Nitra – Žilina 5:3 (kon.) | Martin – Košice 1:3 (kon.) | Poprad – B. Bystrica 2:3 (kon.)
Skalica – Piešťany 2:3 (kon.) | Zvolen – Trenčín 2:1 (kon.)
koniec
HK Poprad
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
HC MONACObet Banská Bystrica
Piatok 18.10.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 13. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku – Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde si od 17:00 zmerajú sily tímy HK Poprad a HC'05 Banská Bystrica.

    Popradskí hokejisti sa po trinástich odohraných zápasoch momentálne nachádzajú na piatej priečke so ziskom dvadsiatichdvoch bodov za šesť výhier a päť prehier. Popradu fandí aj priaznivé gólové skóre 40:35, ktoré hovorí o tom, že práve Popradčania majú zatiaľ spolu so Skalicou najviac nastrieľaných gólov v extralige. Pred Popradom sídli s jednobodovým náskokom Skalica a za Popradom so stratou štyroch bodov tím ŠHK 37 Piešťany.
    Aktuálna zápasová bilancia popradských "kamzíkov", prehra – výhra – prehra – prehra – výhra, hovorí o tom, že Popradčania predvádzajú v poslednej dobe bojovné výkony, no nie vždy majú dosť síl na výhry. V prvom z poslednej pätice zápasov sa hokejisti Popradu najskôr predviedli na ľade majstrovského Zvolena, kde sa im však po dobrom výkone napokon podľahli domácim výsledkom 2:3 (1:1, 0:1, 1:1). O kolo neskôr si však Popradčania na domácom ľade svoju reputáciu napravili, keď zdolali tím MsHK DOXXbet Žilina výsledkom 5:4 (2:2, 2:1, 1:1). Desiate extraligové kolo prinieslo pred oči popradského diváka východoslovenské derby, v ktorom však Popradčania v košickej Steel Aréne podľahli domácim tesne 1:2 (0:1, 0:0, 1:0 – 0:1) po predĺžení. Následne sa Popradčania predvedli na domácom ľade, kde privítali tím HK Nitra. Tento zápas mal skôr defenzívny charakter, no Nitrania napokon odišli spod Tatier s výhrou 1:0 (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0) po samostatných nájazdoch. Posledný zápas Popradčanov sa uskutočnil pred troma dňami na ľade Martina, kde "kamzíci" napokon vyhrali jasne – 3:0 (1:0, 1:0, 1:0).

    Banskobystrickí "barani" sídlia po trinástich odohraných zápasoch na skvelej druhej priečke, kde majú na svojom konte už 24 bodov a priaznivé gólové skóre 32:28. Pred Banskou Bysticou momentálne na prvej priečke s náskokom piatich bodov sídlia Košice a za Banskou Bysticou so stratou jedného bodu tím HK Nitra.
    Aktuálna zápasová bilancia banskobystrických hokejistov, prehra – prehra – výhra – výhra – výhra, jasne hovorí o tom, že po krátkom nevýhernom období Banskej Bystrice sa "barani" spod Urpína pozviechali a dostali sa do výherných štatistík. V prvom z poslednej pätice zápasov sa Banskobystričania predviedli na domácom ľade, kde ich však zdolala trenčianska Dukla s veľkým prehľadom – 3:0 (1:0, 0:0, 2:0). Následne privítali "barani" na svojom domácom ľade piešťanských "havranov", ktorí však po dobrom výkone napokon vyhrali tesne 2:1 (0:0, 0:0, 1:1 – 0:0) po samostatných nájazdoch. Po dvoch prehrách na domácej pôde sa Banskobystričania vydali na Záhorie, kde ich privítali Skaličania, ktorých napokon "barani" zdolali tesne 4:3 (0:0, 2:1, 2:2). Vrámci dvanásteho kola odohrali hokejisti Banskej Bystrice až dva zápasy, keď najskôr na domácom ľade v derby zápase zdolali majstrovský Zvolen tesne 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) a o deň neskôr si poradili v bratislavskom Ružinove s tímom HK Orange SR 20 v pomere 4:2 (0:0, 3:1, 1:1).

    V tomto zápase sú miernymi favoritmi dobre hrajúci popradskí hokejisti, ktorí majú výhodu domáceho prostredia, no proti Banskej Bystici to určite ľahké mať nebudú.
    Bookmakeri stávkových kancelárií tiež mierne preferujú výhru Popradu, na ktorú je vypísaný kurz 2,05. Výhra Banskej Bystice je ohodnotená kurzom 2,56 a napokon nerozhodná remíza má kurz najvyšší – 4,30.

    Podarí sa popradským "kamzíkom" v "rohatom" súboji proti banskobystrickým "baranom" zabojovať a získať tak do tabuľky dôležité tri body alebo si hokejisti spod Urpína odvezú domov nejaké body?
     
    V popradskom tíme ukončil svoje pôsobenie americký obranca Jack McNamara, ktorý sa pravdepodobne nedohodol s klubovým vedením na ďalšej spolupráci.
     
    Popradský hokejový tím sa môže pochváliť prvou priečkou v tabuľke nazvanej "úspešnosť streľby", podľa ktorej popradskí hokejisti vystrelili na bránu súperov 386krát a skórovali 40krát, čo na ich konto prinieslo najvyššiu extraligovú úspešnosť – 10,36%.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Srnec) – Gaborčík, Suchý ("A"), Kasík ("A"), Makovský, Fabian, Kurali – Jabrocký, Stals, Lapšanský – Belluš, Mlynarovič, Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Gápa, Paukovček, Jáchym.

    HC 05 Banská Bystrica: Kalemba (Hollý) – Saracino, Martin, Macháček, Meland, Rosandič, Bambúch ("A"), Zošiak, Kadura – Handlovský, White, Kafka – Macík, Hudec ("C"), Matúš Chovan – Lamper, Zigo, Lunter – Dolník, Heizer ("A"), Hegyi.

    Rozhodca: Rudolf Lauff – Martin Korba, Tibor Rovenský.
     
    Domáci popradskí "kamzíci" sa v dnešnom zápase predvedú v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Banskobystrickí "barani" budú hrať v dresoch bielych a koučovať ich bude dobre známy tréner Vladimír Országh.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:06
    V úvode prvej tretiny sa k puku dostali hokejisti Popradu, ktorí dokázali vyhrať vhadzovanie. Následne sa na krátku chvíľu stiahli pred svojou bránu a momentálne sa snažia rýchlo zaútočiť.
     
    00:43
    Jabrocký napriahol svoju hokejku na ľavom kruhu, no jeho strela napokon skončila zblokovaná pozorným pravým betónom gólmana Kalembu len do bezpečného rohu klziska napravo od banskobystrickej brány.
     
    01:07
    Popradskí Kamzíci sa snažili dostať do útočného pásma, čo sa im napokon aj podarilo, no previnili sa len postavením mimo hry, ktoré neuniklo pozornosti dobre postavených čiarových rozhodcov.
     
    01:48
    Matúš Paločko sa predral cez trojicu banskobystrických obrancov a následne tvrdo vystrelil! Gólman Kalemba však puk svojim ľavým betónom spomalil a následne ho ukryl pod svojou lapačkou!
     
    01:48
    Po Paločkovom prieniku sa bude vylučovať. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť hosťujúci Zigo.
     
    02:22
    Po dobrej prihrávke od Suchého tvrdo pálil od modrej domáci Kasík, no jeho delovku napokon jeden z banskobystrických obrancov zblokoval a puk vyhodil do neutrálneho stredného pásma. Domáci sa teda musia vrátiť.
     
    02:55
    Momentálne sa Popradčanom veľmi nedarí. Banskobystričania sa poľahky dostávajú k puku, ktorý následne vyhadzujú do bezpečia až za bránu gólmana Sidora. Uvidíme, čo sa domácim v tejto presilovej hre ešte podarí vymyslieť.
     
    03:19
    Mlynarovič nahodil puk na zadný mantinel, kde si ho dokorčuľoval pozorný Sýkora, no domáci si napokon veľmi nerozumeli a Banskobystričania sa s prehľadom oslobodili.
     
    03:58
    Banskobystričania hrajú už v plnom počte a dostali sa do dobrej šance! Lunter nadvakrát zakončoval z ľavej strany, no gólman Sidor nepustil puk cez svoje betóny. Následne sa do útoku snažia dostať Popradčania.
     
    04:18
    Gápa zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon skončil zblokovaný len za banskobystrickou bránou. Gólman Kalemba teda tentokrát nemusel zasahovať.
     
    05:05
    Meland nahodil puk na zadný mantinel, kde si ho dokorčuľovali popradskí obrancovia, no tí sa musia stále brániť. Hostia útočia veľmi aktívne, no uvidíme, ako dlho im to vydrží.
     
    05:55
    Banskobystričania majú k dispozícii avízované vylúčenie a momentálne hrajú už v šestici, no zatiaľ sa im nedarí dostať pred gólmana Sidora. Popradčania predvádzajú veľmi dobrý prejav v defenzíve.
     
    06:16
    Banskobystrickí hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť domáci obranca Makovský.
     
    06:25
    Meland tvrdo pálil z ľavého kruhu, no gólman Sidor jeho delovku videl dobre a puk napokon s prehľadom zachytil vo svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravej ruke.
     
    06:52
    Macháček nahodil puk pred bránu Popradu, kde ho chcel tečovať ešte Macík, no ten napokon puk netrafil. Po krátkej chvíli sa puk usalašil v dobre osadenej výstroji gólmana Sidora.
     
    07:12
    Saracino napriahol svoju hokejku za kruhmi, no gólman Sidor tentokrát zasahovať nemusel! Saracinova delovke smerovala len tesne nad popradskú bránu a následne sa Popradčania dokázali oslobodiť.
     
    07:56
    Z tesnej blízkosti popradskej brány tentokrát pálil Handlovský, no jeho strelu gólman Sidor videl dobre a svojim betónom ju dokázal zblokovať mimo svojho bránkoviska. O malú chvíľu budú hrať oba tímy v plnom počte.
     
    08:23
    Popradskí hokejisti majú na ľade už päť korčuliarov a ihneď sa snažili zaútočiť. Ich prienik do útočného pásma však zastavil čiarový rozhodca, ktorý v rozhodujúcej chvíli avízoval jasné postavenie mimo hry.
     
    08:56
    Po peknej prihrávke od Sýkoru z pravého kruhu sa k zakončeniu na ľavom krídle dostal Mlynarovič, no jeho strelu zblokoval k bočnému mantinelu pozorný banskobystrický obranca Bambúch!
     
    09:21
    Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu, no ani jednému z tímov sa veľmi nedarí. Mlynarovič sa chcel pretlačiť cez stred, no napokon ho hosťujúci obrancovia od puku efektívne odstavili.
     
    09:56
    Dolník potiahol puk do útočného pásma, no napokon bol neúspešný. Pozorný Kasík sa pri ňom pristavil a puk mu s veľkým prehľadom uchmatol. Následne útočia domáci.
     
    10:27
    Lapšanský pálil z ťažkého uhla na ľavej strane, no jeho strela napokon prešla cez banskobystrické bránkovisko a skončila až pri bočnom mantineli naľavo od banskobystrickej brány.
     
    11:06
    Kroták vybojoval puk na pravom krídle po nepresnej rozohrávke od Macháčka, no následne sa k nemu pristavili ďalší dvaja Banskobystričania, ktorí získali puk na svoju stranu.
     
    11:56
    Zigo poslal svoj tím do útoku pekným nahodením puku na zadný mantinel, no po krátkej chvíli sa k nemu dostal len Suchý, ktorý zakladá ďalší rýchly popradský útok.
     
    12:21
    Hegyi sa vydal do útoku, no aj ten bol napokon neúspešný. Po jeho úniku cez pravého krídlo sa k nemu pristavil Jáchym, ktorý ho s veľkým prehľadom od puku odstavil.
     
    12:58
    Sýkora zakončoval z hranice ľavého kruhu, no jeho strelecký pokus napokon smeroval len mimo banskobystrickej brány. Gólman Kalemba teda nemusel zasahovať ani tentokrát. Do útoku opäť smerujú Banskobystričania.
     
    13:28
    Popradskí Kamzíci si mierne nerozumeli vo svojej rozohrávke a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať napravo od brány gólmana Sidora. Uvidíme, čo sa hosťom podarí vymyslieť.
     
    13:53
    Kafka tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon gólman Sidor videl veľmi dobre a puk dokázal svojou hruďou zblokovať na zadný mantinel.
     
    14:24
    Stals hľadal dobrou prihrávkou z pravého kruhu na ľavom krídle svojho spoluhráča Lapšanského, no ten sa už k puku nedostal. Pozorný Macháček zachytil prihrávku Popradčanov a upokojuje tempo hry.
     
    14:45
    Banskobystrickým hokejistom sa rysoval rýchly protiútok, ktorý však napokon skončil fiaskom. Čiarový rozhodca zastavil hostí už na útočnej modrej čiare, keďže sa previnili postavením mimo hry.
     
    15:22
    Paločko bojoval o puk na pravej strane proti Saracinovi, no napokon ho nedokázal vybojovať. Banskobystrický obranca americkej národnosti sa dostal k puku a následne sa snaží zaútočiť.
     
    15:59
    Po obrovskom zaváhaní v popradskej defenzíve sa hostia dostali do skvelej gólovej šance! Po parádnej prihrávke od Dolníka z pravej strany zakončoval v medzikruží Heizer, no jeho delovku gólman Sidor videl veľmi dobre a puk zblokoval svojimi betónmi do bezpečia!
     
    16:21
    Na druhej strane sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Paukovček, no jeho projektil napokon skončil len na bočnej sieti banskobystrickej brány. Gólman Kalemba teda nemusel zasahovať ani tentokrát.
     
    16:50
    Handlovský potiahol puk do útočného pásma, no napokon si mierne nerozumel so svojim útočným kolegom a o puk prišiel. Do útoku sa teda hrnie prvá útočná formácia Popradu.
     
    17:29
    Po skvelej prihrávke od Jabrockého pálil spoza kruhov Kurali, no jeho delovka skončila len tesne vedľa banskobystrickej brány! Gólman Kalemba teda zasahovať nemusel.
     
    18:12
    Paločko sa snažil prepašovať puk do útočného pásma po pravom krídle, no napokon bol proti urastenému Bambúchovi nesúpešný. Po krátkej chvíli sa k puku dostali pozorní Banskobystričania.
     
    18:42
    Banskobystričanai sa pri avízovanom vylúčení dostali do skvelej gólovej šance, no gólman Sidor bol opäť v strehu a strelu z tesnej blízkosti od Kafku dokázal ukryť pod svojim ľavým betónom.
     
    18:42
    Presilovú hru si zahrajú hostia, no vylučovať sa bude na oboch stranách. Paločko obdržal menší trest za hákovanie, Kasík za krosček a hosťujúci Lamper za hrubosť.
     
    19:01
    Po peknej prihrávke od Hudeca z pravej strany sa k zakončeniu dostal Chovan, no jeho delovku z tesnej blízkosti napokon gólman Sidor videl dobre a puk dokázal svojimi betónmi vyraziť na zadný mantinel.
     
    19:34
    Na modrej čiare sa k puku dostal Meland, ktorý ho figliarsky nahodil na popradskú bránu, no gólman Sidor bol v strehu a toto nahodenie dokázal zachytiť vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    19:55
    V závere prvej tretiny sa k puku dostal Fabian, ktorý ho pekným vyhodením popri pravom mantineli poslal až za bránu gólmana Kalembu.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu ukázala príkladnú defenzívnu hru na oboch stranách, no vidieť bolo aj niekoľko veľmi zaujímavých šancí. Výrazne však treba pochváliť gólmanov Sidora a Kalembu, ktorí boli v strehu aj pri najväčších ohrozeniach ich brán a puk dokázali v posledných chvíľach zachytiť, či dopraviť do bezpečia. Druhú tretinu začneme v znení presilovej hry Banskej Bystrice, ktorá bude trvať ešte 42 sekúnd.

    Podarí sa jednému z tímov dostať do vedenia v druhej dvadsaťminútovke a následne si toto vedenie aj udržať?
    Druhá tretina začína približne o 17:44.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:16
    V úvode druhej tretiny sa k puku vo vyhratom vhadzovaní dostali hokejisti Banskej Bystrice, ktorí hrajú ešte v početnej výhode, no zatiaľ sa im nedarí ofenzívne sa presadiť.
     
    20:46
    V oslabení sa k zakončeniu z ľavej strane dostal domáci Stals, no jeho projektil gólman Kalemba úspešne zblokoval svojimi betónmi do bezpečia. Následne hrajú domáci Popradčania už v plnom počte.
     
    21:17
    Hosťujúci Macík nahodil puk na zadný mantinel, no napokon bol neúspešný. Jeho projektil skončil len v moci pozorného Gaborčíka, ktorá zakladá ďalší popradský útok.
     
    21:42
    Paukovček mohol zakončovať z ľavej strany, no jeho projektil bol napokon zblokovaný jedným z banskobystrických obrancov do bezpečia. Kalemba teda zasahovať nemusel.
     
    22:05
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť banskobystrický útočník Tomáš Zigo.
     
    22:42
    Popradským hokejistom sa momentálne vôbec nedarí. Banskobystričania bránia stredné pásmo veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu.
     
    22:59
    Kamzíci budú hrať v dvojnásobnej početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť aj útočník Lukáš Handlovský.
     
    23:25
    Gólman Kalemba vytiahol fantastický zákrok! Po peknej prihrávke od Suchého sa k zakončeniu pred banskobystrickým gólmanom dostal Stals, ktorý pálil z prvej, no svojou delovkou trafillen Kalembove nohy!
     
    23:59
    Suchý to nadvakrát skúšal z ľavej strany, no gólman Kalemba bol aj tentokrát v strehu a puk zblokoval svojimi betónmi do bezpečia. Následne sa hostia oslobodzujú.
     
    24:13
    Banskobystričania hrajú už vo štvorici, no stále sa musia brániť. Gólman Kalemba je však stále v strehu a tentokrát vo svojej lapačke ukryl strelecký pokus od Paločka z ľavej strany.
     
    24:59
    Banskobystričania hrajú už v plnom počte. Pred malou chvíľou pálil z ľavej strany Kroták, no jeho strelecký pokus gólman Kalemba videl veľmi dobre a puk zachytil medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    25:27
    Po dobrej prihrávke od Whitea z ľavej strany sa k zakončeniu mohol dostať Handlovský, no pred ním veľmi dobre zasiahol Kasík, ktorý zblokoval puk do bezpečia. Následne sa hra prerušuje kvôli posunutej popradskej bráne.
     
    25:39
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskobystričania sa dostávajú do vedenia po veľkej chybe popradského gólmana Sidora. LUKÁŠ BAMBÚCH napriahol svoju hokejku na ľavej strane v strednom pásme a jeho pekný švih napokon prešiel povedľa Sidorovej načiahnutej lapačky do popradskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Mislav Rosandič a Tomáš Zigo.
     
    26:10
    Popradskí hokejisti pridali na aktivite a momentálne sa snažia vyrovnať! Stals nadvakrát zakončoval z medzikružia, no jeho delovky gólman Kalemba videl veľmi dobre a puk zblokoval do bezpečia v oboch prípadoch.
     
    26:55
    Po dobrej prihrávke od Macíka z ľavej strany sa k zakončeniu dostal Hudec, no jeho projektil napokon smeroval len tesne vedľa popradskej brány. Gólman Sidor teda zasahovať nemusel.
     
    27:18
    Po tvrdom súboji o puk pred popradskou bránou sa k bekhendovému zakončeniu dostal Heizer, no jeho projektil napokon skončil zblokovaný betónmi gólmana Sidora do bezpečia.
     
    27:45
    Arné Kroták sa s pukom veľmi dobre presúval po ľavom krídle, no napokon narazil na pozorného Rosandiča, ktorý zakročil svojou hokejkou a popradského kapitána od puku odstavil.
     
    28:21
    Gaborčík sa dostal k puku po súboji s Lamperom a následne sa rozhodol zaútočiť. Jeho nedôrazná strela od modrej čiary však skončila len v pozornej lapačke gólmana Kolembu.
     
    28:58
    Eric Meland nekompromisne zakončoval z hranice ľavého kruhu, no gólman Sidor videl puk dobre a napokon ho svojim pravým betónom dokázal bez problémov zblokovať na zadný mantinel.
     
    29:25
    Banskobystričania sa momentálne snažia zaútočiť a počas druhej tretiny sú aktívnejší ako ich súperi. Momentálne sa domáci Popradčania musia efektívne brániť.
     
    29:55
    Takáč sa snažil s pukom prejsť do útočného pásma po ľavej strane, no napokons a mu to nepodarilo. Pozorný Macík mu puk vypichol a následe ho poslal až k popradskej bráne. Popradskí obrancovia po krátkej chvíli upokojujú tempo hry.
     
    30:25
    Radoslav Macík sa preštrikoval cez dvoch popradských obrancov a napokon zakončoval z ľavej strany, no puk mal len na bekhende. Svoje následné zakončenie umiestnil do pozornej výstroje gólmana Sidora.
     
    30:34
    Banskobystričania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Jaroslav Kasík.
     
    31:03
    Popradskí hokejisti sa počas oslabenia bránia veľmi dobre a momentálne sa im podarilo až dvakrát po sebe vyhodiť puk do bezpečného stredného pásma.
     
    31:31
    Arné Kroták predviedol svoj herný temperament, keď zneškodnil rozohrávku Banskej Bystrice, následne podržal puk a do tretice ho zo stredného pásma bekhendovo vyhodil až za banskobystruckp bránu.
     
    31:58
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia sa počas presilovej hry dostávajú už do dvojgólového vedenia! Po peknej prihrávke od Saracina sa k puku na ľavej strane dostal LUKÁŠ HANDLOVSKÝ, ktorý si ho potiahol do medzikružia a tvrdou delovkou prekonal bezmocného gólmana Sidora strelou k ľavej žŕdke jeho brány. Asistencie si pripisujú hráči Chris Saracino a Matúš Chovan.
     
    32:25
    Lunter zneškodnil popradskú defenzívu a následne zakončoval bekhendovým spôsobom z medzikružia, no jeho projektil skončil len tesne vedľa popradskej brány.
     
    32:56
    Po peknej prihrávke od Mlynaroviča z pravej strany sa k puku na ľavom krídle dostal Lapšanský, ktorý pálil z prvej, no jeho delovka napokon smerovala len poriadne vedľa banskobystrickej brány!
     
    33:09
    Poprad dal gól!
    Domáci Kamzíci pridali na ofenzívnej aktivite a vsieťujú kontaktný gól! Popradský kapitán ARNÉ KROTÁK zachytil puk po nie veľmi vydarenej prihrávke od Paločka v pozícii za kruhmi. Následne si nakorčuľoval na pravý kruh a svojim pekným bekhendovým dviháčikom umiestnil puk do ľavého horného rohu Kalembovej brány. Asistencie si pripisujú hráči Matúš Paločko a Samuel Takáč.
     
    33:55
    Macík tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len tesne nad popradskou bránou. Gólman Sidor teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    34:28
    Sýkora sa dostal do fantastickej gólovej šance pred banskobystrickou bránou, no jeho delovku napokon gólman Kalemba reflexívne vyrazil do bezpečia svojim pravým betónom! Následne sa bude vylučovať na oboch stranách.
     
    34:38
    Prichádzajú vylúčenia na oboch stranách. Na dve minúty si za filmovanie odchádza sadnúť Paukovček a na dve minúty za hákovanie domác Matúš Chovan.
     
    35:21
    Z ľavej strany tvrdo pálil domáci Suchý, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná jedným z banskobystrických obrancov len na zadný mantinel. Gólman Kalemba teda zasahovať nemusel.
     
    35:46
    Banskobystričania si mierne nerozumeli vo svojej rozohrávke a následne sa prewvinili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Kalembom – konkrétne po jeho ľavej ruke.
     
    36:14
    Kafka ukázal svoj dôraz na ľavom krídle, keď po vybojovaní puku zakončoval z ľavého kruhu, no gólman Sidor jeho strelu videl a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    36:46
    Oba tímy hrajú už v plnom počte, no momentálne sú v útoku Popradčania. Paukovček hľadal prihrávkou z ľavej strany na pravom krídle Sýkoru, no napokon sa mu to nepodarilo. Pozorní hráči Banskej Bystrice puk zblokovali na zadný mantinel.
     
    37:13
    Paločko nahodil puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostali len obrancovia Banskej Bystrice, ktorí sa snažia založiť ďalší rýchly útok, ktorý by prekvapil gólmana Sidora.
     
    37:39
    Mislav Rosandič sa dostal k zakončeniu v medzikruží, no jeho strelecký pokus gólman Sidor zahliadol a puk s veľkým prehľadom zachytil medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    38:13
    Jabrocký mohol vyrovnávať z tesnej blízkosti banskobystrickej brány po nepresnej rozohrávke hostí, no gólman Kalemba v poslednej chvíli skvele zakročil svojimi betónmi, ktorými puk zblokoval do bezpečia!
     
    38:39
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za tvrdýkrosček na Lapšanského odchádza sadnúť hosťujúci Chris Saracino. Lapšanský sa po krátkom pobyte na ľade napokon pozviechal a odišiel na striedačku.
     
    39:23
    Gólman Kalemba je dnes vo skvelej forme! Po peknej prihrávke od Fabiana sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Sýkora, no banskobystrický brankár jeho delovku vychytal lapačkovým semafórom!
     
    39:53
    Po dobrej prihrávke od Krotáka sa k bekhendovému zakončeniu z tesnej blízkosti dostal Suchý, no jeho projektil gólman Kalemba napokon svojimi betónmi úspešne vyrazil do bezpečia.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Druhá tretina tohto zápasu bola už oveľa zaujímavejšia ako tá prvá, keďže diváci mohli konečne vidieť aj góly. Najskôr sa v 26. minúte dostali hostia do vedenia po strele Lukáša Bambúcha zo stredného pásma, ktorú nedokázal gólman Sidor zachytiť vo svojej lapačke. Následne sa počas presilovej hry dostali "barani" už do dvojgólového vedenia po delovke od Handlovského z hranice ľavého kruhu. Popradčania však dlho neváhali a už v 34. minúte prebral celú zodpovednosť Arné Kroták, ktorý vsietil kontaktný gól.

    Podarí sa Popradčanom v úvode tretej tretiny využiť presilovú hru (tá bude trvať ešte 39 sekúnd) a zdramatizovať tak tento zápas vyrovnaním?
    Tretia tretina začína približne o 18:36.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:08
    V úvode tretej dvadsaťminútovky vyhrali bhadzovanie popradskí hokejisti, ktorí sa počas svojej krátkej presilovej hry snažia natlačiť pred gólmana Kalembu. Zatiaľ sa im však veľmi nedarí.
     
    40:43
    Banskobystričania hrajú už v plnom počte, no gólman Kalemba mal tentokrát plné ruky práce. Vo svojej výstroji zachytil delovku z ľavej strany od Adama Lapšanského.
     
    41:18
    Takáč zblokoval letiaci puk svojou rukou a následne chcel zakončovať z hranice ľavého kruhu, no jeho snahu zneškodnil pozorný Macháček, ktorý vypichol popradskému útočníkovi puk.
     
    41:47
    Banskobystrickí hokejisti si mierne nerozumeli vo svojej rozohrávke a následne sa previnili zakázaným uvoľnením. Po tomto priestupku sa bude vhadzovať naľavo od banskobystrickej brány.
     
    42:04
    Kroták tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho projektil napokon pozorný Bambúch zblokoval svojou hokejkou na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude po pravici gólmana Kalembu.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1562 divákov.
     
    42:21
    Poprad dal gól!
    Je vyrovnané! Popradčania využili obrovské zaváhanie v banskobystrickej obrane, ktorá nechala pred bránou nebráneného SAMUELA MLYNAROVIČA! Ten obdržal puk po skvelej prirhávke od Paukovčeka spoza ľavého kruhu a napokon si bez problémov poradil s bezmocným gólmanom Kalembom. Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Paukovček a Jaroslav Kasík.
     
    42:47
    Popradčania niekoľkokrát zakončovali pred bránou Banskej Bystrice, no napokon boli neúspešní. Gólman Kalemba dobre zapracoval sovjimi betónmi a jeho spoluhráči vyhodili puk za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    43:20
    Saracino nekompromisne pálil spoza ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len na výstroji obetavého Takáča, ktorý sa strely hodil.
     
    43:55
    Banskobystričania sa stále snažia niečo vymyslieť, no nedarí sa im v tom. Rosandič nahadzoval puk na zadný mantinel, no jeho projektil napokon zachytili pozorní popradskí obrancovia.
     
    44:29
    Z pravej strany zakončoval hosťujúci White, no jeho projektil napokon skončil zblokovaný len na zadnom mantineli. Následne sa bude vhadzovať po ľavej ruke gólmana Sidora.
     
    44:57
    Po skvelej prihrávke od Sýkoru sa k zakončeniu z hranice ľavého kruhu dostal Paukovček, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná pozornými betónmi gólmana Kalembu do bezpečia!
     
    45:25
    Lapšanský podržal puk v útočnom pásme a následne chcel nájsť Stalsa v medzikruží, no už sa mu to nepodarilo. Pozorní Banskobystričania puk zachytili a snažia sa niečo vymyslieť.
     
    45:55
    Hosťujúci Zigo tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovku napokon pozorný Gaborčík zblokoval na zadný mantinel. Gólman Sidor teda nemusel v tejto chvíli zasahovať.
     
    46:25
    Popradčania sa dostali k nepresnej rozorhávke hostí, no napokon nedokázali nič zaujímavé vymyslieť. Banskobystričania sa zatiaľ veľmi dobre bránia a nič nenechávajú na náhodu.
     
    46:49
    Kroták sa dostal k puku na pravom krídle, no pozorný Bambúch bol v strehu a Krotáka od puku efektívne odstavil. Následne sa píska nevysvetliteľné zakázané uvoľnenie Popradčanov.
     
    47:21
    Z hranice ľavého kruhu tvrdo pálil Sýkora, no jeho strelecký pokus napokon skončil len tesne vedľa banskobystrickej brány. Kalemba tentokrát zasahovať nemusel.
     
    47:50
    Tomáš Sýkora to tentokrát skúšal aj z ľavého kruhu, no jeho delovka aj tentokrát smerovala len tesne vedľa banskobystrickej brány. Gólman Kalemba zasahovať nemusel.
     
    48:13
    Jabrocký sa s pukom natlačil pred banskobystrickú bránu a následne chcel zakončovať, no Kalemba bol v strehu a puk dokázal zachytiť pod svojou lapačkou.
     
    48:57
    Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu a obom tímom sa nedarí nič zaujímavé vymyslieť. Popradčania sú pri puku, no Banskobystričania sa dobre bránia.
     
    49:20
    Tentokrát sa k puku dostali hostia, no tí sa previnili len jeho vyhodením cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia. Následne sa bude vhadzovať pred gólmanom Kalembom.
     
    49:23
    Banskobystričania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť domáci Mlynarovič.
     
    49:44
    Tomáš Sýkora sa v oslabení dostal do samostatného úniku a následne z hranice pravého kruhu aj zakončoval, no gólman Kalemba puk so šťastím vyrazil tesne pred bránkovou čiarou!
     
    50:25
    Banskobystričanom sa v tejto presilovej hre veľmi nedarí. Eric Meland sa dostal k puku vo vlastnej obrannej tretine, no previnil sa len zakázaným uvoľnením.
     
    50:45
    Popradskí hokejisti hrajú v tomto oslabení naozaj veľmi dobre. Banskobystričania si síce puk prihrávajú v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí.
     
    51:12
    Po fantastickej prihrávke od Saracina z pravej strany sa k zakončeniu z prvej na ľavej strane dostal Meland, no jeho delovku gólman Sidor zblokoval svojim pravým betónom, ktorý reflexívne položil až k pravej žŕdke!
     
    51:39
    Popradčania hrajú už v plnom počte a momentálne sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Únik Krotáka cez pravé krídlo však tentokrát úspešne zastavil Kafka.
     
    52:19
    Hokejisti Banskej Bystrice si opäť veľmi nerozumeli vo svojej útočnej akcii a previnili sa len postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    52:34
    Hostia si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť Lukáš Paukovček.
     
    52:46
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia sa v presilovej hre dostávajú do vedenia! Handlovský nahadzoval puk na popradskú bránu, jeho strelu gólman Sidor ešte vyrazil, no následne si spomínaný LUKÁŠ HANDLOVSKÝ nakorčuľoval pred popradskú bránu a z dorážky prekonal gólmana Sidora. Musím však podotknúť, že tento gól platiť nemal – postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku bolo viac než očividné. Asistenciu si pripisuje Michal Hudec.
     
    53:28
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil hosťujúci Chovan, no jeho delovku gólman Sidor videl veľmi dorbe a puk zachytil vo svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    54:06
    Mlynarovič bojoval o puk proti urastenému Bambúchovi napravo od banskobystrickej brány, no popradský útočník napokon nedokázal puk získať.
     
    54:54
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Heizer.
     
    55:26
    Popradčanom sa v tejto presilovej hre veľmi nedarí. Banskobystričania sa momentálne bránia naozaj veľmi dobre.
     
    55:59
    Suchý nahadzoval puk pred bránu Banskej Bystrice, no tam stál pozorný Meland, ktorý ho zachytil a následne vyhodil cez všetky čiary až za popradskú bránu.
     
    56:29
    Stals pálil z medzikružia, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa banskobystrickej brány. Popradčania však stále ostávajú v útočnom pásme, kde si puk dobre prihrávajú.
     
    56:58
    Stals sa dostal do dobrej šance na pravej strane, no z tesnej blízkosti nedokázal prekonať dobre postaveného gólmana Kalembu, ktorý zakročil svojimi betónmi. Medzitým hrajú hostia už v plnom počte.
     
    57:20
    Macík nahodil puk na popradskú bránu z pravého kruhu, no jeho projektil síce letel mimo popradskej brány, no gólman Sidor bol v strehu a puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    57:32
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť hosťujúci útočník Petr Kafka.
     
    58:07
    Jabrocký si s Kasíkom prihrávali puk z kruhu na modrú čiaru niekoľkokrát, no napokon boli neúspešní. Následá strela Lapšanského z pravej strany bola zblokovaná len jedným z Banskobystričanov.
     
    58:58
    Mlynarovič sa dostal pred bránu gólmana Kalembu, no ten ho svojou pravou rukou postrčil. Hlavný rozhodca však vnímal vyhodenie puku od hostí, a tak si tentoo zákrok nevšimol.
     
    59:24
    Popradčania sa stále snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Banskobystričania sa bránia naozaj veľmi dobre.
     
    59:44
    Po parádnej prihrávke od Lapšanského z pravej strany sa k puku na ľavej strane dostal Sýkora, ktorý tvrdo pálil, no jeho delovka bola zblokovaná len na ochrannú sieť. Gólman Kalemba teda zasahovať nemusel. Medzitým hrajú Popradčania už v šestici!
     
    59:44
    Popradský tréner Jančuška si vyžiadal oddychový čas!
     
    59:52
    James Martin sa snaží niečo vysvetľovať čiarovému rozhodcovi, no verdikt bol jasný. Vhadzovať sa bude v kruhu napravo od banskobystrickej brány.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej dvadsaťminútovke tohto zápasu boli oveľa aktívnejší domáci Popradčania, ktorí dokázali v 43. minúte po efektívnom zakončení od Mlynaroviča vyrovnať na 2:2, no následne sa v presilovej hre presadili hostia, ktorí sa dostali do vedenia v 53. minúte zásluhou Lukáša Handlovského.

    Popradčania si teda do tabuľky po tomto zápase neodnášajú an bod, zatiaľčo Banskobystričania odchádzajú domov s trojbodovým ziskom.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:16:15)

    Góly a asistencie: 34. Kroták (Paločko, Takáč), 43. Mlynarovič (Paukovček, Kasík) – 26. Bambúch (Rosandič, Zigo), 32. Handlovský (Saracino, Chovan), 53. Handlovský (Hudec)


    HK Poprad: Sidor (Srnec) – Gaborčík, Suchý ("A"), Kasík ("A"), Makovský, Fabian, Kurali – Jabrocký, Stals, Lapšanský – Belluš, Mlynarovič, Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Gápa, Paukovček, Jáchym.
    HC MONACObet Banská Bystrica: Kalemba (Hollý) – Saracino, Martin, Macháček, Meland, Rosandič, Bambúch ("A"), Zošiak, Kadura – Handlovský, White, Kafka – Macík, Hudec ("C"), Matúš Chovan – Lamper, Zigo, Lunter – Dolník, Heizer ("A"), Hegyi.

    Rozhodca: Rudolf Lauff – Martin Korba, Tibor Rovenský

    Diváci: 1562