Česko – USA 6:0 (kon.) | Veľká Británia – Slovensko sk 0:5 (kon.)
koniec
Veľká Británia
0:5 (0:3, 0:1, 0:1)
Slovensko
Utorok 25.06.2024, 12:45 • Lonza Aréna Visp • Majstrovstvá sveta mužov
     
    Slovensko sa úspešne rehabilitovalo po dvoch zakopnutiach po sebe. Gólman Tomáš Dubnický ozdobil svoj výkon o čisté konto. Náš tím sa po základnej skupine umiestnil na treťom mieste. Nasledovať budú boje play-off. Štvrťfinále odohrajú vo štvrtok proti USA vo Vispe. Čas bude známy neskôr. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (14:22:53)
     
    Koniec zápasu.
     
    44:29
    Veľká Británia hrá s piatimi hráčmi.
     
    43:41
    Korbáš pripravil strelu z prvej pre Andreja Straku. Loptička smerovala k pravej tyčke, ale skončila na zadnom mantineli.
     
    43:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    42:54
    Súboj brankára Khelu s Liborom Teplickým. Britský muž medzi tromi žŕdkami pekne zachytil kvalitnú strelu nášho útočníka.
     
    42:29
    Moravčík (V. BRITÁNIA) – 2. min. – podrazenie
     
    40:23
    Tomáš Dubnický si udržal čisté konto aj po strele Bena Georgea.
     
    39:57
    Výpad Mareka Pobudu! Obranou prešiel ako nôž maslom, no veľký pozor si dal na neho brankár Khela!
     
    39:14
    Po našom obrancovi vyšiel naprázdno i útočník Boris Oravec. Ten pre zmenu nezaznamenal úspech strelou z osi hracej plochy.
     
    38:46
    Miesto na streleckej listine by si chcel nájsť aj obranca Milan Sobol. Jeho zakončenie okamžite po buly neputovalo do britskej bránky.
     
    37:52
    Slovensko dalo gól! Brankár Arjum Khela vôbec nič nevidel. TOMÁŠ ŠTEFANKA strieľal spoza súperiacej dvojice Beasley – Vozár. Asistencia: Milan Vozár.
     
    37:33
    Naši obrancovia skočili po jednom z Britov ako hladné supy! Takmer mu roztrhli dres, keď dorážal do brankára Dubnického!
     
    37:13
    Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
     
    35:13
    Martinusík (SR) – 2. min. – podrazenie
     
    34:49
    Khela s veľkým zaváhaním. Bol si istý, že drží v chráničoch koncovku Oravca. Loptička napokon vypadla pred Teplického, no ten sa nezorientoval a do bezpečia odpaľoval Kyle Lewis.
     
    34:07
    Malé prečíslenie Britov! Naši obrancovia zaostávali! Price nepresne vracal loptičku Elliotovi Lewisovi! Dubnický tak nemusel zasiahnuť!
     
    33:40
    V tomto okamihu zasahoval náš brankár Dubnický. Loptičku si nechal v lapačke. Nasleduje vhadzovanie po jeho pravej ruke.
     
    33:03
    Revaj prehodil loptičku z ľavého rohu do pravého na Lukáša Olejníka. Autor štvrtého gólu mieril do pred bránkového priestoru, ale Khelu nikto nevyzval k zásahu.

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 11. Hryzák (Korbáš, Straka), 12. Pobuda (Šatka, Martinusík), 13. Hryzák (Korbáš, Straka), 27. L. Olejník (Štefanka, Teplický), 38. Štefanka (Vozár)


    Veľká Británia: Khela – Wragg, Howie, Alfoldi, Wall, Nicholson, Ferrington, Beasley, Karmali – Gallagher, Smith, Winstanley, George, E. Lewis, Kokinda, Moravcik, Cole, West, Kristof, Price, K. Lewis, Cox, Paget.
    Tréner: George Gortsos.

    Slovensko: Dubnický – Zelenka, Šulík, Minárik, Salajka, Cifranič, Sobol, Gajdoš, Tomečko – Pobuda, Vozár, Korbáš, Štefanka, Revaj, Hryzák, Piják, Šatka, Straka, Martinusík, L. Olejník, Oravec, Takáč, Teplický.
    Tréner: Milan Rampáček.