Real Madrid – Osasuna 4:2 (kon.) | Barcelona – Malaga 4:1 (kon.) | Zaragoza – Atlético Madrid 1:3 (kon.)
Levante – Real Betis 1:1 (kon.) | Granada – Getafe 2:0 (kon.) | Rayo Vallecano – Bilbao 2:2 (kon.)
Sevilla – Valencia 4:3 (kon.) | La Coruña – Sociedad 0:1 (kon.) | Vigo – Espanyol 1:0 (kon.)
Mallorca – Valladolid 4:2 (kon.)
koniec
Real Madrid
4:2 (2:0)
Osasuna Pamplona
Sobota 01.06.2013, 17:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Prajem príjemný podvečer všetkým fanúšikom futbalu! Dnes nás čaká posledné 38.kolo španielskej Primera Division. V tomto prenose Vám priblížime zápas medzi Realom Madrid a Osasunou Pamplona. Favoritom bude domáci celok.

    V domácom Reale sa už riešia zmeny pred ďalšou sezónou. Tento zápas bude posledným na lavičke Realu Madrid pre Josého Mourinha. V poslednom zápase Pusinky len remízovali na ihrisku San Sebastianu 3-3. Týždeň predtým podľahli Atléticu Madrid vo finále Copa del Rey 1-2 po predĺžení. Dnes môžu zakončiť sezónu víťazstvom. Podarí sa Los Blancos zakončiť túto neúspešnú sezónu víťazstvom pred vlastnými fanúšikmi?

    Osasuna sa nachádza na 15.priečke tabuľky a záchranu ma už nejaké to kolo istú. V poslednom kole sa jej podarilo poraziť na domácom trávniku Sevillu 2-1. Na ihriskách súperov sa im však vôbec nedarí. Naposledy ich porazila Granada 3-0, predtým Valencia 4-0. Dnes to môže dopadnúť podobne. Podarí sa Pamplone prekvapiť?
     
    -4
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Fernandéz – Essien, Albiol, Carvalho, Arbeloa – di María, Modrić, Callejón – Özil – Benzema, Higuaín

    Osasuna Pamplona: Riesgo – Oier, García, Rubén, Nano – Silva, Torres – Cejudo, Armenteros, Timor – Llorente

    Rozhodca: Miguel Pérez – Teodoro Sobrino, Luis Cote.
     
    -1
    Hráči i rozhodcovia sú už na svojich miestach, zápas sa o chvíľu začína.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali hráči hosťujúceho celku.
     
    1
    Hostia síce hneď po rozohrávke o loptu prišli, ale hneď potom sa k nej opäť dostali a okamžite podnikli útočnú akciu. Na jej konci stál osamotený Joseba pri pravej žrdi, ale v rýchlosti vystrelil tesne vedľa brány.
     
    2
    Situácia vedľa hracej plochy sa poriadne vyhrotila. Desiatky novinárov sa vrhli na trénera domácich, z čoho vznikla poriadne ostrá situácia a rozhodca dokonca hru prerušil.
     
    3
    Beží už tretia minúta a konečne sa začína aj hrať. Útok zakladajú domáci futbalisti.
     
    4
    Madrid to skúsil po centri Modriča z ľavej strany ihriska, ale hostia sú na takéto situácie pripravení a bez problémov vyhrali hlavičkový súboj a loptu upratali do bezpečia.
     
    5
    Osasuna vybojovala prvý rohový kop stretnutia. Torres poslal loptu až do stredu brány, ale tam najvyššie vyskočil iba domáci brankár.
     
    6
    Madrid okamžite po rozohrávke podnikol útočnú akciu a získal roh na opačnej strane.
     
    7
    Center smeroval až do malého vápna, kde najvyššie vyskočil Essien. Lopta sa však od jeho hlavy odrazila veľmi nepresne mimo priestoru brány.
     
    8
    Osasuna pôsobí veľmi bojovným dojmom a nakopáva lopty na domácu bránu. Fernandéz v nej však bezchybne zasahuje.
     
    9
    Hra sa však prelieva zo strany na stranu a podobnú situáciu sme teraz videli na opačnej strane. S dlhou loptou smerujúcou do priestoru troch žrdí však nemal problém hosťujúci brankár.
     
    10
    Na ihrisku sa až na vzrušenie z prvých dvoch minút dokopy nič nedeje. Loptu si celky iba vymieňajú ako horúci zemiak.
     
    11
    Lopta sa stále pohybuje iba v okolí stredového kruhu. Majú ju na kopačkách hosťujúci futbalisti, ale ani postupnou sériou prihrávok sa im nedarí založiť súvislú útočnú akciu.
     
    12
    Hostia si však musia dávať pozor práve na úniky domácich futbalistov. O jeden taký sa teraz pokúsil Higuanín, ale obrana ho v poslednej chvíli zastavila a loptu schoval v náruči Riesgo.
     
    14
    Z ľavej strany smeroval do stredu šestnástky pred Fernandéza polovysoký center. Na ten si správne nabehol Llorente a hlavičkou poriadne vystrašil fanúšikov domácich. Brankár sa však stihol k svojej ľavej žrdi včas natiahnuť.
     
    15
    Osasuna získala po tejto akcii rohový kop. Zahrala ho síce do šestnástky, ale tam žiadne nebezpečenstvo Real nepripustil.
     
    16
    Stále pokračuje hra bez vyššieho tempa. Posledné kolo súťaže nenúti nikoho hnať sa zbytočne dopredu. Hostia to skúšajú iba nakopávanými loptami.
     
    17
    Hostia sa dostávali do sľubnej ofenzívnej príležitosti. Torres však zbytočne po súboji poslal k zemi pravdepodobne Callejóna a lotpu teda stratil.
     
    18
    Real ani po rozohrávke nedokázal vykúzliť žiadne väčšie nebezpečenstvo. O loptu prišiel tesne za polovicu a k strele na bránu sa opäť nedostal.
     
    19
    Benzem poslal vysokú prihrávku pre Higuaína, ale ten príliš zaváhal a o loptu prišiel. Ak by sa tak nebolo stalo, mohol sa rútiť na brankára úplne osamotený.
     
    20
    Na opačnej strane však veľmi nebezpečne pohrozil Cejuno. Na loptu si počkal na hranici šestnástky, ale strelu si nevyrátal a delovku poslal mimo priestoru brány.
     
    21
    Fernandéz opäť zahrával loptu až za stred ihriska, ale jeho spoluhráčom sa opäť nepodarilo ofenzívne pohroziť.
     
    22
    Možno trochu prekvapivo sa Real ešte nedostal do žiadnej vyloženej príležitosti. Práve naopak, loptu majú na kopačkách hostia a neustále sa tlačia do zakončenia.
     
    23
    Hostia to tentokrát skúsili nie sériou prihrávok, ale nastrelením lopty po ľavej strane. V blízkosti šestnástky ju však získal iba Albiol a pohodlne odkopol.
     
    24
    A Osasuna sa stále tlačí do útoku. Keďže sa jej však nedarí usadiť vo vápne, z väčšej diaľky to skúsil streleckým pokusom Cejudo. Lopta letí mimo priestoru brány.
     
    25
    Prvýkrát mohli vážnejšie udrieť aj domáci futbalisit! Özil veľmi sľubne hľadal medzi obranou Benzemu, ale tomu lopta v poslednej chvíli skĺzla a k strele sa nedostal.
     
    26
    Madrid pokračuje v útočnej akcii. Bol to zrejme Modrič, kto to skúsil individuálne. S loptou sa vo vápne vôbec nehral a rovno vypálil,a le iba do jedného z hosťujúcich obrancov.
     
    27
    Benzema sa na opačnej strane individuálen tlačil do protiútoku. To mu však vôbec nevyšlo. Proti postavenej defenzíve nemal šancu na prienik.
     
    28
    Real Madrid sa usadil na útočnej polovici a vyzerá to, že konečne sa dočkáme ofenzívneho tlaku aj v jeho podaní.
     
    29
    Higuaín poslal center do vápna, kde si naň už-už vyskakoval Benzema, ale predbehol ho brankár Riesgo a loptu schoval v rukaviciach.
     
    30
    Real pokračuje v útočnej aktivite. Loptu mu hostia iba zrazili na rohový kop.
     
    31
    Kop od zástavky však domácim vôbec nevyšiel. Lopta zaujímavo poodskakovala od nôh prítomných, no nakoniec ju v rukaviciach schoval Riesgo.
     
    33
    Gól mali na kopačkách hostia! Armenteros sa ocitol sám v šestnástke a pálil na domáceho gólmana, ale ten zázračným zákrokom vykopáva.
     
    35
    Real Madrid dal gól!
    Nedáš-dostaneš.GONZALO HIGUAÍN si zbehol za obranu, tam dostal presne načasovanú prihrvku a strelou k žrdi už bez najmenšieho zaváhania obstrelil bezmocného Riesgoa.
     
    37
    Real pokračuje v útočnej aktivite. Získal rohový kop.
     
    38
    Real Madrid dal gól!
    Parádičkou po rohovom kope zvyšujú domáci na rozdiel dvoch presných zásahov. Loptu v šestnástke skvele vystihol MICHAEL ESSIEN a hlavičkou nedal šancu Riesgovi.
     
    40
    Dva góly sú presne to, čo domáci futbalisti potrebovali. Hrajú s maximálnou ľahkosťou a súper sa v týchto chvíľach iba trápi.
     
    41
    Hosťujúci futbalisti sa márne snažia získať loptu. Jediné, na čo sa zmôžu, je marenie prihrávok. A ani to im v podstate príliš nejde.
     
    42
    Teraz však po faule získali výhodu štandardnej situácie z nebezpečných približne 17 metrov.
     
    43
    Lopta smerovala do vápna, mierená bola k vzdialenejšej žrdi, kde ju však odpratali domáci futbalisti. Armenterosov center ale nebol myslený vôbec zle.
     
    44
    Naopak, na opačnej strane sa situácia vyhrotila. Higuaín vnikol do šestnástky, ale o loptu prišiel a skončil na zemi. Následné emócie ukľudňuje hlavný rozhodca žltou kartou pre neho, ale aj jeho protihráča Garciu.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    45+1
    V nadstavenom čase sa nič výnimočné nedeje. Polčas sa iba dohráva.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Po polčase vyhrávajú domáci futbalisti dvojgólovým rozdielom. Na začiatku 45-minútovky to vyzeralo všelijako a viac ofenzívnej chuti predviedla Osasuna, ale dvomi zlepenými gólmi sa Real dostal do hernej pohody a zápas má plne pod kontrolou. Osasune sa po presných zásahoch súpera ani poriadne nepodarilo ohroziť Fernandéza.

    Druhý polčas začne približne o 18:04.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    O úvodný výkop druhého polčasu sa postarali domáci hráči.
     
    46
    Do druhého polčasu vstúpili so zmenami oba celky. V domácim tíme odišiel di Maria a nahradil ho Nacho, u hostí dohral Llorente a nahradil ho Manuel.
     
    47
    Začalo sa tak ako sa končilo – útočnou aktivitou Realu. Hostia aj napriek bojovnosti a sympatickému výkonu bez lopty na vlastných kopačkách.
     
    48
    Özil perfektne vysunutý spoluhráčom Benzemom a okamžite aj vystrelil, ale brankár Osasuny zasiahol veľmi pozorne.
     
    50
    Na opačnej strane pokračuje sympatický výkon hostí, ktorým sa však nedarí nadlhšie usadiť v šestnástke, a tak to spoza nej z veľkej vzdialenosti skúsil Onwu. Lopta skončila vysoko nad bránou.
     
    51
    Osasuna stále na útočnej polovici. Torres poslal pred bránu center, na ten si počkali futbalisti Realu a nebezpečenstvo odvrátili.
     
    52
    Osasuna Pamplona dala gól!
    ROBERTO TORRES predviedol svoje kvality a znižuje na rozdiel jediného gólu! Pred ním stál Arbeola, ale toho sa rýchlo zbavil ukážkovou kľučkou a následne vypálil na bránu. Fernandéz loptu nestihol a už ju môže iba vyťahovať zo siete.
     
    53
    Teraz si Real zhlboka odfúkol! Chýbalo málinko a mohlo byť vyrovnané. Center z pravej strany priletel priamo na hlavu Armenterosa, ale od nej sa lopta odrazila iba pár centimetrov nad brvno.
     
    55
    A obrovská príležitosť aj na opačnej strane. Tam sa do úniku dostal Callejón, ale zoči-voči brankárovi nepochodil. Riesgo so šťastím a umením zároveň loptu vyráža.
     
    56
    Tak s tutovými príležitosťami sa v posledných minútach roztrhlo vrece. Snáď to vydrží až po zbytok deväťdesiatminútovky.
     
    57
    Silva sa opäť do jednej takej dostával, ale tesne pred šestnástkou bol nedovolene poslaný k zemi. Nasledovať bude nebezpečný priamy kop.
     
    58
    Osasuna to skúsila centrom po nacvičenom signále, ale úmysel jej nevyšiel. Real bez väčších problémov loptu upratal do bezpečia.
     
    59
    Osasuna pokračuje v ofenzívnej činnosti. Armenteros mal loptu na kopačkách v šestnástke a už-už si ju chstal na strelu, ale dopustil sa útočného faulu.
     
    60
    Osasuna sa aj po rozohrávke súpera opäť vracia na útočnú polovicu. Real si musí dávať veľký pozor, aby nedopustil vyrovnanie.
     
    62
    Aktívny Armenteros vybojoval priamy kop pre svoj tím, ale Fernandéz nenechal priestor na možné dorážanie či hlavičky a loptu sám zneškodnil.
     
    63
    Osasuna Pamplona dala gól!
    Real "zaspal" a Osasuna vyrovnáva! Ofenzívny tlak vyústil pre hostí najlepším možným spôsobom. Domáci nechali úplne voľného ÁLVARA CEJUDA, ten dostal prihrávku a loptu poslal do horu brány mimo dosahu brankára.
     
    65
    To, čo sme očakávali, sa naplnilo. Osasuna predvádza od prvej minúty veľmi sympatický výkon, za ktorý si vyrovnanie zaslúžila. Uvidíme, ako zareaguje Real.
     
    66
    Ralu sa teda vôbec nedarí ani vybojovať si príležitosť na prinavrátenie si vedenia.
     
    67
    Osasuna zjavne povzbudená vyrovnaním sa naustále tlačí do zakončenia. Obsadila útočnú polovicu a chystá sa na priame ohrozenie Fernadéza.
     
    69
    Osasuna to po sérii prihrávok skúsila strelou z väčšej diaľky v podaní Cejuda, ale s tou si brankár poradil.
     
    70
    Real Madrid dal gól!
    A Real je opäť vo vedení. Okamžite po rozohrávke vlastného brakára založil útočnú akciu, na ktorej konci KAROL BENZEMA obkľučkoval protihráča a prepálil Riesga.
     
    71
    Na opačnej strane opäť sledujeme aktivitu Osasuny, ktorá získala priamy kop spoza šestnástky.
     
    72
    Lopty sa chopil Armenteros a poslal ju rovno na bránu. V nej stojaci Fernandéz mal čo robiť, aby ju zachytil.
     
    74
    Už som mala pomaly odkliknutý štvrtý gól domácich! Modrič po ľavej strane osamotený vbehol do vápna a z uhla vypálil, ale iba pár centimetrov, ba priam milimetrov vedľa.
     
    75
    A máme tu druhé striedanie v tíme hostí. Z ihriska odchádza brankár Riesgo, nahradí ho Ricardo Lopéz.
     
    76
    Real sa už-už tešil z gólu, ale postranný arbiter mu radosť skazil osfajdovým verdiktom.
     
    78
    Posledné striedanie hostí. Odchádza Silva, nahradí ho Mesa.
     
    79
    Osasuna získala rohový kop. Po ňom lopta ani zďaleka Fernandéza neohrozila a Real podniká útočnú akciu na opačnej strane.
     
    80
    Na opačnej polovici ihriska roh pre domácich. V šestnástke si loptu pracoval Benzema a vypáli, ale iba pár centimetrov vedľa vzdialenejšej žrde.
     
    81
    Striedanie v domácom tíme. Z ihriska odchádza Özil, nahradí ho Omar Mascarell.
     
    82
    Do konca stretnutia ostáva približne 8 minút. Osasuna má stále príležitosť na vyrovnanie, ale Real už pozorne stráži loptu a hostí k nej vôbec nepúšťa.
     
    83
    Osasuna akoby si uvedomovala, že vyrovnanie je už veľmi komplikované. Rýchlosť sa z trávnika úplne vytratila a nikto sa nikam neponáhľa.
     
    84
    Benzema skúsil ohroziť Riesga strelou do stredu brány, ale trafil iba spomínaného muža v bráne.
     
    85
    Posledné striedanie zápasu. Arbelou nahradí Diego Llorente.
     
    87
    Real Madrid dal gól!
    Real vedenie rozdielom dvoch presných zásahov! Osasuna to v závere vzdala, z čoho pramenil gól domácich Madridčanov. Benzema v šestnástke našiel JOSÉ CALLEJÓNA, ktorý strelou nedal šancu mužovi v bráne hostí.
     
    89
    Stretnutie sa v týchto chvíľach už iba dohráva. Diváci i hráči zažívajú posledné minúty aktuálneho ročníka.
     
    90
    Nadstavovať sa budú 2 minúty.
     
    90+1
    V publiku sledujeme množstvo transparentov pre domácich futbalistov, ale aj ich trénera José Mourinha, ktorý sa s Madridom lúči.
     
    90+2
    Na trávniku sa hostia nikam neponáhľajú aj napriek tomu, že majú loptu na kopačkách. Onwu to ešte skúsil strelou, ale iba nad brvno domácej brány.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil, Real vyhráva rozdielom dvoch presných zásahov. Na trávniku nasleduje rozlúčka hráčov a fanúšikov s trénerom Mourinhom.

    My vám ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok víkendu. (18:54:16)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 35. Higuaín, 38. Essien, 70. Benzema, 87. Callejón – 52. Torres, 63. Cejudo

    Karty:   44. Higuaín (RMA) – 44. Garcia (OSA)


    Real Madrid: Fernandéz – Essien, Albiol, Carvalho, Arbeloa – di María, Modrić, Callejón – Özil – Benzema, Higuaín
    Osasuna Pamplona: Riesgo – Oier, García, Rubén, Nano – Silva, Torres – Cejudo, Armenteros, Timor – Llorente

    Rozhodca: Miguel Pérez – Teodoro Sobrino, Luis Cote