Japonsko – Uruguaj 2:4 (kon.) | Bielorusko – Čierna Hora 1:1 (kon.) | Fínsko – Slovinsko 2:0 (kon.)
Estónsko – Lotyšsko 1:1 (kon.) | Rumunsko – Slovensko 1:1 (kon.) | Švédsko – Nórsko 4:2 (kon.)
Ukrajina – Izrael 2:0 (kon.) | Kolumbia – Srbsko 1:0 (kon.) | Turecko – Ghana 2:2 (kon.)
Lichtenštajnsko – Chorvátsko 2:3 (kon.) | Maďarsko – Česko 1:1 (kon.) | Rakúsko – Grécko 0:2 (kon.)
Bosna – USA 3:4 (kon.) | Švajčiarsko – Brazília 1:0 (kon.) | Poľsko – Dánsko 3:2 (kon.)
Nemecko – Paraguaj 3:3 (kon.) | Wales – Írsko 0:0 (kon.) | S. Macedónsko – Bulharsko 2:0 (kon.)
Taliansko – Argentína 1:2 (kon.) | Anglicko – Škótsko 3:2 (kon.) | Belgicko – Francúzsko 0:0 (kon.)
Portugalsko – Holandsko 1:1 (kon.) | Ekvádor – Španielsko 0:2 (kon.)
koniec
Turecko
2:2 (2:0)
Ghana
cz Streda 14.08.2013, 20:00 • Atatürk Olympic Stadium - Istanbul • Medzinárodné zápasy
     
    86
    Turecko střídá. Ze hry odchází Arda Turan a na hřiště vstupuje Mevlut Erding.
     
    80
    Selcuk vymyslel dobrou přihrávku za obranu na Yilmaza, ten udělal vyběhnuvšímu gólmanovi kličku, ale poté už se ocitl v nevýhodném střeleckém úhlu. Přesto ale zkusil zakončit, rozvlnil ovšem pouze boční síť.
     
    75
    Ghana právě vstřelila branku!
    Studená sprcha pro Ghanu. Opare vymyslel parádní centr do vápna z pravé strany, kam si nabíhal GYAN ASAMOAH a hlavou poslal míč ke vzdálenější tyči. Vyrovnáno.
     
    73
    Turecko střídá. Ze hry odchází Hassan Ali Kaldirim a na trávník nastupuje Caner Erkin.
     
    68
    Střídání na turecké straně. Ze hry odchází Emut Bulut a na hřiště přichází Olcay Sahan. A budou to rovnou dvojité střídání, protože ze hry také odchází Nuri Sahin a pustí do hry Emre Belozugla.
     
    61
    Ghana právě vstřelila branku!
    Ghana se dostává do hry a snižuje. GYAN ASAMOAH se dostal k míči na levé straně, udělal kličku Semihu Kayaovi a pak vypálil na bližší tyč a procedil Demirela. Ten střelu trochu podcenil.
     
    60
    První žlutá karta pro Turky a viděl ji Alper Potuk (TUR).
     
    60
    Aktivnější jsou nyní Turkové, ale nemohou se dostat přes zahuštěnou ghanskou obranu, která přece jen působí daleko spolehlivěji než v první půli. Ghana střídá. Ze hry odchází Dominic Adiyiah a na hřiště vyběhne Mahatma Otoo. A hned vzápětí také odchází Mohammed Rabiu a pouští do hry Yussifa Chibsaha.
     
    54
    ...Ještě se však bude střídat. Na hřiště přijde Daniel Opare a vystřídá Samuela Inkooma.
     
    52
    Na hřišti máme také Kwadwo Asamoaha, který nahradil Agyemanga Badua.
     
    46
    Hned na začátku velká šance Ghany. Adiyiah vypálil z větší dálka naprosto přesně k levé tyči. Brankář Demirel však předvedl famózní zákrok a míč vyškrábl mimo bránu.
     
    46
    O poločase jsme zaregistrovali změnu v ghanské bráně, kterou už ve druhé půli nebude hájit Adams Kwarasay, nýbrž Razak Brimah. Do hry se také dostane Gyan Asamoah, který vystřídal Christiana Atsua.
     
    44
    Další z dobrých rychlých akcí Turecka, po které se dostal do zakončení Arda Turan. Brankář se ale proti jeho střele vyznamenal. Následně ještě pálil Selcuk Inan, jeho rána z dvaceti metrů skončila těsně vedle ghanské tyče. Ghana si teď může pořádně oddechnout.
     
    42
    Burak Yilmaz teď dostal pořádně naloženo od Jonathana Mensaha (GHA) a ten se posléze nemohl divit, že dostal žlutou kartu.
     
    40
    První žlutá karta utkání. Mubarak Wakaso (GHA) byl příliš horlivý při odebírání míče a fauloval dortmundského Nuri Sahina.
     
    28
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Ghaně to v obraně dnes vůbec nefunguje. Teď si nerozuměli dva ghanští obránci a míč propadl na pravou stranu hřiště, kde byl úplně volný Hamit Altintop. Ten ihned směřoval centr před bránu na přední tyč, kde míč poslal do do ghanské sítě UMUT BULUT.
     
    24
    Velkou šanci měl Burak Yilmaz. Domácí podnikli rychlý protiútok a Yilmaz dostal dobrou přihrávku za obranu. Před sebou už měl pouze vyběhnuvšího brankáře Kwarasaye. Nakonec pálil na vzdálenější tyč, kterou minul.
     
    7
    Turecko právě vstřelilo branku!
    ...Centr byl zahraný na přední tyč, kde se po hlavičce dostal míč před bránu. Tam se strhl závar, v kterém se nejlépe orientoval BURAK YILMAZ a napálil míč nekompromisně do brány.
     
    1
    Utkání nám začalo hned dobrou šancí domácího týmu. Ghana nepřesně rozehrála a přihrávku vystihl Burak Yilmaz, který vypálil k právě tyči a brankář Kwarasey se musel pořádně natáhnout...

    Zdeněk Plánka

    Góly: 7. Yilmaz, 28. Bulut – 61. Asamoah, 75. Asamoah

    Karty:   60. Potuk (TUR) – 40. Wakaso (GHA), 42. Mensah (GHA)


    Turecko: Demirel – Kaya, Ali Kaldirim (73. Erkin), Hamit Altintop (C), Potuk, Inan, Bulut (68. Sahan), Sahin (68. Belözoglu), Turan, B. Yilmaz, Toprak.
    Trenér: A. Avci

    Ghana: Kwarasey (46. Brimah) – Inkoom (54. Opare), Atsu (46. Gyan Asamoah), Badu (C) (52. Kwadwo Asamoah), Rabiu (60. Chibsah), Asante, Sumuila, Adiyiah (60. Otoo), Mensah, Wakaso, Afful.
    Trenér: K. Appiah.

    Rozhodca: Matej Jug