USA – Rakúsko 5:3 (kon.) | Nórsko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Rusko – Lotyšsko 6:0 (kon.)
Kanada – Dánsko 3:1 (kon.) | Fínsko – Slovensko 2:0 (kon.) | Česko – Švédsko 1:2 (kon.)
koniec
Česko
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Švédsko
Sobota 04.05.2013, 20:15 • Globen, Stockholm • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    32:40
    Česko dalo gól!
    Dočkáme sa predĺženia? Českí hráči budú mať dostatok času aby sa im podarilo vyrovnať, ale začať museli týmto gólom, ktorý vsietil po teči pred brankárom JIRI HUDLER. Asistencie: Jakub Voracek, Jiri Tlusty.
     
    22:38
    Švédsko dalo gól! Jasná prevaha troch koruniek, ktorá je zavŕšená aj ďalším, teda druhým gólom v českej bráne. Švédi majú jasnú hernú prevahu o tom niet pochýb, podpísal sa pod to aj gól HENRIKA TALLINDERA, ktorý využil zakrytý výhľad pred českou bránou a prekvapil ho strelou z pravej strany. Asistencie: Joel Lundqvist, Erik Gustafsson.
     
    10:14
    Švédsko dalo gól! Máme tu úvodný gól a môžme povedať, že pre Švédov úplne zaslúžení. Pekná akcia na ich strane, keď prihrávka spoza brány našla pred bránou voľného JIMMIEHO ERICSSONA, ktorý sa nemýlil. Asistenciu si pripisujú Martin Thornberg a Calle Jarnkrok.

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 33. Hudler (Voracek, Tlusty) – 11. Ericsson (Thornberg, Jarnkrok), 23. Tallinder (Lundqvist, Gustafsson)


    Česko: Salák (Francouz) – Michálek, Šmíd, Hejda, Nakládal, Čáslava, Kutlák – Fleischmann, Vrbata, Hanzal – Tlustý, Hudler, Voráček – Kovář, Tenkrát, Hertl – Hubáček, Novotný, Irgl – Vrána
    Švédsko: Enroth (Markström) – Kronwall, Falth, Tallinder, Gustafsson, Granberg, Fransson – Eriksson, Persson, Axelsson – Hjalmarsson, Lundqvist, Jamtin – Lindberg, Ericsson, Landeskog – Pettersson, Jarnkrok, Danielsson – Thörnberg

    Rozhodca: Bulanov, Olenin (oba Rusko) – Carlson (Kanada), Schräder (Nemecko)