AS Rím – Hellas 3:0 (kon.) | Bergamo – Turín 2:0 (kon.) | Catania – Inter 0:3 (kon.)
AC Miláno – Cagliari 3:1 (kon.) | Bologna – Sampdoria 2:2 (kon.) | Sassuolo – Livorno 1:4 (kon.)
Udinese – Parma 3:1 (kon.) | CFC Janov – Fiorentina 2:4 (kon.)
koniec
Catania Calcio
0:3 (0:1)
Inter Miláno
Nedeľa 01.09.2013, 20:45Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Skončil sa nám dnešný zápas medzi Cataniou a Interom výsledkom 0:3. Ja vám ďakujem za pozornosť. (22:35:35)
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Posledné sekundy dnešného zápasu. Inter si drží loptu na vlastných kopačkách a dnešný zápas sa už len naozaj dohráva.
     
    89
    Záver zápasu a je azda jasné kto sa stane víťazom dnešného stretnutia. Inter na vlastnej polovici kontroluje hru a čaká sa len na samotný konečný hvizd hlavného rozhodcu.
     
    87
    Center Interu z pravej strany, avšak lopta je príliš privysoká a končí za postrannou čiarou.
     
    87
    Catania je pri lopte a snaží sa cez stred ihriska podniknúť útok. Lopta sa však ocitla nechtiac u súpera a hraje prerušená.
     
    82
    Inter kombinuje v strede ihriska. Hra sa postupne dostáva na útočnú polovicu, ale po pár prihrávkach späť na polovicu Interu. Záver zápasu už bude iba o prihrávkach a nemyslím si, že by sa ešte niečo mohlo zmeniť.
     
    80
    Inter dal gól! Perfektné sólo hodné majstra! Inter mal v poslednom čase väčší tlak, keď pred pár minútami postranný neuznal gól pre ofsajd. Tentokrát sa dostal do úniku RICHARDO ARVALES, ktorý krížnou strelou do tyče nedal brankárovi nárok.
     
    77
    Catania sa po nejakom čase dostáva znovu do útoku, ale ten ani teraz nevyšiel. Inter využíva protiútok, ktorý končí aj strelou a následne aj gólom, ktorý pre ofsajd neplatí!
     
    75
    Inter to skúša viackrát po pravej strane ihriska. Prechod do veľkého vápna a snaha súpera o vytlačenie mimo ihriska – úspešne.
     
    74
    Hra je v poslednom čase viackrát prerušená. Tentokrát pri vyvážaní lopty ostáva na trávniku ostávať ležať jeden z hráčov Interu, nasledovať bude štandardná situácia.
     
    73
    Odkop od brány domácich. Lopta sa dostala po súboji na polovicu Interu, kde sa jej zmocnil súper. Catania sa dostala skoro aj do zakončenia, ale po malom súboji v hlavičke nasleduje rohový kop.
     
    72
    Inter v poslednom čase iba zdržuje hru v kombinácii. Tentokrát však vyslal center smerom dopredu, ale hráči si nerozumeli čo sa týka kombinácie.
     
    68
    Catania s loptou na kopačkách. Útok začína na ich polovici. Postupne sa však hráči cez ľavú stranu snažia dostať do útoku. Loptu však stratili a kombinácie sa zmocnil súper.
     
    67
    Máme tu striedanie v tíme domácich. Ihrisko opúšťa Leto, nastupuje Doukara.
     
    67
    Brankár Andújar dostáva žltú kartu, keďže niečo si asi povedali s rozhodcom.
     
    66
    Táto šanca pre Inter nevyšla najlepšie a lopta z priameho kopu míňa bránu.
     
    65
    Perfektné v podaní hráčov Interu. Tí podržali loptu určitý čas, pomaly sa dostali pred veľké vápno a tam prišiel faul. Dobrá šanca z priameho kopu pre hráčov Inter Miláno.
     
    64
    Inter sa dostal znovu k lopte a naťahuje hru na kraj. Po ľavej strane sa snažia prejsť hráči v bielych dresoch. Všetko je však zavŕšené iba kombináciou v strede ihriska a natiahnutím určitého času.
     
    64
    V posledných desiatich minútach a možno aj vo väčšom čase sme nevideli väčšiu šancu. Catania sa tentokrát dostáva do útoku, ale pred 16-tkou zasahuje obrana súpera.
     
    62
    Catania sa snaží ešte niečo so zápasom spraviť a naznačoval to aj tento center do 16-tky súpera. Lopta však skončila na hlave jedného z obrancov, ktorý tak dobre zasiahol.
     
    61
    Hostia častejšie držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa kontrolovať celý priebeh hry. Dlhá kombinácia a po chvíli aj faul zo strany domácich. Táto hra plno vyhovuje Interu.
     
    60
    V týchto sekundách sa do útoku dostávajú hráči Interu. Najskôr iba prihrávky a potom aj snaha zakončiť. Tá sa však stratila, keďže sa stiahli na vlastnú polovicu.
     
    58
    Futbal sa v posledných sekundách spomalil a častejšie sa hra prerušuje. Tentokrát sa lopta na viackrát dostala spä´t až k brankárovi Interu.
     
    57
    Catania to skúša aj po góle. Tentokrát to je útok po ľavej strane zavŕšený centrom, ktorý však zovrel do náručia brankár.
     
    56
    Inter dal gól! V druhom polčase sa zvyšuje náskok hostí. Po tom ako sa Inter dostal do útoku po pravej strane prišiel center, ktorý preletel popred malé vápno a pristal na hlave YUTA NAGATOMA, ktorý nemal problém zakončiť do voľnejšieho priestoru brány.
     
    54
    Do útoku sa snažia dostať domáci, lenže tí stroskotali na dobrej obrane, ktorá aj v rámci sklzov vybojovala loptu. Po pár sekundách je hra prerušená faul Interu v strede ihriska.
     
    53
    Ospravedlňujeme sa, ale v posledných sekundách sme mali menšie problémy so spojením.
     
    50
    Inter aj v týchto sekundách tlačí do súpera. V okolo jeho vlastnej 16-tky sa snažil zakončiť Cambiasso, lenže ten iba fauloval, takže strela neprišla.
     
    49
    dostávame sa aj do druhého polčasu. Do útoku sa dostali hráči Interu, ale tí však neboli úspešní. Po pár sekundách Catania fauluje hra je prerušená.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Úvodné zostavy:

    Catania Calcio: Andújar – Álvarez, Spolli, Legrottaglie, Monzón – Izco (42. López), Almirón, Tachtsidis – Castro, Bergessio, Leto

    Inter Miláno: Handanovič – Campagnaro, Ranocchia, Jesus – Jonathan, Kovacic (44. Taïder), Guarín, Cambiasso, Nagatomo – Palacio, Álvarez

    Rozhodca: Damato – Posado, Marrazzo..
     
    Druhý polčas začne približne o 21:50.
     
    Skončil sa nám prvý polčas medzi Cataniou a Interom výsledkom 0:1.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45
    V závere prvého polčasu je pri lopte Inter. Prvý polčas sa už viacmenej iba dohráva.
     
    44
    Prvá žltá karta v zápase dostáva ju Nagatomo.
     
    43
    V poslednom čase sa hrá čoraz menej. Po tom ako sa striedalo sa tempo hry dostalo aspoň do akejsi hry, ale vyzerá to na ďalšie striedanie.
     
    41
    Vynútenie striedanie v mužstve domácich. Ihrisko s bolesťou v členku opúšťa Izco, na jeho miesto nastupuje Lopez.
     
    40
    Záver prvého polčasu sa nám pomaly blíži. Aktuálne je hra prerušená, pretože jeden z hráčov Catanie ostáva po faule súpera ležať na trávniku.
     
    38
    Inter sa snaží stále kombinovať, ale je to ďaleko od brány súpera. Avšak pár prihrávok na smerom k pravej strane a po centri prichádza strata lopty.
     
    35
    Blížime sa do poslednej časti prvého polčasu. Do útoku sa na teraz dostáva Inter. Prihrávka na ľavú stranu ihriska a kombinácia na krátkom priestore. Hostia sa však sťahujú späť na polovicu.
     
    34
    Catania sa dostáva do útoku. Prihrávka na ľavú stranu a zakončenie z väčšej diaľky, ktoré končí mimo troch tyčí. Avšak rohový kop domácich z pravej strany.
     
    33
    Inter sa dostal po pravej strane do útoku. Dobrá lopta zo strany, ale prízemný center nik nezachytil a lopta končí tak za čiarou. Dobrá šanca pre Inter Miláno.
     
    32
    V doterajšom priebehu vidíme klasické stretnutie. Viacero útokov na oboch stranách, ale menej šancí. Videli sme iba jeden gól, tentokrát však skúšajú nebezpečný protiútok hostia.
     
    30
    V poslednom čase registrujeme viacero útokov na strane domácich. Tentokrát to skúsili hráči Catanie cez stred, ale ich prechod nebol úspešný. Po pár sekundách majú však ďalšiu možnosť.
     
    29
    Catania sa postupne dostáva po pravej strane do útoku. Leto sa snažil prejsť cez troch hráčov, ale loptu neprestrčil a následne o ňu aj prišiel.
     
    28
    Do šance sa dostali aj hráči Interu. Útlm v strede ihriska, ale zrazu center pred veľké vápno a zakončenie do obrancu, ktorý odráža do bezpečia.
     
    26
    Po rohovom kope domácich sa Catania stiahla na vlastnú polovicu. Výmena lôpt medzi obranou a následne akýsi útok smerom dopredu.
     
    25
    Po nejakom čase tu máme aj zakončenie. Z väčšej diaľky to vyskúšal Guarin, ale jeho pokus skončil mimo priestoru troch tyčí.
     
    24
    Po góle sa hra stiahla do úzadia. Viacero prihrávok a kombinácii sa odohráva v strede ihriska, kde prichádza aj viacero faulov čo sa týka súbojov o loptu.
     
    22
    Domáci nevyužili ani túto štandardnú situáciu. Centrovaná lopta skončila pred veľkým vápnom, kde už zasiahol Inter a loptu poslal do bezpečia. Následne prišiel útok hostí, ale zakončenie neprišlo.
     
    21
    Po góle trošku emócii na oboch stranách. Catania bude v týchto sekundách zahrávať priamy kop z pravej strany. Vyzerá to na center do 16-tky.
     
    20
    Inter dal gól! Pekný útok hostí, ktorí začal na ich polovici a skončil v bráne súpera. Dlhšia kombinácia na polovice Interu. Nasledoval tak prechod cez stred, hra sa odklonila na pravú stranu a následná prihrávka pred bránu. kde už bol pripravený RODRIGO PALACIO, ktorý už nemohol zaváhať.
     
    18
    Futbal v strede ihriska, ktorý sa strieda zo strany na stranu. Žiadna veľká šanca až na zakončenie Interu spred pár minút. Hostia však aj teraz držia loptu vo svojich vlastných zadných radoch.
     
    16
    V doterajšom priebehu hry sme zatiaľ nevideli vážnejšiu šancu. Catania preniká do útoku, ale stráca loptu. Inter však v strede ihriska nič vážne nespôsobil a taktiež odovzdáva späť loptu súperovi.
     
    14
    Lopta sa strieda zo strany na stranu. Tentokrát sa do útoku snažia dostať hráči Interu, ale tí o loptu prišli v strede ihriska. Catania sa taktiež nepresadila a prichádza o loptu.
     
    11
    Catania sa dostáva tentokrát do útoku. Po aute z pravej strany sa však zrodil menší súboj o loptu na pravej strane, ktorý skončil lepšie pre Inter.
     
    10
    Obrovská šanca pre Inter! Kombinácia v okolí 16-tky a kolmá prihrávka na hranicu malého vápna. Zakončenie pokrýva brankár na rohový kop.
     
    7
    V posledných sekundách hry sa darí viac domácim hráčom, ktorí sú častejšie pri lopte. Zatiaľ je to iba kombinácia v strede ihriska ďaleko od brány súpera.
     
    6
    Väčšiu šancu sme v doterajšom priebehu hry nevideli. Na pravej strane to skúša opäť Catania, ktorá síce išla do útoku, lenže pri rohovej zástavke stratila loptu.
     
    4
    Vyzeralo to na faul v strede ihriska, ale Álvarez sa pretlačil s loptou do zakončenia a vystrelil tesne vedľa pravej tyče.
     
    4
    Hostia nevyužili priamy kop z pravej strany. Centrovaná lopta skončila pred malým vápnom. Hlavička sa dostala pred šestnástku a tam to už obrana Catanie ustrážila.
     
    3
    Po odkope od hosťujúcej brány sa Inter dostáva do útoku. Rýchly prechod po pravej strane a prichádza aj faul. Inter bude zahrávať priamy kop z pravej strany, dobrá možnosť na center do 16-tky.
     
    2
    Viacero nepresností na oboch stranách. Inter sa hnal do útoku, ale loptu stratil. Na druhej strane to skúša Catania po pravej strane, ale ani tam nebola úspešná.
     
    2
    Zatiaľ sme nič extra nevideli. Boj o loptu v strede ihriska a po pár sekundách sa hra sťahuje na polovicu Interu, ktorý drží loptu.
     
    1
    Pred pár sekundami sa nám začal prvý polčas zápasu. V úvode pri lopte hráči Interu, ktorí sa snažia dostať do útoku, lenže nakopnutá lopta Rickyho končí u súpera.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Pre oboch to bude zaujímavý duel, no hlavne náročný. Catania totiž doma body púšťa len veľmi sporadicky a preto budú mať hostia čo robiť, aby si nejaký odniesli. Zápas začína o 20.45.
     
    Na strane hostí budú mimo hry Diego Milito, Cristian Chivu, Walter Samuel a Javier Zanetti.
     
    Do hry v domácom drese však zrejme nevybehnú hráči ako Ciro Capuano, Gino Peruzzi a Federico Freire.
     
    Tréner Mazzari si pôsobenie na lavičke Interz zatiaľ pochvaľuje: "Mám radosť z toho, aké pokroky moji hráči robia. Ani ja som nečakal, že to pôjde tak rýchlo. Títo páni nevyhrali na svojom štadióne už niekoľko týždňov a v minuloročnej sezóne tu utrpeli veľa porážok. Bolo na čase s tým niečo urobiť a už len kvôli psychike tímu som rád, že sa nám to podarilo hneď v prvom kole," povedal rodák z Toskánska.
     
    V minulej sezóne sa Nerazurri proti tomuto súperovi darilo, vyhrali s nimi oba duely. V tej aktuálnej odštartovali pelotón proti Janovu, vyhrali 2:0. Avšak oba góly prišli až v záverečnej fáze zápasu, čo vyvoláva isté otázniky. Naopak, Catanii sa vstup do ligy nepodaril, duel vo Fiorentine prehrala 2:1.
     
    Nová éra Interu Miláno a to pod vedením trénera Waltera Mazzariho pokračuje 2. kolom v talianskej Serii súbojom na ihrisku Catanie.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:45.

    Tomáš Batiz

    Góly: 20. Palacio, 56. Nagatomo, 80. Arvales

    Karty:   67. Andújar (CAT) – 44. Nagatomo (INT)


    Catania Calcio: Andújar – Álvarez, Spolli, Legrottaglie, Monzón – Izco (42. López), Almirón, Tachtsidis – Castro, Bergessio, Leto
    Inter Miláno: Handanovič – Campagnaro, Ranocchia, Jesus – Jonathan, Kovacic (44. Taïder), Guarín, Cambiasso, Nagatomo – Palacio, Álvarez

    Rozhodca: Damato – Posado, Marrazzo.