Myjava – Zlaté Moravce 0:0 (odl.) | Prešov – Senica 0:1 (kon.) | Košice – Slovan Bratislava 1:1 (kon.)
Nitra – Ružomberok 3:0 (kon.) | B. Bystrica – Trenčín 0:0 (kon.) | Žilina – Trnava 1:1 (kon.)
odložené
Spartak Myjava
0:0 (-:-)
FC ViOn Zlaté Moravce
Utorok 02.04.2013, 16:00 • Spartak Myjava • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Dnešné stretnutie medzi Spartakom Myjava a FC ViOn Zlaté Moravce sa neuskutoční kvôli nespôsobilosti hracej plochy! Hrať sa bude 7.5.2013 o 18:30 na myjavskom štadióne. Ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa! (16:03:31)
     
    Úvodné zostavy:

    Spartak Myjava: Solnička – Kumančík, Kosík, Černáček, Kuračka, Šulek, Urgela, Bruško, Daniel, Siva, Sládek

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Kováč, Candrák, Hodek, Chren, Mészáros, Orávik, Majerník, Obročník, Ondráš

    Rozhodca: Straka – Brendza, Cuninka.
     
    Bookmakeri veria Myjave, ktorej pripisujú kurz 2.1, na výhru Zlatých Moraviec je vypísaný kurz 3.2 a na remízu 3.1.
     
    Zahľaďme sa do histórie, v troch konfrontáciách týchto dvoch klubov sa 2 krát tešili hráči zo Zlatých Moraviec, ani raz futbalisti z Myjavy a raz sa podarilo dosiahnúť obom aktérom tohto stretnutia remízu. V pohári v roku 2011 porazili Moravce Myjavu 3:0, v prvom ligovom stretnutí sa zrodila remíza 2:2 a v poslednom meraní síl sa zrodila výhra hostí v pomere 3:1.
     
    Zlaté Moravce majú 31 bodov za 8 výhier 7 remíz a 8 prehier. Patrí im 6. priečka, na piaty Ružomberok strácajú 3 body a naopak siedma Žilina stráca len bod. Hostia z ViOnu nastrieľali v tejto sezóne 32 a inkasovali 31 gólov. Majú teda kladný rozdiel gólov +1. V jarnej časti sa Moravciam, ktoré zimovali na peknej druhej priečke vôbec nedarí. Zo 4 zápasoch získali len bod! Poďme však pekne postupne, prvý zápas priniesol vysokú prehru so Slovanom 1:4. Moravčania sa nedokázali otriasť z debaklu ani v ďalšom kole, keď podľahli Senici 0:2. Následne prišlo vykúpenie v Trenčíne, kde sa im podarilo získať bod za remízu 1:1. V poslednom hranom kole nestačili na domáci Ružomberok 1:2. O motiváciu majú hráči ViOnu postarané, uvidíme, či sa im podarí zaskočiť nováčika z Myjavy a či dokážu vybojovať plný počet bodov.
     
    Spartak Myjava si počína na počudovanie mnohých dobre. Tohtoročný nováčik Corgoň ligy má na svojom konte 27 bodov, za ktoré si vyslúžil pohodlnú 8. priečku. Ročník 2012/13 priniesol Myjavčanom 7 výhier 6 remíz a 10 prehier. Rozdiel skóre nie je až taký hrozný, zatiaľ je na čísle -1, keď sa im podarilo streliť 30 a inkasovať 31 gólov. V roku 2013, čiže v posledných 4 zápasoch sa im darilo vcelku obstojne. Prvý marcový víkend nestačili na domáci Trenčín, ktorému podľahli 0:1. Následne uspeli v Košiciach a s výhrou 2:1 musia byť spokojní. Doma s Ružomberkom prišla ďalšia výhra 1:0 a v poslednom kole prekvapivá remíza so Žilinou 0:0. Z možných 12 bodov dosiahli úctyhodných 7. V dnešnom zápase budú chcieť uspieť so Zlatými Moravcami, od ktorých ich delia len dve priečky. Nechajme sa prekvapiť, či sa im to podarí!
     
    V 24. kole Corgoň ligy na seba narazia dva celky zo stredu tabuľky, ktorí nemajú šancu zasiahnuť v boji o titul, no na druhej strane majú pohodlný náskok pred zostupujúcou Nitrou. Reč je o nováčikovi z Myjavy a o Zlatých Moravciach. Konfrontácia týchto dvoch klubov bude určite zaujímavá!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:30.

    Jakub Mitter


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.

    Góly:


    Spartak Myjava: Solnička – Kumančík, Kosík, Černáček, Kuračka, Šulek, Urgela, Bruško, Daniel, Siva, Sládek
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Kováč, Candrák, Hodek, Chren, Mészáros, Orávik, Majerník, Obročník, Ondráš

    Rozhodca: Straka – Brendza, Cuninka