USA – Rakúsko 5:3 (kon.) | Nórsko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Rusko – Lotyšsko 6:0 (kon.)
Kanada – Dánsko 3:1 (kon.) | Fínsko – Slovensko 2:0 (kon.) | Česko – Švédsko 1:2 (kon.)
koniec
Nórsko
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Slovinsko
Sobota 04.05.2013, 12:15 • Globen, Stockholm • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z dnešného zápasu by to bolo teda všetko. My sa však uvidíme ešte v ostatných hokejových prenosoch, ktoré nás ešte dnes čakajú. Príjemný deň Vám však praje komentátor Tomáš Batiz. (14:33:13)
     
    Najlepším hráčom na strane Slovinska sa stal obranca druhej formácie Sabahudin Kovacevic na opačnej strane, resp. v tíme Nórska podla očakávania brankár Lars Haugen, ktorý podržal v dnešnom zápase Nórov a aj vďaka nemu vyhral favorit.
     
    Práve sa nám skončil zápas medzi Nórskom a Slovinskom, v ktorom sme boli svedkami výhry nórskeho tímu, ktorý zdolal svojho súpera 3:1.

    Veľmi kvalitný zápas, v ktorom nakoniec vyhral favorit z Nórska. V úvode zápasu si dokázali vypracovať viacero dobrých šancí, ktoré nakoniec aj zavŕšili gólovo. Slovinsko odpovedalo gólom v závere prvej tretiny. Druhá tretina bola gólovo hluchá. V treťom dejstve sa hral vyrovnaný hokej. V závere si gólom do prázdnej brány poistili vedenie nórski hráči.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Nórsko dalo gól! Tri sekundy pred koncom tretej tretiny sa rozhodlo o víťazovi dnešného stretnutia. Po odrazenom puku v obrannom pásme Nórska sa do útoku dostal MADS HANSEN, ktorý strelou od modrej nezaváhal. Je po všetkom!
     
    59:36
    Veľký zmätok pred bránou Nórska, ktorý je zavŕšený strelou a následnou veľkou hromadnou bitkou, na ktorú nestíhajú reagovať rozhodcovia. Hráči sa tak trošku prefackajú a v hre sa bude pokračovať ďalej.
     
    59:10
    Nórsko sa dostalo do útoku po pravej strane, lenže obrana súpera zapracovala dobre a nedovolila Nórom zakončiť do prázdnej brány. Do konca zápasu máme ešte nejaké tie sekundy.
     
    58:33
    V hre sa nám už pokračuje. Práve teraz opustil bránu slovinský brankár, takže Slovinsko sa bude snažiť vo výhode o jedného hráča vyrovnať tento zápas.
     
    58:30
    Oddychový čas hostí.
     
    58:30
    Takže za tým samostatným nájazdom Madsa Hansena bolo predsa niečo. Pri zakončení ho sekol po ruke obranca a rozhodca nariadil trestné strieľanie. To však nórsky hráč nepremenil a pokračuje sa za stavu 2:1.
     
    58:05
    Záverečné dve minúty tretej tretiny sa nám začali. Slovinci sa ocitli v útočnom pásme, ale tam sa nevedia dostať do zakončenia. Práve naopak na druhej strane sa rodí obrovská šanca, keď Mads Hansen zlyhal v samostatnom úniku.
     
    57:03
    Tak toto mohlo stáť Slovincov zápas, keď na konči presilovky prichádza samostatný únik Per-Age Skrodera, ktorý však nedokázal prekonať brankára Roberta Kristina, keď po blafáku zlyhal na jeho pravom betóne.
     
    56:07
    V presilovke sa Slovinci nejako nemôžu dostať do šance, i keď zatlačili súpera do vlastného pásma, lenže početné prihrávky nie sú zakončené strelou na bránu. Nórski hráči sa zatiaľ trikrát úspešne vyhodili cez všetky čiary.
     
    54:49
    Tak toto môže pomôcť slovinskému tímu, ktorý si zahrá presilovku o jedného hráča po tom ako na trestnú odchádza Jonas Holos za podrazenie.
     
    54:12
    Ďalšia obrovská šanca na strane Slovinska a Ziga Jeglic si drží opäť tvár vo svojom náručí. Tento hráč už bol za jedným gólom a bez pochýb sa snaží o ďalší presný zásah. Ako v posledných minútach na jeho blafák opäť našiel recept brankár Lars Haugen.
     
    53:55
    Slovinci majú ešte o čo bojovať a času je taktiež. Buly však vyhrali opäť Nóri, ktorí v tejto kategórii, alebo v tomto mikro súboji dominujú. Vzápätí zakončenie od modrej čiary a ďalšie vhadzovanie v útočnom pásme Nórska.
     
    53:41
    Čas sa pomaly kráti a blíži sa k záveru tretej tretiny. Nórski hráči si to teraz nasmerovali do útoku, ktorý skončil pred bránou Roberta Kristana, ten si pripisuje ďalší zákrok,l keď chytil strelou Andreho Olimba z ľavej strany. Po zákroku menšia roztrška pred bránou. Pokračuje sa tak v hre 5 na 5 a buly na ľavej strane.
     
    52:36
    Ďalší útok za začína za bránou tímu, ktorý v dnešnom zápase prehráva o gól. Slovinci sa snažia dostať do zakončenia, lenže teraz to neprichádza. Po prieniku cez stred a nahodenom puku na mantinel prichádza diktovanie hry Nórov.
     
    52:18
    Vyhraté buly jasne v prevahe Nórov, ktorí vedú nad svojim súperom 34:14.

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 2. Bastiansen (Olimb), 15. Bastiansen (Olimb, Olimb), 60. Hansen – 20. Jeglic (Ticar)


    Nórsko: Haugen (Volden) – Holos, Bonsaksen, Trygg, Tollefsen (C), Sorvik, Solberg, Odegaard – Hansen, Skroder, Thoresen – Bastiansen, K.A. Olimb, M. Olimb – Holtet, Roymark, Forsberg – Spets, Ask, Martinsen, Roest.
    Slovinsko: Kristan (Hočevar) – Gregorć, Robar, Kranjc, Kovačević, Tavželj, Pavlin, Pretnar – Jeglić, Tičar, Sabolić – D. Rodman, M. Rodman, Urbaš – Razingar (C), G. Kopitar, Pajić – Musić, Pance, Goličić, Basić.

    Rozhodca: ladimír Baluška (SVK), Keith Kaval (USA) – Jimmy Dahmen (SWE), Pierre Dehaen (FRA)