Bayern – Chelsea 2:2 (6:5 po pen.)
koniec po penal. (6:5)
Bayern Mníchov
2:2 (0:1)
Chelsea FC
Piatok 30.08.2013, 20:45 • Štadión Letná, ktorý sa nachádza v hlavnom meste Českej republiky - Praha. Jeho kapacita je 20. 100 • Super Cup
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:45.
     
    Vážení športoví priatelia vítam vás pri dnešnom azda očakávanom futbalovom sviatku pre všetkých priaznivcov tohoto športu. V dnešnom piatkovom večery sa pozrieme na zápas Superpohára medzi FC Bayern Mníchov – Chelsea FC. Dnešný zápas bude pre vás komentovať Tomáš Batiz.

    Na úvod sa pozrime trošku do štatistík a do oboch šatní pred týmto zápasom. Včerajším dňom bolo práve Monaco dejiskom podujatia, resp. večera o vyhodnotení najlepšieho hráča Európy. Celé hlasovanie prebiehalo cez živé elektronické hlasovanie novinárov počas žrebu skupinovej fázy Ligy majstrov 2013/14 v Monaku. Celková nominácia mala aj užší charakter, v ktorej sa nachádzali Ronaldo, Messi a Ribery. Celá trojica hráčov niesla so sebou určité úspechy. Ribéry predviedol perfektné výkony v Lige Majstrov a nakoniec sa aj dočkal pohára. Messi vyhral s Barcelonou Primera División. kde strelil 46 gólov, navyše štvrtýkrát získal zlatú loptu FIFA pre najlepšieho hráča sveta. Trojicu svetovej elity dopĺňa Ronadlo, ktorý s dvanástimi gólmi bol vyhlásený ako najlepším strelcom uplynulej sezóny európskeho pohára. Po minuloročnom výhre Andresa Iniestu sa tentokrát dočkal aj Franck Ribéry.

    Veľký deň však čaká hráčov Bayernu, ktorý by sa mohol dnešným víťazstvom stať prvým nemeckým tímom, ktorý by získal Super Pohár. Minuloročná sezóna bola pre nemeckého majstra priam z rozprávky. Po triumfe v Lige Majstrov nad Borussiou Dortmund 2:1. Do novej sezóny však prišli aj viaceré zmeny či už zmena na trénerskej lavičke, po tom ako odišiel Juppa Haynkes, prichádza bývalí tréner FC Barcelona Pep Guardiola. Nahliadnime aj na samotný štart Bavorov, ktorí si po štvrtom kole vedia tabuľku nemeckej ligy.

    Pozrime sa aj do stánku druhého tímu. Chelsea zmenila trénera taktiež, keď sa na trénerskú lavičku posadil miláčik fanúšikov José Murinho, ktorý začal s tímom FC Chelsea od jeho prípravy. Londýnsky tím si však na úvod Premier League nemusí vôbec sťažovať, keď v prvých troch kolách ide s bilanciou 2-1-0 a je prvým tímom v najvyššej anglickej súťaži. Posledný zápas odohrali hráči Chelsea proti Manchestru United, proti ktorému nedali, ale ani neinkasovali a zápas sa skončil 0:0.

    Miestenka do Superpohára pre Chelsea: Londýnsky tím sa dostal do Super Pohára v zápase proti Benfice Lisabon, keď sa po výhre 2:1 stal víťazom Európskeho Pohára.

    Dejisko Superpohára je český štadión Eden Arena v Prahe s kapacitou 20. 100 miest, ktoré sú už beznádejné vypredané. Doposiaľ sa všetky zápasy odohrávali na štadióne Stade Louis II v Monaku. Okrem Českej televízie bude tento zápas vysielať aj ďalších 115 krajín sveta. Hlavným rozhodcom pre dnešný zápas bude Jonas Eriksson, na čiarach mu budú pomáhať Daniel Warnmark a Matihas Klasenius.

    Prehľad posledných víťazov Európskeho superpohára:
    2012 – Atletico Madrid
    2011 – FC Barcelona
    2010 – Atletico Madrid
    2009 – FC Barcelona
    2008 – Zenit Petrohrad
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Alaba – Lahm "C", Kroos – Robben, Ribéry – Müller – Mandžukić.

    Chelsea FC: Čech, Ivanovic, Cahill, Luiz, Cole, Ramires, Lampard, Oscar, Hazard, Schürrle, Torres

    Rozhodca: Jonas Eriksson – Warnmakr, Klasenius.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Pred pár sekundami sa nám teda začal zápas. V úvode je pri lopte Bayern, ktorý sa dostal na vlastnú polovicu, kde si vymieňa loptu. Aktuálne prenikajú do útoku po ľavej strane.
     
    1
    Od začiatku nám už ubehlo niekoľko sekúnd a Bayern stále pri lopte. Najskôr sa snažili hráči v červených dresoch dostať do útoku po ľavej strane, lenže stále je to iba o prihrávkach v zadných radoch.
     
    2
    Prvá aká taká akcia Bayernu. Po ľavej strane, od ktorej sa Bayern prihovára Chelsea od úvodu prišiel center pred 16-tku. Muller sa snažil o zakončenie, ale bola z toho iba hlavička, ktorá mierila mimo hraciu plochu.
     
    3
    Lopta sa strieda zo strany na stranu. Chelsea zahrala priamy kop z väčšej diaľky. Lopta z kopačky Luiza sa dostala pred veľké vápno súpera, lenže tam po hlavičke Danteho letí lopta rovno do náručia Neuera.
     
    4
    Nemecký klub sa po ponúknutej štandardnej situácii dostal do útoku. Po kombinácii na malom priestore sa Bavori dostali na pravú stranu 16-tky, ale rozhodca signalizuje ofsajd, ktorý je následne aj odpískaný.
     
    6
    Zatiaľ sme neboli svedkami žiadne väčšej šance. Center Bayernu skončil za polovicou hracej plochy, ale lopta sa strieda opäť zo strany na stranu. V týchto sekundách je hra prerušená. Bayern bude rozohrávať od postrannej čiary.
     
    7
    Po nejakom čase tú máme šancu, ktorá potešila divákov. Bayern sa rýchlo dostal do útoku. Muller videl, že po ľavej strane nabieha Ribéry, ktorý aj dostal loptu. Pokus o zakončenie mu však nevyšiel, keďže loptu trafil vonkajškom, tá letí ďaleko od brány.
     
    8
    Chelsea dala gól!
    Rýchla akcia a je z toho úvody gól dnešného stretnutia. Rukopis, ktorý azda možno aj prišiel z Realu Madrid s Murinhom. Hazard prešiel s loptou po pravej strane, následne sa lopta dostala pred bránu, kde FERNANDO TORRES z voleja nekompromisne namieril do pravého horného rohu.
     
    9
    Po góle tu máme akciu aj na druhe strane. Rýchly prechod po pravej strane, následný center skončil u Mandžukiča, ktorý hlavou posiela loptu iba do náručia brankára Petra Čecha.
     
    11
    Viacero dobrých šancí v poslednom čase. Tentokrát mal možnosť vyrovnať Bayern, lenže Muller nevyužil perfektnú prihrávku od Mandžukiča, keďže mu lopta preletela ponad kopačku. Čech následne loptu pokryl.
     
    12
    Bavori sa snažia dostať do útoku, ale Chelsea napáda vysoko. Kombinácia prebieha na polovici ihriska, kde však hráči v červených dresoch iba kombinujú.
     
    13
    Začiatkom 13. minúty prišiel útok Bayernu. Po ľavej strane prešiel Ribéry, ktorý aj vyslal center. Lopta preletela popred malé vápno, ale v súboji o loptu prišiel faul Bavorov.
     
    14
    Chelsea sa po nejakom čase dostala do útoku. Loptu pred 16-tkou kontroval Oscar, ale ten následne poslal loptu späť do stredných radov. centrovať sa pokúšal aj Schurrle, lenže jeho pokus bol zblokovaný na rohový kop.
     
    14
    Rohový kop z pravej strany neurobil pre bránu Neuera veľký problém. Nemecký reprezentačný brankár vybehol na loptu a pri vysokom výskoku ju pokryl do náručia.
     
    15
    Viacero útokov produkujú určite hráči Bayernu, ale priame zakončenie na bránu ešte neprišlo. Bavori to skúšajú aj teraz, lenže kombinácia prebieha ďaleko od brány Čecha.
     
    16
    Bavori stále kombinujú ďaleko od brány súpera. Náznaky do útoku aj boli, lenže Chelsea bráni dosť vysoko a súperovi neodkrýva žiaden priestor na prihrávku.
     
    17
    Po dlhšom držaní lopty prišla prihrávka na ľavú stranu, kde si Robben prebral loptu. Jeho tvrdá prihrávka pred bránu skončila u Luiza, ktorý následne odkopáva do bezpečia. Chelsea si drží čistý štít!
     
    17
    Veľká šanca pre Chelsea! Po pravej strane prichádza brejk štyroch hráčov na troch. Torres dostal loptu na pravej strane, ale zakončil sám na vzdialenejšiu tyč. Lopta však minula bránu.
     
    18
    Chelsea má viacero šancí, ale držanie lopty je jednoznačne na strane Bayernu. Center zo zadných radov skončil na pravej strane, kde však londýnsky tím kontroloval situáciu a získava loptu pre seba.
     
    19
    Londýnčania sa po nejakom čase dostali k lopte. Viacero sekúnd už kombinujú na vlastnej polovici, kde držia loptu. Center od brány prichádza až od brankára Čecha.
     
    20
    Faul v strede ihriska a rozohrávať budú hráči Bayernu, tí držia loptu v zadných radoch.
     
    20
    Bavori postupujú do útoku znovu po ľavej strane cez Ribéryho. Prvá šanca však bola zastavená odrazená do autu. Bavori to skúšajú a neskôr, ale Chelsea v zadných radoch čistí priestor pred bránou.
     
    21
    Chelsea mala určitý čas loptu na kopačke, lenže Bavori sú znovu v kombinácii. V poslednom čase idú všetky útoky cez ľavú stranu, kde to skúša "malý cisár." Jeho prihrávka končí za obranou a v náručí Čecha.
     
    22
    Ďaleký odkop od brány skončil na polovici súpera. Bayern sa dostáva do útoku, ale na polovici celý prechod zabrzdil.
     
    22
    Dobrá šanca pre Bayern! Celý útok začal na polovici ihriska, lopta sa najskôr dostala na ľavú časť, následne spoza 16-tky zakončil presnou strelou k pravej tyči Ribéry. Perfektný pokus, ktorý mieril na bránu, ale skvelý zákrok Čecha, ktorý zachránil pred gólom.
     
    23
    V dnešnom zápase tu máme aj prvú žltú kartu. Dostáva ju hráč, ktorý pred pár sekundami nebezpečne zakončil – Ribéry.
     
    24
    Bayern sa dostáva do útoku a vzápätí je tu priamy kop z väčšej diaľky. Loptu vyslal na Kroosa Robben, lenže ten sa po zaseknutí nedostal do zakončenia. Protiútok Chelsea...
     
    25
    Dobrá práca s loptu na pravej strane v podaní Hazarda, ktorý vycvičil obrancov. Všetko zavŕšil Oscar, ktorý po tom ako Bayern prerušil loptu na aut.
     
    26
    Posledné sekundy hry sa odohrávajú na polovici Bayernu, kde si hráči v červených dresoch držia loptu. Center na polovicu ihriska a faul v podaní Rafinhu.
     
    27
    Chelsea sa po centri súpera dostala k lopte, ale nie však nadlho. Ribéry poslal center z ľavej strany, ktorý spôsobil zmätok pred bránou, ale Luiz hlavou upokojil situáciu. Po pár sekundách prišlo aj zakončenie spoza 16-tky, ale to už kontroluje brankár Čech.
     
    28
    Dobrá kolmica zo zadných radov Bavorov, ale v ofsajde sa ocitol LMadžukič, ktorý utrpel aj nejaký úder od Luiza, lenže rozhodcovia signalizujú, že Chelsea bude rozohrávať štandardnú situáciu.
     
    29
    Bayern to skúša v posledných sekundách častejšie, ale Chelsea je perfektné zoradená v zadných radoch. Ribéry sa dostal znovu do veľkého vápna, kde zakončenie Ribéryho minulo bránu Čecha o centimetre.
     
    30
    Odkop od brány Čecha pokryli najskôr hráči Bayernu, tí sa dostali na súperovu polovicu, lenže hra sa prerušuje. Na trávniku ostal ležať Mandžukič.
     
    30
    Madnžukič ležal na trávniku iba pár sekúnd a Chelsea vracia loptu súperovi. Bayern to skúšal cez center, ale Chelsea opäť kontroluje priestor pred veľkým vápnom.
     
    31
    Útok Chelsea nemá veľa roboty, ale aj tak londýnsky tím vyhráva 0:1. Perfektná prihrávka Schurrleho na Torresa, ktorý oklamal Danteho a následne zakončil nad brvno Neuerovej brány.
     
    32
    Po Torresovej šanci sa do útoku dostávajú Bavori, tí však kombinovali príliš dlho na ľavej strane a Chelsea všetko prerušila. Ribéry vycentroval, ale lopta nenašla ani Mullera a ani Mandžukiča.
     
    34
    Hra je znovu prerušená a Ribéry sa trošku sťažuje, pretože jeho názor je, že Oscara nefauloval. Francúzsky útočník by si však mal dávať pozor, pretože ako jediný hráč v dnešnom zápase má žltú kartu.
     
    35
    Znovu je to tá ľavá strana cez, ktorú sa Bayern snaží útočiť. Po viacerých prihrávkach sa presunuli do stredu ihriska a následne je pri lopte aj Robben, ktorý nebá veľa priestoru.
     
    35
    Bavori mali tlak pred bránou, ale nekončí to gólom. Ribéry má znovu veľa priestoru na zakončenie, ktoré sa mu podarilo aj tentokrát zúžitkovať. Jeho pokus skončil však nad bránou, keďže sa mu nepodarilo obstreliť bránu Čecha.
     
    36
    Faul na strane Chelsea. Odrazená lopta a v hlavičkovom súboji nedovolený zákrok Ivanovica. Rozhodca teda píska a Bavori rozohrávajú vzápätí na krátko.
     
    37
    Lopta sa dostala do zadných radov Chelsea, kde Luiz posiela loptu dopredu. Londýnčania sa však na ľavej strane nepresadili a do útoku ide súpera. Perfektná prihrávka od Robbena a zakončenia Mullera, ktoré končí iba na bočnej sieti Čechovej brány.
     
    38
    Lopta bola tečovaná a nasleduje rohový kop. Center skončil pred bránou, odkiaľ zakončenie míňa bránu. Nasleduje odkop od brány Chelsea v podaní brankára Petra Čecha.
     
    39
    Prelievanie hry viacmenej z pravej strany na ľavú v podaní Bavorov, ktorí však nevedia nájsť recept na obranu Chelsea. Útok Bayernu sa nepodaril a Chelsea ide do útoku. Prihrávka Ocara na Luiza vo veľkom vápne, ale ten sa do zakončenia nedostal.
     
    40
    V poslednej päťminútovke sa do útoku dostali hráči Chelsea. Tlak pred bránou Neuera a druhý rohový kop pre Chelsea.
     
    40
    Dlhá lopta na zadnú tyč a zákrok obrany Bayernu. Súboj sedmičiek pri autovej čiare a faul Chelsea, keďže Ramires stiahol za dres Ribéryho.
     
    41
    Do konca prvého polčasu máme ešte pár minút. Po centri prišil vzdušný súboj a Muller ostáva ležať na zemi. Cahill zrejme trafil lakťom protihráča.
     
    42
    Nakoniec je to až žltá karta pre anglického obrancu Cahilla, ktorý v súboji trafil lakťom Mullera a ten sa ocitol na trávniku. Nemecký hráč však môže pokračovať v hre.
     
    42
    Bavori sa snažia dostať do okolia brány súpera, ale defenzíva Chelsea je perfektná. Robben to skúša na pravej čiare, kde vybojoval loptu. Francúzsky útočník však fauloval a hra je znovu prerušená.
     
    43
    Center zo zadných radov skončil na polovici súpera a následne Dante prerušuje hru za postrannú čiaru. Muller sa dostáva po vybojovaní lopty do útoku, ale celú akciu nakoniec sám zbrzdil a poslal loptu späť do zadných radov.
     
    45
    V závere polčasu Chelsea bráni so všetkými hráčmi, ale zakončenie prišlo v podaní Robbena, ktorý zakončil spoza 16-tky. Lopta najskôr mierila k ľavej tyči, lenže Ramires zablokoval loptu a následne Čech chytá.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Práve sa nám skončil prvý polčas Superpohára medzi FC Bayern Mníchov – Chelsea FC, v ktorom sme videli iba jeden gól a to v 8. minúte po voleji Torresa, ktorý tak prekonal brankára Neuera.

    Celkový priebeh zápasu majú v rukách hráči Bayernu, ktorí držia loptu na kopačkách, lenže defenzíva Chelsea bude pre nich ťažkých orieškom. Viaceré zakončenia Ribéryho mierili mimo bránu iba pri jednom musel zasiahnuť Čech, ktorý perfektne vyrazil na roh. V závere prvého polčasu mal šancu Robben, lenže jeho strelu zablokoval Ramires a Čech mal o čosi menej roboty.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Alaba – Lahm "C", Kroos – Robben, Ribéry – Müller – Mandžukić.

    Chelsea FC: Čech, Ivanovic, Cahill, Luiz, Cole, Ramires, Lampard, Oscar, Hazard, Schürrle, Torres

    Rozhodca: Jonas Eriksson – Warnmakr, Klasenius.
     
    Druhý polčas začne približne o 21:50.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    47
    Bayern dal gól! V úvode druhého polčasu prichádza vyrovnávajúci gól z kopačky FRANKA RIBÉRYHO, ktorý tak posúva zápas do inej roviny a uvidíme ako to dopadne na celkový výsledok.
     
    51
    Ospravedlňujeme sa za krátky výpadok, mali sme menšie technické problémy.
     
    51
    Chelsea v strede ihriska s loptou na nohách. Kolmica prišla na pravú stranu, kde sa uvoľnil Scurrle, ktorý nedostal žiaden priestor od Alabu a šanca Chelsea tak končí.
     
    53
    Bayern tak zo šatne vyrovnal a zápas je vyrovnaný. Chelsea sa však musí na teraz brániť. Na pravej strane zahráva aut Robben, ktorý našiel Mullera. Jeho center musel vyrážať do bezpečia Čech.
     
    54
    Ribéry sa dostáva k lopte pred veľkým vápnom. "Malý cisár" drží loptu na kopačke, ale zakončenie končí iba na obrane londýnskeho tímu. Ramires však ešte zachytil loptu.
     
    55
    Alaba prechádza po ľavej strane odkiaľ poslal center pred malé vápno. Luiz odrazil loptu, ale ešte predtým sa pískal faul. Bayern zahrá štandardnú situáciu z ľavej strany ihriska.
     
    55
    Štandardná situácia skončila centrom Ribéryho, ktorý zakončuje po signály Robben. Jeho pokus končí nad bránou, ale pozornosť upriamime na Cahilla, ktorý sa drží po páde za koleno.
     
    56
    Máme tu aj prvé striedanie v dnešnom stretnutí. Ihrisko opúšťa Rafina, na jeho miesto nastupuje Martínez.
     
    57
    Chelsea zatiaľ nepodnikla žiadnu útočnú akciu. Bayern je pri lopte, ale je to zatiaľ ďaleko od priestoru brány.
     
    58
    Ribéry poslal loptu späť a nasleduje kombinácia Bavorov. Hra sa presúva na druhú stranu k Robbenovi, ale stále je to iba kombinácia.
     
    58
    Ribéry a znovu ukázal všetkým divákov na štadióne v Prahe. Perfektne prešiel do 16-tky a poslal center pred bránu, tam však všetko vyčistil Cahill, ktorý hlavou poslal loptu do bezpečia.
     
    59
    Vzruch Bayernu pred bránou Chelsea. Sám už ani neviem ako sa lopta dostala za čiaru. Avšak vyzerá to na rozohrávku Bavorov.
     
    59
    Chelsea ide po nejakom čase do útoku. Na polovici sa k lopte dostal Hazard, ktorý sa snažil obohrať súperov, lenže v sklze všetko vyčistil Abate.
     
    61
    Držanie lopty aktuálne lepšie pre Bavorov, ktorí si aj teraz držia loptu vo svojej moci. V strede ihriska drží loptu Martinéz, ktorý kombinuje na kraje. Chelsea sa dostala k lopte a v strede ihriska rozhadzuje prihrávky Oscar.
     
    62
    Londýnčania sa na teraz dostávajú do útoku, ale na pravej strane Schurrle vracia loptu späť na polovicu. Po nejakom čase faul zo strany Bayernu.
     
    62
    Po prerušení hry rozohrávka Chelsea a rýchly center pred bránu, kde zakončenie Torresa neskončilo gólom, ale Neuer zachytáva loptu za bránkovou čiarou.
     
    63
    Rohový kop z ľavej strany Chelsea nevyužila a Bayern získal loptu opäť do svojej moci. Na ľavej strane ihriska drží loptu Boateng, ktorý následne vracia loptu späť k brankárovi.
     
    64
    Obrovská šanca pre Chelsea! Najskôr spravil dobrú kľučku na Oscara brankár Neuer, ale po pár sekundách zaváhal Alaba a po prihrávke ostal s loptou na kopačke osamotený Oscar, ktorý si zvalil na zem brankára Bavorov, ale Neuer perfektne na zemi nohou vyráža pokus brazílskeho záložníka.
     
    65
    Žltá karta aj pre hráča Chelsea. Ramires podkopol zo zadu unikajúceho Ribéryh za čo vidí napomenutie od hlavného rozhodcu.
     
    66
    V poslednom čase tu máme viacero žltých kariet. V osobnom hlavičkovom súboji fauloval Luiz za čo vidí aj následne žltú kartu. Brazílsky obranca však šiel aj do rozporu s rozhodcom, osobne si myslel, že to bol čistý zákrok.
     
    68
    Bayern sa dostáva do tlaku. Alaba prehodil loptu na Mullera, ktorý sa snažil zakončiť z kraja päťky, ale v sklze posiela loptu na roh Cole.
     
    68
    Rohový kop Chelsea na zadnú tyč a zakončenie Robbena, ktoré končí mimo brány.
     
    69
    Chelsea sa dostala do útoku a je z toho aj šanca! Center z pravej strany skončil vo veľkom vápne, kde sa po spracovaní lopty dostal do zakončenia Hazard. Jeho strelu likviduje brankár Neuer.
     
    70
    Po pár sekundách ďalšia šanca pre londýnskych hráčov. Oscar sa dostal k lopte pred veľkým vápnom a zakončil k pravej tyči, lenže Alaba zablokoval pokus.
     
    70
    Druhé striedanie Bavorov. Ihrisko opúšťa Muller a do hry sa dostáva najdrahšia posila z Dortmundu Mario Gotze.
     
    71
    Lopta v týchto sekundách poslal späť do hry brankár Čech. V osobnom súboji sa píska faul na Torresa a hra je opäť prerušená.
     
    73
    Gotze sa dostal k lopte po prvýkrát v zápase. Jeho kľučky na pravej strane však neboli úspešné a obrana Chelsea prerušila hru súpera.
     
    73
    Ribéry kľučkuje taktiež na pravej strane a vybojoval aspoň rohový kop. Robben zahráva na krátko a na záver je z toho zakončenie Kroosa, ktorý mieri mimo priestoru troch tyčí.
     
    75
    Bayern opäť kombinuje na polovici súpera. Bavori sa dostávajú do útoku a všetko končí strelou z väčšej diaľky, ktorú už Čech kontroluje.
     
    76
    Hra je na pár sekúnd prerušená na trávniku ostáva ležať Martinéz.
     
    77
    Vyzerá to celkom vážne, keďže Martinéz veľa času na trávniku nestrávi. Z hracej plochy odchádza za pomoci lekára.
     
    78
    Do útoku sa dostávajú aj hráči Chelsea. Po pravej strane prenikol Ramires, ktorý aj zakončil. Všetko to končí rohovým kopom, ktorý z pravej strany zahrá Lampard.
     
    78
    Brvno! Chelsea mala veľkú šancu po rohovom kope Lamparda, po tom ako sa do hlavičky dostal Ivanovic a poslal loptu do brvna brány.
     
    80
    Blížime sa do záveru dnešného zápasu. Bayern útočí aj naďalej lenže zakončenie nie ani e prísť. Kroos to skúsil, lenže Chelsea zablokovala aj tento pokus.
     
    81
    Za pár sekúnd budeme sledovať odkop od brány Chelsea. Loptu vybojoval Torres, ale následne sa do útoku dostáva Bayern.
     
    82
    Šanca pre Bavorov, ale zmätok vo veľkom vápne nebol využitý. Lopta skončila u Gotzeho, ktorý v páde zakončil, ale obrana Chelsea zasiahla. Všetko zlikvidoval až Ramires, ktorý poslal loptu do bezpečia.
     
    83
    Rozohrávka Cola a faul Robbena, takže hra je aj na teraz prerušená.
     
    83
    Mandžukič sa dostal k lopte, i keď obrana Chelsea si pýtala ofsajd. Center skončil u Kroosa, ktorý zakončil, lenže Luiz zráža loptu na rohový kop.
     
    84
    Rohový kop z pravej strany zahraný na krátko a následne je to zakončenie spoza 16-tky, ktoré nie je presné a všetko končí u Čecha.
     
    84
    Piata žltá karta v dnešnom zápase. Ocar robil pohyb do druhej strany, ale Boateng tam nechal nohu cez, ktorú brazílsky záložník už prepadol. Žltá karta tak pre spomínaného hráča.
     
    85
    OBROVSKÁ ŠANCA! Po priamom kope z pravej strany prichádza center pred bránu a hlavička Luiza, ktorá mieri medzi tri tyče, lenže Neuer perfektne vyráža do bezpečia.
     
    85
    Druhá žltá karta pre Ramiresa a Chelsea dohráva s desiatimi hráčmi. Po tom ako Luiz zlyhal v hlavičke prišiel protiútok Bayernu. Ramires vybehol na Gotzeho a po zasiahnutí lopty ho riadne nabral za čo vidí spomínanú druhú žltú, resp. červenú kartu.
     
    87
    V závere zápasu prichádza ďalšie striedanie. Ihrisko opúšťa Schurrle a podpora do útoku prichádza v podaní Mikela.
     
    88
    Oscar ide do útoku, ale cez troch hráčov sa mu nepodarilo preniknúť. Dobrá šanca pre Bayern so zakončením Ribéryho, ktorý po prihrávke od Gotzeho míňa bránu..
     
    89
    V závere 89. minúty prichádza odkop od brány Chelsea. Čechov center skončil na polovici súpera, ale hra je opäť prerušená.
     
    90
    Žltá karta prichádza ja pre hráča, ktorý v dnešnom zápase otváral gólový účet stretnutia. Torres mal nejaké zbytočné reči.
     
    90+1
    V závere druhého polčasu prichádza priamy kop z cca 25 metrov pre Chelsea. Pri lopte je Luiz, ktorý zakončil iba do vrchnej časti bavorského múru.
     
    90+1
    Druhý polčas sa nastavuje o tri minúty.
     
    90+2
    v závere sa do útoku dostáva Bayern. Center na pravú stranu, ktorý skončil u Gotzeho, ktorý si nerozumel s Krosom a lopta tak pre londýnskych hráčov.
     
    90+2
    Lampard poslal center na pravú časť ihriska, ale hru prerušuje Neuer.
     
    90+3
    Chelsea je v závere pri lopte, avšak na pravej strane prišla o loptu a v následnom protiútoku faulovala Gotzeho. Zápas sa zrejem presunie do predĺženia.
     
    Druhý polčas skončil.
     
    V riadnom hracom čase sme videli dva góly, keďže v 47. minúte vyrovnal Ribéry zápas a tak presunie do predĺženia.
     
    91
    Začalo predĺženie.
     
    91
    Po pár sekundách prichádza faul v podaní Luiza, ktorý tvrdo zakročil. Loptu päť do hry pošle Robben.
     
    92
    Robben poslal center, ale lopta končí nad bránou a z tribún ide piskot. Loptu na päťku si tak postavil brankár Chelsea Čech, ktorý rozohral na krátko.
     
    92
    Chelsea ide do útoku. Lampard dostal loptu od Hazarda, ale zakončenie neprišlo. Po pár sekundách to skúsil druhý menovaný, ale gól neprišiel.
     
    93
    Chelsea dala gól!
    Perfektná hra EDENA HAZARDA, ktorý dostal prihrávku na ľavú stranu. Prešiel si cez troch hráčov a spoza 16-tky prízemnou strelou ku vzdialenejšej tyči zvyšuje na 1:2.
     
    94
    Bayern po góle sa snaží útočiť, ale Chelsea sa dostala k lopte a ide do útoku. Center Oscara prerušuje Alaba a Bavori sú následne pri lopte.
     
    95
    Mníchovčania postupujú do útoku. Na ľavej strane dostáva loptu Ribéry a následne pri zakončení si mohol všetkým možným a rozhodca píska faul Bayernu.
     
    96
    V predĺžení máme prvé striedanie. Ihrisko opúšťa Robben, ktorý nie je spokojný s tým že opúšťa ihrisko. Do hry sa tak dostáva Shaquiri.
     
    97
    Bavorskí hráči sa musia o niečo pokúsiť ak chcú zápas poslať do penált. Center skončil u Lahma, ale jemu odskočila lopta a v hodine dvanástej odkopáva Luiz.
     
    98
    Posledné striedanie v dnešnom zápase. Ihrisko opúšťa Torres a do hry sa dostal aj mladík Lukaku.
     
    98
    Odkop Čecha skončil až u Lukakua, ale ten nevybojoval loptu. Gotze v strede ihriska rozhadzuje lopty na kraje, ale Bavori sa nie a nie dostať do útoku.
     
    99
    Pred pár minútami striedal a hneď je to žltá karta. Potrestaný je Lukaku, ktorý v súboji fauloval protihráča z Bayernu.
     
    100
    Začala sa nám presne stá minúta. Do útoku a dostávajú hráči Bayernu, ale odrazenú loptu odkopáva do bezpečia brankár Peter Čech. Následne Bavori opäť pri lopte.
     
    100
    Center na zadnú tyč. Mandžukič predĺžil a následné zakončenie zablokovala obrana loptu na rohový kop.
     
    101
    Chelsea sa po rohovom kope dostala do útoku a Lukaku vybojoval loptu. Oscar rozohráva spoza postrannej čiary, ale loptu následne stratila.
     
    102
    Odrazená lopta do veľkého vápna a Luiz čistý priestor pred Čechom, ktorý si pokryl loptu do náručia. Jeho následný výkop skončil za polovičnou čiarou, pri lopte Bavori.
     
    103
    Center Gotzeho z pravej strany skončil vo veľkom vápne, následne sa lopta odrazila pred veľké vápno a zakončenie Mandžukiča, ktoré končí rohovým kopom.
     
    104
    Rohový kop Bavori nevyužili a Chelsea sa ubránila.
     
    104
    Blížime sa k záveru prvej časti predĺženia. Pri lopte ú hráči Bayernu, ktorí to skúšajú z pravej strany. Center sa dostal pred veľké vápno, Alaba na Mandžukiča a po jeho strele je tu ďalší rohový kop.
     
    105
    V závere prvej časti predĺženia sa bude nastavovať jedna minúta.
     
    105+1
    Alaba rozohráva spoza postrannej čiary. Vyzerá to na posledný útok, takže uvidíme či sa hráčov Bayernu podarí vyrovnať.
     
    Nadstavenie prvého polčasu skončilo.
     
    106
    Začalo druhé predĺženie.
     
    108
    Začala sa nám aj druhá časť predĺženia. Do útoku sa snažia dostať hráči Bayernu, lenže ich prechod zatiaľ je cez prihrávky.
     
    108
    Veľká šanca na vyrovnanie, ale proti všetkému je brankár Peter Čech, ktoré zlikvidoval brankár na rohový kop!
     
    109
    Po minúte ďalšia šanca pre Bayern. Rohový kop skončil na hlave Kroosa, ktorý hlavičkuje, ale ČECH opäť úspešný, keď perfektným zákrokom posiela loptu na rohový kop.
     
    110
    Perfektné zákroky brankára Čecha sú za aktuálnym výsledkom 1:2, po tom ako Čech zlikvidoval šance súpera. Bayern centruje z pravej strany, ale Chelsea sa opäť ubránila.
     
    112
    V posledných minútach sú viac v útoku hráči Bayernu, ale Chelsea sa perfektne bráni. Lopta pre Hazarda a nakoniec loptu na pár sekúnd zdržal Lukaku.
     
    112
    Útok na druhej strane. Lopta sa ocitla u Alabu, ktorý vycentroval na zadnú tyč a Cahill v páde posiela loptu tesne mimo ľavej tyče.
     
    113
    Taktické striedanie Mourinha v závere zápasu. Ihrisko opúšťa Hazard a do hry nastupuje Terry.
     
    114
    Rohový kop z pravej strany zahral Gotze na prednú tyč a náledné zakončenie Bavorov spoza 16-tky v podaní Alabu končí mimo brány.
     
    115
    Posledné minúty zápasu. center z pravej strany končí za čiarou a nasleduje rohový kop.
     
    116
    Faul pre Bayern! Priamy kop z cca 20 metrov pre Bavorov. Pri lopte je Ribéry takže uvidíme či sa mu to podarí zúžitkovať.
     
    118
    PERFEKTNÝ ČECH! Ribéry zahral priamy kop letel ponad múr a ČECH perfektne vyrazil na rohový kop, ktorý následne Bayern nepremenil.
     
    118
    Žltá karta aj pre Cola!
     
    119
    Záverečné minúty dnešného zápasu. Lahm to skúsil z väčšej diaľky, ale lopta končila nad bránou Čecha.
     
    120
    Beží nám posledná minúta. Center z pravej strany skončil pred malým vápnom a hlavička Mandžukiča, ktorá končí pár centimetrov nad bránou.
     
    120
    Žltá karta aj pre Ivanovica!
     
    120
    Nastavuje a jedna minúta!
     
    120+1
    Posledná minúta Superpohára a začala. V útoku sú všetci hráči Bayernu spolu aj s Neuerom.
     
    120+1
    Chelsea sa ubránila od tlaku súpera. Center však znovu mieri do veľkého vápna, ale tentokrát zakročil Luiz!
     
    122
    Bayern dal gól! Zápas ako hrom sa zrejme presunie do pokutových kopov. Mandžukič predĺžil loptu na JAVIHO MARTINÉZA, ktorý v hodine dvanástej vyrovnáva azda z posledného útoku.
     
    Druhé predĺženie skončilo.
     
    Všetci sme už azda čakali hvizd od hlavného rozhodcu, ale v závere prišiel gól v podaní Martinéza, ktorý posúva zápas do penált.
     
    Začína penaltový rozstrel.
     
    Prvú penaltu bude zahrávať Mníchov. Alaba zahráva a loptu posiela úspešne k ľavej tyči.
     
    Luiz posiela loptu k pravej tyči a stav penált je 1:1.
     
    Kloos premieňa penaltu taktiež, keďže posiela loptu k pravej tyči a Čech sa hádže do opačnej strany.
     
    Oscar sa dostal k bielemu bodu a poslal loptu do ľavého horného rohu.
     
    Lahm posiela loptu presne k ľavej tyči a Čech si siahol na loptu, lenže tá končí v bráne.
     
    Lampard je taktiež úspešný, keď mieril presne do pravého rohu brány.
     
    Zatiaľ premenená každá penalta, výnimkou nie je ani Ribéry!
     
    Cole aj s väčšou dávkou šťastia poslal loptu do tyče, ale od tej sa dostáva za bránkovú čiaru.
     
    Čech si siahol penaltu Shaqiriho, ale lopta končí v bráne.
     
    Lukaku nedáva gól a Bayern vyhráva Superpohár!
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa nám tak zápas medzi FC Bayern Mníchov – Chelsea FC výsledkom 2:2, lenže po penaltách uspeli Bavori po tom ako rozhodujúcu penaltu nepremenil najmladší hráč na trávniku Lukaku.

    Veľmi kvalitný dnešný zápas, v ktorom sme videli viacero šancí, napätia, brankárskeho umenia, proste všetko čo patrí ku kvalitnému svetovému futbalu. Všetko sa rozhodlo v penaltách, v ktorých si dvakrát siahol na loptu Čech, ale ani jedenkrát nebol úspešný. Rozhodujúcu penaltu nepremenil Lukaku a zápas tým končí.
     
    Z dnešného prenosu je to všetko. Ja Vám prajem príjemný zvyšok večera. Lúči sa s Vami komentátor Tomáš Batiz. (23:35:21)

    Tomáš Batiz

    Góly: 47. Ribéry, 122. Martinéz – 8. Torres, 93. Hazard

    Karty:   23. Ribéry (BAY), 84. Boateng (BAY) – 42. Cahill (CHE), 65. Ramires (CHE), 66. Luiz (CHE), 90. Torres (CHE), 99. Lukaku (CHE), 118. Cole (CHE), 120. Ivanovic (CHE)   85. Ramires (CHE)


    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Alaba – Lahm "C", Kroos – Robben, Ribéry – Müller – Mandžukić.
    Chelsea FC: Čech, Ivanovic, Cahill, Luiz, Cole, Ramires, Lampard, Oscar, Hazard, Schürrle, Torres

    Rozhodca: Jonas Eriksson – Warnmakr, Klasenius