Razgrad – Slovan Bratislava 3:0 (kon.)
koniec
PFC Ludogorets Razgrad
3:0 (2:0)
ŠK Slovan Bratislava
Streda 24.07.2013, 19:30 • Ludogorets Arena, Razgrad (Bulharsko) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase tohto zápasu hráči Slovana Bratislava mierne zabrali, no napokon im to na vsietenie gólu nestačilo. Gólman Stoyanov nemal ani veľa práce a často v bratislavských šanciach odohrávali dôležitú rolu ofsajdy. Dvojgólový náskok domácich z prvého polčasu ešte v 78. minúte svojim druhým gólom navýšil Dani Abalo, ktorý si osamotený položil gólmana Putnockého a zabezpečil svojmu tímu postup do 3. predkola Ligy Majstrov po zápasoch 1:2 a 3:0.

    V 3. predkole Ligy Majstrov si hráči Razgradu zmerajú sily proti postupujúcemu z dvojice – srbský majster FK Partizán Belehrad alebo arménsky majster Širak Gyumri FC.

    Dovidenia pri ďalších futbalových online prenosoch z Ligy Majstrov.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (21:28:31)
     
    Pomer striel v zápase jasne smeruje na stranu domácich – 18 vs. 6, no aspoň držanie lopty ostalo na strane Slovana – 59% vs. 41%.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Po dobrej prihrávke od Žofčáka sa k lopte dostal Fořt, ktorý však stál v ofsajde a napokon musí loptu odovzdať svojím súperom.
     
    90+2
    Toto stretnutie je už rozhodnuté a hrá sa naozaj už len v pokojnom tempe. Slovanisti sú nervózni, no ich dnešný výkon bol naozaj len veľmi zlý.
     
    90+1
    Po rozohraní priameho kopu sa k lopte na hranici domáceho pokutového územia dostal Soumah, ktorý tvrdo vystrelil, no napokon loptu poslal len tesne nad bránu domáceho celku.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    90
    Domáci Moţi nekompromisne fauloval bežiaceho Bagayoka na pravej strane a na rade je teda priamy kop pre hosťujúci Slovan.
     
    89
    Hosťujúci hráči Slovana sú už v troskách a nedarí sa im vôbec nič! Z ľavej strany tvrdo zakončoval Zlatinski, no ten napokon trafil len ľavú žŕdku bratislavskej brány!
     
    88
    Fábio Espinho sa dostal do skvelej gólovej šance na pravej strane, no napokon z ťažkého uhla zakončil a nedokázal trafiť priestor hosťujúcej brány! Šťastie pre Slovan.
     
    87
    Ludogorets má loptu na svojich kopačkách v defenzívnych radoch a takticky vyčkáva na chybu svojich súperov. Slovan však už tiež inkasovať nechce.
     
    86
    Lopta sa presúva striedavo zo strany na stranu, no vyzerá to tak, že domáci si svoje vedenie už ustrážia. Momentálne bol Fořt tvrdo odstavený od lopty domácim Mäntyläom.
     
    85
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát po prihrávke od Bezjaka dostal Bakalov, no jeho delovka z ľavej strany nedokázala prekonať Matúša Putnockého, ktorý skvele zasiahol svojimi nohami!
     
    84
    Bezjak sa takmer dostal do skvelej gólovej šance, no napokon bol neúspešný, keďže ho v pravý čas stihol odstaviť pozorný Kolčák, ktorý získal loptu pre Slovan.
     
    83
    Na rad prichádza aj posledné striedanie domáceho celku. Namiesto dvojgólového Daniho Abala nastupuje na trávnik Aleksandrov.
     
    82
    Bratislavskí futbalisti sa snažia predviesť futbalový zázrak, no myslím si, že majú už príliš málo času na nejaké špekulovanie. Lopta sa nachádza v strede ihriska.
     
    81
    Milinković sa dobre presúval po ľavej strane a následne dobre prihrával na nebráneného Fořta! Ten však loptu už do domácej brány dopraviť nedokázal a stál aj v ofsajde.
     
    80
    Hráči Slovana Bratislava sa snažili niečo vymyslieť, no proti Bulharom sa im dnes veľmi nedarí. Razgrad má cestu do 3. predkola Ligy Majstrov už takmer istú.
     
    79
    Soumah mierne prifilmoval pád pred bránou domáceho celku a následne loptu chytil aj rukou, za čo si odnáša žltú kartu.
     
    78
    Ludogorets Razgrad dal gól!
    Bratislavčania tentokrát poriadne poľavili vo svojich defenzívnych radoch a nedokázali zastaviť útočnú akciu Razgradu. Po ľavej strane sa veľmi dobre presúval vystriedaný Bakalov, ktorý našiel na pravej strane nebráneného DANIHO ABALA. Ten už s veľkým prehľadom položil na zem bezmocného Putnockého.
     
    77
    Hráči Razgradu sú na koni a nič nenechávajú na náhodu. Slovanisti sa nedokážu dostať cez polovicu ihriska.
     
    76
    Na rad prichádza aj druhé striedanie bratislavského celku. Namiesto Jakúbeka nastupuje do hry Soumah.
     
    75
    Hra pokračuje ďalej, no nevyzerá to tak, že Ludogorets bude chcieť tento zápas prenechať v prospech Slovana. Pri lopte sú momentálne hostia.
     
    74
    Bezjak dnes nemá šťastie vo svojom zakončení! Opäť zakončoval z ľavej strany, no jeho delovka napokon letela len mimo Putnockého brány.
     
    73
    Žofčák sa dostal do konfliktu s jedným z domácich hráčov a fauloval ho. Obdržal teda spravodlivú žltú kartu.
     
    73
    Bezjak sa po nebezpečnom odrazení centra dostal k lopte na hranici pokutového územia a tvrdo vypálil! Jeho delovka však napokon skončila len tesne nad ľavým horným rohom bratislavskej brány.
     
    72
    Je tu aj druhé striedanie domáceho celku. Na trávnik prichádza namiesto Ivana Stoyanova oddýchnutý Bakalov.
     
    71
    Na rad prichádza aj prvé striedanie hosťujúceho Slovana. Namiesto Peltiera nastupuje do hry Fořt.
     
    70
    Domáci opäť poriadne pohrozili, keď po centri od Dyakova získal loptu Ivan Stoyanov. Ten vystrelil, no jeho delovka bola zblokovaná pred Mäntyläho, ktorý zahodil ďalšiu šancu domácich. Putnocký reflexívne zasiahol svojou pravou nohou.
     
    69
    Kladrubský predviedol tvrdý faul na Espinha vo vzdialenosti približne 25 metrov mierne vpravo a na rade je teda priamy kop pre domáci Razgrad!
     
    68
    Fábio Espinho sa dobre presúval po pravej strane, no napokon bol neúspešný, keďže ho nepríjemne fauloval hosťujúci Žofčák.
     
    67
    Lopta sa začína presúvať zo strany na stranu a nervozita sa očividne poriadne stupňuje. Na ihrisku vidíme veľké množstvo faulov, no hrá sa prevažne v strede ihriska.
     
    66
    Rovnaký verdikt za potýčku s Danim Abalom získal aj hosťujúci Gorosito – žltá karta.
     
    66
    Dani Abalo obdržal žltú kartu za zbytočné slovné potyčky s bratislavským Gorositom a za mierne filmovanie.
     
    65
    Rohový kop odišiel opäť zahrávať Josimov, ktorý loptu odcentroval dobre, no napokon sa odrazila až k Halenárovi. Ten vypálil svoju delovku z veľkej vzdialenosti, no len tesne nad domácu bránu!
     
    64
    Domáci Ludogorets sa rozhodol zneškodniť každú útočnú šancu hostí a bráni takmer so všetkými hráčmi. Milinković však loptu napálil do Stoyanova a získal rohový kop.
     
    63
    Josimov skvelým centrom z pravej strany našiel v centrálnej časti Peltiera, no ten napokon zakončiť nedokázal a v konečnom dôsledku bol avízovaný aj ofsajd.
     
    62
    Na rad prichádza prvé striedanie v znení domáceho Razgradu. Namiesto Marcelinha nastupuje do hry Fábio Espinho.
     
    61
    Po peknom centri od Milinkovića sa k lopte na ľavej strane dostal Halenár, ktorý si ju spracoval a následne tvrdo vystrelil. Jeho delovka však letela len nad domácu bránu.
     
    60
    Hráči Slovana sa stále snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Pokračuje dobrá defenzívna hra domáceho Razgradu, ktorá si udržiava autoritu.
     
    59
    Júnior Caiçara sa dobre presúval po pravej strane a následne dobrou a krátkou prihrávkou našiel Daniho Abala. Ten však už nezakončil, a tak si Slovanisti vydýchli.
     
    58
    Domáci sa dostali do fantastickej gólovej šance, keď sa pred bránou Slovana ocitol osamotený Marcelinho! V poslednej chvíli ho však od lopty odstavil Kolčák, ktorý však ordinoval na hranici faulu. Celú situáciu následne dobrým zákrokom nohami zneškodnil pozorný Putnocký! Marcelinho je očividne poriadne sklamaný.
     
    57
    Josimov odcentroval loptu veľmi dobre smerom k zadnej žŕdke domácej brány, no jeho spoluhráči neboli na takýto center pripravení a následne ju zblokovali domáci obrancovia.
     
    57
    Peltier sa po súboji s Moţim rozhodol prejsť pred bránu domáceho celku, pretože jeho spoluhráč Josimov bude zahrávať rohový kop.
     
    56
    Kolčák chcel prihrávkou na stred nájsť Peltiera, no napokon sa mu to nepodarilo a gólman Stoyanov loptu s veľkým prehľadom zachytil.
     
    55
    Hráči Slovana Bratislava sú pri lopte, no zatiaľ ju držia len v moci zadných radov. Domáci sú však v strehu a veľmi dobre vykrývajú priestor na svojej polovici ihriska.
     
    54
    Milinković našiel dobrou prihrávkou zo stredu na ľavej strane Peltiera, no napokon k lopte pribehol Dani Abalo, ktorý loptu odkopol do autu.
     
    53
    Milinković a Kladrubský sa snažili získať loptu v strede ihriska, no ich vysoké napádanie nerobí rozohrávke Razgradu žiadne problémy.
     
    52
    Po zaujímavom centri od Žofčáka sa k lopte mohol dostať Peltier, no napokon pozorný Moţi zasiahol skvele a loptu poslal do bezpečia.
     
    51
    Domáci momentálne ukazujú hosťom, že na nich nikto ofenzívne vybiehať nebude a opäť útočia. Bezjak však cez Josimova po pravej strane prejsť nedokázal.
     
    50
    Dyakov odišiel zahrávať priamy kop a dobrým centrom našiel Ivana Stoyanova! Ten následne hranou pravého chodidla zakončoval, no trafil len brvno bratislavskej svätyne!
     
    50
    Kladrubský nekompromisne fauloval útočiaceho Ivana Stoyanova, no kartu zatiaľ stále nevidí. Na rade je priamy kop zo vzdialenosti približne 30 metrov!
     
    49
    Dani Abalo sa dobre presúval po pravej strane a následne chcel loptu odcentrovať krížne na ľavú stranu, no napokon jeho nepresné zakončenie zachytil pozorný Putnocký.
     
    48
    Bezjak sa mohol dostať do dobrej šance pred Putnockým, no bratislavský brankár po dobrom výskoku loptu zachytil. Napokon to však bol ofsajd v podaní domáceho hráča.
     
    47
    Hráči Razgradu sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im nedarí. Daniho Abala tentokrát na pravej strane veľmi dobre odstavil Kolčák.
     
    46
    Bratislavčania sa očividne nechcú zahanbiť a skúšajú na Bulharov vybehnúť. To sa im zatiaľ darí celkom dobre, no strela z veľkej vzdialenosti v podaní Jakúbka bola veľmi nepresná a letela len vysoko nad.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už začal bez zmien na oboch stranách. Uvidíme, či sa podarí slovenským zástupcom tohto duelu niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Držanie lopty je na strane Slovana – 58% vs. 42%, no pomer striel je výrazne proti Bratislavčanom – 1 vs. 10.
     
    Prvý polčas tohto zápasu priniesol divákom (najmä tým domácim) poriadnu futbalovú "podívanú", keď sa už v 3. minúte dokázal po skvelom centri od Júniora Caiçarau dokázal presadiť Ivan Stoyanov, ktorý nekompromisnou delovkou prekonal bezmocného Putnockého. Už v 12. minúte sa k lopte (opäť po prihrávke od Júniora Caiçarau) dostal Dani Abalo a ten prízemnou delovkou zaskočil celú bratislavskú defenzívu na čele s Putnockým. Následne sa domáci mohli presadiť ešte niekoľkokrát, no na strane Bratislavy stálo šťastie a najmä pozorní obrancovia Kolčák a Bagayoko. Najväčšiu šancu hostí mal na svojich kopačkách Milinković, ktorý však svoju delovku napálil len do domáceho obrancu. Napokon však stál v ofsajde.

    Podarí sa Slovanu za nepríjemneho polčasového výsledku zabojovať a priniesť potrebné góly a následne vyrovnanie?
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+3
    Domáci Bezjak sa zachoval nešportovo a pravdepodobne za protesty obdržal žltú kartu od talianského rozhodcu Bergonziho.
     
    45+2
    Aj tento rohový kop zahrával Zlatinski, no ten napokon neprekonal pozorného Putnockého, ktorý loptu s prehľadom ukryl vo svojom náručí.
     
    45+2
    Rohový kop odišiel zahrávať Zlatinski, ktorý však Putnockého neprekvapil a bratislavský brankár loptu vyboxoval do jedného zo svojich spoluhráčov. Na rade je teda ďalší rohový kop pre domácich.
     
    45+1
    Po pravej strane sa dobre presúval Dani Abalo, no napokon ho s prehľadom odstavil pozorný Josimov. Na rad prichádza rohový kop pre domácich.
     
    45+
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    45
    Pri lopte sú momentálne hráči domáceho Razgradu, ktorí sa nikam neponáhľajú a majú na kopačkách hernú pohodu. Hostia sa snažia, no veľmi sa im nedarí dostať k lopte.
     
    44
    Ďalším hráčom Razgradu, ktorý bude musieť byť ošetrovaný je Bezjak, ktorý sa v súboji nepríjemne zrazil s Gorositom. Vyzeralo to však na príjemné predstavenie hereckého umenia.
     
    43
    Minev sa nepríjemne zrazil s hosťujúcim Halenárom a následne musí byť ošetrovaný. Na rade je útok domáceho Razgradu.
     
    42
    Slovanisti sa dostali do skvelej gólovej šance, keď loptu z pravej strany nekompromisne odcentroval Žofčák, ktorý na ľavej strane našiel Milinkovića! Ten tvrdo zakončil, no napokon trafil len jedného z domácich obrancov. Gól by však aj tak neplatil, keďže Milinković stál v ofsajde.
     
    41
    Po peknej prihrávke od Bagayoka sa k lopte mohol dostať Milinković, no napokon skvele zasiahol pozorný Minev.
     
    40
    Hra sa pomaly posúva vpred a Zlatinski sa z úderu na oblasť hlavy napokon dokázal spamätať. Na rade je útok Slovana, no uvidíme, ako ďaleko zájde tentokrát.
     
    39
    Zlatinski narazil do ruky hosťujúceho Kladrubského a padol k zemi. Na rad prichádza ošetrovanie a krátke prerušenie plynulosti hry.
     
    38
    Júnior Caiçara opäť spôsobil ďalšie ohrozenie bratislavskej brány, keď našiel na pravej strane Daniho Abala. Ten skvelým centrom zneškodnil celú bratislavskú defenzívu, no Bezjak už loptu do prázdnej brány hostí dopraviť nedokázal a hlavičkou len minul.
     
    37
    Bezjak získal loptu v centrálnej pozícii a peknou prihrávkou chcel uvoľniť Ivana Stoyanova, no napokon bola táto prihrávka príliš dlhá a príliš nepresná.
     
    36
    Po ľavej strane sa dobre presúval Peltier, no domáci Moţi sa stihol bleskovo vrátiť a loptu napokon poslal na gólmana Stoyanova.
     
    35
    Minev sa výrazne posunul smerom do útočných radov domáceho celku a aj tentokrát spôsobil ohrozenie bratislavskej svätyne. Loptu dobre posunul na Ivana Stoyanova, ktorý však v páde zakončil len veľmi nedôrazne a Putnocký loptu chytá.
     
    34
    Gorosito pekným centrom z ľavej strany chcel nájsť na pravej strane Milinkovića, no pozorný Minev sa dokázal vrátiť a loptu získal pre domáci tím.
     
    33
    Hráči Slovana Bratislava sa opäť snažili zaútočiť, no tentokrát sa center od Žofčáka z ľavej strany neujal a loptu odvrátil pozorný Mäntylä.
     
    32
    Rohový kop odišiel zahrávať Milinković, ktorý svojím centrom výrazne neohrozil gólmana Stoyanova. Ten loptu úspešne zachytil vo svojom náručí.
     
    32
    Josimov loptu odcentroval z ľavej strany smerom na Milinkovića, ktorý si nabiehal po pravom krídle, no napokon loptu poslal za vlastnú bránu pozorný Minev. Na rade je rohový kop pre Slovan.
     
    31
    Bezjak sa dobre presúval po ľavom krídle, no napokon nedokázal loptu odcentrovať cez dobre postaveného Kolčáka.
     
    30
    Bagayoko sa rozhodol pomôcť v útočných radoch a myslel to veľmi dobre. Z pravej strany chcel krížne nájsť Peltiera, čo sa mu aj podarilo, no Peltier stál napokon v ofsajde.
     
    29
    Minev získal loptu v centrálnej časti a odcentroval ju smerom k hosťujúcej bráne. Napokon však gólman Putnocký loptu zachytil a upokojuje hru.
     
    28
    Po krátkom ošetrení sa brazílsky útočník v službách Razgradu vrátil do hry. Slovanisti chceli niečo vymyslieť, no napokon sa dostali len tesne za polovicu ihriska.
     
    27
    Marcelinho sa nepríjemne zrazil s hosťujúcim Gorositom a bude musieť byť ošetrovaný. Napokon to však nevyzerá na niečo vážne.
     
    26
    Bulharský útok posilňuje aj domáci obranca Minev, ktorý bol nebránený na ľavej strane, no napokon mu loptu uchmatol pozorný Bagayoko, ktorý poslal loptu do bezpečia.
     
    25
    Po peknej prihrávke od Júniora Caiçarau sa k lopte na pravej strane dostal Marcelinho, no tentokrát stál v ofsajde, a tak musí byť lopta odovzdaná hosťom.
     
    25
    Bagayoko predviedol fantastický šprint a ukážkový obranný zákrok, keď v úniku zneškodnil bežiaceho Ivana Stoyanova! Slovanisti sa budú musieť herne nájsť.
     
    24
    Ivan Stoyanov získal loptu na ľavej strane a spoza hosťujúcich obrancov to skúsil. Napokon však jeho strelu zblokoval pozorný Bagayoko, ktorý výrazne pomohol Putnockému k zákroku.
     
    23
    Kladrubský dobrou prihrávkou našiel na pravej strane mladého Jakúbeka, no ten napokon v súboji proti domácemu Moţimu nedokázal uspieť.
     
    22
    Rohový kop v podaní Milinkovića smeroval veľmi dobre, no gólman Stoyanov loptu s veľkým prehľadom vyboxoval do bezpečia na kopačky svojich spoluhráčov.
     
    21
    Do útoku sa dostal hosťujúci Kladrubský, ktorého však veľmi dobre odstavil domáci Minev, ktorý loptu zblokoval mimo svojej brány. Na rade je druhý rohový kop pre Slovan.
     
    20
    Kladrubský nepríjemne fauloval Daniho Abala na pravej strane, no rozhodca Bergonzi kartu nevyťahuje, no slovanistickému hráčovi výrazne dohovoril.
     
    19
    Dani Abalo získal loptu na pravej strane a fantastickým centrom našiel Marcelinha, ktorý loptu odhlavičkoval smerom do zeme a následne na bránu hostí! Putnocký však skvele zaregoval ľavou rukou, ktorou loptu vyrazil nad svoju bránu.
     
    18
    Rohový kop domácich odišiel zahrávať Zlatinski, ktorý dobrým centrom výrazne ohrozil Putnockého. Ten však napokon loptu vyboxoval do bezpečia – mimo pokutového územia svojho tímu.
     
    17
    Domáci sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance, keď s loptou po pravej strane bežal Dani Abalo! Napokon však dobre zasiahol pozorný Kolčák, no lopta sa nešťastne dostala pred Bezjaka. Ten už odkrytú bránu Slovana v páde trafiť nedokázal. Na rad prichádza rohový kop pre Razgrad.
     
    16
    Bratislavskí hráči sa snažili zaútočiť, no napokon poslali center na Žofčáka len do ofsajdovej pozície. Pri lopte sú teda domáci.
     
    15
    Dani Abalo sa dostal k lopte na pravej strane a dobrou prihrávkou chcel nájsť Bezjaka. To sa mu však napokon nepodarilo, keďže Kolčák si svoj priestor už ustrážil a dobre zasiahol.
     
    14
    Josimov si nedovolene počínal v strede ihriska, kde zneškodnil jedného z hráčov Razgradu. Napokon však z toho karta nebude, no domáci získavajú loptu.
     
    13
    Hráči Slovana sa stále snažia niečo vymyslieť, no domácim to dnes jednoducho padá a výmena trénera sa ukázala ako veľmi dobré riešenie herných problémov. Pri lopte sú momentálne hostia.
     
    12
    Ludogorets Razgrad dal gól!
    Domáci sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Brazílsky obranca v službách Razgradu – Júnior Caiçara dnes prihráva nádherne a tentokrát skvelou prihrávkou do behu po pravej strane našiel DANIHO ABALA, ktorý tvrdou prízemnou strelou zakončil a nedal gólmanovi Putnockému žiadnu šancu. Kolčák poriadne zabudol na vybiehajúceho Abala.
     
    11
    Kladrubský predviedol dobrú prácu na ľavej strane, keď odstavil Marcelinha a následne vybojoval odkop od Putnockého brány.
     
    10
    Dani Abalo ušiel po pravej strane aj s loptou a napokon nekompromisne prešprintoval hosťujúceho Josimova. Jeho následné zakončenie však minulo Putnockého bránu.
     
    10
    Ivan Stoyanov sa tentokrát snažil dostať do zakončenia po zblokovanom centri od Bezjaka, no napokon Putnocký veľmi dobre zakročil a loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    9
    Po krátkom rozohraní rohového kopu v podaní Slovana prišiel center letiaci na gólmana Stoyanova. Napokon to však bolo hodnotené ako ofsajd.
     
    8
    Gorosito našiel dobrým centrom na pravej strane Peltiera, ktorý poriadne potrápil domáceho Mäntyläho a zároveň aj Mineva. Na rad prichádza prvý rohový kop pre Slovan.
     
    7
    Ivan Stoyanov to skúsil aj tentokrát z ľavej strany, no napokon sa mu nepodarilo trafiť priestor hosťujúcej brány. Putnocký teda zasahovať nemusel.
     
    6
    Moţi po tvrdom faule od hosťujúceho Halenára padol na trávnik a slovenský útočník si od talianskeho rozhodcu vyžiadal žltú kartu.
     
    5
    Domáci Ivan Stoyanov vsietil síce gól, no po tvrdom faule na jedného z hosťujúcich útočníkov vidí žltú kartu.
     
    4
    Hráči Slovana sa dostali k lopte a snažia sa bleskovo dostať do útoku, no to im mierne nevyšlo. Na rade je teda hra domáceho Ludogoretsu.
     
    3
    Ludogorets Razgrad dal gól!
    Domáci sa dostávajú prekvapivo do vedenia už v 3. minúte tohto zápasu! Po autovom hode sa k lopte na pravej strane dostal Júnior Caiçara, ktorý skvelým centrom našiel na ľavej strane IVANA STOYANOVA. Ten nekompromisným volejovým zakončením zneškodnil bezmocného gólmana Putnockého.
     
    2
    Do útoku sa po malej chvíli dostali aj hosťujúci hráči Slovana Bratislava, no Kladrubský pri svojej ofenzíve fauloval.
     
    1
    Do zaujímavej gólovej šance sa tentokrát mohol dostať domáci Bezjak, no jeho prienik efektívne zastavil pozorný Kolčák, ktorý loptu poslal k Putnockému.
     
    1
    Talianský hlavný rozhodca Bergonzi zafúkal do píšťalky a tento zápas druhého predkola sa začal úvodným výkopom domácich hráčov Razgradu.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Hráči oboch tímov a všetci traja talianskí arbitri sú už nastúpení na trávniku, zápas sa o malú chvíľu môže začať.
     
    Úvodné zostavy:

    PFC Ludogorets Razgrad: V. Stoyanov – Moţi, Minev, Júnior Caiçara, Mäntylä, Dani Abalo ("C"), Zlatinski, Dyakov, I. Stoyanov, Bezjak, Marcelinho.

    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký – Gorosito, Bagayoko, Kolčák, Josimov, Jakúbek, Žofčák ("C"), Milinković, Peltier, Kladrubský, Halenár.

    Rozhodca: M. Bergonzi – A. Giallatini, F. Preti (všetci Taliansko).
     
    Najskôr si predstavíme náhradníkov oboch tímov:

    PFC Ludogorets Razgrad: Čvorović ("NB") – Aleksandrov, Fábio Espinho, Hernández, Bakalov, Choco, Vitinha.

    ŠK Slovan Bratislava: Poláček ("NB") – Niňaj, Čikoš, Fořt, Hlohovský, Mészáros, Soumah.
     
    Na domácej pôde je dnes favorizovaný domáci celok Ludogorets Razgrad, na ktorého výhru je vypísaný kurz 2,15, zatiaľčo na Slovan bookmakeri stávkových kancelárií stanovili kurz 3,50. Na nerozhodnú remízu je ponúknutá hodnota 3,20.
     
     
    Razgrad má za sebou katastrofálny vstup do novej sezóny. Po prehre v penaltách v národnom Superpohári nasledovala ďalšia v Bratislave, a zverenci trénera Ivajla Peteva nečakane prehrali aj v úvodnom zápase bulharskej ligy na pôde nováčika Ľubimecu 1907 0:1.
    Okamžitou výpoveďou na to doplatil hlavný kouč Petev, ktorého na lavičke "zeleno-bielych" hneď nahradil Stoičo Stojev.

    Uvidíme, či práve vymenený tréner nájde ten správny recept na hru slovenského šampióna už pri svojej premiére vo farbách Razgradu.
     
    "Samozrejme, chceme byť úspešní. Máme slušnú východiskovú pozíciu, ktorú si snáď udržíme a odveta pre nás dopadne dobre. Súper vymenil trénera, ale nepripisujem tomu veľký význam. Pozerám sa najmä na moje mužstvo, na náš koncept hry. Musíme sa pripraviť na silu Razgradu v domácom prostredí," vyjadril sa na tlačovej konferencii v Razgrade tréner Slovana Bratislava – Samuel Slovák.
     
    Úvodný zápas 2. predkola medzi týmito dvoma majstrami zo Slovenska a Bulharska sa odohrával na bratislavskom Štadióne Pasienky presne pred týždňom v stredu 17. júla 2013 od 20:15 SEČ.
    Na toto futbalové meranie síl si našlo cestu úctihodných 8126 divákov, ktorí úpenlivo sledovali cestu svojich miláčikov naprieč Ligou Majstrov. |
    V prvom polčase sme mohli vidieť zaujímavé futbalové prevedenie, v ktorom sa však nič príliš vážne neudialo. V druhom polčase to už však bolo o niečom inom, keď v 65. minúte po nebezpečnom centri od Zlatinskeho bratislavský brankár Putnocký loptu vyrazil pred seba, no napokon ju do odkrytej slovanistickej brány dorazil fínsky obranca v službách Ludogoretsu – Tero Mäntylä. Hostia boli teda prekvapivo vo vedení 1:0. V 81. minúte to pre Slovan vyzeralo ešte oveľa horšie, keď po druhej žltej karte musel z ihriska odísť stredopoliar Erik Grendel. Napokon však pre domáci Slovan prišla záchrana s menom Juraj Halenár, ktorý bol v 75. minúte na ihrisko nasadený za Pavla Fořta.
    Halenár najskôr delovkou v 87. minúte dokázal vyrovnať a napokon v 3. minúte nadstaveného času otočil zápas na 2:1 v prospech domácich po nekompromisne zahranom pokutovom kope (ten zapríčinil hosťujúci Stojanov, ktorý fauloval v pokutovom území Peltiera).
     
    Srdečne Vás vítam pri odvetnom zápase 2. predkola Ligy Majstrov!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Ludogorets Arena v bulharskom Razgrade, kde si domáci celok a aktuálny majster Bulharska – tím PFC Ludogorets Razgrad zmeria sily s aktuálnym futbalovým majstrom Slovenska – tímom Slovan Bratislava.

    V sezóne 2012/2013 Ludogorets Razgrad tvrdo bojoval o triumf v bulharskej najvyššej súťaži a po zápasovej bilancii 22 výhier – 6 remíz – 2 prehry sa mu to po zisku 72 bodov napokon aj podarilo dosiahnuť. Po celý čas mu výrazne dýchal na chrbát celok z hlavného mesta Bulharska – Levski Sofia, ktorý však po dobrých výsledkoch napokon skončil "len" na druhej priečke so stratou jediného bodu na Ludogorets.
    V národnom pohári sa však Ludogoretsu veľmi nedarilo, keď tento celok vypadol už v šesťnásťfinále, kde ho vyradil tím CSKA Sofia po výhre 2:1 v Razgrade a prehre 0:1 v Sofii.

    Slovenský celok Slovan Bratislava účinkujúci v tomto predkole až takú dobrú zápasovú bilanciu nemal (16 výhier – 11 remíz – 6 prehier), no po 33 odohraných zápasoch sa napokon Bratislavčania po zisku 59 bodov dokázali usadiť na čele slovenskej Corgoň Ligy. Druhá Senica na Slovan strácala štyri body, no tento náskok v záverečných kolách už stiahnuť nedokázala.
    Čo sa týka slovenského národného pohára (Slovnaft Cup), tak aj v ňom dokázal Slovan jasne triumfovať, keď po spanilej jazde cez vyraďovačky napokon vo finále odohrávanom v Ružomberku zdolal celok MŠK Žilina výsledkom 2:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:30.

    Góly: 3. I. Stoyanov, 12. Dani Abalo, 78. Dani Abalo

    Karty:   5. I. Stoyanov (LUD), 45+3. Bezjak (LUD), 66. Dani Abalo (LUD), 90. Moţi (LUD) – 6. Halenár (SBA), 66. Gorosito (SBA), 73. Žofčák (SBA), 79. Soumah (SBA)


    PFC Ludogorets Razgrad: V. Stoyanov – Moţi, Minev, Júnior Caiçara, Mäntylä, Dani Abalo ("C") (83. Aleksandrov), Zlatinski, Dyakov, I. Stoyanov (72. Bakalov), Bezjak, Marcelinho (62. Fábio Espinho).
    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký – Gorosito, Bagayoko, Kolčák, Josimov, Jakúbek (76. Soumah), Žofčák ("C"), Milinković, Peltier (71. Fořt), Kladrubský, Halenár.

    Rozhodca: M. Bergonzi – A. Giallatini, F. Preti (všetci Taliansko)