Česko – USA 6:0 (kon.) | Veľká Británia – Slovensko sk 0:5 (kon.)
koniec
Veľká Británia
0:5 (0:3, 0:1, 0:1)
Slovensko
Utorok 25.06.2024, 12:45 • Lonza Aréna Visp • Majstrovstvá sveta mužov
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:45.
     
    Vážení hokejbaloví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu na MS 2024 vo Švajčiarsku medzi Veľkou Britániou a Slovenskom.

    Veľká Británia


    Briti prehrali všetky doterajšie duely. Nezískali ani bod a majú pasívne skóre 5:21. Cez víkend dostali lekciu od Haiti, s ktorým padli 1:5.

    Slovensko

    Naši hokejbalisti po bravúrnom vstupe do turnaja museli následne prijať dve prehry. V sobotu ich zdolali Gréci 4:2, v pondelok mali neuveriteľnú smolu. S Kanadou rozohrali skvelú partiu, ale po siréne sa tešili zámorskí hráči. Vyhrali 4:3, rozhodujúcim gólom 33 sekúnd pred koncom.
     
    Úvodné zostavy:

    Veľká Británia: Khela – Wragg, Howie, Alfoldi, Wall, Nicholson, Ferrington, Beasley, Karmali – Gallagher, Smith, Winstanley, George, E. Lewis, Kokinda, Moravcik, Cole, West, Kristof, Price, K. Lewis, Cox, Paget.

    Tréner: George Gortsos.

    Slovensko: Dubnický – Zelenka, Šulík, Minárik, Salajka, Cifranič, Sobol, Gajdoš, Tomečko – Pobuda, Vozár, Korbáš, Štefanka, Revaj, Hryzák, Piják, Šatka, Straka, Martinusík, L. Olejník, Oravec, Takáč, Teplický.

    Tréner: Milan Rampáček.
     
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:24
    Slováci ihneď s prvou šancou po necelej pol minúte. Ivan Hryzák sa pretlačil k strele švihom, ktorú mieril medzi betóny. Brankár Khela výborne zapracoval.
     
    00:59
    V strede útočného pásma si hľadal loptičku Libor Teplický, ktorú nakoniec nevybojoval.
     
    01:19
    Príležitosť Veľkej Británie! Oproti Dubnickému išiel osamotený Elliot Lewis! Slovenský brankár s výborným zákrokom! Britský útočník chcel skórovať zakončením medzi nohy, ale vylámal si zuby!
     
    01:57
    Šanca aj pre Slovensko! Vozár si vymenil prihrávku so Šatkom! Tomu ľahol pod nohy gólman Khela a náš útočník ostal zavesený na hornej žŕdke!
     
    02:40
    Krížna, ale hlavne okatá prihrávka našich hokejbalistov. Stredné pásmo kontrolovali Briti, do hĺbky tretiny ich zaviedol Gallagher, ale na zadnom mantineli urobil prospešnú robotu Vozár.
     
    03:48
    Čistá šanca Britov! Cox vykúzlil krásnu zadovku na os ihriska! Elliot Lewis ale iba rozšíril svoj zoznam nevyužitých pokusov! Strieľal vedľa bránky!
     
    04:37
    Teplický postupne nabral rýchlosť od Dubnického svätyne. Pred modrou čiarou zapojil do akcie Oravca, ktorého súper podržal pri mantineli. Následne sme stratili loptičku.
     
    05:41
    Elliot Lewis trochu stratil nervy a zbytočne sa pripojil do šarvátky, do ktorej nepatril a ktorá už končila! Rukami zaútočil na Jána Šatku, ale vylučovať sa nebude!
     
    06:17
    Šikovne hral za britskou bránkou Štefanka. Vytiahol sa spoza nej do palebnej pozície, no zasiahol iba čepeľ protivníka, s ktorého prispením skončila loptička na ochrannej sieti.
     
    07:14
    Teplického strelecký pokus neohrozil brankára Khelu. Tomu pomohol z bočnej strany Joe Howie.
     
    07:54
    Martinusík nebol taký rýchly, ako loptička, za ktorou trielil. Khela ju zakryl lapačkou, náš hráč nemal v pláne atakovať britského gólmana a pobral sa preč.
     
    08:59
    Našich hráčov určite ťaží včerajšia smolná porážka s Kanadou. Odráža sa to na výkone v druhej polovici tretiny. Nie sme až takí aktívni.
     
    09:20
    Naopak, Británia je živšia! Dôkazom je šanca Kylea Lewisa, ktorú musel vyriešiť brankár Dubnický!
     
    10:01
    Slovensko dalo gól! Výkonnostne to nie je dobré, ale prvý gól je tu. Kapitán IVAN HRYZÁK sa teší po bekhendovom zakončení zblízka. Asistencie: Matúš Korbáš a Andrej Straka.
     
    11:18
    Slovensko dalo gól! Rozstrieľajú sa naši chlapci? MAREK POBUDA ušiel Britom po ľavom krídle, a takisto slávi úspech jeho bekhend. Khela ešte chcel vytiahnuť loptičku z čiary, ale už bola dávno dnu celým objemom. Asistencie: Ján Šatka a Jaroslav Martinusík.
     
    12:44
    Slovensko dalo gól! Ďalší gól v rýchlom slede. Kapitán IVAN HRYZÁK je už dvojgólový, keď trafil otvorenú ľavú časť britskej brány. Khela sa nestíhal presunúť. Asistencie: Matúš Korbáš a Andrej Straka.
     
    14:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    14:52
    Zakázané uvoľnenie nášho tímu. Tomečko nezvládol prihrávku zo stredu ihriska na ľavé krídlo. Nasleduje zrejme posledné vhadzovanie v tretine v útočnom pásme Britov.
     
    15:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Slovákov odblokoval kapitán Ivan Hryzák. Vrece s gólmi otvoril v 11. minúte. Pridal ešte jeden presný zásah a presadil sa aj Marek Pobuda. Trojgólový náskok je zaslúžený.
     
    Druhá tretina sa začne o 13:21.
     
    15:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    15:47
    Nepískalo sa zakázané uvoľnenie. Rozhodcovia hru pustili, Ivan Gajdoš musel hrať. Okolo seba mal dvoch Britov, no zvládol rozohrávku. V pásme nabil Straka Hryzákovi, ale ten ešte nezavŕšil hetrik.
     
    17:06
    Martinusík vystrelil kvalitne od modrej čiary. Strela narobila problémy brankárovi Khelovi, ktorý loptičku neskrotil. Oravec mal k dispozícii dorážku, z ktorej sa však mýlil.
     
    17:24
    Martinusík (SR) – 2. min – podrazenie
     
    18:25
    Milan Sobol sa zmocnil loptičky v našom obrannom pásme. Revaj jeho prihrávku spracoval, prenikol do tretiny a strieľal švihom. Škoda, že presne na Khelovu vyrážačku.
     
    19:11
    Na prvú žŕdku zakončoval britský útočník Jason Smith. Dubnický spoľahlivo pokrýval konštrukciu bránky a pripísal si úspešný zákrok.
     
    19:24
    Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
     
    20:12
    Wragg nastavil telo do pokusu Straku. Ten výborne sledoval loptičku, ktorú získal na druhýkrát. Zvyšnú prácu v prospech Britov urobil Khela.
     
    20:29
    Slováci vyhrali buly. Šulík skúšal šťastie príklepom. Loptička išla vedľa ľavej tyčky. Do rohu po ňu zbehol Teplický.
     
    21:01
    Veľkej Británii sa podarilo obrátiť hru. Tomáš Dubnický zachytil súperovu strelu, ale mal problém nájsť loptičku, ktorú už nerozohral. Prerušená hra.
     
    21:20
    Tomečko (SR) – 2+2. min – nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    21:44
    Revaja nechali spoluhráča osamoteného v útočnej tretine. Snažil sa čo najdlhšie mať loptičku pri sebe. Cole ale našiel spôsob, ako proti nemu vystúpiť a malo to úspech.
     
    22:45
    Veľká Británia skoro stratila polovicu z dvojnásobnej početnej výhody. Treba však za tým hľadať aj poctivé bránenie našich chalanov.
     
    23:51
    Elliot Lewis poslal loptičku pred našu bránku! Priceovi vzal úspešnú dorážku dôrazný Hryzák! Jeho zákrok bol hraničný, no našťastie rozhodcovia ho nepošlú na lavicu hanby!
     
    25:20
    Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
     
    25:42
    Karmali (V. BRITÁNIA) – 2. min – hákovanie
     
    26:54
    Slovensko dalo gól! LUKÁŠ OLEJNÍK predčasne ukončil pobyt Karmaliho na trestnej lavici. Vypálil sprava. Loptička vošla do brány okolo ľavej žŕdky. Asistencie: Tomáš Štefanka a Libor Teplický.
     
    27:58
    Salajka (SR) – 2. min. – nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou
     
    29:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    29:33
    Elliot Lewis sa uvoľnil zľava. Dubnickému poslal zakončenie na opačnú žŕdku, ale nezmazal mu čisté konto.
     
    29:58
    Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
     
    30:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine Slovensko pridalo jeden gól. Presilovú hru využil útočník Lukáš Olejník. Naša reprezentácia je na výbornej ceste k plnému bodovému zápisu v záverečnom skupinovom vystúpení.
     
    Tretia tretina sa začne o 13:56.
     
    30:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    30:29
    Prvý raz bolo výraznejšie vidieť slovenského hráča v drese Británie Vojtecha Krištofa. Pokus na bránu mu zmaril obranným zákrokom Korbáš.
     
    31:19
    Teplický miešal loptičku na hokejke v pravom bode na vhadzovanie. Z tejto pozície neprekonal Khelu a neujala sa ani Šatkova aktivita.
     
    31:36
    Britom v tejto chvíli pohrozil tiež Marek Pobuda. Druhý presný zásah ale nepridal, nakoľko zakončenie spoza bránky nebola dostatočne razantná.
     
    32:16
    Skvelá delovka Slovákov z červenej čiary. Khela mal na ňu ideálny výhľad a nezaskočil ho ani teč Šatku cez Howieho.
     
    33:03
    Revaj prehodil loptičku z ľavého rohu do pravého na Lukáša Olejníka. Autor štvrtého gólu mieril do pred bránkového priestoru, ale Khelu nikto nevyzval k zásahu.
     
    33:40
    V tomto okamihu zasahoval náš brankár Dubnický. Loptičku si nechal v lapačke. Nasleduje vhadzovanie po jeho pravej ruke.
     
    34:07
    Malé prečíslenie Britov! Naši obrancovia zaostávali! Price nepresne vracal loptičku Elliotovi Lewisovi! Dubnický tak nemusel zasiahnuť!
     
    34:49
    Khela s veľkým zaváhaním. Bol si istý, že drží v chráničoch koncovku Oravca. Loptička napokon vypadla pred Teplického, no ten sa nezorientoval a do bezpečia odpaľoval Kyle Lewis.
     
    35:13
    Martinusík (SR) – 2. min. – podrazenie
     
    37:13
    Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
     
    37:33
    Naši obrancovia skočili po jednom z Britov ako hladné supy! Takmer mu roztrhli dres, keď dorážal do brankára Dubnického!
     
    37:52
    Slovensko dalo gól! Brankár Arjum Khela vôbec nič nevidel. TOMÁŠ ŠTEFANKA strieľal spoza súperiacej dvojice Beasley – Vozár. Asistencia: Milan Vozár.
     
    38:46
    Miesto na streleckej listine by si chcel nájsť aj obranca Milan Sobol. Jeho zakončenie okamžite po buly neputovalo do britskej bránky.
     
    39:14
    Po našom obrancovi vyšiel naprázdno i útočník Boris Oravec. Ten pre zmenu nezaznamenal úspech strelou z osi hracej plochy.
     
    39:57
    Výpad Mareka Pobudu! Obranou prešiel ako nôž maslom, no veľký pozor si dal na neho brankár Khela!
     
    40:23
    Tomáš Dubnický si udržal čisté konto aj po strele Bena Georgea.
     
    42:29
    Moravčík (V. BRITÁNIA) – 2. min. – podrazenie
     
    42:54
    Súboj brankára Khelu s Liborom Teplickým. Britský muž medzi tromi žŕdkami pekne zachytil kvalitnú strelu nášho útočníka.
     
    43:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    43:41
    Korbáš pripravil strelu z prvej pre Andreja Straku. Loptička smerovala k pravej tyčke, ale skončila na zadnom mantineli.
     
    44:29
    Veľká Británia hrá s piatimi hráčmi.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovensko sa úspešne rehabilitovalo po dvoch zakopnutiach po sebe. Gólman Tomáš Dubnický ozdobil svoj výkon o čisté konto. Náš tím sa po základnej skupine umiestnil na treťom mieste. Nasledovať budú boje play-off. Štvrťfinále odohrajú vo štvrtok proti USA vo Vispe. Čas bude známy neskôr. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (14:22:53)

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 11. Hryzák (Korbáš, Straka), 12. Pobuda (Šatka, Martinusík), 13. Hryzák (Korbáš, Straka), 27. L. Olejník (Štefanka, Teplický), 38. Štefanka (Vozár)


    Veľká Británia: Khela – Wragg, Howie, Alfoldi, Wall, Nicholson, Ferrington, Beasley, Karmali – Gallagher, Smith, Winstanley, George, E. Lewis, Kokinda, Moravcik, Cole, West, Kristof, Price, K. Lewis, Cox, Paget.
    Tréner: George Gortsos.

    Slovensko: Dubnický – Zelenka, Šulík, Minárik, Salajka, Cifranič, Sobol, Gajdoš, Tomečko – Pobuda, Vozár, Korbáš, Štefanka, Revaj, Hryzák, Piják, Šatka, Straka, Martinusík, L. Olejník, Oravec, Takáč, Teplický.
    Tréner: Milan Rampáček.