USA – Rakúsko 5:3 (kon.) | Nórsko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Rusko – Lotyšsko 6:0 (kon.)
Kanada – Dánsko 3:1 (kon.) | Fínsko – Slovensko 2:0 (kon.) | Česko – Švédsko 1:2 (kon.)
koniec
Česko
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Švédsko
Sobota 04.05.2013, 20:15 • Globen, Stockholm • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil sa nám zápas medzi Českom a Švédskom, kde sme po 60. minútach hry spoznali víťaza, ktorým sú hráči Švédskej reprezentácie.

    Dnešný zápas vyšiel priam naprosto pre Švédov, ktorí tak odčinili včerajšiu prehru nad Švajčiarskom. Český tím dokázal v dnešnom zápase aspoň raz skórovať, keď sa presadil v 33. minúte Hudler.

    Gólový sumár: 33. Hudler – 11. Ericsson, 23. Tallinder. (22:27:29)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    57:13
    Švédsko sa dokázalo ubrániť a smeruje do útoku, tam však nestačilo ani zakončiť a Česko sa dostáva k puku. Ani útok v podaní hráčov v bielych dresoch nie je ničím hrozivý.
     
    56:28
    Sekundy stále ubúdajú a koniec tretej tretiny sa blíži. Českí hráči sa snažia útočiť čoraz vo väčšom počte, lenže zakončenie nie a nie prísť. Uvidíme či vydrží Švédom tá ich dobrá obranná hra.
     
    55:15
    Česko začína svoj útok od vlastnej brány. Postupne sa dostalo po ľavej strane k priestoru brány, ale Tlustému sa neporadilo zakončiť. Vzápätí prichádza útok Švédska, ktorý je zavŕšený strelou. Buly v útočnom pásme.
     
    54:58
    Nudný záver tretej tretiny. Do poslednej časti hry ostáva niečo vyše päť minút, ale táto hra stráca čoraz viac na tempe. Hokej zo strany na stranu a teraz ešte aj puk opustil hrací priestor, no proste katastrofa.
     
    54:08
    Vyzerá to tak, že Švédi si výsledok zápasu postrážia, i keď stále sa hrá za bránou Švédska. Česko sa po pár sekundách k ničomu nedostalo a do útoku ide súper. Ani tri korunky v útoku nič zvláštne.
     
    51:38
    V presilovke Švédska sa nič významné nestalo a pokračuje sa aj naďalej snažením troch koruniek. Švédsko ak bude takto pokračovať zápas má azda vyhratý.
     
    49:54
    Počas presilovky sa Švédi ešte k ničomu nedostali čo je aj prekvapivé, keď diktujú hru v hre 5 na 5. Pár vniknutí do pásma súpera mali, lenže tie nie sú moc nebezpečné. Uvidíme ako tento zápas ešte nakoniec dopadne.
     
    48:54
    Vylúčenie na strane Česka, keď na trestnú odchádza Ján Kovár za podrazenie.
     
    48:50
    Stále sa hrá v okolí švédskej brány, kde sa snažia ohroziť ako tak bránu Česi. Na trestnú však odchádza jeden z Českej reprezentácie.
     
    47:42
    Po dlhšom čase sa hra presúva pred bránu Švédska. Česko sa dostáva do hry a snaží sa zakončiť aj z nemožného, len aby si pripísalo strelu na bránu. Zakončenie prišlo od modrej, ale to vykryl pred brankárom obranca Tallinder.
     
    46:51
    Stále sa opakuje réžia hry ako v posledných sekundách. Už je to taký stereotyp, ktorý predvádzajú hráči Švédskej reprezentácie. Aj teraz sa snažia o nejaké tie útoky po pravom krídle.
     
    44:58
    Švédsko sa dostalo znovu do útoku, lenže tam znovu neuspelo a musí sa vrátiť späť do pásma. Puk znovu ovládli a smerujú dopredu, rýchly brejk, vniknutie ale znovu bez zakončenia.
     
    44:09
    Posledné sekundy zápasu sú po každej situácii rovnaké. Švédi sa dostanú do pásma súpera, tam pohrozia pár prihrávkami, ale vzápätí sa hra sťahuje do ich pásme, kde kontrolujú hru. Stručne popísaná terajšia hra.
     
    43:28
    Hra sa opäť otáča na druhú stranu. Tri korunky predvádzajú úplný iný hokej ako včera proti Švajčiarku, kde prehrali. Dnešný duel im vyšiel úplne do každého detailu.
     
    42:30
    Buly vo vlastnom obrannom pásme vyhrali českí hráči, ktorí sa následne snažil o nejaký ten rýchly útok. Česku sa to na teraz nepodarilo a dotlačilo sa iba k bráne súpera. Zakončenie neprišlo.
     
    42:16
    V úvode tretej tretiny sme mali menšie technické problémy, ale už je všetko v poriadku. Švédsko má tak navrch o jeden gól a uvidíme či sa mu v tretej časti bude dariť či gólovo, alebo v obrane.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Češi sa zatiaľ o vyrovnanie nepostarali, Švédi vyhrávajú po dvoch tretinách 2:1, Hudler síce znižoval v 33. minúte a už je to iba o gól, naši bratia spoza rieky Moravy to však budú mať ešte do konca zápasu veľmi tažké.

    Záverečná tretina začne približne o 21:58.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:48
    Pettersson sa následne snažil niečo vymyslieť počas obkorčulovávania bránky, nepodarilo sa.
     
    39:21
    Lundqvist nahadzoval z ľava, Hjalmarsson mal možnosť dorážať, pri puku bol však neskôr, ako jeho protihráč.
     
    38:55
    Salák už späť vo svojej bránke.
     
    38:26
    Francouz sa dostáva do bránky Čiech, šlo však iba o chvíľkové zastúpenie jednotky Saláka.
     
    37:56
    Po Tenkrátovej strele sa ztrhla menšia šarvátka pri domácej bránke, teč Hudlera tesne pred bitkou nebol teda úspešný.
     
    37:40
    Švédi už v plnom počte.
     
    36:58
    Švédi sa po niekoľkýkrát dokázali oslobodiť, puk je ďaleko od ich bránky.
     
    36:25
    Fleischmann nahodil puk do pásma, následne však jeho tím pásmo neudržal a puk posiela von z obrannej tretiny hráč Švédska.
     
    35:58
    Češi začínajú presilovú hru od vlastnej bránky...
     
    35:40
    Začína sa presilová hra Česka, vylúčený je totiž hráč domáceho Švédska.
     
    34:28
    Česko sa stále bráni v posledných sekundách hry. Švédi sú stále v útoku a snažia sa dostať do okolia brány Česka. Vyzerá to tak, že sa bude opäť vylučovať.
     
    32:58
    Hra sa však presunula pred bránu Česka po rýchlom brejku v podaní Švédov. Tí pred pár sekundami inkasovali, ale stále sú vo vedení o jeden gól. Uvidíme ako bude pokračovať tento zápas.
     
    32:40
    Česko dalo gól!
    Dočkáme sa predĺženia? Českí hráči budú mať dostatok času aby sa im podarilo vyrovnať, ale začať museli týmto gólom, ktorý vsietil po teči pred brankárom JIRI HUDLER. Asistencie: Jakub Voracek, Jiri Tlusty.
     
    31:22
    Stále sa pokračuje presilovkou Česka, v ktorej sa však hráči v bielych dresoch nevedia dostať do šance. Švédi sú pri chuti ako po zvyšok celého zápasu, tentokrát sa preukazujú dobrou defenzívou.
     
    30:49
    Česko bude hrať presilovku, ktorá by ich mohla nakopnúť po tom ako na dve minúty odchádza z hry Calle Jarnkrok.
     
    29:43
    Českí hráči sú teraz zovretí vo vlastnom pásme, kde sa bránia útoku súpera. Uvidíme ako to budú naši susedia dlho zvládať a či sa im podarí vsietiť aspoň jeden gól. Aktuálne sa dostali do útoku.
     
    29:02
    Posledné sekundy sa snaží aj naďalej Česká reprezentácia, ale tá má problémy so samotným prechodom do útoku a nie to ešte so zakončením. Českým hráčom tento zápas naozaj nevychádza.
     
    28:19
    Hráči v bielych dresoch sa stále snažia to im odoprieť nemôžeme, dostali sa aj do útoku, ale tam sa im nedarí zakončiť.
     
    27:19
    Českí tím prekvapil azda všetkých. Po dlhšom čase sa dostal do útoku, kde skoro aj zakončil, lenže boj o puk pri mantinely nevyhral. Švédi sa vzápätí snažia dostať do útoku, lenže prihrávka konč=i u Tallinder, ktorý spolu so spoluhráčom je v ofsajde.
     
    26:34
    Českí hráči sa stále bránia a majú aj čo doháňať, keď prehrávajú rozdielom dvoch gólov. Po pár sekundách to vyzeralo aj na nejaký útok, ale ten neprichádza. Švédi opäť pri puku.
     
    22:44
    Švédski hráči sa stiahli do vlastného pásma a nevedia zatiaľ čo s pukom. Prihrávka strieda prihrávku, ale vzápätí prichádza aj útok, ktorý je iba zavŕšený strelou.
     
    22:38
    Švédsko dalo gól! Jasná prevaha troch koruniek, ktorá je zavŕšená aj ďalším, teda druhým gólom v českej bráne. Švédi majú jasnú hernú prevahu o tom niet pochýb, podpísal sa pod to aj gól HENRIKA TALLINDERA, ktorý využil zakrytý výhľad pred českou bránou a prekvapil ho strelou z pravej strany. Asistencie: Joel Lundqvist, Erik Gustafsson.
     
    22:38
    Hra sa však ako v prvej tretine presúva viac pred bránu Českej reprezentácie. Tak je tomu aj teraz, keď sa bude vhadzovať buly na pravej strane. Česko sa posledné sekundy iba bráni.
     
    22:15
    Posledné sekundy a hrajú zo strany na stranu, ale neviem Vám povedať, kto je tým lepším tímom. Podľa skóre by sme mohli povedať, že Švédi, ale Česko sa začína pomaly prebúdzať.
     
    20:56
    V úvode druhej tretiny v útoku viac hráči Švédska. Tým sa prvé snaženie nepodarilo, ale v posledných sekundách sú to oni čo držia puk. Uvidíme či sa Česko k niečomu dostane .
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Skončila sa prvá tretina, v ktorej sme videli jednostrannú záležitosť v podaní Českej republiky. Tej vychádza azda všetko. Perfektné prechody, zakončenie, ale i bránenie čo sa preukázalo v oslabení v závere prvej tretiny. Jediný gól prišiel v 11. minúte po presnom zásahu Ericssona.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:48
    Záverečné sekundy prvej tretiny. Pri puku českí hráči, ale je to iba čisto v boji o puk za bránou Švédska, tam sa zjavne dohrá prvá tretina zápasu.
     
    19:35
    Tak toto Švédov vychádza presne ako oni chcú. Hrá sa v súperovom pásme počas ich oslabenia, puk je za bránou, kde sa oň bojuje. Toto sú veľmi cenné sekundy. Vzápätí sa Česko dostáva do útoku, ale tam sa šanca netvorí.
     
    18:06
    To čo Česku môže pomôcť je hlavne táto presilovka. Na trestnú lavicu odchádza Lindberg za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    16:17
    Česká republika sa síce dostala do stredného pásma, lenže tam dlho nezotrvala. Švédi sú dosť pozorní a opäť sa zmocnili prihrávky v strednom pásme. Ich následný útok skončil nepresnou rozohrávkou. Česko to využíva, vyhadzuje a strieda.
     
    14:56
    Hra v posledných minútach sa točí iba okolo brány Česka. Švédski hráči si tvoria priestor a sem tam aj zakončia. Tak tomu bolo aj teraz, keď po pár prihrávkach prišla strela zo zadných radov v podaní Danielssona. Jeho pokus vyráža brankár Salak.
     
    14:35
    Teraz sme svedkami jedného z ďalších útokov na strane Švédska, ktoré si v posledných minútach tvorí viacero streleckých možností. Táto prichádza po zakončení z pravej strany. Švédsko naďalej v útoku.
     
    13:45
    Tentokrát sa bojuje o puk pri mantinely tesne pred vstupom do útočného pásma na strane Švédska. Tri korunky sa zrejme nabudili po včerajšej prehre. Nasleduje buly v strednom pásme.
     
    12:52
    Švédsko je opäť pri chuti a všetci českí fanúšikovia sa môžu iba prizerať ako ich tím čelí viacerému tlak v posledných sekundách. Švédsko sa snaží útočiť hlavne po krajoch, zatiaľ to nie je zakončením.
     
    12:13
    Tentokrát sú pri puku Švédi, ktorí držia puk za ich vlastnou bránou. Pomaly postupujú aj do útoku, kde sa budú snažiť o nejakú šancu. Švédi to zavŕšili iba ofsajdom. Hra je prerušená.
     
    10:14
    Švédsko dalo gól! Máme tu úvodný gól a môžme povedať, že pre Švédov úplne zaslúžení. Pekná akcia na ich strane, keď prihrávka spoza brány našla pred bránou voľného JIMMIEHO ERICSSONA, ktorý sa nemýlil. Asistenciu si pripisujú Martin Thornberg a Calle Jarnkrok.
     
    09:03
    Posledné sekundy sa hrá v okolí brány českého tímu. Budeme tomu tak aj teraz, keď Švédi vyhrali buly. Česko sa snaží brániť a na teraz sa mu darí.
     
    08:15
    Švédsko sa v presilovke k ničomu vážnemu nedostalo. Párkrát sa hráči dostali do útoku, ale tam iba postrašili čo sa týka prihrávok. Český tím tak zatiaľ odoláva.
     
    08:08
    Avizované vylúčenie nakoniec prišlo. Po súboji pri mantinely dostáva trest za dve minúty Jiri Hudler. Vidím to na narazenie.
     
    07:53
    Buly vyhrali hráči Švédska, ktorí sa vzápätí stiahli do zadu, do vlastného pásma. Tam prichádza boj o puk a rozhodca drží zdvihnutú ruku. Vyzerá to tak, že sa bude vylučovať.
     
    07:29
    Posledné sekundy, resp. skoro celú prvú tretinu sa hrá zväčša v pásme Česka. Švédov trošku aj ženie dopredu včerajšia prehra nad Švajčiarskom, ale českí hráči chcú tiež bodovať. Aktuálne buly v útočnom pásme Švédska.
     
    06:14
    Českí tím sa snaží niečo vymyslieť. Musíme však uznať, že zatiaľ to nie je nič z ich strany, i keď snahu im nemôžme odoprieť. Švédi sa dostávajú do ďalšieho útoku, ktorý korunoval strelou Gustafsson. Jeho pokus pokryl brankár Salak.
     
    05:07
    Hra sa v posledných sekundách ukľudnila, resp. sú to opatrné útoky na oboch stranách. Švédsko sa snažilo o nejaký útok, lenže súper z Česka vysoko napáda.
     
    04:00
    Buly v strednom pásme. Česko to tentokrát vyhralo a po dlhšom čase napáda pásmo súpera. Ich útok nebol ničím hrozivý a Švédi sa následne dostávajú taktiež do útoku. Zatiaľ sme nevideli žiadnu veľkú šancu ani na jednej strane. Český tím za vlastnou bránou pri puku.
     
    03:06
    Za bránkou sa snaží udržať puk Smid. Ten si to tam miešal dlhšiu dobu, lenže čakal na prestiredanie na oboch stranách. Česká republika je stále v zovretí súpera v ich pásme.
     
    02:17
    Švédsko sa tak bo buly v útočnom pásme dostalo k puku. Tri korunky sa snažili kombinovať, ale do zakončenia sa predsa nedostali. Český tím našiel na nich recept, ale vzápätí sa Švédi dostávajú opäť do pásma.
     
    01:53
    Hokej zo strany na stranu, lenže v posledných sekundách sú pri ňom častejšie hráči Českej republiky. Tí mali možnosť rozohrávky aj teraz, lenže nahodený puk z ich vlastného pásma končí vzápätí ofsajdom.
     
    00:59
    Tak toto trošku smrdelo gólom, ale stále pokračujeme za stavu 0:0. Česká republika zle rozohrala z čoho sa do útoku dostal súper. Strela z pravej strany preletela tesne popred bránu.
     
    00:52
    Švédsko sa dostalo taktiež do útoku, ale tam sa mu nepodarilo taktiež nič spôsobiť. Českí hráči sú v úvode zápasu viac pri chuti a snažia sa napádať bránu súpera.
     
    00:08
    Pred pár sekundami sa nám začal zápas, v ktorom sú v úvode pri puku českí hráči. Česká republika sa dostala hneď v úvode do okolia súprovej brány, ale tam sa jej nepodarilo zakončiť.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Hráči sú už na ľadových plochách, kde práve odznievajú štátne hymny. O pár sekúnd začíname!
     
    Úvodné zostavy:

    Česko: Salák (Francouz) – Michálek, Šmíd, Hejda, Nakládal, Čáslava, Kutlák – Fleischmann, Vrbata, Hanzal – Tlustý, Hudler, Voráček – Kovář, Tenkrát, Hertl – Hubáček, Novotný, Irgl – Vrána

    Švédsko: Enroth (Markström) – Kronwall, Falth, Tallinder, Gustafsson, Granberg, Fransson – Eriksson, Persson, Axelsson – Hjalmarsson, Lundqvist, Jamtin – Lindberg, Ericsson, Landeskog – Pettersson, Jarnkrok, Danielsson – Thörnberg

    Rozhodca: Bulanov, Olenin (oba Rusko) – Carlson (Kanada), Schräder (Nemecko).
     
    Vážení športoví priatelia vítam Vás pri pokračovaní druhých zápasov na Majstrovstiev Sveta vo Fínsku a Švédsku. V dnešnom prenose si priblížime zápas medzi Českom a Švédskom. Príjemne sa usaďte, komentovať zápas bude Tomáš Batiz..
     
    Prvé zápasy majú už oba tímy za sebou a musíme povedať, že spokojné oba niesu. Začnime teda Švédskom, ktoré v prvom zápase priam vybuchlo proti Švajčiarku, v ktorom ako favorit prehralo tesným rozdielom 2:3, keď si dokázalo vyprodukovať nejaké tie šance, ale samotný efekt neprichádzal. Prvá tretina sa síce skončila výsledkom 0:0, ale viac z hry mali Švajčiari, lenže Švédi taktiež nedokázali premeniť dve presilovky. Druhá tretina už bola bohatá na góly a divák si prišiel na svoje až trikrát. Švajčiari sa dostali do vedenia o dva góly, lenže pár sekúnd pred koncom tretej tretiny znižovali aj Švédi na 1:2. V záverečnej tretine sme videli po góle na oboch stranách a to v samotnom závere, keď Švajčiari zvyšovali gólom do prázdnej brány, vzápätí po tom ako Švédi inkasovali pridali ďalší gól .
     
    V tabuľke to aktuálne je lepšie pre Čechov, ktorí sa nachádzajú na prvom mieste po výhre nad Bieloruskom 2:0. Švédsko je na 7. mieste, po tom ako sme si rozmenili na drobné ich zápas proti Švajčiarsku a prehru 2:3.

    Vo vzájomných zápasoch sa viac darí Švédom, ktorí vo svojej dlhej histórii zdolali Českú reprezentáciu 34x na čo ich náprotivok a slovenský sused 23x.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:15.

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 33. Hudler (Voracek, Tlusty) – 11. Ericsson (Thornberg, Jarnkrok), 23. Tallinder (Lundqvist, Gustafsson)


    Česko: Salák (Francouz) – Michálek, Šmíd, Hejda, Nakládal, Čáslava, Kutlák – Fleischmann, Vrbata, Hanzal – Tlustý, Hudler, Voráček – Kovář, Tenkrát, Hertl – Hubáček, Novotný, Irgl – Vrána
    Švédsko: Enroth (Markström) – Kronwall, Falth, Tallinder, Gustafsson, Granberg, Fransson – Eriksson, Persson, Axelsson – Hjalmarsson, Lundqvist, Jamtin – Lindberg, Ericsson, Landeskog – Pettersson, Jarnkrok, Danielsson – Thörnberg

    Rozhodca: Bulanov, Olenin (oba Rusko) – Carlson (Kanada), Schräder (Nemecko)