Kazaň – Čeljabinsk 3:1 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Traktor Čeljabinsk
Nedeľa 24.03.2013, 14:00 • Tatneft-Arena, Kazaň (Rusko) • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:30
    Emócie sa napokon ukázali aj na ľade, kde sa do potyčky pustili hráči Nikulin a Čistov. Napokon začínajúci Čistov dostal na frak a obaja si odnášajú po štyri minúty za hrubosť.
     
    59:16
    Po fantastickej prihrávke od Zaripova sa k puku pred bránou hostí dostal Immonen, no gólman Garnett bol napokon v strehu a puk so šťastím vyrazil betónmi do bezpečia.
     
    58:02
    Vyzerá to tak, že Čeljabinsk si tento zápas prehrá sám. Na dve minúty si za zbytočné hákovanie odchádza sadnúť hosťujúci Vasilčenko.
     
    55:24
    Kazaň dala gól!
    Domáci napokon využívajú aj túto presilovú hru, keď sa po skvelej prihrávke z pravého krídla od Medvedeva dostal k puku v medzikruží JARKKO IMMONEN! Ten bol úplne sám a nebránený, puk si pripravil a nekompromisnou delovkou nedal gólmanovi Garnettovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Jevgeny Medvedev a Janne Pesonen.
     
    54:15
    Po skvelej prihrávke od Morozova spoza brány sa k zakončeniu v medzikruží dostal Zaripov, no gólman Garnett položil reflexívne svoje betóny na ľad a puk následne vyrazil mimo svojho bránkoviska!
     
    53:57
    Úplné zbytočné. Len takto sa dá popísať podrazenie hosťujúceho Kosticyna, ktorý poriadne priťažil svojmu tímu v tejto situácii. Kosticyn si za tento útočný faul odnáša dve minúty.
     
    52:42
    Čeljabinsk dal gól!
    Čeljabinsk napokon zdramatizoval tento zápas rýchlym gólom z ešte rýchlejšieho protiútoku! Po skvelej prihrávke od Belova spoza kruhov sa k puku pred bránou domáceho celku dostal JAN BULIS, ktorý si tvrdou delovkou vychutnal gólmana Barulina. Ten bol na toto zakončenie už prikrátky. Asistencie si pripisujú hráči Vjačeslav Bulov a Jevgeny Kuznecov.
     
    50:49
    O poriadny závar pred domácou bránou sa postarala dvojica Kontiola – Jakutsenja, no pozorný gólman Barulin zneškodnil strelu prvého menovaného a následne zastavil puk aj po otočke a následnom bekhende druhého menovaného.
     
    46:26
    Domáci si vytvorili hneď dve veľké šance, keď najskôr tvrdo pálil Golubev, no jeho delovku gólman Garnett zblokoval svojími betónmi do bezpečia. Následne z voleja pálil aj Pesonen, no gólman hostí puk reflexívne vyrazil svojou vyrážačkou!
     
    42:59
    Žerdev preukázal opäť skvelý ofenzívny dôraz, keď sa dostal za bránu Traktoru, následne si ju obkorčuľoval a tvrdo zakončil. Gólman Garnett však puk zachytil na bránkovej čiare pod svojími betónmi.
     
    38:31
    Kazaň dala gól!
    Nedáš – dostaneš! Presne toto pravidlo sa potvrdilo tentokrát, keď sa k puku na pravom krídle dostal Morozov, ktorý skvelou krížnou prihrávkou našiel DANISA ZARIPOVA. Ten si prevzal puk a tvrdým zakončením bez problémov prekonal rozhodeného gólmana Garnetta. Asistencie si pripisujú hráči Alexej Morozov a Niko Kapanen.
     
    38:05
    Ničuškin obalamútil dvojicu obrancov Kazane skvelými pohybmi a následne tvrdo zakončoval, no gólman Barulin bol aj tentokrát v strehu a puk vyrazil do bezpečia svojími betónmi.
     
    37:15
    Barulin opäť skvele! Tentokrát ho po skvelej prihrávke od Glinkina preveril Antipov, no Barulin sa stihol skvele presunúť a puk svojími betónmi vytlačil na bočný mantinel!
     
    36:25
    Po dobrej prihrávke od Zaripova sa k puku na pravej strane dostal Morozov, no gólman hostí – Garnett bol v strehu a puk s veľkým prehľadom vyrazil na ochrannú sieť. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    33:45
    Domáci sú gólom v sieti Čeljabinska poriadne nabudení a momentálne veľmi dobre útočia! Z ľavej strany preveril Garnetta Žerdev, no gólman hostí puk zblokoval svojími betónmi do bezpečia.
     
    32:54
    Kazaň dala gól!
    Domáci hráči Kazane sa päť sekúnd pred návratom vylúčeného Glinkina napokon dostávajú do vedenia! K puku sa na modrej čiare dostal DENIS KULJAŠ, ktorý si obišiel ležiaceho Jakutsenju a následne tvrdou delovkou nedal clonenému gólmanovi Garnettovi žiadnu šancu. Puk sa posúval po ľade, no napokon bol prirýchly na Garnettove reflexy. Asistencie si pripisujú hráči Jevgeny Medvedev a Janne Pesonen.
     
    31:13
    K puku sa na modrej čiare dostal Nikulin, ktorý napriahol svoju hokejku a tvrdo vypálil, no gólman Garnett napokon puk s prehľadom zachytil na svojej výstroji, keďže ho Kornejev už stečovať nestihol.
     
    30:59
    V početnej výhode si zahrajú aj domáci hráči Kazane. Dvojminútový trest za hákovanie si na trestnú lavicu odnáša Anton Glinkin.
     
    30:13
    Kontiola sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď sa preštrioval cez dvojicu domácich obrancov a následne v páde zakončil! Jeho projektil síce išiel do protismeru, no gólman Barulin skvele zapracoval svojou lapačkou, kde puk následne aj ukryl!
     
    27:04
    Zaripov nahodil puk na zadný mantinel, kde si ho prevzal Petrov. Ten sa obtočil od obrancu Čeljabinska a následne zakončoval spoza brány. Gólman Garnett však jeho strelu vytesnil svojími betónmi do bezpečia.
     
    18:29
    Domáci sa dostali do skvelej gólovej šance, no po skvelej prihrávke od Obuchova sa k puku dostal Immonen, ktorý tvrdo zakončoval z pravej strany, no jeho projektil zblokoval pozorný Katičev.
     
    14:38
    Na druhej strane výrazne podržal svoj tím aj gólman Garnett, ktorý najskôr zneškodnil tvrdú delovku od Zaripova, následne vyrazil aj dorážku Kapanena a do tretice svojími betónmi usmernil Nikulinovu delovku mimo čeljabinskej brány.
     
    13:01
    Domáci gólman Barulin opäť čaroval! Tentokrát sa skvele presunul a zneškodnil nekompromisnú delovku z prvej od hosťujúceho Kosticyna! Tentokrát puk vyrazil svojou lapačkou do bezpečia!
     
    10:48
    Hráči Čeljabinska si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť domáci Zacharčuk, ktorý neudržal pri mantineli svoju hokejku.
     
    08:48
    Ničuškin sa dostal k puku na pravej strane a následne ho naservíroval pred Lemtjugova na ľavé krídlo! Ten tvrdo vypálil, no gólman Barulin v správnej chvíli vysunul svoj ľavý betón a puk vyrazil do bezpečia!
     
    05:41
    Hosťujúci Bulis sa dostal do skvelej gólovej šance! Tentokrát sa po skvelej prihrávke od Kuznecova dostal osamotený k puku na pravej strane, no nedokázal prekonať skvelého Barulina, ktorý znížil strelecký uhol na minimum!
     
    02:46
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal domáci Žerdev, no gólman Garnett bol opäť v strehu! Najskôr betónmi zblokoval Žerdevovu strelu z medzikružia a následne skvele zareagoval aj na jeho dorážku z ľavej strany.
     
    01:55
    Popov sa dostal k puku na ľavom kruhu a nakorčuľoval si s ním pred gólmana Barulina. Ten bol však v strehu a na tvrdé bekhendové zakončenie od Popova zareagoval skvelým švihom vo svojej lapačke, kde napokon puk aj ukryl.
     
    Stav série – 1:0 pre AK Bars Kazaň!

    Góly a asistencie: 33. Kuljaš (Medvedev, Pesonen), 39. Zaripov (Morozov, Kapanen), 56. Immonen (Medvedev, Pesonen) – 53. Bulis (Belov, Kuznecov)


    Ak Bars Kazaň: Barulin (Garipov) – Nikulin, Kornejev, Kuljaš, Medvedev, Zacharčuk, Chomitsky, Jarullin – Zaripov, Kapanen, Morozov – Pesonen, Immonen, Obuchov – Tereščenko, Lukojanov, Petrov – Bodrov, Golubev, Žerdev.
    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Mezin) – Quint, Rjabykin, Vasilčenko, Belov, Katičev, Razin, Šinin, Nesterov – Čistov, Bulis, Kuznecov – Kontiola, Jakucenja, Kostisyn – Popov, Glinkin, Antipov – Lemtjugov, Ničuškin, Karpov.

    Rozhodca: Alexej Anisimov, Viktor Gašilov – Viktor Birin, Alexej Medvedev

    Diváci: 6730