Rumunsko – Japonsko 4:2 (kon.) | Taliansko – J. Kórea 8:1 (kon.) | Maďarsko – Slovinsko 2:1 (kon.)
koniec
Taliansko
8:1 (4:0, 0:1, 4:0)
Južná Kórea
cz Sobota 04.05.2024, 16:00 • Sparkasse Arena, Bolzano • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. A • 5. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovinsko má jistý postup. Pokud navíc jakkoliv porazí Maďary, postoupí spolu s ním Itálie. Naopak pokud Maďarsko jakkoliv vyhraje, postoupí spolu se Slovinskem a třetí skončí Itálie.
     
    56:18
    Ivan Deluca jde ven za nesportovní chování, naprosto zbytečně.
    47:04 Neuznaná branka Itálie
     
    47:04
    Branka nakonec není uznána, jelikož sudí na opakovaném záznamu usoudili, že brankáři Korey Čong-hoovi skutečně zabránil v zákroku Marchetti, který jej povalil na zem.
     
    47:04
    Trenér Korey Kim U-čä si bere coach's challenge, dnes již podruhé.
     
    47:04
    Itálie právě vstřelila branku!
    Po střle Seeda od modré se puk odrazil od zadního mantinelu na pravou stranu pro DIEGA KOSTNERA, který puk doklepl do sítě za ležícího Čong-ha. Otázkou je ale, nakolik korejskému brankáři bránil v zákroku Marchetti, který ho v souboji povalil na zem. Asistence: Jason Seed, Alex Trivellato.
    44:00 MARCHETTI - 8:1
     
    44:00
    Itálie právě vstřelila branku!
    Demolice v podání italské kanonády pokračuje, jelikož Trivellatovu střelu si našel na pravé straně před brankou Kostner. Vzápětí viděl, že je u druhé tyče zcela volný MICHELE MARCHETTI, proto mu přihrál kotouč a forvard Asiaga měl s doklepnutím puku snadnou úlohu. Asistence: Diego Kostner, Alex Trivellato.
    43:31 SALINITRI - 7:1
     
    43:31
    Itálie právě vstřelila branku!
    Je definitivně vymalováno, Korea sestupuje. Další gól v přesilovce, Korejci pykají za zbytečnost Kim Sang-joba. Larkin dal puk na levý kruh pásma pro ANTHONYHO SALINITRIHO, jehož pumelice skončila nad lapačkou Čong-ho pod horní tyčkou. Asistence: Thomas Larkin, Daniel Catenacci.
    43:05 MANTENUTO - 6:1
     
    43:05
    Itálie právě vstřelila branku!
    A znovu ten důraz v předbrankovém prostoru. DANIEL MANTENUTO ukořistil puk na levém kruhu a sjel si před branku. Jeho radost po první střele zastavilo břevno, ale sám autor střely si dojel odražený puk a zblízka ho uklidil do sítě. Jde o jeho druhou trefu v dnešním duelu. Bez asistence.
    41:10 Daniel CATENACCI - 5:1
     
    41:10
    Itálie právě vstřelila branku!
    Osud Korey je zřejmě jasný. Itálie znovu vede o čtyři branky a trestá klukovský úder hlavou Kim Sang-joba. Larkin dostal pas na modrou, vystřelil z první a DANIEL CATENACCI tečoval puk z předbrankového prostoru za bezmocného brankáře. Asistence: Thomas Larkin, Dustin James Gazley.
    39:40 Zidanova hlavička v podání Kim Sang-joba
     
    39:40
    Je to skutečně tak, Kim Sang-job dostává pět minut a do konce utkání za zcela nesmyslný úder hlavou v souboji s Danielem Glirou.

    Vyloučení v týmu Itálie:
    Glira – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Jižní Korea:
    Kim Sang-job – 5 min. + OK, úder hlavou, odpyká I Ču-hjong.
     
    39:40
    Kim Sang-job v předbrankovém prostour neúspěšně dorážel puk do branky a vzápětí se nesmyslně hrubě pustil do bránícího Daniela Gliry, kterého počastoval hlavičkou ve stylu Zinedina Zidana. Celou situaci nyní zkoumají rozhodčí na videu.
     
    38:02
    Obrovská šance Italů nekončí brankou, byť měli domácí zřejmě největší možnost celé druhé třetiny, kterou zatím spíše prospali. Korejci zaváhali ve středním pásmu a domácí šli do situace dva na jednoho. Catenacci dával kotouč z levé strany na pravou pro Gazleyho, jenž tlačil ránu na bližší tyč, kde skvěle zasáhl koncem betonu korejský brankář.
     
    36:57
    I Čchong-min dostal puk na levý kruh a rázem si vyjel až na osu hřiště. Zkusil poslat kotouč nad vyrážečku Clary do pravé šibenice, ale těsně minul.
     
    35:03
    Damian Clara měl naopak na druhé straně více práce, když se v prostoru jeho branky snažili dorážet puk Kim Gon-u a An Čin-hü. Oba neúspěšně.
     
    33:45
    Na konci dobré kombinace prohrávajícího týmu byl kapitán Kim Sang-uk, jehož projektil z levého kruhu vyrazil brankář Clara.
     
    32:16
    Sin Sang-hun dvakrát krosčekoval u mantinelu Luku Friga, kterého se jal mstít Daniel Mantenuto a také se ukázal dvěma krosčeky. A právě jeho zákroky rozhodčí trestají hrubostí.
     
    27:35
    Domácí mohli jet do kontru tři na dva, ale jeden z hráčů v bílém šel ve středním pásmu nesmyslně střídat. Přesto se Itálie dostala do ohrožení branky Čong-ha, když Mantenuto získal puk a mířil z levé strany na branku. Zkusil to sám, nepřihrál volnému Frankovi, ovšem zblízka puk do sítě neprotlačil.
     
    23:59
    Nyní se měl Damian Clara ve své brance co otáčet, jelikož se I Čchong-min sápal před jeho svatyní po střílené přihrávce, ale ke své smůle promáchl do ztracena.
    21:10 Sin SANG-HUN - 4:1
     
    21:10
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Labutí píseň Korey nebo pokus o vzepření se osudu? Řekl bych, že první varianta. Ovšem gól to byl pěkný. An Čin-hü zavezl puk do pásma a na pravém kruhu ho přenechal pro Nam Hui-du. Ten našel na vrcholu druhého kruhu SIN SANG-HUNA a jeho rána prošla kolem lapačky Clary do sítě. Asistence: Nam Hui-du, An Čin-hü.
    19:51 Daniel FRANK - 4:0
     
    19:51
    Itálie právě vstřelila branku!
    Demolice Korey pokračuje. Ha Čong-ho musí být nyní nešťastný, protože ani tři jeho spoluhráči v brankovišti mu nepomohli od inkasování branky. Mantenuto dával puk zpoza branky na DANIELA FRANKA, který se napoprvé neprosadil, ale protože tři hráči Korey byli v brankovišti naprosto statičtí, dojel si DANIEL FRANK puk a dostrkal ho pod betonem Čong-ha do sítě. Asistence: Daniel Mantenuto, Thomas Larkin.
    16:41 Ha Čong-ho si málem dal vlastní branku
     
    16:41
    Ha Čong-ho dostal málem nejkurioznější branku na turnaji. Hned po buly v obranném pásmu Itálie pálil jeden z domácích hráčů přes všechny čáry. Brankář Korey se snažil nahození zastavit hokejkou, od které se puk už odrážel do klece a jen včasný zákrok lapačkou zachránil Čong-ha od vlastní branky. A také od toho, aby se nedostal do silvestrovských sestřihů.
     
    14:43
    Bránit se bude také Itálie, podruhé v dnešním zápasu. Dvě minuty si odsedí Jason Seed, lídr obranných řad. Podrážení kanadského rodáka bylo zcela jasné.
    13:21 Diego KOSTNER - 3:0
     
    13:21
    Itálie právě vstřelila branku!
    Třetí branka DIEGA KOSTNERA na turnaji znamená, že Korea se mílovými kroky blíží k sestupu. Korejci totiž vůbec nestíhají. Alex Trivellato dal od modré přihrávku z první na levý kruh pro Pietronira, jehož dělovku z první sice Čong-ho vyrazil. Před brankou se k zakončení dostal Marchetti, proti němuž byl brankář Korey také úspěšný. Od jeho betonu se však puk odrazil na zcela volného Kostnera a útočník Itálie, nehlídaný, měl snadnou práci. Asistence: Michele Marchetti, Phil Pietroniro.
     
    12:32
    Za nedovolené bránění jde ven také Sin Sang-hun a Italové budou mít možnost navýšit své vedení.
     
    08:54
    Přesilovka pro Jižní Koreu, Daniel Catenacci jde ven za nedovolené bránění. Korejci zatím využili tři z dvanácti přesilovek, jsou tedy na 25 %.
    06:27 Daniel MANTENUTO - 2:0
     
    06:27
    Itálie právě vstřelila branku!
    Další domácí radost v aréně. Po hezké kombinaci Friga, který zavezl puk do pásma a mezi kruhy ho předal Frankovi, se prosazuje DANIEL MANTENUTO, jenž dostal před branku přesný pas a prosadil se proti ledabyle bránícímu O In-gjoovi. Itálie si jde jasně za třemi body a Mantenuto zapisuje první přesnou trefu na domácím turnaji. Asistence: Daniel Frank, Luca Frigo.
     
    03:45
    Itálie působí od samotného úvodu velmi živě a nyní se brankář Jižní Korey Ha Čong-ho vyznamenal proti dorážce Daniela Franka, ke kterému se v bezprostřední blízkosti brankoviště dostal puk.
    00:58 Korejci dosáhli branky, ale trenér Itálie si bere challenge
     
    00:58
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Velmi rychle máme vyrovnáno. Marchetti a Seed si počínali velmi ledabyle proti Sin Sang-hun, kterého nechali projet až k brance. Zde se k puku dostal An Čin-hü, kterého nedokázal pokrýt Kostner. Úspěšný korejský střelec spadl na brankoviště, kde sice nijak nepřekážel brankáři, přesto puk nějak dostrkal do sítě!
    00:21 Luca FRIGO - 1:0
     
    00:21
    Itálie právě vstřelila branku!
    Neskutečný začátek, Itálie jde po 21 sekundách do vedení. Trivellato poslal z levé strany od modré puk na Franka, který rychle našel mezi kruhy LUKU FRIGA a jeho střela, kterou možná lehce nadzvedl jeden z hráčů soupeře, končí nad lapačkou brankáře Korey přesně v šibenici. Asistence: Daniel Frank, Alex Trivellato.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 1. Frigo (Frank, Trivellato), 7. Mantenuto (Frank, Frigo), 14. Kostner (Marchetti, Pietroniro), 20. Frank (Mantenuto, Larkin), 42. Catenacci (Larkin, Gazley), 44. Mantenuto, 44. Salinitri (Larkin, Catenacci), 44. Marchetti (Kostner, Trivellato) – 22. Sin Sang-hun (Nam Hui-du, An Čin-hü)


    Taliansko: Clara (Bernard) – Seed, Trivellato (A), Sponberger, Larkin (C), Glira, Pietroniro, Amarosa, Insam – KOstner, Marchetti, Frank – Mantenuto, de Luca, Frigo (A) – Catenacci, Salinitri, Gazley – Deluca, Mantinger, Purdeller
    Tréner: Michael Pelino

    Južná Kórea: Ha Čong-ho (I Jon-sung) – O In-gjo, I Don-ku, I Sung-čä, Nam Hui-du, Kong Ju-čchan, Či Hjo-sok, I Min-čä, I Ču-hjong – Kim Sang-uk (C), I Čchong-min (A), Kang Jun-sok – I Jong-čun, Sin Sang-hun (A), An Čin-hü – Bä Sang-ho, Čon Čong-u, Kim Gon-u – Kim Sang-job, Kim Si-han, Park Čin-Čchu
    Tréner: Kim U-čä

    Rozhodca: Uldis Buss, Peter Staňo – Daniel Beresford, Clement Goncalves