Sociedad – Getafe 2:0 (kon.) | Valladolid – Bilbao 1:2 (kon.) | Valencia – Malaga 1:0 (kon.)
koniec
Valencia CF
1:0 (0:0)
Malaga CF
Sobota 17.08.2013, 23:00 • Estadio de Mestalla, Valencia • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 23:00.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri dnešnom prvom zápase najvyššej španielskej súťaže, v ktorej sa pozrieme na zápas medzi Valenciou a Malagou.

    V rýchlo si povedzme asi toľko, že Valencia počas posledných zápasoch prechádza s jasným prehľadom, keď práve v poslednom porazila Olympiakos 2:1, okrem toho Everton 1:0 a vysokým rozdielom vyhrala aj nad Interom Milan.

    Malaga v poslednom zápase nastúpila proti Aston Villa, kde prehrala 3:2, okrem toho sa však darilo proti súperom ako Casablanca (0:1), Algeciras (0:4), ale aj proti Augsburgu, kde vyhrali najtesnejším rozdielom.

    Čo sa týka vzájomných zápasov. V tejto časti sa darí jasne hráčom Valencie, ktorí dokopy vyhrali 15-krát, 6-krát sa zrodila remíza a 3-krát vyhrala Malaga.
     
    Úvodné zostavy:

    Valencia CF: Alves – Pereira, Rami, Costa, Bernat – Viera, Fuego, Banega, Míchel, Cartabia – Postiga

    Málaga CF: Caballero – Gámez, Angeleri, Chen, Antunes – Morales, Tissone, Darder, Duda – Olinga, Santa Cruz

    Rozhodca: Alfonso Álvarez – José Gallego, Marcos Álvarez.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Tak práve sa nám začal úvodný zápas španielskeho pohára, konkrétne stretnutie medzi Valenciou a Malagou. V úvode stretnutia sa dostáva do útoku Valencia, ale tá po postupnom útoku cez pravú stranu a kolmicou do 16-tky nebola úspešná.
     
    1
    Po pár sekundách hry vidíme znovu kombináciu hráčov v bielych dresoch. Výmena lôpt v zadných radoch a následný postupný útok.
     
    3
    Na pár sekúnd sa nám hra prerušila. V strede ihriska prišlo k nepríjemnému stretu a na trávniku ostal ležať Fuego, ktorý však po zákroku na členok vstal a v zápase bez problémov pokračuje.
     
    4
    Niečo vážne po pár minútach hry. Uvidíme ako Malaga naloží z rohovým kopom z pravej strany. Center skončil na prednej tyči, kde tu prišlo nejaké zakončenie z klbka hráčov, lenže lopta končí mimo troch tyčí, takže stav stretnutia sa nemení.
     
    5
    Po pár minútach hry si môžme povedať, že menšiu prevahu majú domáci hráči, ale je to viac-menej na lopte ako v ťahu na bránu. Posledný útok skončil na pravej strane, keď prihrávka Ramiho nenašla spoluhráča.
     
    6
    Strata lopty Valencie a a Malaga sa snaží niečo na malom priestore vymyslieť. Najskôr sme teda videli pár rýchlych kombinácii, ale následne sa hra otočila na ľavú stranu, kde to obrana domácich pokryla.
     
    7
    Zatiaľ to je také priemerné stretnutie. Oba tímy sú dosť pozorné a útočia iba zo zabezpečenej obrany. Tentokrát zakončovali domáci hráči, keď po prihrávke za obranu sa dostal do zakončenia Hélder Postig, ktorý trafil iba brankára.
     
    9
    Malaga sa síce snaží niečo vymyslieť na súpera, ale vyzerá to iba na pokus, keďže z každej možnej pozície sa Valencia bráni. Hra sa presúva po ľavej strane, kde sa do útoku dostávajú domáci hráči.
     
    10
    Hra zo strany na stranu a nič podstatné. Útoky na oboch stranách, resp. pokusy o centre, ktoré si oba tímy vymieňajú medzi sebou. Po odkope od domácej brány sa k lopte dostali hostia, ale iba na pár sekúnd, keď loptu späť do hry pošlú hráči Valencie.
     
    11
    Začiatkom 11. minúty tu máme o niečo živší moment, keď hráči domáceho tímu si pýtali ruku, ale je z toho iba rohový kop. Celá situácia prebehla veľmi rýchlo a Valencia zahrala na krátko. Po rýchlej výmena prišla prihrávka a nepresné zakončenie Bermata.
     
    12
    Menšie zmätky pred veľkým vápnom Valencie. na toto neboli fanúšikovia domáceho tímu zvyknutí. všetko to začalo centrom do 16-tky, vrátená lopta skončila u Olingu, ktorý z voleja pálil rovno do náručia brankára.
     
    13
    Neprešlo veľa minút a máme tu prvú žltú kartu. Za nie moc pekný faul zo zadu vidí žltú kartu Míchel.
     
    15
    Doterajší priebeh zápasu je z oboch strán veľmi vyrovnaný. Malaga v posledných sekundách zápasu sa snaží o prechody do útoku krátkymi prihrávkami, ale všetky tieto pokusy končia pred veľkým vápnom súpera.
     
    16
    Po nejakom čase sme svedkami útoku aj na opačnej strane. Znovu to nie je nič vzrušujúce, keďže po ľavej strane prešiel Pereira, ktorého následná kolmica končí v náručí brankára hostí, ktorý si zbehol po loptu.
     
    17
    Znovu tu máme útok zo strany Valencie a tentokrát je to už o niečo zaujímavejšie. Všetko to začalo zakončením spoza 16-tky z kopačky Banegu, ktorý mieril k ľavej tyči, lenže bránu minul len o centimetre.
     
    18
    Pred niekoľkými minútami sme spomínali menší tlak zo strany hostí, to však už niekoľko sekúnd neplatí. Pred nedávnom prišla šanca Banegu a tentokrát prichádza ďalší útok po ľavej strane.
     
    19
    Malaga stiahnutá príliš pred vlastnou 16-tkou a napáda rozohrávky súpera. Valencia to však všetko zavŕšila rohovým kopom z pravej strany.
     
    19
    Center z pravej strany po rohovej situácii nebol pre súpera nebezpečným. Lopta však skončila pred malým vápnom a hlavička Ramiho letela nad brvno, avšak keby to tento francúzsky futbalista trafil o niečo nižšie skóre by sa menilo.
     
    21
    Nejaká väčšia šanca sa zatiaľ nezrodila a do útoku pokračujú hráči hostí. Po pravej strane to skúšajú azda prvýkrát ,ale center skončil pred šestnástkou a zakončenie prišlo taktiež. Pokus Duda končí v náručí brankára Alvesa.
     
    22
    Valencia sa dostala do akej takej šance! Po ľavej strane rýchly útok, ktorý je radený aj do skupiny protiútokov. Center mieri na zadnú tyč, kde iba obranca zasahoval pred nabiehajúcim Postigom.
     
    23
    Valencia postupuje do útoku a skúša a hľadá isté medzery v obrane súpera. Prenikajúci Banega bol zastavený faulom na čo rozhodca ihneď píska.
     
    24
    Po tom ako Banega ostal ležať po faule na trávniku, prišil priamy kop, ktorý práve realizoval tento hráč. Krátky rozbeh a zakončenie ponad múr, ktoré však míňa aj bránu súpera.
     
    25
    Viacero štandardných situácii v prvom polčase. Center z pravej strany zahrali hostia, ktorí poslali loptu pred bránu, kde však s celou situáciou nemal najmenší problém brankár Caballero.
     
    26
    Hra je na istý čas prerušená, keď na trávniku ostal po strete ležať Javi Fuegro. Uvidíme či sa tomuto Španielovi podarí pokračovať v hre.
     
    27
    V prvom polčase, resp. v doterajšej časti sme väčšiu šancu nevideli. Zmeniť to však môžme tak, že sa útok po pravej strane skončí aspoň centrom, ktorý by niečo s týmto zápasom spravil.
     
    29
    Valencia sa dostáva k lopte častejšia a nie je tomu inak aj teraz. Tentokrát je to kombinácia na vlastnej polovici, ale prihrávka prišla aj na pravú stranu, kde Malaga už musela prerušovať hru.
     
    30
    Stále čakáme na moment, ktorý by zmenil štýl zápasu a posunul by jeden tím do postu, ktorý by prezentoval ofenzívnejší štýl.
     
    31
    Na šance to je v podstate 0:0 takže v prvom polčase sa nám tak povediac skóre ani nezmení, to by sa musel stať naozaj nejaký zázrak. Pri lopte sú hráči domáceho tímu, tí si však prihrávajú v zadných radoch.
     
    33
    Valencia sa postupne dostáva do útoku, keďže vracia loptu z pravej strany späť do hry. Následný center skončil za zadnou tyčou v náručí brankára, ktorý si celú situáciu bravúrne postrážil.
     
    33
    Vyzeralo to, že po nejakom čase sa o slovo popýta aj Kunová a ja budem na roztrhanie. Dnes som mal niečo fajné, takže uvidím čo mi pripravia.
     
    35
    Po nejakom čase si zákrok pripisuje aj brankár Caballero, ktorý musel zasahovať po centri a následnej hlavičke sa udržal na pár minút v koncentrácii brankár, ktorý dobre zasiahol.
     
    39
    Stále je to o jednom góle, ktorý by mohol rozhodnúť zápas. Hra je prerušená po tom ako ostal na trávniku ležať Pereira po tvrdom zákroku od súpera.
     
    39
    Brankár domáci zahral následne na krátko a Valencia kombinuje v zadných radoch, ale to sa po centri nevyplatilo a do útoku ide súper. Celá akcia končí po tom ako prihrávka po čiare bola dosť čitateľná.
     
    41
    Veľmi vyrovnaný zápas a každú šancu či zakončenie si musíme vážiť. Center z pravej strany a len také šuchnutie hlavou o loptu v podaní Cruza spôsobilo, že lopta letela tesne vedľa pravej tyče.
     
    41
    Do konca prvého polčasu máme niečo menej ako štyri minúty, na úvodnú šancu zápasu sa v podstate čaká ak nerátame strely rovno do brankára, alebo ďaleko mimo brány.
     
    42
    Valencia je veľmi opatrná v zadnej činnosti a snaží sa vyvážať loptu viac do krajov. Bolo tomu tak aj teraz, lenže ich útok prerušil súper do autu. Valencia sa následne dostala opäť do kombinácie na vlastnej polovici.
     
    44
    V závere prvého polčasu vidíme menší tlak zo strany hostí. Dlhý aut predviedol Antunes, ktorý hodil loptu až na prednú tyč, lenže obrana Valencie je pozorná a loptu odráža do bezpečia.
     
    44
    Posledné sekundy prvého polčasu naozaj patria Malage. Stála kombinácia z ich strany a, kde tu center s ktorým máva problém aj brankár.
     
    45
    Začala sa nám posledná minúta prvého polčasu a do útoku ide domáci tím. Prihrávka na prednú tyč, v páde trošku Gámez podbehol loptu, ale Postigovi sa neporadilo zakončiť medzi tri žrde.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Pred pár sekundami sa nám tak skončil prvý polčas zápasu medzi Valenciou a Malagou výsledkom 0:0.
     
    Druhý polčas začne približne o 00:00.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Pred pár sekundami sme začali a už tu máme prerušenie hry a navyše, žltá karta pre Antunesa.
     
    48
    Uvidíme ako tento zápas nakoniec dopadne. V úvode sa snažili dostať do útoku hráči Valencie, lenže priamy kop bol z väčšej diaľky a iba preletel popred bránu súpera – odkop od brány Malagy.
     
    50
    Málaga je pri lopte a postupne sa snaží cez stred ihriska presadiť cez pozorne brániacich domácich hráčov.
     
    51
    Pereira sa krásne presadil cez trojicu brániacich hráčov a vnikol až do pokutového územia. Následne sa zdalo, že domáci budú zahrávať rohový kop, ale rozhodcovia boli opačného názoru.
     
    53
    Morales sa dostal do zakončenia po tom, čo sa dostal k centrovanej lopte. Jeho zakončenie bolo tečované a neohrozilo domáceho brankára.
     
    55
    Banega sa dostal takmer k zakončeniu. Jeho strelu z hranice bezmála 15 metrov zablokoval jeden z hosťujúcich obrancov.
     
    56
    Valencia trošku zatlačila Málagu a momentálne jej patrí viac priestoru na ihrisku.
     
    57
    Bernat bol faulovaní pri prieniku z pravej strany a nasleduje nebezpečná štandardná situácia.
     
    58
    Z nej však nebolo nič a pozorná hosťujúca obrana odvrátila centrovanú loptu. Málaga vyráža vpred.
     
    59
    Banega sa po krásnej narážačke dostal až do nebezpečnej situácie pred Caballera. Jeho snahu zastavil až jeden z postranných rozhodcov. Ofsajd.
     
    61
    Postigovi chýbali centimetre nato aby otvoril gólový účet zápasu. Pereira poslal prízemný center pred Caballera a Postiga nedokázal na dvakrát prekonať brankára.
     
    63
    Málaga teraz zopár šancami pohrozila, ale žeby to bolo na gól tak ani náhodou.
     
    64
    Momentálne sa obe mužstvá snažia niečo vymyslieť. Snaha sa im nedá uprieť, ale chýba kvalitnejšie zakončenie.
     
    65
    Valencia dala gól! Nestihol som to ani dopísať a domáci hráči sa ihneď gólovo presadili zásluhou COSTU. Gól môžme pripísať hosťujúcemu brankárovi, ktorý vo výskoku nezachytil loptu a tá sa odrazila priamo na Costovu nohu a ten vedel, kam ju poslať.
     
    66
    Darder je potrestaný žltou kartou.
     
    67
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Fede, prichádza Feghouli.
     
    68
    Valencia začína mať zápas pod kontrolou a Málaga sa ťažko dostáva na polovicu súpera.
     
    70
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Duda, prichádza Anderson.
     
    70
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Morales, prichádza Garcia.
     
    72
    Pereira opäť aktívny po pravej strane. Nateraz sa mu nepodarilo odcentrovať a Málaga sa na chvíľku dostala na svoju útočnú polovicu.
     
    74
    Fabrice ostal ležať na ľavej strane a vyzerá to na kŕče. Po chvíľke vstal a všetko to rozbehal.
     
    75
    Darder takmer prekvapil domáci obranú skvelým napádaním. Napokon z toho nevznikla žiadna zaujímavá situácia.
     
    76
    Viera sa chcel prekľučkovať cez trojicu súperových obrancov. Zlyhal ihneď na prvom.
     
    77
    Lopta sa dostala až k domácemu brankárovi Alvesovi, ktorý sa zapojil do konštruktívnej rozohrávky svojho tímu.
     
    78
    Po faule na Pereiru tesne pred pokutovým územím si žltú kartu vyslúžil Olinga.
     
    79
    Banega sa rozhodol obstreliť múr. Loptu poslal len medzi divákov.
     
    79
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Viera, prichádza Guardado.
     
    80
    Darderova strela bola veľmi nepresná a bola to aj jeho posledná v tomto zápase.
     
    81
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Darder, prichádza Fernandez.
     
    82
    Anderson sa takmer dostal do sľubnej šance, ale s loptou sa zamotal a domáci obrancovia ho ihneď odzbrojili a založili rýchly protiútok.
     
    83
    Anderson vystrelil spoza vápna a vybojoval rohový kop pre svoj tím.
     
    84
    Po rohovom kope si najvyššie vyskočil Tissone a svojou hlavičkou takmer dokázal skórovať. Chýbali centimetre.
     
    85
    Olinga len vyprášil Alvesove rukavice. Z toho gól nemohol padnúť.
     
    86
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Banega, prichádza Canales.
     
    86
    Costa si vyslúžil žltú kartu.
     
    87
    Hlavička jedného z hosťujúcich hráčov nebola na zahodenie. Chýbala tam potrebná presnosť.
     
    88
    Postiga takmer strelil gól po tom, čo sa dostal k prízemnému centru. Vybojoval rohový kop.
     
    88
    Z neho nevzniklo ohrozenie a navyše domáci hráč fauloval. Nasleduje odkop od Caballera.
     
    89
    Valencia hrá teraz veľmi skúsene a Málaga sa nevie dostať do potrebného tlaku.
     
    90
    Prebieha posledná minúta riadneho hracieho času. Koľko minút má ešte Málaga k dispozícií aby zrovnala?
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90+1
    Valencia je ďaleko od svojej brány a môže v pokoji kontrolovať hru.
     
    90+2
    Málaga navyše faulovala v strede ihriska a pripravila sa tak o svoju šancu zaútočiť a pridať potrebný gól.
     
    90+3
    Málaga je v týchto chvíľach veľmi nepresná a Valencia si to zjavne ustráži.
     
    Koniec zápasu.
     
    A máme tu koniec zápasu. Valencia zvíťazila nad dnešným súperom najtesnejším možným rozdielom a to 1:0 zásluhou Costy, ktorý sa presadil v druhom polčase. Málaga v závere nevyvinula potrebný tlak a nevsietila svoj gól.

    Ďakujem za pozornosť. (00:51:04)

    Tomáš Batiz

    Góly: 65. Costa

    Karty:   13. Míchel (VCF), 86. Costa (VCF) – 46. Antunes (MLG), 66. Darder (MLG), 78. Olinga (MLG)


    Valencia CF: Alves – Pereira, Rami, Costa, Bernat – Viera, Fuego, Banega, Míchel, Cartabia – Postiga
    Malaga CF: Caballero – Gámez, Angeleri, Chen, Antunes – Morales, Tissone, Darder, Duda – Olinga, Santa Cruz

    Rozhodca: Alfonso Álvarez – José Gallego, Marcos Álvarez