Catania – AC Miláno 1:3 (kon.)
koniec
Catania Calcio
1:3 (1:0)
AC Miláno
Piatok 30.11.2012, 20:45 • Stadio Angelo Massimino, Catania • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    Druhý polčas bol už o niečo zaujímavejší ako ten prvý. V 49. minúte zinkasoval druhú žltú kartu Barrientos, ktorý bol s červenou poslaný von z ihriska. Následne sa v 53. minúte presadil skvelým gólom Stephan El Shaarawy, ktorý nekompromisne prekonal Andújara. Už v 56. minúte poslal Milánčanov do vedenia Kevin-Prince Boateng, ktorý nádherným rotujúcim projektilom umiestnil loptu k ľavej žŕdke domácej brány. V 90. minúte videl veľmi prísnu červenú kartu po faule na Castra Boateng. No to už domácim nepomohlo. V druhej minúte nadstaveného času pridal svoj druhý úspešný zásah El Shaarawy, ktorého center sa od ľavej žŕdky odrazil do siete domácej Catanie.
    Milánčania si tak do tabuľky odnášajú plný bodový zisk a predbehli tak Cataniu o dva body.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z talianskej Serie A.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (22:42:22)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Hra sa dohráva v pokojnom tempe v strede ihriska. Pri lopte sú Milánčania, ktorí čakajú na záverečný hvizd hlavného rozhodcu.
     
    90+5
    Po tvrdom sklze odzadu padol k zemi napravo od domáceho pokutového územia Nocerino. Domáci Rolín za tento faul vidí jasnú žltú kartu.
     
    90+4
    Už je rozhodnuté. Body podľa všetkého pôjdu do Milána. Tentokrát to skúšal Legrottaglie, no strelou z pravej strany napokon netrafil bránu AC Milána.
     
    90+3
    Milánsky tréner - Allegri posiela na trávnik druhé striedanie. Namiesto smoliara Robinha nastúpi na posledné minútky do hry oddýchnutý Ambrosini.
     
    90+2
    AC Miláno dalo gól!
    STEPHAN EL SHAARAWY sa presadzuje aj podruhýkrát v tomto zápase! Po skvelom centri od Emanuelsona sa dostal na ľavú stranu domáceho pokutového územia, odkiaľ strieľaným rotujúcim centrom. Ten mu vyšiel priam ukážkovo, keďže lopta sa od žŕdky odrazila do domácej siete.
     
    90
    Nadstavovať sa bude až päť minút!
     
    90
    Castro nám predviedol skvelý únik po ľavom krídle, no následne ho Kevin-Prince Boateng nekompromisne fauloval zozadu. Nebolo to síce vo vyloženej gólovej šanci, no vidí za to červenú kartu.
     
    89
    Tak Milánčania sa dostali do ďalšej nádhernej gólovej šance! Najskôr to skúšal Robinho, no toho gólman Andújar ešte veľmi dobre vychytal. Následne sa k lopte dostal Emanuelson, no ten trafil len pravú žŕdku domácej brány.
     
    88
    Pri lopte sú opäť hráči Milána, ktorí si loptu prihrávajú v strede ihriska. Domáca obrana je mierne mimo a síce sa snaží svojho súpera odstaviť, no nedarí sa jej to.
     
    87
    Domáci hráči sú za každú cenu vyrovnať, no zatiaľ sa im darí dostať k lopte len za cenu faulov. Ďalší útočný nám predviedol prekvapivo obranca Acerbi.
     
    86
    Tento priamy kop odišiel zahrávať Robinho, no jeho zakončenie mu veľmi nevyšlo. Loptu napálil len do múriku domácich hráčov, ktorí sa následne oslobodzujú.
     
    85
    Po peknom úniku od El Shaarawyho si Bellusci počínal veľmi nedovolene! Následne získavajú Milánčania štandardnú situáciu zo vzdialenosti približne 21 metrov!
     
    84
    Do zaujímavého úniku sa dostal domáci obranca Alvarez, no napokon nestačil na milánsku defenzívu. Od lopty ho odstavil pozorný Acerbi, ktorý posúva loptu do útoku.
     
    83
    Tento voľný kop rozohrali hosťujúci hráči nakrátko - Emanuelson prihral na Nocerina a ten posiela loptu len do zadných radov AC Milána.
     
    82
    Emanuelson tentokrát poriadne vycvičil domácu obranu! Po pekných kľučkách ho však napokon fauloval Paglialunga, a tak majú Milánčania k dispozícii štandardnú situáciu zo vzdialenosti cca. 25 metrov.
     
    81
    Domáci diváci sú sklamaní a svoju nespokojnosť dávajú najavo intenzívnym výskotom. Tí oddaní stále spievajú oslavné ódy.

    Góly: 11. Legrottaglie - 53. El Shaarawy, 56. Boateng, 90+2. El Shaarawy

    Karty:   41. Barrientos (CAT), 85. Bellusci (CAT), 90+5. Rolín (CAT) - 54. El Shaarawy (ACM), 90. Boateng (ACM)   49. Barrientos (CAT)


    Catania Calcio: Andújar - Marchese, Rolín, Legrottaglie, Alvarez - Almirón (72. Bellusci), Lodi, Salifu (72. Paglialunga) - Bergessio (77. Doukara), Castro, Barrientos.
    AC Miláno: Amelia - De Sciglio, Mexes, Acerbi, Constant - Montolivo (66. Emanuelson), de Jong, Nocerino - Robinho, El Shaarawy, Boateng.

    Rozhodca: D. Orsato - M. Passeri, M. Rosi