Kazaň – Čeljabinsk 3:1 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Traktor Čeljabinsk
Nedeľa 24.03.2013, 14:00 • Tatneft-Arena, Kazaň (Rusko) • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sa ešte všetko mohlo zdramatizovať, najmä, keď sa v 53. minúte gólovo presadil hosťujúci Jan Bulis. Následne však hráčom Čeljabinsku praskli emócie a Kosticyn oslabil svoj tím podrazením. Túto presilovú hru domáci opäť využili, keď sa v 56. minúte gólovo presadil Jarkko Immonen. Mnohí ešte Traktoru verili, no necelé dve minúty pred koncom tretej tretiny oslabil svoj tím aj Vasilčenko, ktorý sa previnil hákovaním. Následne už Kazaň dokázala svoje vedenie ustrážiť.

    Celok AK Bars Kazaň po dvoch semifinálových zápasoch vyhráva jednoznačne – 2:0 na zápasy!

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z play-off KHL. Odvetné zápasy tohto semifinále sú naplánované na 27. a 28. marca v Čeljabinsku.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (16:19:46)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Pri puku sú hráči domácej Kazane a vyzerá to tak, že sa už nič vážne nestane. Čeljabinsk má na svojom konte teda ďalšiu prehru.
     
    59:30
    Emócie sa napokon ukázali aj na ľade, kde sa do potyčky pustili hráči Nikulin a Čistov. Napokon začínajúci Čistov dostal na frak a obaja si odnášajú po štyri minúty za hrubosť.
     
    59:16
    Po fantastickej prihrávke od Zaripova sa k puku pred bránou hostí dostal Immonen, no gólman Garnett bol napokon v strehu a puk so šťastím vyrazil betónmi do bezpečia.
     
    58:46
    Spoza ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Ilja Nikulin, no jeho tvrdá delovka bola napokon pre gólmana Garnetta lahôdkou. Puk svojími betónmi vyrazil len na bočný mantinel.
     
    58:02
    Vyzerá to tak, že Čeljabinsk si tento zápas prehrá sám. Na dve minúty si za zbytočné hákovanie odchádza sadnúť hosťujúci Vasilčenko.
     
    57:50
    Jakutsenja sa dostal k puku za bránou Kazane a následne sa chcel okolo nej obtočiť a tvrdo zakončiť. V tom momente ho však úspešne odstavila dvojica domácich obrancov.
     
    57:09
    Hokejisti Čeljabinsku si tentokrát mierne nerozumeli v rozohrávke a previnili sa postavením mimo hry – ofsajdom, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    56:57
    Kuznecov sa dostal k puku v medzikruží a tvrdo vystrelil, no gólman Barulin bol aj tentokrát v strehu a puk s veľkým prehľadom zachytil vo svojej lapačke.
     
    56:19
    Čistov tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Barulin bol aj tentokrát v strehu a puk s veľkým prehľadom vyrazil do bezpečia svojími betónmi.
     
    55:24
    Kazaň dala gól!
    Domáci napokon využívajú aj túto presilovú hru, keď sa po skvelej prihrávke z pravého krídla od Medvedeva dostal k puku v medzikruží JARKKO IMMONEN! Ten bol úplne sám a nebránený, puk si pripravil a nekompromisnou delovkou nedal gólmanovi Garnettovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Jevgeny Medvedev a Janne Pesonen.
     
    54:51
    Rjabykin tvrdým bodyčekom odstavil od puku domáceho Pesonena, no tentokrát sa vylučovať nebude. Hra sa síce prerušila, no bude sa pokračovať pred Garnettom.
     
    54:15
    Po skvelej prihrávke od Morozova spoza brány sa k zakončeniu v medzikruží dostal Zaripov, no gólman Garnett položil reflexívne svoje betóny na ľad a puk následne vyrazil mimo svojho bránkoviska!
     
    53:57
    Úplné zbytočné. Len takto sa dá popísať podrazenie hosťujúceho Kosticyna, ktorý poriadne priťažil svojmu tímu v tejto situácii. Kosticyn si za tento útočný faul odnáša dve minúty.
     
    53:25
    Hráči Čeljabinsku sa stále snažia niečo vymyslieť, no Kazaň je zatiaľ v strehu a veľmi dobre sa bráni. Na ľade však môžeme vidieť veľké množstvo poriadnych herných emócií.
     
    52:42
    Čeljabinsk dal gól!
    Čeljabinsk napokon zdramatizoval tento zápas rýchlym gólom z ešte rýchlejšieho protiútoku! Po skvelej prihrávke od Belova spoza kruhov sa k puku pred bránou domáceho celku dostal JAN BULIS, ktorý si tvrdou delovkou vychutnal gólmana Barulina. Ten bol na toto zakončenie už prikrátky. Asistencie si pripisujú hráči Vjačeslav Bulov a Jevgeny Kuznecov.
     
    51:51
    Žerdev sa mohol dostať do rýchleho protiútoku po ľavom krídle, no napokon sa pri ňom pristavil pozorný Bulis, ktorý ho od puku svojou hokejkou úspešne odstavil.
     
    51:19
    Z pravej strany to tentokrát skúšal Kosticyn, no pozorný gólman Barulin skvele zapracoval svojím pravým betónom, ktorým puk vyrazil len na ochrannú sieť.

    Góly a asistencie: 33. Kuljaš (Medvedev, Pesonen), 39. Zaripov (Morozov, Kapanen), 56. Immonen (Medvedev, Pesonen) – 53. Bulis (Belov, Kuznecov)


    Ak Bars Kazaň: Barulin (Garipov) – Nikulin, Kornejev, Kuljaš, Medvedev, Zacharčuk, Chomitsky, Jarullin – Zaripov, Kapanen, Morozov – Pesonen, Immonen, Obuchov – Tereščenko, Lukojanov, Petrov – Bodrov, Golubev, Žerdev.
    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Mezin) – Quint, Rjabykin, Vasilčenko, Belov, Katičev, Razin, Šinin, Nesterov – Čistov, Bulis, Kuznecov – Kontiola, Jakucenja, Kostisyn – Popov, Glinkin, Antipov – Lemtjugov, Ničuškin, Karpov.

    Rozhodca: Alexej Anisimov, Viktor Gašilov – Viktor Birin, Alexej Medvedev

    Diváci: 6730