Dubnica – Trnava B 2:3 (kon.) | Šaľa – R. Sobota 1:0 (kon.) | Šamorín – L. Mikuláš 1:0 (kon.)
Bardejov – Prešov 1:0 (kon.) | Michalovce – Pohronie 6:1 (kon.)
koniec
FC ŠTK 1914 Šamorín
1:0 (1:0)
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
Sobota 26.10.2013, 14:00 • ŠTK Šamorín - Pomlé, • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Všetkým tým, ktorí sledovali piramy textový prenos sa za dnešný komentár ospravedľňujem. Bol to futbal, ktorý si nezaslúži hĺbkový rozbor. Jednoducho kvalita bola niekde inde nie v Šamoríne. Pri ďalších prenosoch do čítania priatelia. Pekný zvyšok vikendu. (15:50:26)
     
    Koniec zápasu.
     
    Koniec, koniec, koniec.
     
    90+
    Za rečnenie
     
    90+
    za rečnenie...
     
    90
    V druhom polčase sa budú pridávať k riadnemu hraciemu času tri minúty. Ešte tri minúty trápenia, hostia zahrávajú rohový kop. Je po šanci na vyrovnanie.
     
    89
    Bieda, bieda a ešte raz bieda sa odohrala na hracej pôloche v Šamoríne v 15 kole Ligy bez motívu, to čo sa tu hralo nemá nič spoločné s futbalom. Náladu si vylepším večer sledovaním El clasika. Aspoň tomu verím.
     
    86
    Kucharčík sa osopil na hlavného rozhodcu a bol odmenený Žltou kartou.
     
    86
    Trochu sa nám to dramatizuje v závere duelu, videli sme červenú kartu, domáci Pentek. Domáci sa však nemusia brániť tlaku hostí, futbal sa hrá len medzi šestnástkami.
     
    84
    Po vylúčení Penteka musí dôjsť k zmene z hry nútene odchádza Stojanovič, nahradil ho Jamroškoviť.
     
    82
    Pentek ktorý ratoval domáce mužstvo minútu pred, vybehol pred pokutové územie kde fauloval Brčáka, zaslúžene videl ČK, po ktorej musí ísť do brány Jamroškovič
     
    81
    Rohový kop hostí z ktorého mohli hostia vyťažiť viac ako iba hlavičku Pastvu priamo do rukavíc domáceho brankára.
     
    76
    Obraz hry sa nemení, hrá sa medzišestnástkový futbal bez korenia a šancí jednoducho o ničom. Domáci sa prispôsobili hre mužstvu, ktoré nedokáže udržať dlhšie loptu na svojich kopačkách, vytvoriť si šancu na gól je z možností utópie.
     
    75
    Trochu mi blbol počítač, našťastie sa nič dôležité v stretnutí 15. kola na hracej ploche v Šamoríne neudialo.
     
    68
    Marušinova hlavička si nenašla cestu medzi tri žrde, skončila za brankovou čiarou, domáci zahrávali rohový kop nič z neho nevyťažili.
     
    65
    Neviditeľný Špánik skončil, nahradil ho Kliment Andrev, ktorého domovská krajina je Kanada
     
    64
    Pre Fujáka sa dnešný duel skončil, naopak pre Mizeráka sa práve začal
     
    62
    Priznám sa,nemám rád takýto futbal. Čo toto môže dať fanúšikom, ktorí tu povzbudzujú, od úvodného hvizdu hlavného rozhodcu. Futbal o ničom, to dobré sme videli v prvom polčase po zmene strán to nestojí za komentár.
     
    58
    Za faul na Milunoviča videl Marušín žlté napomenutie.
     
    55
    Autor doposial jediného gólu v stretnutí opúšťa hraciu plochu, nahradil ho Cmarko Michal
     
    50
    Brčák, ktorý pôsobil aj v Zlatých Moravciach vystavil všetkých spoluhráčov zlou prihrávkou do ofsajdu.
     
    47
    Domáci v snahe dostať sa pred bránu hostí prekombinovali a o lptu prišli, kritiku si vyslúžil Sidibe
     
    46
    Staš zostal v kabíne, nahradilo ho Moravčík Peter.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Domáci nastupujú na druhý polčas bez zmien v zostave, hostia striedali.
     
    Videli sme priemerný prvý polčas stretnutia v ktorom domáci vedú o jeden gól 1:0. Zlepšenie v útočných akciách domácich je evidenté. Po vedeúcom góle domáci predvádzajúhru na ktorú sa dá pozerať. Goly však neprichádzajú a to je už v hlavách hráčov. Hostia mohli výsledok zrovnať, no nebolo im súdené v koncovke veľmi slabí.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+
    Rohový kop z pravej strany zahrával Mezovský na bližšiu tyč na hlavy hosťujúcich hráčov. To bola posledná akcia v pridanom čase v stretnutí.
     
    Hlavný rozhodca bude pridávať k riadnemu hraciemu času v prvom polčase, neuveriteľných 60 sekúnd.
     
    44
    Sidibe sa uľakomil na strelu po peknej prihrávke Stojanoviča, ktorý mu poslal loptu za obranu súpera, ak by bol zvolil prihrávku mohol sa Vilkovský zapísať do štatistík po druhý krát. Nestalo sa !
     
    43
    Vilkovský "zrúkol, akoby ho drali" nič vážneho sa nestalo v hre pokračuje.
     
    40
    Fuják fauloval, no rozhodca nevytiahol ŽK, napomenul ho iba verbálne a so zdvihnutým ukazovákom "ešte raz a ideš" bolo počuť na tribúnu.
     
    38
    Po Fulmekovej hlave, kopali hostia rohový kop, po ktorom sa stav stretnutia nemení, hostia prišli pred velkým vápnom o loptu a domáci sa ženú pred Šavolovú bránu.
     
    35
    Pentek opäť spolahlivo, rozohral cez Fulmeka na Mezovského a Sidibiho sa dostali domáci opäť do vynikajúcej šance z ktorej mal rezultovať gól, všetko čo bolo vo veľkom vápne míňalo loptu jedna radosť, nakoniec sa hostia ubránili.
     
    32
    Len čo som pochávlil domácich hráčov, do šance sa dostali hostia, ktorí mali šancu na vyrovnanie, brankár Pentek stále drží čisté konto. Ta strela z druhého sledu bola vynikajúca, škoda, že na odrazenu loptu reagoval hráč, ktorý bol v ofsajde.
     
    31
    Tuším sa blýska na lepšie časy v radoch Šamorínčanov, ktorí predviedli pekné akcie zväčša vedené po pravej strane hracej plochy.
     
    29
    Pekná akcia v podaní domáceho mužstva mala "oči" na začiatku akcie bol Mezovský ten posunul loptu Sidibimu, ten ju odcentroval a Vilkovskému chýbali iba milimetre k prekonaniu Šavola.
     
    25
    Hoferica Peter zahrával volný kop do veľkého vápna na hranicu päťky poslal loptu na súperovú hlavu a tak sa domáci futbalisti ubránili, pokračujeme v nezáživnom futbale aj napriek vedeniu domáceho mužstva.
     
    21
    Po vedúcom góle ožili najmä hostia, ktorí sa snažia dostať pred bránu domácich, to sa im darí, ale v koncovke sú jaloví.Tá koncovka trápi aj domácich, tí však majú navrch o jeden gól, môžu hrať bez nervov z obavy o výsledok.
     
    20
    Hostia takmer využili možnosť vyrovnať stav stretnutia, do šance sa dostal Milunovič Marko, ktorý loptu dobre trafil no pozorný Pentek nemal problém.
     
    19
    Sidibe si vymenil loptu s Mezovským, ten sa ulakomil na strelu namiesto prihrávky lepšie postavenému spoluhráčovi, jeho strela trafila bočnú sieť.
     
    16
    Mezovský nedokázal loptu zastaviť pred autovou čiarou, hostia a Šavolov výkop do stredu hracej plochy, kde našiel súperovú kopačku, hostia vhadzujú, zle na súperové kopačky.
     
    12
    Na začiatku peknej gólovej akcie bol Ľubomír Mezovský, ktorého center do päťky minul kde kto, nakoniec sa lopta dostala na úroveň hranice veľkého vápna odkial napriahol VILKOVSKÝ MICHAl, ktorý natiahol Šavoľa v bráne hostí no na loptu nemal nárok. Pekný futbalový moment po dlhom čase v Šamoríne slávil úspech.
     
    9
    Hra sa odvíja v stredovom kruhu, kde hostia hrajú s domácim bago. Zatial to je futbal nižšej kvality, ako sa dalo čakať. Čakalo sa že súper z Liptova bude aktívnejší smerom dopredu, Zatiaľ tomu tak nie je.
     
    7
    Hostia z hranice veľkého vápna rozohrali akciu, po ktorej sa dostali pred domáceho brankára Penteka, domáci znovu odkopavajú loptu.
     
    5
    Prvý rohový kop hostí skončil nevydarnou proihrávkou, vzápätí kopali hostia aj druhý no nič z neho sa nevykľulo. Domáci sa oslobodili odkopom Miloša Javorinu.
     
    4
    Mezovský dlhým nákopom vystavil domácich útočníkov do ofsajdovej pasce hostí, asistent rozhodcu odmával, hlavný odpískal. Oťukávanie sa pokračuje.
     
    3
    Rýchly nástup hostí démáci eliminovali, majú loptu pod kontrolou a Marušín ju poslal na polovicu súpera svojou nepresnou prihrávkou.
     
    2
    Prvý rohový kop a prvý náznak šance domácich, no lopta sa nepredrala za chrbát hosťujúceho brankára Šavola.
     
    1
    Hlavný rozhodca Leško dal povel k hre a spolu s ním sa ozval fan klub s tým svojím sloganom SOMORJA, SOMORJA.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Výkop majú domáci futbalisti.
     
    Domáci tradičných modro-bielych dresoch, hostia celý v červenom, rozhodcovia v čierno-žltej kombinácii
     
    Hlavný rozhodca Leško Štefan spolu so svojími asistentmi privádzajú aktérov dnešného duelu na hraciu plochu, kde v stredovom kruhu prebehne tradičný rituál pred prvým výkopom dnešného duelu.
     
    Hracia plocha je prázdna, čo je neklamným znakom blížiaceho sa začiatku duelu medzi Šamorínom a Liptovským Mikulášom.
     
    Domáci hlásateľ oboznamuje hŕstku fanúšikov so zostavami obidvoch mužstiev, ktoré nastúpia v 15. kole Ligy bez motívu.
     
    Nech sa páči úvodné zostavy:

    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18. Pentek Július, 3. Pončák Vladimír, 4. Marušín Tomáš, 6. Mezovský Ľubomír, 9. Javorina Miloš, 11. Gligorov Filip, 12. Seybou Sidibe, 15. Vilkovský Michal, 17 Stojanovič Peter, 19. Špánik Andrej, 21. Fulmek Ernest
    Náhradníci: 1. jAMROšKOVIč lUKáš, 2 gREGORA pATRIK, 5. Cmarko Michal, 7. Vaško Peter, 8. Čemba Lukáš, 10. Jančovič Denis, 13. Kliment Andrev

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: 1. Šavol Matej, 3. Kubena Martin,4. Kucharčík Dušan, 9. Staš Tomáš, 10 Brčák Andrej, 11. Fuják Vladimír, 12. Milunovič Marko, 16. Balluch Lukáš, 17. Pastva Miroslav, 18. Hoferica Petr "K", 20 Trnovský Martin,
    Náhradníci: 6. Mizerák Ján, 13. Angelovič Nikolas, 15. Morvčík Peter, 22. Macík Matúš. 23. Jurky Ján

    Rozhodca: LEŠKO Štefan, Roszbeck, Kováč.
     
    Pre tých ktorí si chcú porovnať zostavy ich práve posielam do placu.
     
    Hracia plocha je plná rozcvičujúcich sa futbalistov, strtnutie má výkop po 30 minút, tribúna a to nebýva zvykom je prázdna. Na tejto neutešenej situácii sa podpísalo svojím dielom aj počasie, ktoré je viac dušičkové ako futbalové. Nuž aj napriek tomo, som tu a vy budete mať možnosť sledovať textový prenos. Dnešný duel zabezbečuje ôsme mužstvo ligovej taqbulky, ktorého súperom je outsaider z Liptovského Mikuláša, ktorý nedokázal v aktuálnom ročníku zvíťaziť ani v jednom stretnutí aj taká je LIGA BRZ MOTÍVU.
     
    Jedna závažná zmena sa udiala na lavičke domáceho mužstva, keď z funkcie hlavného trínera bol odvolaný Libor Fašiang, ktorého nahradili do konca súťaže jeho asistenti Jozef Medgyes a Vojtech Varadín, ktorý je majiteľeom všetkých piatich titulov získaných v trnavskom Spartaku.
     
    V Šamoríne v Pomlé na štadióne je celkom slušné počasie, nedá sa povedať, že priam dušičkové, ale také,ktoré pripomína fanúšikom, že sviatok Všetkých svätých sa jednoducho blíži. Aj keď sa hmla zdvihla slniečko je niekde na fuške.
     
    Fšetkých fanúšikov Ligy bez motívu vítam pri sledovaní priameho textového prenosu stretnutia 15. kola II. futbalovej ligy, ŠTK Šamorín 1914 privíta na svojej tráve mužstvo z Liptova MFK Tatran Lipotovský Mikuláš, ktorého začiatok a prvý výkop je o 14,00 hod,
     
    VITAJTE !
     
    Šamorínsky fanúšik si zvykol na kvalitu veľmi rýchlo, nechce sa jej vzdať aj preto je hnacím motorom domácich futbalistov, tým známym sloganom, ktorý znie štadiónom zápas čo zápas. To známe SOMORJA, SOMORJA. Pri tipovaní budem opatrný aj keď známe porekadlo o metle hovorí niečo iné.
    Náš tip: 1,X
     
    Už v nastávajúcom 15. kole sa ukáže či „nová metla dobre metie.“ Súper je na poslednej priečke ligovej tabuľky, bez víťazstva a iba päť remíz a presne toľko bodov na svojom konte. Priznám sa trochu ma „straší“ prvý polčas Liptákov v Bardeje, kde viedli 2:0, nakoniec zaknihovali prehru. Ak im vyjde raketový nástup a rýchly gól v domácej sieti, tak potom nie sú bez šance na zisk bodov. Na to všetko dá odpoveď až duel v Šamoríne – Pomlé, ktorého výkop je o 14,00 hod.
     
    V sobotu sa na lavičke domáceho mužstva predstaví nová trénerská dvojica, ktorá bude mať kompetencie viesť druholigový mančaft do konca jesennej časti Ligy bez motívu. Táto zmena prichádza trochu neskoro, ale predsa. Mužstvo pod vedením Libora Fašianga nedosahovalo také výsledky, aby bolo vedenie ŠTK 1914 Šamorín spokojné. Mužstvu „nejde“ podľa predstáv a preto prišla zmena o ktorej tu vypisujem už niekoľko kôl. Po odchode Ležaiča nedokázal tréner Fašiang nájsť adekvátnu náhradu za tohto kanoniera. Štyri góly kanonierov Šamorína v sieťach súperových gólmanov je veľmi slabá vizitka, o zisku bodov (5 bodov) sa mi písať nechce.
     
    Nula! Posledná v lige bez motívu svieti na konte víťazstiev Liptákov, ktorí nedokázali v ligovom ročníku 2013/2014 zvíťaziť na domácej pôde. V 14.kole na Liptove „len“ remizovali Michalovce, ktoré sa netaja tým, že ich vábi Corgoň liga viac ako čokoľvek iné. To ale počúvame roky rokúce. Súperom Šamorína budú v sobotu futbalisti Liptovského Mikuláša, ktorí majú raketový vstup do každého duelu. Veď napríklad v Bardejove viedli po prvom polčase 2:0, no nakoniec dostali nakladačku 5:2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:00.

    Jozef Fajták


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ŠTK 1914 Šamorín. Viac informácií tu.

    Góly: 12. Vilkovský

    Karty:   58. Marušín (SAM), 90+. Gligorov (SAM) – 86. Kucharčík (LMI), 90+. Šavol (LMI)   82. Pentek (SAM)


    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18. Pentek Július, 3. Pončák Vladimír, 4. Marušín Tomáš, 6. Mezovský Ľubomír, 9. Javorina Miloš, 11. Gligorov Filip, 12. Seybou Sidibe, 15. Vilkovský Michal, 17 Stojanovič Peter, 19. Špánik Andrej, 21. Fulmek Ernest
    Náhradníci: 1. jamroškovič Lukáš, 2 Gregora Patrik, 5. Cmarko Michal, 7. Vaško Peter, 8. Čemba Lukáš, 10. Jančovič Denis, 13. Kliment Andrev

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: 1. Šavol Matej, 3. Kubena Martin,4. Kucharčík Dušan, 9. Staš Tomáš, 10 Brčák Andrej, 11. Fuják Vladimír, 12. Milunovič Marko, 16. Balluch Lukáš, 17. Pastva Miroslav, 18. Hoferica Petr "K", 20 Trnovský Martin,
    Náhradníci: 6. Mizerák Ján, 13. Angelovič Nikolas, 15. Morvčík Peter, 22. Macík Matúš. 23. Jurky Ján

    Rozhodca: LEŠKO Štefan, Roszbeck, Kováč