Bayern – Juventus 2:0 (kon.) | Paríž – Barcelona 2:2 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
2:0 (1:0)
Juventus Turín
Utorok 02.04.2013, 20:45 • Allianz-Arena • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:45.
     
    Zdravím všetkých priaznivcov športu, v tomto prípade hlavne toho futbalového. Pokračujeme ďalšími zápasmi azda najznámejšej súťaži na svete, ktorou je Liga Majstrov. V dnešnom prenose si priblížime zápas dvoch veľkoklubov, ktorým je nemecký Bayern a talianský Juventus.

    Veľmi dôležitý zápas, v ktorom sa bude využívať každý centimeter ihriska. Bayern však hrozí, resp. naháňa strach po poslednom domácom zápase vo svojej súťaži, keď priam zničil Hamburg vysokým gólovým rozdielom a to 9:2. Na posledný zápas v Lige Majstrov však Nemci nemajú dobré spomienky. Londýnsky Arsenal porazil Bayern 2:0, ale hráči nemeckého tímu postúpili aj napriek tejto prehre.

    Juventusu sa vo vlastnej súťaži darí taktiež dobre. Vyzerá to tak, že v súťaži je už o všetkom rozhodnuté a bez problémov sa bude snažiť ukončiť jarnú časť s istým odstupom nad 2. Neapolom. V poslednom zápase zdolal Juventus na ihrisku Interu súpera 2:1. Aj v poslednom zápase Ligy Majstrov sa Taliani tešili, keď zdolali Cetic 2:0.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Neuer – Alaba, Dante, Van Buyten, Lahm, Gustavo, Schweinsteiger, Ribery, Kroos, Muller, Mandžukič

    Juventus Turín: Buffon – Chiellini, Bonucci, Barzaghli, Peluso, Marchisio, Pirlo, Vidal, Lichtsteiner, Quagliarella, Matri

    Rozhodca: M. Clattenburg – S. Beck, S.Child.
     
    Domáci hráči sú v červenom a hostia v čiernom. Všetko je pripravené na zahájenie zápasu!
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop majú hráči v pruhovanom, tí sa snažia o prvú rýchlu postupnú akciu po ľavej strane, o loptu však rýchlosťou svetla prichádzajú.
     
    2
    Bayern dal gól!Juventus stratil loptu na pravej strane, zobral mu ju Schweinsteiger, ktorý sa rýchlo otočil a prihral nabiehajúcemu ALABOVI, ktorý to skúsil a jednoducho vystrelil. Lopta zaplachtila až do brány, k pravej tyči, Buffon bol bez šance!
     
    3
    Hra sa na chvíľu ukľudnila, Juventus je poriande zaskočený.
     
    4
    Na polke domácich bol faulovaný jeden z hráčov Bayernu, Neuer sa s rozohrávkou neponáhľa!
     
    5
    Vidal si vyšliapol na Riberyho, ktorého poriadne skosil, ten sa drží za rameno, ale nie je to nič vážne.
     
    6
    Hrá sa dosť agresívne, Juventus je poriadne zaskočený a pôsobí agresívnym dojmom.
     
    7
    Dej sa odohráva v strede ihriska, Juventus sa snaží dostať pred Neuera nakopávanými loptami, ten si z toho ťažkú hlavu nerobí.
     
    8
    Jediná šanca, ktorou svedkami boli diváci v Allianz Arene bol dosiahnutý gól z kopačky Alabu v úvode stretnutia. Na ďalšie pokusy sa len čaká, zatiaľ márne.
     
    9
    Obrancovia váhajú s rýchlou rozohrávkou, hrá sa len v obranných zónach, kde sa kombinuje o sto šesť. Občas sa stane, že sa na zemi ocitne Mandukič, ale to rozhodcu netrápi.
     
    10
    Z tribún sa ozýva piskot po tom, ako sa domáci nedostali k lopte už dlhší čas.
     
    11
    Po tom, ako sa stalo to, že sa k lopte dostal Bayern si Kroos nerozumel s Mullerom a tak sa bude kopať len od Buffona. Lopta sa nebezpečne kotúľala šestnástkou, kde však nikto nebol.
     
    12
    Pirlo poriadne vystašil fanúšikov po tom, čo zahrával priamy kop po faule na Quagliarellu, keď sa previnil Van Buyten. Jeho strela sa do brány síce nezmestila, no nechýbalo málo, Neuer sa naťahoval právom.
     
    13
    Arturo Vidal si urobil perfektnú streleckú pozíciu, keď si zasekol vracajúceho sa hráča Bayernu, jeho strela sa len odrazila od reklamných bannerov. neuer sa musel mať ale na pozore!
     
    14
    Nevedno prečo a čo sa stalo, ale Kroos je zranený. Odchádza za pomoci zdravotníkov preč z hracej plochy. Uvidíme, či bude vystriedaný.
     
    15
    Bayern vysoko napáda až zo štyrmi hráčmi, obrana Juventusu ich ale odplašila. Pri lopte je razom Neuer po neúspešnom nákope do šestnástky od Barzaghliho.
     
    16
    Tak zranenie je napokon vážnejšieho charakteru ako sa zdalo, Toni Kroos je nahradený Arjenom Robbenom!
     
    16
    Na zemi Alaba, Juventus hrá poriadne do tela.
     
    17
    Prvý dotyk s loptou a hneď z neho plynulo nebezpečenstvo, po pravej strane sa dral Arjen Robben už na bránu, keď dostal perfektnú prihrávku od Mullera, no nakoniec bol dobrým pozičným postavením obrancu vytlačený a tak sa len kope od Buffona.
     
    18
    Neuer bol na výlete až pri rohovej zástavke, mohol jej pokojne vyznať lásku, tak blízko pri nej bol. Nebezpečentsvo však nehrozilo, bez problémov si Manuel počínal aj pri tejto akcii.
     
    19
    Po dobrom centri do vápna z pravej strany od Riberyho spravil svoju skoro osudovú chybu Barzaghli, ktorý prihral na kopačku ako na pátose Robbenovi. Ten sa s loptou nemaznal, poriadne ju napálil na Buffona, no taliansky gólman číslo jeden bol v pozore a ani sám nevie ako, ale loptu vytlačil...
     
    20
    Aktivita Bayernu narastá čoraz viac, do dobrej príležitosti vysunul Mandžukič Riberyho, ten si sťahovačkou poradil s protihráčom a napokon aj poriadne vypálil, je z toho iba roh, keďže Buffon dobre zasiahol!
     
    21
    Ani dva rohy kopané za sebou gól nepriniesli, Buffon sa poriadne pri vyboxovaní nebezpečných lôpt zapotil, ale urobil to napokon dobre a tak si môže na chvíľu vydýchnuť a aj oddýchnuť.
     
    22
    Hra sa na chvíľu ukľudnila, pri lopte Juventus, Matri však vysunutý nebol...
     
    23
    Pred Neuerom už operuje polka hráčov v pruhovanom, útočníkovi Juvenutusu sa však nedarí pretlačiť center z pravej strany cez klbko hráčov.
     
    24
    Hneď po strate lopty a samozrejme a neohrození Neuera sa do šance dostal Bayern, ktorý sa Robbenovou zásluhou dostal k ďalšiemu rohu.
     
    25
    Ani tento roh nebezpečenstvo nepriniesol, Alaba síce hlavičkoval, no jeho pokus by lepšie zahralo aj malé batoľa. Aj napriek tomuto faktu Boffonovi lopta z ruky vykĺzla.
     
    25
    Aj napriek pošmyknutiu si Ribery dokázal ustrážiť loptu, tá sa pohybuje všetkými smermi, po zemi si to hráči Bayernu vymieňajú jedna radosť.
     
    26
    Po osi Swxheinsteiger-Lahm-Robben sa posledný menovaný nedostalk svojej typickej kľučke, pozor si naňho dali až traja hráči Juventusu!
     
    27
    Nasledovať bude rohový kop pre Bayern, všetci sú už nasáčkovaní v pokutovom území Juventusu, Robben je pripravený, no predĺžený center nič neriešil...
     
    28
    Domáci veľmi vysoko napádajú, niekedy sa stane, ako napríklad aj teraz, že sa Mandžukič zmocní lopty za cenu faulu, pri lopte teda Taliani.
     
    29
    Vidal úplne nešetrne a nebezpečne skosil Riberyho. Nie je to dnes po prvýkrát. Pán rozhodca mohol vytasiť kľudne červenú kartu! Ribery sa zvíja v bolestiach a určite mu nie je všetko jedno! Žiadna karta, to sa nepáči nikomu, piskot je neúprosný! Nasledovať bude priamy kop.
     
    30
    Schweinsteiger zatočil loptu poriadne dobre, škoda, že sa jeho strela nezmestila do brány.
     
    31
    Pri dotyku s loptu hráča s číslom 23 sa ozýva neutíchajúci piskot, Vidal si zavaril a to poriadne!
     
    32
    Hra sa na chvíľu ukľudnila, kombinuje sa na polke Bayernu, nie však nadlho, rysuje sa útok z pravej strany!
     
    33
    Muller sa predral až do šestnástky, hľadal Robbena, ktorého nakoniec aj našiel. Arjen tečoval prudkú loptu, no len vedľa ľavej tyči.
     
    33
    Do rýchleho protiútoku sa dostával dnes poriadne ulízaný Matri, skôr však bol pri lopte jeho náprotivok Neuer.
     
    34
    Barzaghli sotil do Mandžukiča a podrazil ho asi 30 metrov pred Buffonom. Budeme svedkami zaujímavej štandardky.
     
    34
    Schweinsteigerov center sadol na hlavu Mandžukiča dobre, škoda, že bol Mario zle postavený, trafil len vedľa.
     
    35
    Prvýkrát v zápase vyšla Arjenovská kľučka, Robben to však napálil len do Buffona, ktorý stál ako prikovaný v strede brány.
     
    36
    Z rýchleho protiútoku sa Juventus dostal rohu, ktorý však nič vážne nepriniesol...
     
    37
    Ribery sa zbavil až troch hráčov, ktorí ho bránili, následne spadol v šestnástke po Chielliniho faule Mandžukič, rozhodcova píšťalka ostala nemá.
     
    38
    Hráči Bayernu neúnavne napádajú na súperovej polovici a 38 minút im to vychádza! Do ďalšej skvelej príležitosti sa dostal Alaba, ktorý sa predral cez ľavú stranu a nebezepečne z uhla vystrelil, bude sa kopať roh.
     
    39
    Rohy dneska silnou stránkou nebudú, máme tu ale zaujímavú štatistiku, 9:2 v počte striel na bránu. Pre koho asi? Samozrejme, že pre Bayern, z toho 3 šli do Buffonovho priestoru.
     
    39
    Dnes sa hrať na ofsajdy asi nebude, na konci prvého polčasu sú diváci na štadióne svedkami prvého ofsajdu, do ktorého sa dostal Quagliarella.
     
    40
    Gustavo si teraz vyšliapol na protihráča, Pirlo bude zahrávať štandardku, ktorá nikoho nenašla. Tento veterán dnes nehrá možno tak, ako by si mnohí priali.
     
    41
    Pri lopte úplne bezproblémovo pôsobiaci Bayern, tí si dnes hrajú svoj sen a nenechajú sa zaskočiť ničím.
     
    42
    Juventus sa už poriadne dlhú dobu nedostal k lopte, Ribery mal na kopačke gól, keď mohol vysunúť buď do jednej strany Mandžukiča alebo do druhej Robbena, lopta však skončila len na kopačke jedného z vracajúcich sa obrancov hostí.
     
    43
    Po súbojoch v rohu hracej plochy sa lopta samovoľne kotúľala od Buffona, na tento jav zareagoval Schweinsteiger, ktorý akoby z druhej vlny pálil tak, že aj strela z dela by bola oproti tejto delovke nič. Škoda, že neskončila v ľavom vinkli, kam smerovala.
     
    44
    Peluso na druhej strane centroval do vápna, no tam stál pozorný Schweinsteiger, ktorý sa dobre vrátil a pohotovo zakročil.
     
    44
    Mandžukič skopol Vidala, ale že by toto malo byť na žltú? Pán rozhodca...
     
    45
    Spravodlivosť existuje, Pirlo nezahral dobre ani túto štandardku, je z toho ešte závar, máme tu roh.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty Quagliarella so Schweinsteigerom si ešte niečo vysvetľujú.
     
    45+1
    Pirlov center našiel Matriho hlavu, tento útočník si nabiehal na bližšej žrdi, jeho pokus na šťastie nemeckých fanúšikov skončil len na sieti.
     
    45+2
    Do rýchleho protiútoku sa dostal neúprosný Robben, no bol zbrzdený a tak akokeby už rezignoval.
     
    45+2
    Celý polčas sa hral vo svižnom tempe, nie je tomu inak ani v nadstavenom čase, ktorý sa práve v tejto chvíli končí!
     
    Prvý polčas skončil.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Hrá sa bez zmien, výkop mali hráči v červenom, ktorí nedajú Juventusu dýchať ani teraz, hneď od úvodu sa snažia rozvíriť akciu na pravej strane.
     
    47
    Schweinsteiger leží na zemi, podrazil ho nekompromisný Barzaghli, Juventus si k lopte ani len nečuchol.
     
    48
    Mandžukič sa podľa slov rozhodcu dopustil faulu no vzdušnom súboji, Mario sa hnevá, pri lopte konečne Stará dáma.
     
    48
    Pirlo preniesol hru na ľavú stranu a rozprúdil nezvyčajnú akciu Juventusu, ktorá skončila úplne zvyčajne, lopta sa k Neuerovi ani nedostala.
     
    49
    Do extra rýchlej kontry sa dral Mandukič, ktorý bol vysunutý dobrou loptou, zviedol šprintérsky súboj s Bonuccim, ktorý vyhral a tak mal Buffon čo robiť, aby jeho delovku pohotovo vytlačil!
     
    50
    Vidal využil nepozornosť dvoch hráčov Bayernu, tí si medzi sebou nerozumeli a tak si dorozumeli, pri lopte Stará dáma, nie však nadlho. T o by bolo pre nich až príliš.
     
    51
    Bayern pri lopte, kombinuje medzi vlastnými obrancami a nikam sa neponáhľa, tempo zápasu mierne kleslo.
     
    52
    Mandukič spadol v šestnástke, jeho počin ostal bez povšimnutia, to sa nepáči ani hlavnému trénerovi Heyneckesovi.
     
    53
    Alabova strela bola zblokovaná, k lopte sa dostal Ribery, ktorý vyslal z ľavej strany nebezpečný center, aj tento pokus bol však zblokovaný.
     
    54
    Luis Gustavo to už nevydržal a potreboval si aj on vystreliť, jeho projektil skončil najvyššie zo všetkých, určite by vyhral cenu za najvyššie kopnutú loptu v zápase, tá je už momentálne možno aj na Marse...
     
    55
    Chiellini vidí žltú kartu za neprimenraný faul, keď Mandžukičovi skoro odhlavičkoval hlavu.
     
    55
    Po ďalšom zo série faulov bude nasledovať priamy kop na Buffona. Alabova strela mu narobila problémy, len len, že ju vyrazil!
     
    56
    Mandžukič vysunul efektnou pätičkou do dobrej šance Riberyho, ten bol následne len zahnaný do kúta a sám sa pripravil o loptu.
     
    57
    Diváci na štadióne sa vyslovene bavia, Bavori sú stále pri chuti, aj keď už s menším nasadením ako v úvode stretnutia.
     
    58
    Domáci kombinujú na vlastnej polovici a Dante sa snaží nakopávať loptu vpred, to sa mu nedarí a tak sa celý proces opakuje dookola.
     
    59
    Chiellini prišlapil Mandžukiča, nikto si ho ale nevšíma pretože sa rozvíjala sľubná akcia Bayernu na ľavej strane ihriska, bola však rýchlo zmaerná...
     
    60
    Pirlo sa zložil na zem ako vrece zemiakov, ani tento fakt nepomohol hráčom v pruhovanom k tomu, aby sa dostali k lopte, sú úplne utláčaní domácimi hráčmi.
     
    61
    Matrimu tento trik už vyšiel, pri lopte Juventus, Pirlo rozohráva len z poliacej čiary.
     
    62
    Hra sa teraz poriadne kúskuje, Vidal si nedal pozor a opäť skosil Riberyho, tentoraz ale bez ujmy na zdraví.
     
    63
    Bayern bol z tlaku vytlačený dobrým pozičným pressingom hostí, netrval však dlho, hra sa presunula na druhú stranu, kde začal akciu Robben.
     
    63
    Bayern dal gól!Robben odcentroval dobrú na Luisa Gustava, ktorý z prvej vystrelil, Buffon len pred seba vyrazil, k lopte už nabiehal Mandžukič, ktorý nebol n postavení mimo hru, neulakomil sa, videl lepšie postaveného MULLERA, ktorému nahral a ten už nemal absolútne žiadny problém prepraviť loptu do prázdnej brány.
     
    65
    Chystá sa až dvojstriedanie na strane hostí!
     
    65
    Odchádza palebná sila, ktorá si dneska ani len nepípla. Ako prvý odchádza Matri, ktorého nahrádza Vučinič.
     
    65
    Ako druhý odchádza Quagliarella, ktorého nahradí Giovinco.
     
    66
    Bayern stále pri chuti a v tlaku, Mullerov center sa do ihriska nezmestil, je to len odkop od brány.
     
    67
    Schweinsteiger hľadal centrom do vápna Mandžukičovu hlavu, škoda len, že sa pred neho dostal dobre postavený obranca hostí.
     
    68
    Vidal si za svoje správanie zaslúžil to čo dostal, za faul na Robbena tu máme žltú kartu a nebezpečnú štandardku.
     
    69
    Schweinsteigerova strela poslal k zemi jedného z Bastianových spoluhráčov, nepríjemné...
     
    69
    Vučinič bol odzbrojený Riberym úplne čisto, pri lopte opäť červení, rozvíja sa ďalšia sľubná akcia.
     
    70
    Vidal sa asi po prvýkrát v zápase odhodlal ako v rámci Juventusu k strele, ani na dvakrát však zamrznutého Neuera neprekonal.
     
    71
    Vidal hľadal kolmicou nabiehajúceho Giovinca, lopty sa zmocnil Neuer, Juventus pomaly, ale isto vystrkuje rožky!
     
    72
    Zmätky pred Neuerovou bránou vyriešil Alaba rýchlym odkopom preč, urobil to dobre, nebyť faulu znamenajúceho nepriamy kop. Ten však nič vážne nepriniesol...
     
    73
    Aj keď by Juventus prehral gól na súperovom ihrisku by bol vykúpením, pri lopte ale Bayern, na zemi opäť Ribery, jediný kto ho mohol "dať dole" bol samozrejme Arturo Vidal. Opäť poriadne nebezpečne!
     
    74
    Peluso podkopol Mandžukiča a tak sa Juve pripravuje o loptu, defenzíva Bayernu sa svojimi prihrávkami, ktoré sa budú pohybovať okolo Neuera chce zbaviť stresu.
     
    75
    Už sa hra presunula na súperovu polovicu, kde sa teraz Bayern snaží hrať to čo Barcelona celý zápas, uspávacia taktika a potom bum. Chiellini má rád Mandžukičovu tvár, opäť ju ošahával, rozhodca to ale nevidel!
     
    76
    Peluso má toho plné zuby, odchádza a nahrádza ho Pogba.
     
    76
    Lichtsteiner spadol v šestnástke po súboji s Dantem, ten sa mu snažil vyhnúť, no hráč Juventusu naopak. Za toto filmovanie vidí žltú kartu!
     
    77
    Juventus je v úzkych, nevie čo má robiť, ani nakopávanými loptami to nepôjde, práve to zistil aj Bonucci.
     
    78
    Bayern má opäť navrch, Muller sa snažil prekvapiť Buffona, moment prekvapenia však premrhal.
     
    79
    Mandžukič podľa rozhodcu fauloval Pirla, keď sa rysoval protiútok 3 na 1...
     
    80
    Po faule jedného z hráčov Juventusu bude nasledovať priamy kop, Schweinsteigerova strela bola len vyboxovaná a vyhladená do bezpečia!
     
    81
    Bonucci sa snaží rozvíriť akciu Starej dámy, ktorá ako keby rezignovala. Stagnujúci výkon nemôže byť bez povšimnutia. Na ihrisku sa čoraz viac objavuje nervozita a fauly.
     
    82
    Vyzerá to tak, ako keby sa zápas už iba dohrával a Juventus sa snažil zohaviť hráčov v červenom...
     
    83
    Vidalovi to bolo teraz trikrát vrátené, rozhodca si to ale nevšíma, v útoku Bayern, na Vidala si vyšliapol Ribery, ktorý mu to vrátil aj s úrokmi. Šlapák na lýtko musel bolieť!
     
    84
    Vidal sa háda s rozhodcom, to sa samozrejme nepáči nikomu, ani jeho vlastným spoluhráčom!
     
    85
    Opäť rozháraná hra na jednej či druhej strane, Bayern sa snaží ustrážiť Giovinca, k lopte sa dostával Chiellini, ktorý vyložil Pogbovi, jeho technická strela skončila len v múre tiel.
     
    86
    Ani Bonucciho strela odnevidím do nevidím nemohla uspieť, dá sa ju prirovnať ku Gustavovej zbrklej strele, ktorá bola doteraz ašpirantom na víťaza najvyššie strelenej strely zápasu, nuž, má konkurenciu...
     
    87
    Tribúnami znie hlasno "Bayern", hráči si tento moment poriadne užívajú, sú stále pri lopte, čo sa domácim páči. Zaujímavosťou je fakt, že keď sa lopty dotkne Vidal, všetci pískajú!
     
    88
    Juventus sa márne snaží o strelenie gólu, Bayern má zápas plne pod kontrolou, pohodlne si kombinuje na vlastnej polovici ako keby sa ani nechumelilo...
     
    89
    Ribery má toho plné zuby, je okopávaný jedna radosť, správnym nasadením však Juventusu oplatil všetko to, čo mu bolo tento zápas "dopriate". Rozprúdil kontru, ktorá mohla skončiť gólom nebyť nepresnosti z Robbenovej kopačky.
     
    90
    Po nenápadnej akcii z ľavej strany sa mohol Bayern tešiť už tretíkrát. Nestalo sa tak, Muller ani na dvakrát neprekonal Buffona! Máme tu rohový kop!
     
    90
    Ešte predtým tu máme striedanie, strieda Mandžukič, za ktorého vybehne na posledné minúty Gomez.
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty, roh bol zahraný nakrátko a tak z nebezpečenstva nebolo nič.
     
    90+2
    Lahm chcel zo seba vystrúhať frajera, myslel si, že sa mu podarí predrať sa cez dvojicu obrancov, nestalo sa tak...
     
    90+3
    Ribery si podal s Vidalom ruku, strieda ho Shaqiri.
     
    90+3
    Tréner Bayernu si to veľmi dobre rozkúskoval, Juventus nemá ani len tú najmenšiu šancu streliť čo i len gól...
     
    90+3
    Posledná šanca pre Starú dámu, Pogba spadol, Pirlo rozohral len nakrátko a máme tu koniec!!!
     
    Koniec zápasu.
     
    Bayern Mníchov potvrdil svoju dominanciu aj v dnešnom šlágri, keď nedal Juventusu ani najmenší kúsok vzduchu. Po rýchlom góle z 2. minúty sa na kopačky Mníchovčanov dostal potrebný kľud a už si robili so súperom čo sa im len zachcelo. Druhý presný zásah pridal Muller a tak si domáci v Allianz Aréne vyrobili peknú pozíciu do odvety. Juventus čaká kusisko práce!
     
    Ďakujem za pozornosť, prajem príjemný zvyšok večera, lúči sa s Vami Jakub Mitter. (22:39:34)

    Jakub Mitter

    Góly: 2. Alaba, 63. Muller

    Karty:   44. Mandžukič (BAY) – 55. Chiellini (JUV), 68. Vidal (JUV), 76. Lichtsteiner (JUV)


    Bayern Mníchov: Neuer – Alaba, Dante, Van Buyten, Lahm, Gustavo, Schweinsteiger, Ribery, Kroos, Muller, Mandžukič
    Juventus Turín: Buffon – Chiellini, Bonucci, Barzaghli, Peluso, Marchisio, Pirlo, Vidal, Lichtsteiner, Quagliarella, Matri

    Rozhodca: M. Clattenburg – S. Beck, S.Child
    Streda 10.04.2013