Veľká Británia – Česko 1:3 (kon.)
koniec
Veľká Británia
1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Česko
cz Utorok 25.06.2024, 15:45 • Raiffeisen Arena • Majstrovstvá sveta žien
     
    Zápas je u konce. Ve třetí třetině jsme branku již neviděli. Češky podaly zodpovědný výkon, a po mírném tlaku od soupeřek na konci druhé periody je už k ničemu nepustily. Kromě jedné přesilové hry, kterou ale i v tomto případě skvěle ubránily. Po výsledku 3:1 si tak na turnaji připisují další vítězství. (17:15:30)
     
    Konec zápasu.
     
    44:58
    Češky se ještě pokusily o poslední útok, ale nevypracovaly si žádnou pořádnou pozici ke střele. Následně Britky vyhodily daleko od své branky.
     
    44:00
    Probíhá poslední minuta zápasu.
     
    43:28
    Britky zkusily nyní získat útočné pásmo nahozením, to se jim ale nepovedlo a tak pouze odevzdaly míček české obraně.
     
    42:47
    České hokejbalistky jsou již na palubovce v pěti, ubránily tak úspěšně i druhé oslabení.
     
    42:27
    Další parádní zákrok Teplé, který nyní zkrotila na hrudi tvrdou ránu jedné ze soupeřek ze střední dálky. Byla to i dost razantní rána. Vhazuje se tak před českou gólmankou.
     
    41:59
    Jedna z Britek se v přesilovce proháčkovala na kruh skrze levou stranu a následně technicky zakončovala. Teplá ale předvedla jistý zákrok lapačkou a hru přerušila.
     
    40:47
    Vyloučení v týmu Česko:
    Kateřina Ondrová – 2 min..
     
    40:25
    Další česká aktivita nyní potrápila brankářku Bolwellovou. Ta musela nakonec přerušit hru, a tak si bude vhazovat po její pravici.
     
    39:56
    Tereza Ištoková to zkusila z dálky střelou tahem z pravé strany. Bolwellová míček, který mířil k bližší tyči, vyrazila do rohu palubovky.
     
    39:01
    K srážce na kruhu pravém kruhu došlo mezi dvěma hráčkami, obě tak padly k zemi, ale rychle se posbíraly, a budou v pořádku pokračovat ve hře.
     
    38:32
    Až od půlky se napřáhla jedna z českých hráček. Její střela ale nepřekvapivě nebyla moc přesná a nešla na branku.
     
    37:50
    České hokejbalistky si svou aktivitou řekly alespoň o vhazování v útočném pásmu. To nakonec vyhrály a nyní v útočné části hřiště kombinují.
     
    36:52
    Nyní si dvě české obránkyně neporozuměly ve vlastní obranné třetině, ale naštěstí z toho nepramenilo žádné ohrožení, protože soupeřky nepresovaly a byly daleko.
     
    36:18
    Po delší době se dostaly Britky do zakončení, to ale rázně odmítla česká strážkyně svatyně Teplá. Hru pak přerušila a vhazovat se bude po její pravici.
     
    35:35
    Češky opět tráví většinu času v útočném pásmu. V poslední minutce se jim ale rovněž nedaří se dostat do zakončení.
     
    34:24
    Lucie Manhartová si udělala prostor v útočném pásmu a chtěla pálit, jenže míček netrefila a navíc se k ní přimotala soupeřka, která ji odzbrojila.
     
    33:40
    Na dlouho se nyní zdržely Britky v českém obranném pásmu, ale znovu se nedostaly ani do žádného zakončení. Spíše jen držely míček na mantinelu či u obránkyň.
     
    33:06
    Dlouhý souboj o míček u britské střídačky vyhrály nakonec Britky, které ale nezamířily hned do útoku.
     
    32:02
    Kateřina Kotyrová dostala míček na dvojitou modrou čáru, přichystala si ránu a z velké dálky vypálila. Její střela ale brankářku potrápila, ta pak musela hru přerušit.
     
    31:37
    Oba týmy si nyní několikrát vyměnily kotouč, prostřídaly, ale nic zásadního si nevypracovaly.
     
    30:33
    Češky nahodily míček k brance, kde pak skvěle presovaly a rozehrávku soupeřek dostaly pod velký tlak.
     
    30:01
    Úvodní buly třetí třetiny vyhrály české hráčky, které ale míček okamžitě zatáhly do své obrany.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina přinesla úplně jiný hokejbal. Češky sice opět dominovaly, což potvrdily i rychlým gólem při vlastním oslabení, přidaly ale i Britky, které dokázaly také vsítit a snížit stav na 1:3. Pokud hokejbalistky Británie nepoleví, mohly by se zápasem ještě něco udělat. V posledních minutách totiž nehrály vůbec špatně.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:46
    Ještě jeden brejk Britek ke konci druhé části, tentokrát ale bez naděje na úspěch. Útočící hráčka si totiž míček hodila příliš daleko, a následně pro něj tak musela až do rohu kluziště.
     
    29:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    28:27
    Obraz hry se již trochu změnil, není tomu tak, jak v první třetině. Britky jsou nebezpečnější a cpou se dopředu, hlavně po křídlech, jako třeba nyní Stephanie Townsová.
     
    27:46
    Tvrdý střed ve středu hřiště těžce rozdýchávala jedna z Britek. Naštěstí je ale v pořádku. Sudí žádný trest neudělovali.
     
    27:27
    České hráčky dostaly nyní soupeřky pod tlak, ty jen padaly do střel a snažily se vyhodit co nejdál, co to jen šlo. To se jim nakonec také povedlo.
     
    26:21
    Další dvě tvrdé střely nyní vyprodukovala česká obrana. Jedna z obránkyň nejdříve trefila hráčku soupeře, míček se následně odrazil ke Kateřině Ondrové, která už usměrnil balonek na branku, ale Bolwellová dokázala zasáhnout.
     
    25:39
    Nyní se chtěly zase ukázal vedoucí hráčky, a tak se připomněly tvrdou ránou, kterou ale Bolwellová dokázala zachytit.
     
    25:30
    Britky jsou kompletní, české hráčky přesilovku zužitkovat nedokázaly.
     
    24:10
    Dvě Britky přečíslily českou obranu a př i vlastním oslabení se rychle hnaly kupředu, ale nakonec si špatně přihrály a žádné ohrožení branky z toho nevyplynulo.
     
    23:30
    Vyloučení v týmu Velká Británie:
    Hannah Byromová – 2 min..
    22:33 Besky KASNEROVÁ-WOODOVÁ - 1:3
     
    22:33
    Velká Británie právě vstřelila branku! Nyní už ale dokázaly skórovat i Britky. Po nedůslednostech v obraně zůstala na pravé straně volná Batemanová, která posunula míček na střed pro BESKY KASNEROVOU-WOODOVOU. Ta ihned vypálila a Teplá ani neměla šanci zakročit.Asistence: Kate Batemanová a Alice Jonesová.
     
    21:53
    Britky na chvíli obrátily hru a dostaly ji do levého rohu za českou brankou. Tam se utvořila skrumáž, která několik sekund nebyla rozpletena.
     
    21:17
    České hokejbalistky začaly kroužit přihrávkami kolem branky, a začaly také do kombinace využívat celé pásmo. Nyní z toho ale nevytěžily žádnou šanci.
     
    20:42
    Patricie Škorpíková dostala pas na střed, odkud parádně vypálila, ale tentokrát brankářka Bolwellová předvedla skvělý zákrok.
     
    19:35
    A nyní už český tým hraje v pěti hokejbalistkách. Oslabení tak přestál bez inkasovaného gólu, naopak jeden sám soupeřkám vstřelil.
     
    19:11
    Británie začíná trochu zlobit, českému týmu se nedaří dostupovat střílející hráčky, ale Kateřina Teplá alespoň sbírá v brance zákroky a dostává se konečně také trochu do hry.
    17:43 Lucie KUBÍNOVÁ - 0:3
     
    17:43
    Česko právě vstřelilo branku! A je tu další trefa, a to jen chvíli poté, co Češky musely do čtyř po faulu Procházkové. LUCIE KUBÍNOVÁ totiž po dobrém pasu od Martinů utekla do samostatného úniku a ten s přehledem proměnila. Asistence: Zuzana Martinů.
     
    17:35
    Vyloučení v týmu Česko:
    Karolína Procházková – 2 min..
     
    17:07
    Britky se nyní dostaly také ke střele, která šla ale úplně mimo branku. Po chvíli se rozehrávalo před jejich útočnou modrou.
     
    16:20
    Oba týmy si nyní několikrát vyměnily míček, hraje se ale opět hlavně před brankou Velké Británie.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je u konce. Češky kontrolují hru a Velkou Británii absolutně k ničemu nepouští, o čemž vypovídá i statistika. Z té je jasné, že Britky ani nevypálily na branku, a česká gólmanka tak mohla v brankovišti klidně odpočívat. Naopak české hokejbalistky se prosadily dvakrát, v 1. a 6. minutě, a vedou tak 2:0.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:40
    Kateřina Ondrová zastavila brejk soupeřek ještě na útočné modré čáře, pak ale soupeřce přihrála do nevýhodné pozice, ze které už toho moc vymyslet nešlo.
     
    14:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    13:46
    Další nahození do pásma opět Británii nijak nepomohlo. Hráčky se pouze připravily o míček
     
    13:16
    Škorpíková si nyní musela pro míček zaběhnout před soupeřovou hráčkou až do obranné třetiny, tam ale zase rychle rozehrála a otočila hru.
     
    12:26
    Buly na pravé straně útočného pásma nyní vytěžily také Češky. Ty pak sehrály kombinaci napříč pásmem a zpět na pravý kruh, následná tvrdá rána ale byla odmítnuta brankářkou Bolwellovou.
     
    11:53
    Snad poprvé se hokejbalistky Velké Británie usadily v útočném pásmu, kde vybojovaly buly, které pak ale vyhrály jejich soupeřky, které navíc rychle otočily hru zase zpět do jejich pásma.
     
    11:14
    Jedna z českých hokejbalistek byla na pravém rohu útočného pásma sražena k zemi, ale sudí tomu nevěnoval příliš pozornosti.
     
    10:30
    Opět po delším čekání se hráčky Británie dostaly do útočného pásma, kde ale pouze odevzdali balonek a vracely se s nepořízenou.
     
    09:45
    Lucie Rejlová si "udělala" protihráčku na levé straně a následně narýsovala kolmici na kruh na druhé straně, kde míček perfektně zachytila její spoluhráčka, ale trefila pouze gólmanku.
     
    09:24
    Další závar českých hokejbalistek opět přinesl střelu na branku, ale Bolwellová si připsala šestý zákrok v zápase a přerušila hru.
     
    08:53
    Češky dlouho obléhaly branku soupeřek, kolem které stále kroužily a snažily se servírovat všechno do předbrankového prostoru. Gólmanku Británie ale tentokrát neohrozily.
     
    08:24
    Po buly z pravého křídla pálila velice tvrdě Tereza Ištoková, její rána příklepem ale skončila pouze na brankářce Velké Británie.
     
    08:01
    Po delší době se Britky opět dostaly na druhou stranu hřiště, ale vůbec nic tam nevymyslely, a musely se zase s neúspěchem stěhovat zpět.
    05:42 Martina LANDOVÁ - 0:2
     
    05:42
    Česko právě vstřelilo branku! A rázem je to o dvě branky! Kotlíková přihrála z pravého rohu palubovky přímo před branku, kde byla zrovna MARTINA LANDOVÁ. Ta sice nebyla úplně volná, stahovaly se k ní protihráčky, i tak ale dokázala vypálit na vzdálenější tyč a brankářku překonat. Asistence: Tereza Kotlíková.
     
    05:35
    Škorpilová dobře nahazovala do skrumáže před brankou, míček se ale nakonec dostal na hokejky soupeřek.
     
    04:46
    Barbora Patočková pálila z podobného místa, ze kterého předtím udeřila Patricie Škorpilová. Tentokrát ale brankářka předvedla jistý zákrok a míček podržela.
     
    04:07
    Britky se snažily o protiútok a rychlé přečíslení poté, co se dostaly ke krádeži míčku, ale při přechodu na druhou stranu hřiště vše ztroskotalo na špatné přihrávce.
     
    03:30
    Češky stále hrají víceméně jen kolem branky soupeře. Britky vůbec ke své brance nepouštějí.
    00:33 Patricie ŠKORPILOVÁ - 0:1
     
    00:33
    Česko právě vstřelilo branku! Ani se ještě pořádně nestihlo rozehrát, a Česká republika již vede. PATRICIE ŠKORPILOVÁ dostala dobrou přihrávku na střed na čáru od Terezy Radové, a tu zužitkovala skvělou střelou do zadní části branky. Asistence: Tereza Radová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Velká Británie: Bolwellová (Wooleyová) – Byromová, Milneová, Traillová, Walshová, Morrisonová, Danceová, Ingledewová i Kasnerová-Woodová, Taylorová, A. Jonesová, Reynoldsová, Trusswellová, J. Jonesová, Townsová, Harperová, Batemanová, Kingsburyová, Carsonová, Bennettová, Culshawová

    Česko: Teplá (Jiráčková) – Herzigová, Martinů, Kosinová, Ondrová, Kašparová, Kotyrová, Radová, Rejdlová, Červíková – Kantorová, Patočková, Procházková, Škorpíková, Kubínová, Pangerlová, Manhartová, Kotlíková, Landová, Pavlačková, Ištoková, Kaltounková
    Trenér: Michal Broulík.
     
    Dobrý den, vítám vás u dnešního přenosu z mistrovství světa v hokejbalu žen, kde se konkrétně zaměříme na duel mezi Velkou Británií a Českem. Británie má za sebou vítězství proti Spojeným národům (3:1), prohru se Slovenskem (1:4) a s USA (0:6). Zahraje si kromě Česka ještě se Švýcarskem a s Kanadou. Češky zase vyhrály se Švýcarskem (6:0), pak porazily Kanadu (2:0) a Spojené národy (7:1.). Naposledy se utkaly ve včerejším utkání proti USA, které ztratily až v samostatných nájezdech (2:3sn). V základní skupině je pak kromě Británie čeká ještě Slovensko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:45.

    Jiří Polášek

    Góly a asistencie: 23. Kasnerová-Woodová (Batemanová, Jonesová) – 1. Škorpilová (Radová), 6. Landová (Kotlíková), 18. Kubínová (Martinů)


    Veľká Británia: Bolwellová (Wooleyová) – Byromová, Milneová, Traillová, Walshová, Morrisonová, Danceová, Ingledewová i Kasnerová-Woodová, Taylorová, A. Jonesová, Reynoldsová, Trusswellová, J. Jonesová, Townsová, Harperová, Batemanová, Kingsburyová, Carsonová, Bennettová, Culshawová
    Česko: Teplá (Jiráčková) – Herzigová, Martinů, Kosinová, Ondrová, Kašparová, Kotyrová, Radová, Rejdlová, Červíková – Kantorová, Patočková, Procházková, Škorpíková, Kubínová, Pangerlová, Manhartová, Kotlíková, Landová, Pavlačková, Ištoková, Kaltounková
    Tréner: Michal Broulík