera.
     
    06:59
    Smith znovu s pukem v útočné třetině, ranou od levého mantinelu ale tentokrát trefil pouze nohu vracejícího se Okposa.
     
    07:16
    David Clarksson se otáčel s kotoučem a pokusil se překonat Poulina. Jeho rána se ale přes boční oblouk odrazila až do ochranné sítě a následovat tak bude vhazování ve střední třetině.
     
    07:51
    Chvíle slávy v útočném pásmu si nyní užili také hráči New Yorku Islanders, k ohrožení branky soupeře se ale dostat nedokázali.
     
    08:13
    Protiútok Toronta táhl Kuljomin, který se šikovně proháčkoval z pravé strany téměř až před brankáře. Bekhendový pokus na ledě byl nakonec sražen do rohu kluziště.
     
    08:33
    Hosté vzápětí vyhazují kotouč na zakázané uvolnění.
     
    09:13
    Van Riemsdyk se pokusil zaskočit gólmana Poulina z téměř nulového úhlu, bekhendovým zakončením ale trefil pouze hruď jedničky New Yorku.
     
    09:54
    Cizikas už se chystal na střelecký pokus, vše ale bylo zbytečné, protože se již dostal s kotoučem za modrou čáru. Hostům tedy byl odpískán ofsajd.
     
    10:22
    John Tavares se z levé strany příklepem opřel do puku a donutil Berniera k obtížnému zákroku! Gólman Mapla Leafs ale vytáhl kotouč na branku ramenem!
     
    11:03
    Hosté poměrně zpřesnili hru a také již více promlouvají do útočných akcí. V tuto chvíli již dokonce svého soka přestřelují, zatím ale bez efektu.
     
    11:47
    Zatím se hraje velmi čistě a férově, sudí ještě nemuseli vylučovat. Uvidíme, jak dlouho jim to vydrží.
     
    12:23
    Poměrně dlouhý čas se již hraje bez přerušení, žádné brankové příležitosti ale k vidění nejsou.
     
    13:17
    Až nyní se píská. Brock Nelson dostal kotouč na mezikruží a tahem nechal opět vyniknout Berniera. Následuje komerční brejk.
     
    13:28
    Po střetu Tavarese s Phaneufem končí kotouč na střídačce Maple Leafs, čeká nás buly v neutrální zóně.
     
    14:25
    Ani jeden z celků si nedokáže vytvořit souvislejší tlak, a proto si ani brankáři nepřipisují tolik zákroků. Poulin jich má pět, Bernier už devět.
     
    15:26
    Regin zachytil rozehrávku domácích obránců a ihned si troufl na prudkou střelu příklepem. Bohužel pro Islanders, těsně minul.
     
    15:47
    Na druhé straně se snažil tečovat střelu jednoho z obránců van Riemsdyk, jeho změna směru ale kotouč mezi tři tyče nenasměrovala.
     
    16:03
    Střelu Carknera chytá domácí Bernier do své lapačky.
     
    16:38
    Příliš pohledné utkání zatím nesledujeme. Po bláznivém začátku se obě mužstva uklidnila a vidíme spíše takovou vyčkávanou.
     
    16:55
    Raymond vyzkoušel štěstí z dobré pozice z levého kruhu, prudká rána tahem ale gólem neskončila. Poulin si připsal další úspěšný zásah.
     
    17:40
    Blíží se nám závěr první části, více času v útočné třetině nyní rozhodně tráví hráči Islanders.
     
    18:11
    Reginova střela skončila mezi betony Berniera, hra je tedy opět přerušena.
     
    18:34
    Okposo nemohl hrát, protože by se pískala přihrávka rukou. Na druhé straně Lupul ale také nejevil zájem o puk, rozhodčí byli tedy donuceni fouknout do píšťalky.
     
    19:22
    Gunnarsson zastavil postup Bayileho, následná protiakce domácím nevyšla podle představ.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní perioda v Torontu dospěla ke svému konci. Sledovali jsme velice zajímavý začátek, po vstřelené brance se bláznivý hokej poměrně uklidnil. Po opatrném začátku se Islanders probrali a také mohli promluvit do výsledku dnešního zápasu, Bernier se rozhodně nenudil. Druhá perioda odstartuje asi v 02:02.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 8:11
    vhazování: 13:8
    hity: 16:13
    trestné minuty: 0:0
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:48
    Druhá perioda odstartovala převahou Islanders a střelou McDonalda do náruče Berniera.
     
    20:59
    Na druhé straně je střela Clarksona odražena do ochranné sítě, vhazovat se bude po levé ruce Poulina.
     
    22:17
    Sledujeme neustálou převahu Islanders, hosté přišli do druhé části zdravě nabuzeni. Bernier má v úvodu velké množství práce, ale zvládá to bravurně.
     
    23:07
    Bouchard se nejprve tlačil na brankovišti k zakončení, obránci jeho i Regina dokázali pohlídat. Vzápětí se ale první jmenovaný hráč dostal ke střele, i s dalším pokusem si gólman Maple Leafs poradil.
     
    23:27
    Protiútok Toronta zastavilo postavení mimo hru.
     
    24:20
    To samé přichází o necelou minutu později na straně druhé.
     
    25:11
    Pokus Kuljomina skončil v lapačce Poulina, hra je tedy znovu přerušena. Domácí se již oklepali z úvodního tlaku soupeře a snaží se navýšit si těsné vedení.
     
    25:23
    A právě ruský útočník Nikolaj Kuljomin ukázkově sestřelil Johna Tavarese u mantinelu a jeho hlavu poslal přímo do čárového rozhodčího a do mantinelu. Kanadský střelec však bude v pořádku.
     
    25:42
    Již šestnáctý zákrok v dnešním utkání si Bernier připsal proti nebezpečné střele Bayileho. Ta mu sice z výstroje vypadla, k dorážkách se ale hráči Islanders přes pozorné obránce neprocpali.
     
    26:09
    Clutterbuck se zpoza levého kruhu opřel do puku, ten prosvištěl těsně nad břevnem branky Toronta.
     
    26:25
    Nyní po delší době vznikl závar také před brankou hostí, obránci v čele s Poulinem ale nepříjemnosti smetli ze stole. Píská se icing.
     
    27:36
    Pierre-Mark Bouchard dostal chvíli prostoru na modré čáře a příklepem vyslal puk přímo do lapačky Kevina Poulina. Přerušená hra znamená možnost pro reklamní přestávku.
     
    28:06
    Casey Cizikas obdržel přihrávku v protiútoku dva na jednoho a ostrou ranou tahem napálil pravou tyčku Bernierovy svatyně! Při domácích nyní stáli všichni svatí!
     
    28:21
    Prudké nahození Hamonice skončilo až na zadním mantinelu, obrana Toronta si bude moci na několik chvil oddychnout.
     
    28:59
    Na druhé straně pálí Aaron Ness také mimo tři tyče, domácí zůstanou s kotoučem v útočné třetině.
     
    29:23
    Tempo nám znovu začíná nabírat na obrátkách, Islanders evidentně přitápějí pod kotlem a chtějí s těsnou ztrátou velmi rychle něco dělat.
     
    29:59
    Phil Kessel se dostal k odraženému kotouči a měl obrovskou šanci na navýšení náskoku! Příklepem ale napálil pouze Poulina!
     
    30:11
    Krátce po polovině zápasu nás čeká dnešní první přesilová hra. Unikajícího van Riemsdyka podrazil Andrew MacDonald (NYI) a za svůj přestupek putuje na trestnou lavici. Tlak Islanders je v tuto chvíli s největší pravděpodobností minulostí.
     
    30:48
    Phaneuf z voleje příklepem míjí, na branku Islanders míří jedna střela za druhou.
     
    31:18
    Toronto právě vstřelilo branku!
    První přesilová hra v dnešním zápase je využita! Velmi zkušeně to udělal PHIL KESSEL, který se již nedokázal dívat na trápení svého týmu, vzal si kotouč na modré čáře, udělal dva kroky a tahem poslal puk nekompromisně ke vzdálenější tyči – 2:0! Asistence: Joffey Lupul a Dion Phaneuf.
     
    32:19
    Hosté vyhazují kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění, hra se vrací před Poulina.
     
    33:00
    Lupul mohl dokonat hattrick asistencí, nyní do stoprocentní šance vyslal Clarksona, který ale z bezprostřední blízkosti minul pravou tyč branky Islanders!
     
    33:28
    Vzápětí tečuje přihrávku van Riemsdyka Holland bekhendem pod horní tyči, Poulin dokázal na změnu směru zareagovat včas a puk sebrat lapačkou.
     
    34:16
    Druhá dvacetiminutovka se také blíží ke svému konci, hostům se sice daří svého soka přehrávat, na skóre se to ale vůbec neprojevilo, právě naopak. Toronto v přesilové hře navýšilo svůj náskok a nyní si bez větších problémů kráčí pro další vítězství v sezóně.
     
    34:20
    Na ledě se nám strhla bitka! Aktivně se do sebe pustili Matt Carkner (NYI) a Frazer McLaren (TOR). Pohledný pěstní souboj nakonec dopadl úspěšně pro hráče Islanders, oba si odnáší pětiminutový trest za hrubost.
     
    35:28
    Phil Kessel je evidentně při chuti, při další z jeho střel mu ale nepřálo štěstí a puk zamířil mimo.
     
    35:38
    Gólman Poulin nyní vychytal Phila Kessela! Jeden z nejzkušenějších hráčů Toronta využil skvělého pasu Van Riemsdyka a zjevil se sám před brankou! Bohužel pro domácí mu puk na poslední chvíli skočil, a tak nedokázal ležícího Poulina přehodit!
     
    36:09
    Okposova střela byla zablokována, následně Maple Leafs poslali kotouč na zakázané uvolnění.
     
    37:11
    Cody Fransson vyslal tvrdou ránu. Pokus měl sice razanci, ale postrádal přesnost.
     
    37:18
    Frans Nielsen byl zasažen hokejkou do obličeje od Joffreye Lupula (TOR), který tedy dává menším trestem hostům slušnou příležitost vrátit se chvíli před sirénou ohraničující druhou třetinu do hry a snížit nepříznivý stav.
     
    38:03
    MacDonald od modré dvakrát za sebou minul, Toronto následně procpalo kotouč alespoň do středního pásma.
     
    38:33
    Početní výhoda zatím Islanders vůbec nevychází, hru s holí si opět procvičí brankář Poulin.
     
    38:54
    John Tavares měl na levé straně spoustu času, a tak se napřáhl a vystřelil. Doslova dělovou ránu zkrotil bezchybný Bernier na hrudi, Tavaresův pokus ho ale jistě štípl. Jeho neprůstřelnost ale zatím trvá, pochytal již devatenáct střel soupeře.
     
    39:18
    Domácí v plném počtu.
     
    39:49
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak přece jen bude třetí třetina ještě zajímavá! Hosté sice přesilovou hru nevyužili, jedenáct vteřin před sirénou se ale vracejí do zápasu! Franson na modré čáře udělal hrubou chybu, nabídl samostatný únik CASEY CIZIKASOVI! Mladý útočník udělal kličku a poté již zasunul kotouč mezi nohy brankáře Berniera – 2:1! Bez asistence.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dvacetiminutovka přinesla po jedné brance na obou stranách. Náskok Toronta navýšil Kessel, jiskru naděje vykřesal jedenáct vteřin před koncem Cizikas. Ve třetí části nás čeká boj, ten odstartuje zhruba v 03:01.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 14:20
    vhazování: 25:22
    hity: 26:25
    trestné minuty: 7:7
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Bouchard hned v úvodu prověřil pozornost Berniera, s úspěchem se ale neshledal.
     
    42:48
    Viděli jsme další výměnu názorů, za kterou si oba hráčů odnáší pětiminutový trest. Do sebe se pustili Orr (TOR) a Boulton (NYI).
     
    43:29
    Převaha Islanders se i ve třetí části začíná projevovat, Bernier si musel připsat další zákrok, tentokrát se zaskvěl proti střele Nessa.
     
    43:39
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro hosty rána, ze které se již nemusí vzpamatovat Rychlý protiútok ještě Jay McClement bekhendem gólově nezakončil, vzápětí ale přišla dorážka MASONA RAYMONDA, která končí v síti – 3:1! Asistence: Jay McClement.
     
    45:09
    Pokud chtějí Islanders pomýšlet na bodový zisk z dnešního zápasu, měli by rozhodně zabrat. Dvoubranková ztráta již pro ně může být kritická.
     
    45:54
    New York se velmi dlouho držel v předbrankovém prostoru, dorážky Nielsena následně utnul Bernier lapačkou.
     
    45:54
    Paul Ranger (TOR) byl ale na brankovišti hodně aktivní a za hrubost si tak odnáší dvouminutový trest. Další šance pro hosty.
     
    46:42
    Phaneuf v poklidu vyhazuje kotouč do bezpečí a přepouští místo na ledě čerstvému spoluhráči.
     
    47:10
    Hamonicovu střelu dorážel z ostrého úhlu do poloprázdné branky Bailey, gólman Toronta zastavil letící kotouč vytrčenou lapačkou!
     
    47:54
    Ani druhou dnešní přesilovou hru hosté nevyužili, Ranger je zpět mezi mantinely.
     
    48:27
    Bernier měl nyní velké potíže s rozehrávkou, hráči soupeře ho více méně obklíčili. I tuto složitou situaci ale dokázal brankář Toronta s grácií zvládnout.
     
    48:55
    Ambice Islanders se znovu o něco snížily. Vyloučen je totiž Colin McDonald (NYI), jenž se skloněnou hlavou odjíždí za katr. Podaří se Maple Leafs využít i druhou početní výhodu a definitivně rozhodnout dnešní zápas?
     
    49:22
    Domácí se usadili v útočné třetině, Kesselova pumelice prosvištěla mimo.
     
    50:27
    New Yorku se podařilo zahrozit i při vlastním oslabení, k ohrožení soupeřovy svatyně se prodral Matt Carkner, Bernier s jeho střelu ale neměl výraznější problém a betonem ji odrazil do rohu.
     
    50:55
    Islanders hrají v pěti a mohou se znovu soustředit na mazání dvoubrankového manka.
     
    51:06
    Dvě stoprocentní příležitosti v rozmezí pěti vteřin měl na hokejce autor prvního gólu Toronta Smith! Pokaždé ale z bezprostřední blízkosti nepochopitelně přestřelil a zahodil tím možnost definitivně zlomit odpor soupeře!
     
    51:32
    Gunnarssonova střela od modré byla sražena, Toronto ale stále drží puk daleko od své branky a to mu stoprocentně vyhovuje.
     
    52:37
    Střela MacDonalda skončila na betonu Berniera, ten se dnes rozchytal ke skvělému výkonu.
     
    52:52
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí definitivně dávají razítko na dnešní vítězství! Ve skrumáži v rohu kluziště vybojoval kotouč Smith, poslal ho na střed na DAVIDA CLARKSONA, který výstavní ranou z první pod víko nedal Poulinovi sebemenší šanci zasáhnout – 4:1! Asistence: Trevor Smith a Joffrey Lupul.
     
    54:00
    Utkání je již rozhodnuté, nyní již půjde jen o to, jak velkým rozdílem Maple Leafs svého soka porazí.
     
    54:19
    Zakázané uvolnění v podání Islanders posílá hru opět před Poulina.
     
    54:39
    Vzápětí kazí útočnou vyjížďku hostujícího týmu ofsajd. Utkání již ztratilo tempo, i Islanders již pochopili, že dnes domů prostě pocestují s prázdnou.
     
    54:59
    Frans Nielsen si nyní doslova vylámal zuby na Bernierovi. Asi natřikrát se snažil zamést puk do branky, pokaždé mu v tom bránil beton brankáře Toronta! Útočník Islanders odjíždí na střídačku a nechápavě kroutí hlavou, jak tuto šanci nemohl proměnit!
     
    55:03
    Sporným způsobem byl v útočném pásmu zastaven Tavares, rozhodčí se faul rozhodli neodpískat.
     
    55:14
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté se přece jen prosazují a trochu dramatizují závěrečné minuty utkání, na rozdíl dvou branek snižuje přesnou střelou již několikrát zmíněný FRANS NIELSEN – 4:2! Asistence: Josh Bailey.
     
    57:17
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácím se ale podařilo odpovědět tím nejlepším způsobem, protiútok dva na jednoho zakončit nekompromisní ranou do šibenice PHIL KESSEL – 5:2! Asistence: James Van Riemsdyk a Trevor Smith.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Bláznivá třetí perioda přinesla ještě čtyři góly, na konečném výsledku se ale nic nemění. Toronto poráží New York Islanders 5:2, i když střeleckou převahu v zápase měli hosté. Maple Leafs však skvěle podržel brankář Bernier.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 24:37
    vhazování: 36:30
    hity: 39:34
    trestné minuty: 14:14
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Joffrey Lupul (TOR) 0+3
    2. James Van Riemsdyk (TOR) 0+1
    3. Phil Kessler (TOR) 2+0
     
    Příjemný zbytek noci přeje Petr Dejnožka. (03:47:35)

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 1. Smith (Lupul), 32. Kessel (Lupul, Phaneuf), 44. Raymond (McClement), 53. Clarkson (Smith, Lupul), 58. Kessel (Van Riemsdyk, Smith) – 40. Cizikas, 56. Nielsen (Bailey)


    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Gunnarsson, Phaneuf, Franson, Gardiner, Ranger, Fraser – Kessel, Holand, Van Riemsdyk – Clarkson, Smith, Lupul – Kuljomin, McClement, Raymond – Orr, Smithson, McLaren
    New York Islanders: Poulin (Nilsson) – Hamonic, MacDonald, Hickey, Donovan, Carkner, Ness – Okposo, Tavares, Nelson – McDonald, Nielsen, Bailey – Clutterbuck, Regin, Bouchard – Martin, Cizikas, Boulton

    Rozhodca: Hasenfratz, McCauley – Henderson, Kovachik