Veľká Británia – Kanada 2:4 (kon.) | Francúzsko – Kazachstan 1:3 (kon.) | Rakúsko – Dánsko 1:5 (kon.)
Poľsko – Lotyšsko 4:5 (po pr.) | Nórsko – Česko 3:6 (kon.) | USA – Nemecko 6:1 (kon.)
koniec
Veľká Británia
2:4 (1:1, 0:3, 1:0)
Kanada
Sobota 11.05.2024, 12:20Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    48:48
    Veľká Británia dala gól!
    Tesne po úspešnom zvládnutí oslabenia sa Briti rozbehli do protiútoku a BEN O´CONNOR si v ňom poradil aj pri koncovke. Pekné backhandové zakončenie prešlo cez Hofera do siete a Británia tak znižuje na 2:4.
     
    35:29
    Kanada dala gól!
    Perfektná kombinácia kanadského tímu umožnila CONNOROVI BEDARDOVI zakončovať do úplne odkrytej brány a jednotka posledného draftu si tak pripísala dnes už druhý gól.
    Asistencie: N. Paul, K Guhle
     
    31:39
    Kanada dala gól!
    Po tvrdej strele od modrej čiary si k voľnému odrazenému puku nakorčuľoval CONNOR BEDARD, ktorý potom pohotovým zakončením zvýšil na 3:1.
    Asistencie: M. Bunting, O. Zellweger
     
    25:45
    Kanada dala gól!
    BRANDON HAGEL zužitkoval strelu od modrej čiary Zellwegera a po odraze strelou z otočky dokázal prekonať Whistla. Kanada tak vedie 2:1.
    Asistencie: O. Zellweger, P. Dubois
     
    08:17
    Kanada dala gól!
    Vedenie Veľkej Británie trvalo nakoniec len 30 sekúnd, keďže MICHAEL BUNTING presnou strelou od modrej čiary prekonal Whistla.
    Asistencia: B. Byram
     
    07:47
    Veľká Británia dala gól!
    LIAM KIRK opäť predviedol svoje presné zakončenie a dnes už po druhýkrát prekonal Hofera. Tentokrát už ale gól platí a Británia tak ide prekvapivo do vedenia.
    Asistencie: E. Mosey, B. Lake

    Martin Kožiak

    Góly a asistencie: 8. Kirk (Mosey, Lake), 49. O'Connor (Kirk) – 9. Bunting (Byram), 26. Hagel (Zellweger, Dubois), 32. Bedard (Bunting, Zellweger), 36. Bedard (Paul, Guhle)


    Veľká Británia: Whistle (Bowns) – Ruopp, Richardson (A), Batch, Mosey, O'Connor, Phillips, Halbert, Sa. Jones – Lake, Neilson, Dowd (C) – Kirk (A), Perlini, Curran – Critchlow, Lachowicz, Betteridge – Shudra, Davies, Duggan.
    Kanada: Hofer (Daws) – Power, Parayko (C), Byram, Oleksiak, Guhle, Severson (A), Zellweger – Tanev, McBain, Mercer – Mangiapane (A), Cozens, Guenther – Hagel, Dubois, McCann – Bunting, Paul, Bedard – Greig.