Nitra – Žilina 5:3 (kon.) | Martin – Košice 1:3 (kon.) | Poprad – B. Bystrica 2:3 (kon.)
Skalica – Piešťany 2:3 (kon.) | Zvolen – Trenčín 2:1 (kon.)
koniec
HK Poprad
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
HC MONACObet Banská Bystrica
Piatok 18.10.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:44
    Popradský tréner Jančuška si vyžiadal oddychový čas!
     
    59:44
    Po parádnej prihrávke od Lapšanského z pravej strany sa k puku na ľavej strane dostal Sýkora, ktorý tvrdo pálil, no jeho delovka bola zblokovaná len na ochrannú sieť. Gólman Kalemba teda zasahovať nemusel. Medzitým hrajú Popradčania už v šestici!
     
    57:32
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť hosťujúci útočník Petr Kafka.
     
    54:54
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Heizer.
     
    52:46
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia sa v presilovej hre dostávajú do vedenia! Handlovský nahadzoval puk na popradskú bránu, jeho strelu gólman Sidor ešte vyrazil, no následne si spomínaný LUKÁŠ HANDLOVSKÝ nakorčuľoval pred popradskú bránu a z dorážky prekonal gólmana Sidora. Musím však podotknúť, že tento gól platiť nemal – postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku bolo viac než očividné. Asistenciu si pripisuje Michal Hudec.
     
    52:34
    Hostia si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť Lukáš Paukovček.
     
    51:12
    Po fantastickej prihrávke od Saracina z pravej strany sa k zakončeniu z prvej na ľavej strane dostal Meland, no jeho delovku gólman Sidor zblokoval svojim pravým betónom, ktorý reflexívne položil až k pravej žŕdke!
     
    49:44
    Tomáš Sýkora sa v oslabení dostal do samostatného úniku a následne z hranice pravého kruhu aj zakončoval, no gólman Kalemba puk so šťastím vyrazil tesne pred bránkovou čiarou!
     
    49:23
    Banskobystričania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť domáci Mlynarovič.
     
    44:57
    Po skvelej prihrávke od Sýkoru sa k zakončeniu z hranice ľavého kruhu dostal Paukovček, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná pozornými betónmi gólmana Kalembu do bezpečia!
     
    42:21
    Poprad dal gól!
    Je vyrovnané! Popradčania využili obrovské zaváhanie v banskobystrickej obrane, ktorá nechala pred bránou nebráneného SAMUELA MLYNAROVIČA! Ten obdržal puk po skvelej prirhávke od Paukovčeka spoza ľavého kruhu a napokon si bez problémov poradil s bezmocným gólmanom Kalembom. Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Paukovček a Jaroslav Kasík.
     
    39:23
    Gólman Kalemba je dnes vo skvelej forme! Po peknej prihrávke od Fabiana sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Sýkora, no banskobystrický brankár jeho delovku vychytal lapačkovým semafórom!
     
    38:39
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za tvrdýkrosček na Lapšanského odchádza sadnúť hosťujúci Chris Saracino. Lapšanský sa po krátkom pobyte na ľade napokon pozviechal a odišiel na striedačku.
     
    38:13
    Jabrocký mohol vyrovnávať z tesnej blízkosti banskobystrickej brány po nepresnej rozohrávke hostí, no gólman Kalemba v poslednej chvíli skvele zakročil svojimi betónmi, ktorými puk zblokoval do bezpečia!
     
    34:38
    Prichádzajú vylúčenia na oboch stranách. Na dve minúty si za filmovanie odchádza sadnúť Paukovček a na dve minúty za hákovanie domác Matúš Chovan.
     
    34:28
    Sýkora sa dostal do fantastickej gólovej šance pred banskobystrickou bránou, no jeho delovku napokon gólman Kalemba reflexívne vyrazil do bezpečia svojim pravým betónom! Následne sa bude vylučovať na oboch stranách.
     
    33:09
    Poprad dal gól!
    Domáci Kamzíci pridali na ofenzívnej aktivite a vsieťujú kontaktný gól! Popradský kapitán ARNÉ KROTÁK zachytil puk po nie veľmi vydarenej prihrávke od Paločka v pozícii za kruhmi. Následne si nakorčuľoval na pravý kruh a svojim pekným bekhendovým dviháčikom umiestnil puk do ľavého horného rohu Kalembovej brány. Asistencie si pripisujú hráči Matúš Paločko a Samuel Takáč.
     
    32:56
    Po peknej prihrávke od Mlynaroviča z pravej strany sa k puku na ľavom krídle dostal Lapšanský, ktorý pálil z prvej, no jeho delovka napokon smerovala len poriadne vedľa banskobystrickej brány!
     
    31:58
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia sa počas presilovej hry dostávajú už do dvojgólového vedenia! Po peknej prihrávke od Saracina sa k puku na ľavej strane dostal LUKÁŠ HANDLOVSKÝ, ktorý si ho potiahol do medzikružia a tvrdou delovkou prekonal bezmocného gólmana Sidora strelou k ľavej žŕdke jeho brány. Asistencie si pripisujú hráči Chris Saracino a Matúš Chovan.
     
    31:31
    Arné Kroták predviedol svoj herný temperament, keď zneškodnil rozohrávku Banskej Bystrice, následne podržal puk a do tretice ho zo stredného pásma bekhendovo vyhodil až za banskobystruckp bránu.
     
    30:34
    Banskobystričania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Jaroslav Kasík.
     
    30:25
    Radoslav Macík sa preštrikoval cez dvoch popradských obrancov a napokon zakončoval z ľavej strany, no puk mal len na bekhende. Svoje následné zakončenie umiestnil do pozornej výstroje gólmana Sidora.
     
    27:45
    Arné Kroták sa s pukom veľmi dobre presúval po ľavom krídle, no napokon narazil na pozorného Rosandiča, ktorý zakročil svojou hokejkou a popradského kapitána od puku odstavil.
     
    26:10
    Popradskí hokejisti pridali na aktivite a momentálne sa snažia vyrovnať! Stals nadvakrát zakončoval z medzikružia, no jeho delovky gólman Kalemba videl veľmi dobre a puk zblokoval do bezpečia v oboch prípadoch.
     
    25:39
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskobystričania sa dostávajú do vedenia po veľkej chybe popradského gólmana Sidora. LUKÁŠ BAMBÚCH napriahol svoju hokejku na ľavej strane v strednom pásme a jeho pekný švih napokon prešiel povedľa Sidorovej načiahnutej lapačky do popradskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Mislav Rosandič a Tomáš Zigo.
     
    23:25
    Gólman Kalemba vytiahol fantastický zákrok! Po peknej prihrávke od Suchého sa k zakončeniu pred banskobystrickým gólmanom dostal Stals, ktorý pálil z prvej, no svojou delovkou trafillen Kalembove nohy!
     
    22:59
    Kamzíci budú hrať v dvojnásobnej početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť aj útočník Lukáš Handlovský.
     
    22:05
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť banskobystrický útočník Tomáš Zigo.
     
    19:01
    Po peknej prihrávke od Hudeca z pravej strany sa k zakončeniu dostal Chovan, no jeho delovku z tesnej blízkosti napokon gólman Sidor videl dobre a puk dokázal svojimi betónmi vyraziť na zadný mantinel.
     
    18:42
    Presilovú hru si zahrajú hostia, no vylučovať sa bude na oboch stranách. Paločko obdržal menší trest za hákovanie, Kasík za krosček a hosťujúci Lamper za hrubosť.
     
    18:42
    Banskobystričanai sa pri avízovanom vylúčení dostali do skvelej gólovej šance, no gólman Sidor bol opäť v strehu a strelu z tesnej blízkosti od Kafku dokázal ukryť pod svojim ľavým betónom.
     
    17:29
    Po skvelej prihrávke od Jabrockého pálil spoza kruhov Kurali, no jeho delovka skončila len tesne vedľa banskobystrickej brány! Gólman Kalemba teda zasahovať nemusel.
     
    15:59
    Po obrovskom zaváhaní v popradskej defenzíve sa hostia dostali do skvelej gólovej šance! Po parádnej prihrávke od Dolníka z pravej strany zakončoval v medzikruží Heizer, no jeho delovku gólman Sidor videl veľmi dobre a puk zblokoval svojimi betónmi do bezpečia!
     
    10:27
    Lapšanský pálil z ťažkého uhla na ľavej strane, no jeho strela napokon prešla cez banskobystrické bránkovisko a skončila až pri bočnom mantineli naľavo od banskobystrickej brány.
     
    08:56
    Po peknej prihrávke od Sýkoru z pravého kruhu sa k zakončeniu na ľavom krídle dostal Mlynarovič, no jeho strelu zblokoval k bočnému mantinelu pozorný banskobystrický obranca Bambúch!
     
    06:16
    Banskobystrickí hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť domáci obranca Makovský.
     
    03:58
    Banskobystričania hrajú už v plnom počte a dostali sa do dobrej šance! Lunter nadvakrát zakončoval z ľavej strany, no gólman Sidor nepustil puk cez svoje betóny. Následne sa do útoku snažia dostať Popradčania.
     
    01:48
    Po Paločkovom prieniku sa bude vylučovať. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť hosťujúci Zigo.
     
    01:48
    Matúš Paločko sa predral cez trojicu banskobystrických obrancov a následne tvrdo vystrelil! Gólman Kalemba však puk svojim ľavým betónom spomalil a následne ho ukryl pod svojou lapačkou!

    Góly a asistencie: 34. Kroták (Paločko, Takáč), 43. Mlynarovič (Paukovček, Kasík) – 26. Bambúch (Rosandič, Zigo), 32. Handlovský (Saracino, Chovan), 53. Handlovský (Hudec)


    HK Poprad: Sidor (Srnec) – Gaborčík, Suchý ("A"), Kasík ("A"), Makovský, Fabian, Kurali – Jabrocký, Stals, Lapšanský – Belluš, Mlynarovič, Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Gápa, Paukovček, Jáchym.
    HC MONACObet Banská Bystrica: Kalemba (Hollý) – Saracino, Martin, Macháček, Meland, Rosandič, Bambúch ("A"), Zošiak, Kadura – Handlovský, White, Kafka – Macík, Hudec ("C"), Matúš Chovan – Lamper, Zigo, Lunter – Dolník, Heizer ("A"), Hegyi.

    Rozhodca: Rudolf Lauff – Martin Korba, Tibor Rovenský

    Diváci: 1562