USA – Rakúsko 5:3 (kon.) | Nórsko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Rusko – Lotyšsko 6:0 (kon.)
Kanada – Dánsko 3:1 (kon.) | Fínsko – Slovensko 2:0 (kon.) | Česko – Švédsko 1:2 (kon.)
koniec
Česko
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Švédsko
Sobota 04.05.2013, 20:15 • Globen, Stockholm • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil sa nám zápas medzi Českom a Švédskom, kde sme po 60. minútach hry spoznali víťaza, ktorým sú hráči Švédskej reprezentácie.

    Dnešný zápas vyšiel priam naprosto pre Švédov, ktorí tak odčinili včerajšiu prehru nad Švajčiarskom. Český tím dokázal v dnešnom zápase aspoň raz skórovať, keď sa presadil v 33. minúte Hudler.

    Gólový sumár: 33. Hudler – 11. Ericsson, 23. Tallinder. (22:27:29)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    57:13
    Švédsko sa dokázalo ubrániť a smeruje do útoku, tam však nestačilo ani zakončiť a Česko sa dostáva k puku. Ani útok v podaní hráčov v bielych dresoch nie je ničím hrozivý.
     
    56:28
    Sekundy stále ubúdajú a koniec tretej tretiny sa blíži. Českí hráči sa snažia útočiť čoraz vo väčšom počte, lenže zakončenie nie a nie prísť. Uvidíme či vydrží Švédom tá ich dobrá obranná hra.
     
    55:15
    Česko začína svoj útok od vlastnej brány. Postupne sa dostalo po ľavej strane k priestoru brány, ale Tlustému sa neporadilo zakončiť. Vzápätí prichádza útok Švédska, ktorý je zavŕšený strelou. Buly v útočnom pásme.
     
    54:58
    Nudný záver tretej tretiny. Do poslednej časti hry ostáva niečo vyše päť minút, ale táto hra stráca čoraz viac na tempe. Hokej zo strany na stranu a teraz ešte aj puk opustil hrací priestor, no proste katastrofa.
     
    54:08
    Vyzerá to tak, že Švédi si výsledok zápasu postrážia, i keď stále sa hrá za bránou Švédska. Česko sa po pár sekundách k ničomu nedostalo a do útoku ide súper. Ani tri korunky v útoku nič zvláštne.
     
    51:38
    V presilovke Švédska sa nič významné nestalo a pokračuje sa aj naďalej snažením troch koruniek. Švédsko ak bude takto pokračovať zápas má azda vyhratý.
     
    49:54
    Počas presilovky sa Švédi ešte k ničomu nedostali čo je aj prekvapivé, keď diktujú hru v hre 5 na 5. Pár vniknutí do pásma súpera mali, lenže tie nie sú moc nebezpečné. Uvidíme ako tento zápas ešte nakoniec dopadne.
     
    48:54
    Vylúčenie na strane Česka, keď na trestnú odchádza Ján Kovár za podrazenie.
     
    48:50
    Stále sa hrá v okolí švédskej brány, kde sa snažia ohroziť ako tak bránu Česi. Na trestnú však odchádza jeden z Českej reprezentácie.
     
    47:42
    Po dlhšom čase sa hra presúva pred bránu Švédska. Česko sa dostáva do hry a snaží sa zakončiť aj z nemožného, len aby si pripísalo strelu na bránu. Zakončenie prišlo od modrej, ale to vykryl pred brankárom obranca Tallinder.
     
    46:51
    Stále sa opakuje réžia hry ako v posledných sekundách. Už je to taký stereotyp, ktorý predvádzajú hráči Švédskej reprezentácie. Aj teraz sa snažia o nejaké tie útoky po pravom krídle.
     
    44:58
    Švédsko sa dostalo znovu do útoku, lenže tam znovu neuspelo a musí sa vrátiť späť do pásma. Puk znovu ovládli a smerujú dopredu, rýchly brejk, vniknutie ale znovu bez zakončenia.
     
    44:09
    Posledné sekundy zápasu sú po každej situácii rovnaké. Švédi sa dostanú do pásma súpera, tam pohrozia pár prihrávkami, ale vzápätí sa hra sťahuje do ich pásme, kde kontrolujú hru. Stručne popísaná terajšia hra.
     
    43:28
    Hra sa opäť otáča na druhú stranu. Tri korunky predvádzajú úplný iný hokej ako včera proti Švajčiarku, kde prehrali. Dnešný duel im vyšiel úplne do každého detailu.
     
    42:30
    Buly vo vlastnom obrannom pásme vyhrali českí hráči, ktorí sa následne snažil o nejaký ten rýchly útok. Česku sa to na teraz nepodarilo a dotlačilo sa iba k bráne súpera. Zakončenie neprišlo.
     
    42:16
    V úvode tretej tretiny sme mali menšie technické problémy, ale už je všetko v poriadku. Švédsko má tak navrch o jeden gól a uvidíme či sa mu v tretej časti bude dariť či gólovo, alebo v obrane.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 33. Hudler (Voracek, Tlusty) – 11. Ericsson (Thornberg, Jarnkrok), 23. Tallinder (Lundqvist, Gustafsson)


    Česko: Salák (Francouz) – Michálek, Šmíd, Hejda, Nakládal, Čáslava, Kutlák – Fleischmann, Vrbata, Hanzal – Tlustý, Hudler, Voráček – Kovář, Tenkrát, Hertl – Hubáček, Novotný, Irgl – Vrána
    Švédsko: Enroth (Markström) – Kronwall, Falth, Tallinder, Gustafsson, Granberg, Fransson – Eriksson, Persson, Axelsson – Hjalmarsson, Lundqvist, Jamtin – Lindberg, Ericsson, Landeskog – Pettersson, Jarnkrok, Danielsson – Thörnberg

    Rozhodca: Bulanov, Olenin (oba Rusko) – Carlson (Kanada), Schräder (Nemecko)