Bayern – Chelsea 2:2 (6:5 po pen.)
koniec po penal. (6:5)
Bayern Mníchov
2:2 (0:1)
Chelsea FC
Piatok 30.08.2013, 20:45 • Štadión Letná, ktorý sa nachádza v hlavnom meste Českej republiky - Praha. Jeho kapacita je 20. 100 • Super Cup
     
    Lukaku nedáva gól a Bayern vyhráva Superpohár!
     
    122
    Bayern dal gól! Zápas ako hrom sa zrejme presunie do pokutových kopov. Mandžukič predĺžil loptu na JAVIHO MARTINÉZA, ktorý v hodine dvanástej vyrovnáva azda z posledného útoku.
     
    120
    Žltá karta aj pre Ivanovica!
     
    118
    Žltá karta aj pre Cola!
     
    118
    PERFEKTNÝ ČECH! Ribéry zahral priamy kop letel ponad múr a ČECH perfektne vyrazil na rohový kop, ktorý následne Bayern nepremenil.
     
    113
    Taktické striedanie Mourinha v závere zápasu. Ihrisko opúšťa Hazard a do hry nastupuje Terry.
     
    109
    Po minúte ďalšia šanca pre Bayern. Rohový kop skončil na hlave Kroosa, ktorý hlavičkuje, ale ČECH opäť úspešný, keď perfektným zákrokom posiela loptu na rohový kop.
     
    108
    Veľká šanca na vyrovnanie, ale proti všetkému je brankár Peter Čech, ktoré zlikvidoval brankár na rohový kop!
     
    99
    Pred pár minútami striedal a hneď je to žltá karta. Potrestaný je Lukaku, ktorý v súboji fauloval protihráča z Bayernu.
     
    98
    Posledné striedanie v dnešnom zápase. Ihrisko opúšťa Torres a do hry sa dostal aj mladík Lukaku.
     
    96
    V predĺžení máme prvé striedanie. Ihrisko opúšťa Robben, ktorý nie je spokojný s tým že opúšťa ihrisko. Do hry sa tak dostáva Shaquiri.
     
    93
    Chelsea dala gól!
    Perfektná hra EDENA HAZARDA, ktorý dostal prihrávku na ľavú stranu. Prešiel si cez troch hráčov a spoza 16-tky prízemnou strelou ku vzdialenejšej tyči zvyšuje na 1:2.
     
    90
    Žltá karta prichádza ja pre hráča, ktorý v dnešnom zápase otváral gólový účet stretnutia. Torres mal nejaké zbytočné reči.
     
    87
    V závere zápasu prichádza ďalšie striedanie. Ihrisko opúšťa Schurrle a podpora do útoku prichádza v podaní Mikela.
     
    85
    Druhá žltá karta pre Ramiresa a Chelsea dohráva s desiatimi hráčmi. Po tom ako Luiz zlyhal v hlavičke prišiel protiútok Bayernu. Ramires vybehol na Gotzeho a po zasiahnutí lopty ho riadne nabral za čo vidí spomínanú druhú žltú, resp. červenú kartu.
     
    85
    OBROVSKÁ ŠANCA! Po priamom kope z pravej strany prichádza center pred bránu a hlavička Luiza, ktorá mieri medzi tri tyče, lenže Neuer perfektne vyráža do bezpečia.
     
    84
    Piata žltá karta v dnešnom zápase. Ocar robil pohyb do druhej strany, ale Boateng tam nechal nohu cez, ktorú brazílsky záložník už prepadol. Žltá karta tak pre spomínaného hráča.
     
    78
    Brvno! Chelsea mala veľkú šancu po rohovom kope Lamparda, po tom ako sa do hlavičky dostal Ivanovic a poslal loptu do brvna brány.
     
    70
    Druhé striedanie Bavorov. Ihrisko opúšťa Muller a do hry sa dostáva najdrahšia posila z Dortmundu Mario Gotze.
     
    66
    V poslednom čase tu máme viacero žltých kariet. V osobnom hlavičkovom súboji fauloval Luiz za čo vidí aj následne žltú kartu. Brazílsky obranca však šiel aj do rozporu s rozhodcom, osobne si myslel, že to bol čistý zákrok.
     
    65
    Žltá karta aj pre hráča Chelsea. Ramires podkopol zo zadu unikajúceho Ribéryh za čo vidí napomenutie od hlavného rozhodcu.
     
    64
    Obrovská šanca pre Chelsea! Najskôr spravil dobrú kľučku na Oscara brankár Neuer, ale po pár sekundách zaváhal Alaba a po prihrávke ostal s loptou na kopačke osamotený Oscar, ktorý si zvalil na zem brankára Bavorov, ale Neuer perfektne na zemi nohou vyráža pokus brazílskeho záložníka.
     
    56
    Máme tu aj prvé striedanie v dnešnom stretnutí. Ihrisko opúšťa Rafina, na jeho miesto nastupuje Martínez.
     
    47
    Bayern dal gól! V úvode druhého polčasu prichádza vyrovnávajúci gól z kopačky FRANKA RIBÉRYHO, ktorý tak posúva zápas do inej roviny a uvidíme ako to dopadne na celkový výsledok.
     
    42
    Nakoniec je to až žltá karta pre anglického obrancu Cahilla, ktorý v súboji trafil lakťom Mullera a ten sa ocitol na trávniku. Nemecký hráč však môže pokračovať v hre.
     
    31
    Útok Chelsea nemá veľa roboty, ale aj tak londýnsky tím vyhráva 0:1. Perfektná prihrávka Schurrleho na Torresa, ktorý oklamal Danteho a následne zakončil nad brvno Neuerovej brány.
     
    23
    V dnešnom zápase tu máme aj prvú žltú kartu. Dostáva ju hráč, ktorý pred pár sekundami nebezpečne zakončil – Ribéry.
     
    22
    Dobrá šanca pre Bayern! Celý útok začal na polovici ihriska, lopta sa najskôr dostala na ľavú časť, následne spoza 16-tky zakončil presnou strelou k pravej tyči Ribéry. Perfektný pokus, ktorý mieril na bránu, ale skvelý zákrok Čecha, ktorý zachránil pred gólom.
     
    17
    Veľká šanca pre Chelsea! Po pravej strane prichádza brejk štyroch hráčov na troch. Torres dostal loptu na pravej strane, ale zakončil sám na vzdialenejšiu tyč. Lopta však minula bránu.
     
    11
    Viacero dobrých šancí v poslednom čase. Tentokrát mal možnosť vyrovnať Bayern, lenže Muller nevyužil perfektnú prihrávku od Mandžukiča, keďže mu lopta preletela ponad kopačku. Čech následne loptu pokryl.
     
    8
    Chelsea dala gól!
    Rýchla akcia a je z toho úvody gól dnešného stretnutia. Rukopis, ktorý azda možno aj prišiel z Realu Madrid s Murinhom. Hazard prešiel s loptou po pravej strane, následne sa lopta dostala pred bránu, kde FERNANDO TORRES z voleja nekompromisne namieril do pravého horného rohu.

    Tomáš Batiz

    Góly: 47. Ribéry, 122. Martinéz – 8. Torres, 93. Hazard

    Karty:   23. Ribéry (BAY), 84. Boateng (BAY) – 42. Cahill (CHE), 65. Ramires (CHE), 66. Luiz (CHE), 90. Torres (CHE), 99. Lukaku (CHE), 118. Cole (CHE), 120. Ivanovic (CHE)   85. Ramires (CHE)


    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Alaba – Lahm "C", Kroos – Robben, Ribéry – Müller – Mandžukić.
    Chelsea FC: Čech, Ivanovic, Cahill, Luiz, Cole, Ramires, Lampard, Oscar, Hazard, Schürrle, Torres

    Rozhodca: Jonas Eriksson – Warnmakr, Klasenius