Rumunsko – Japonsko 4:2 (kon.) | Taliansko – J. Kórea 8:1 (kon.) | Maďarsko – Slovinsko 2:1 (kon.)
koniec
Taliansko
8:1 (4:0, 0:1, 4:0)
Južná Kórea
cz Sobota 04.05.2024, 16:00 • Sparkasse Arena, Bolzano • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. A • 5. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Itálie vyhrává nad Jižní Koreou 8:1 a sice odsuzuje Asiaty k sestupu do divize I.B, ale zároveň musí čekat na večerní jakoukoliv výhru Slovinska, aby postoupila spolu s touto zemí na MS 2025, se s vámi loučí a hezký sobotní večer přeje Tomáš Lysý. (18:56:21)
     
    Slovinsko má jistý postup. Pokud navíc jakkoliv porazí Maďary, postoupí spolu s ním Itálie. Naopak pokud Maďarsko jakkoliv vyhraje, postoupí spolu se Slovinskem a třetí skončí Itálie.
     
    Situace v tabulce:
    1. Slovinsko, 9 bodů (13:6) – zápas k dobru
    2. Itálie, 9 bodů (20:10)
    3. Rumunsko, 9 bodů (11:17)
    4. Maďarsko, 8 bodů (13:7) – zápas k dobru
    5. Japonsko, 4 body (11:17)
    6. Jižní Korea, 3 body (12:23)

    Čtrnáctý zápas na turnaji určil, že Jižní Korea sestupuje, Japonsko je zachráněno a Rumunsko už nemůže snít postupovou pohádku, jelikož v případě rovnosti bodů s Itálií má horší vzájemný zápas. V případě bodové rovnosti v minitabulce se Slovinskem, Itálií a Rumunskem (tedy za prvním Maďarskem) skončí třetí, tedy čtvrté. V případě bodové shody s Maďarskem, Itálií a Rumunskem (tedy za prvním Slovinskem) skončí druhé, tedy třetí.

    Možné scénáře posledního zápasu Maďarsko – Slovinsko:

    Maďarsko vyhraje za 3 body:
    Postupuje 1. Maďarsko (11 bodů) a 2. Slovinsko (9 bodů)
    Slovinsko, Itálie a Rumunsko všichni 9 bodů. V minitabulce by skončilo 1. Slovinsko (6 bodů) a postoupilo by.

    Maďarsko vyhraje za 2 body:
    Postupuje 1. Maďarsko (10 bodů) a 2. Slovinsko (10 bodů)

    Maďarsko prohraje za 0 bodů:
    Postupuje 1. Slovinsko 12 bodů a 2. Itálie 9 bodů (lepší vzájemný zápas proti Rumunsku)

    Maďarsko prohraje za 1 bod:
    Postupuje 1. Slovinsko 11 bodů a 2. Itálie 9 bodů
    Itálie, Rumunsko a Maďarsko všichni 9 bodů. V minitabulce by skončila 1. Itálie (4 bodů) a postoupila by.
     
    Nejlepší hráči na turnaji:

    Itálie:
    Daniel Mantenuto
    Diego Kostner
    Daniel Frank

    Korea:
    Sin Sang-hun
    I Čchong-min
    Kang Jun-sok
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Itálie: Daniel Mantenuto (dnes 2+1)
    Jižní Korea: I Don-ku
     
    Vzestup korejského hokeje končí. Tým, který v roce 2015 postoupil z divize I.B do divize I.A a v roce 2018 si dokonce zahrál na mistrovství světa (ze kterého ale hned sestoupil), jde nyní opět o patro níže a za rok po 10 letech bude opět hrát jen v divizi I.B (třetí nejvyšší).
     
    Zápas je minulostí. V první třetině se Itálie dostala do čtyřbrankového vedení, když se postupně trefili Luca Frigo, Daniel Mantenuto, Diego Kostner a Daniel Frank. První branku dal Frigo již po 21 sekundách a za další půl minutu mohlo být srovnáno, ale branka Korejců nebyla správně uznána, neboť byl puk za čáru dostrkán rukou.

    Zkraje druhé části sice Jižní Korea snížila zásluhou Sin Sang-huna a následně hrála lépe, ale více snížit se jí nepodařilo. Naopak 20 sekund před koncem třetiny byl na 5 minut a do konce utkání vyloučen Kim Sang-job, který v potyčce trefil Gliru hlavou a zkraje třetí části měli Italové dlouhou přesilovku, kterou využili čtyřmi trefami Daniel Catenacci, Daniel Mantenuto, Anthony Salinitri a Michele Marchetti. Branka Diega Kostnera vzápětí už uznána nebyla, neboť předtím jeho spoluhráč Marchetti povalil brankáře na zem. Na třech bodech pro Itálii to však nemohlo vůbec nicz změnit – 8:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta dnešního zápasu. Italové budou nervózně vyhlížet večerní zápas Slovinska s Maďarskem, kde potřebují, aby Maďarsko nebodovalo.
     
    58:18
    Itálie je v plném počtu.
     
    58:15
    Úsměvný moment v korejské přesilovce. O In-gjo za vlastní brankou neudržel rovnováhu a v rychlosti spadl na vlastní klec, kterou vychýlil z obvyklého postavení.
     
    57:56
    Asiaté se prezentovali dalším nepovedeným zavezením puku do útočného pásma, usadit se před Clarou pro ně představuje velký problém.
     
    57:40
    Italové nadále drží Koreu v bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    56:46
    Korejci se po vyhození Italů dostali do útočného pásma.
     
    56:18
    Ivan Deluca jde ven za nesportovní chování, naprosto zbytečně.
     
    54:30
    Park Čin-Čchu ve středním pásmu hezkou stahovačkou oklamal dva hráče soupeře, ovšem jeho spoluhráč neudržel následnou přihrávku.
     
    Do kabin mezitím vinou nespecifikovaného důvodu odešel Nam Hui-du.
     
    53:18
    Nyní raději při rychlé akci Italů po pravé straně pokryl Čong-ho prostor u své levé tyče.
     
    52:05
    Peter Spornberger vyslal na Čong-ha ostrou střelu, která korejskému brankáři vypadla z lapačky a málem že skončila v síti. Na poslední chvíli maskovaný muž Asiatů vytěsnil puk mimo branku a k dorážce se už Italové nedostali.
     
    50:47
    Mathias Mantinger se protáhl po levé straně do útočného pásma, ale přihrávkou před branku Čong-ha nikoho nenašel.
     
    50:00
    Korejci jdou do posledních deseti minut v divizi I.A, za rok si po deseti letech znovu zahrají o patro níže, což určitě nebyl jejich cíl pro turnaj v Bolzanu.
     
    47:43
    Peter Spornberger si povyjel z obrany na útočný výlet, ale před brankou Čong-ha těsně nedosáhl na střílenou přihrávku z pravé strany.
    47:04 Neuznaná branka Itálie
     
    47:04
    Branka nakonec není uznána, jelikož sudí na opakovaném záznamu usoudili, že brankáři Korey Čong-hoovi skutečně zabránil v zákroku Marchetti, který jej povalil na zem.
     
    47:04
    Trenér Korey Kim U-čä si bere coach's challenge, dnes již podruhé.
     
    47:04
    Itálie právě vstřelila branku!
    Po střle Seeda od modré se puk odrazil od zadního mantinelu na pravou stranu pro DIEGA KOSTNERA, který puk doklepl do sítě za ležícího Čong-ha. Otázkou je ale, nakolik korejskému brankáři bránil v zákroku Marchetti, který ho v souboji povalil na zem. Asistence: Jason Seed, Alex Trivellato.
     
    45:59
    Dustin James Gazley si sjel po levé straně před branku a tlačil se za další brankou, ovšem nyní mezeru ve výstroji Čong-ha nenašel.
     
    45:27
    Utkání se nyní bude spíše už jen dohrávat. Italové jsou jasně na koni, Korejci odevzdaní a je už jen třeba vyřešit otázku, jaký bude brankový rozdíl.
    44:00 MARCHETTI - 8:1
     
    44:00
    Itálie právě vstřelila branku!
    Demolice v podání italské kanonády pokračuje, jelikož Trivellatovu střelu si našel na pravé straně před brankou Kostner. Vzápětí viděl, že je u druhé tyče zcela volný MICHELE MARCHETTI, proto mu přihrál kotouč a forvard Asiaga měl s doklepnutím puku snadnou úlohu. Asistence: Diego Kostner, Alex Trivellato.
    43:31 SALINITRI - 7:1
     
    43:31
    Itálie právě vstřelila branku!
    Je definitivně vymalováno, Korea sestupuje. Další gól v přesilovce, Korejci pykají za zbytečnost Kim Sang-joba. Larkin dal puk na levý kruh pásma pro ANTHONYHO SALINITRIHO, jehož pumelice skončila nad lapačkou Čong-ho pod horní tyčkou. Asistence: Thomas Larkin, Daniel Catenacci.
    43:05 MANTENUTO - 6:1
     
    43:05
    Itálie právě vstřelila branku!
    A znovu ten důraz v předbrankovém prostoru. DANIEL MANTENUTO ukořistil puk na levém kruhu a sjel si před branku. Jeho radost po první střele zastavilo břevno, ale sám autor střely si dojel odražený puk a zblízka ho uklidil do sítě. Jde o jeho druhou trefu v dnešním duelu. Bez asistence.
     
    42:35
    Korejci si mohou aspoň na chvíli oddechnout, vyhazují puk přes všechny čáry.
    41:10 Daniel CATENACCI - 5:1
     
    41:10
    Itálie právě vstřelila branku!
    Osud Korey je zřejmě jasný. Itálie znovu vede o čtyři branky a trestá klukovský úder hlavou Kim Sang-joba. Larkin dostal pas na modrou, vystřelil z první a DANIEL CATENACCI tečoval puk z předbrankového prostoru za bezmocného brankáře. Asistence: Thomas Larkin, Dustin James Gazley.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina je před námi. Korejci musí vstřelit tři branky a žádnou nedostat, aby zápas dotáhli alespoň do prodloužení, v něm vyhráli a zachránili se. Vše ostatní = jejich sestup.

    Itálie je sice kousek od tří bodů, čímž ustřihne od postupu Rumunsko, ale bude muset čekat na večerní zaváhání Maďarska.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:49.
     
    Aktuální situace v tabulce:
    1. Slovinsko, 9 bodů (zápas k dobru, jistý postupující)
    2. Itálie, 9 bodů
    3. Rumunsko, 9 bodů
    4. Maďarsko, 8 bodů (zápas k dobru)
    5. Japonsko, 4 body
    6. Jižní Korea, 3 body
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Góly: 4-1
    Střely na branku: 30-25
    Zásahy gólmanů: 24-26
    Vyloučení: 4-1
    Vyšší tresty: 0-2
    Využití: 1-0.
     
    Druhá třetina je u konce. Itálie znatelně ubrala z plynu a může být ráda, že inkasovala pouze jednu branku, když se 70 sekund po návratu z kabin prosadil střelou z levého kruhu Sin Sang-hun. Korea byla nadále aktivní, ale své další šance nevyužila. Také Italové měli možnost získat zpět své čtyřbrankové vedení z první části, ovšem Ha Čong-ho dobře zasáhl proti nájezdu Mantenuta z levé strany a v situaci dva na jednoho skvěle vychytal Gazleyho. Ve třetí části bude Korey chybět křídlo čtvrtého útoku Kim Sang-job. Ten totiž nejprve neuspěl 20 sekund před koncem třetiny s dorážkou a poté se pustil do křížku s Glirou, kterého v závěru souboje za brankou zcela nesmyslně zasáhl hlavou. Korea má posledních 20 minut na to, aby odvrátila sestupový osud, jelikož prohrává 1:4.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:40 Zidanova hlavička v podání Kim Sang-joba
     
    39:40
    Je to skutečně tak, Kim Sang-job dostává pět minut a do konce utkání za zcela nesmyslný úder hlavou v souboji s Danielem Glirou.

    Vyloučení v týmu Itálie:
    Glira – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Jižní Korea:
    Kim Sang-job – 5 min. + OK, úder hlavou, odpyká I Ču-hjong.
     
    39:40
    Kim Sang-job v předbrankovém prostour neúspěšně dorážel puk do branky a vzápětí se nesmyslně hrubě pustil do bránícího Daniela Gliry, kterého počastoval hlavičkou ve stylu Zinedina Zidana. Celou situaci nyní zkoumají rozhodčí na videu.
     
    38:02
    Obrovská šance Italů nekončí brankou, byť měli domácí zřejmě největší možnost celé druhé třetiny, kterou zatím spíše prospali. Korejci zaváhali ve středním pásmu a domácí šli do situace dva na jednoho. Catenacci dával kotouč z levé strany na pravou pro Gazleyho, jenž tlačil ránu na bližší tyč, kde skvěle zasáhl koncem betonu korejský brankář.
     
    36:57
    I Čchong-min dostal puk na levý kruh a rázem si vyjel až na osu hřiště. Zkusil poslat kotouč nad vyrážečku Clary do pravé šibenice, ale těsně minul.
     
    36:22
    Kim Si-han vyvezl puk z pásma a z poloviny hřiště ho nahodil na Claru. U něj rázem vznikl pořádný vzruch a rozjitřené emoce musí krotit až rozhodčí.
     
    35:45
    Nyní si dal korejský brankář Čong-ho na vyhozený puk pozor a nedopustil se takové chyby jako v třetině první, kdy si málem dal vlastní branku.
     
    35:03
    Damian Clara měl naopak na druhé straně více práce, když se v prostoru jeho branky snažili dorážet puk Kim Gon-u a An Čin-hü. Oba neúspěšně.
     
    34:43
    Do nějakého tlaku se po delším času dostali také hráči Itálie, ovšem Čong-ho přes nepřesnou mušku tentokrát zasahovat nemusel.
     
    34:14
    Výborný tlak Korejců ke snížení nevede ani přes další povedenou střelu, kterou vyprodukoval z levého kruhu Kang Jun-sok. Hráči Korey mají také trošku smůly, o tom žádná. Ovšem svým laxním přístupem urazili v první třetině pomyslného hokejového boha a nyní se jim to vrací.
     
    33:45
    Na konci dobré kombinace prohrávajícího týmu byl kapitán Kim Sang-uk, jehož projektil z levého kruhu vyrazil brankář Clara.
     
    33:28
    Korejci nedokázali udržet v útočném pásmu odražený puk a musí pro něj pospíchat do pásma středního.
     
    33:02
    Střela O In-gja z první od modré prošla vedle tří tyčí.
     
    32:52
    Po úvodním vyhození Itálie se nyní Korejci už dostali do útočného pásma a kombinují.
     
    32:16
    Sin Sang-hun dvakrát krosčekoval u mantinelu Luku Friga, kterého se jal mstít Daniel Mantenuto a také se ukázal dvěma krosčeky. A právě jeho zákroky rozhodčí trestají hrubostí.
     
    30:52
    I Čchong-min se zkusil po levé straně natáhnout k brance, což se mu podařilo, ovšem prostor pro zakončení již neměl.
     
    30:34
    Polovina zápasu je minulostí a korejský sestupový osud se čím dál více naplňuje.
     
    29:32
    Další závar před brankou Damiana Clary. I nyní si vedl lépe brankář Itálie a zde je naprosto jasně vidět rozdíl mezi oběma týmy. Zatímco Italové v první třetině dvakrát doráželi do prázdné branky přes laxnost Korejců v předbrankovém prostoru, Italové si tuto část pořádně hlídají.
     
    27:35
    Domácí mohli jet do kontru tři na dva, ale jeden z hráčů v bílém šel ve středním pásmu nesmyslně střídat. Přesto se Itálie dostala do ohrožení branky Čong-ha, když Mantenuto získal puk a mířil z levé strany na branku. Zkusil to sám, nepřihrál volnému Frankovi, ovšem zblízka puk do sítě neprotlačil.
     
    25:28
    Itálie ve druhé třetině trošku ubrala z plynu a Korejci se snáze dostávají na dostřel Clary. Poměr střel ve druhé části je zatím 5:2 pro Asiaty.
     
    24:25
    Italové dvakrát po sobě předvedli rychlý protiútok. V prvním případě si Ha Čong-ho poradil, když vyrazil puk. Na druhý pokus vedl kontr Michele Marchetti, ale místo puku skončil v brance právě on. Vzápětí je hra přes posunutou klec přerušená.
     
    23:59
    Nyní se měl Damian Clara ve své brance co otáčet, jelikož se I Čchong-min sápal před jeho svatyní po střílené přihrávce, ale ke své smůle promáchl do ztracena.
     
    23:02
    Itálie učinila přítrž kombinaci soupeře a vyváží puk do středního pásma.
     
    22:39
    Korejci po vstřelené brance trošku ožili, snaží se znovu udržet se před brankou Clary, zatím ale bez střeleckého úspěchu.
    21:10 Sin SANG-HUN - 4:1
     
    21:10
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Labutí píseň Korey nebo pokus o vzepření se osudu? Řekl bych, že první varianta. Ovšem gól to byl pěkný. An Čin-hü zavezl puk do pásma a na pravém kruhu ho přenechal pro Nam Hui-du. Ten našel na vrcholu druhého kruhu SIN SANG-HUNA a jeho rána prošla kolem lapačky Clary do sítě. Asistence: Nam Hui-du, An Čin-hü.
     
    20:28
    Alex Trivellato nyní kasíroval tvrdý úder o plexisklo, kam ho natlačil Kang Jun-sok. Oklepal se a je v pořádku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:58.
     
    Aktuální situace v tabulce:
    1. Slovinsko, 9 bodů (zápas k dobru, jistý postupující)
    2. Itálie, 9 bodů
    3. Rumunsko, 9 bodů
    4. Maďarsko, 8 bodů (zápas k dobru)
    5. Japonsko, 4 body
    6. Jižní Korea, 3 body
     
    Statistiky první třetiny:
    Góly: 4-0
    Střely na branku: 23-9
    Zásahy gólmanů: 9-19
    Vyloučení: 2-1
    Využití: 1-0.
     
    Po první třetině není vůbec co řešit. Hned po 21 sekundách trefil vingl domácí útočník Luca Frigo. O půlminuty později nebyl Korejcům správně uznán gól, jelikož An Čin-hü dostrkal v brankovišti puk do sítě rukou. A od té doby domácí naprosto dominují. V polovině sedmé minuty se prosadil po hezké akci Daniel Mantenuto, který byl před brankou trestuhodně volný. Itálie následně zvládla oslabení, aby v přesilovce sama vstřelila branku. Diego Kostner v brankovišti dorazil střelu Marchettiho, jenž neúspěšně dorážel ránu Petronira z levého kruhu. Poté si korejský brankář Ha Čong-ho málem dal vlastní branku a zřejmě neodvratný sestupový osud Korey demonstroval dvě sekundy před koncem třetiny Daniel Frank, který dokázal nadvakrát dotlačit puk z brankoviště do sítě i přes to, že v brankovišti byl gólman Čong-ho spolu se svými třemi spoluhráči – 4:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:51 Daniel FRANK - 4:0
     
    19:51
    Itálie právě vstřelila branku!
    Demolice Korey pokračuje. Ha Čong-ho musí být nyní nešťastný, protože ani tři jeho spoluhráči v brankovišti mu nepomohli od inkasování branky. Mantenuto dával puk zpoza branky na DANIELA FRANKA, který se napoprvé neprosadil, ale protože tři hráči Korey byli v brankovišti naprosto statičtí, dojel si DANIEL FRANK puk a dostrkal ho pod betonem Čong-ha do sítě. Asistence: Daniel Mantenuto, Thomas Larkin.
     
    19:27
    Také v probíhající poslední minutě je Itálie natlačená před brankou Korey. Čong-ho musel čelit již 21 střelám.
     
    18:58
    Mantenuto dával střílenou přihrávku před branku z levého kruhu, na puk ale nikdo z jeho spoluhráčů nedosáhl
     
    17:06
    Nyní se ale Ha Čong-ho vytáhl, když po dobré kombinaci Italů zastavil tvrdou střelu Catenacciho z kruhů svým ramenem.
     
    16:43
    Italové jsou v pěti.
    16:41 Ha Čong-ho si málem dal vlastní branku
     
    16:41
    Ha Čong-ho dostal málem nejkurioznější branku na turnaji. Hned po buly v obranném pásmu Itálie pálil jeden z domácích hráčů přes všechny čáry. Brankář Korey se snažil nahození zastavit hokejkou, od které se puk už odrážel do klece a jen včasný zákrok lapačkou zachránil Čong-ha od vlastní branky. A také od toho, aby se nedostal do silvestrovských sestřihů.
     
    16:18
    Korejci vydrželi v útočném pásmu sotva deset sekund, než Itálie opět vyhodila puk na druhou stranu.
     
    15:49
    A zatím v útočení nejsou nebezpeční, jelikož je Italové napadají prakticky u branky Čong-ha.
     
    15:01
    Itálie se hned po buly osvobozuje a Korejci musí začít znovu od své branky.
     
    14:43
    Bránit se bude také Itálie, podruhé v dnešním zápasu. Dvě minuty si odsedí Jason Seed, lídr obranných řad. Podrážení kanadského rodáka bylo zcela jasné.
    13:21 Diego KOSTNER - 3:0
     
    13:21
    Itálie právě vstřelila branku!
    Třetí branka DIEGA KOSTNERA na turnaji znamená, že Korea se mílovými kroky blíží k sestupu. Korejci totiž vůbec nestíhají. Alex Trivellato dal od modré přihrávku z první na levý kruh pro Pietronira, jehož dělovku z první sice Čong-ho vyrazil. Před brankou se k zakončení dostal Marchetti, proti němuž byl brankář Korey také úspěšný. Od jeho betonu se však puk odrazil na zcela volného Kostnera a útočník Itálie, nehlídaný, měl snadnou práci. Asistence: Michele Marchetti, Phil Pietroniro.
     
    12:32
    Za nedovolené bránění jde ven také Sin Sang-hun a Italové budou mít možnost navýšit své vedení.
     
    12:27
    Obrázek hry se po skončení oslabení Itálie nemění. Domácí jsou nadále aktivní a snaží se navýšit svůj náskok.
     
    10:56
    Velmi dobrá akce Korey hned po buly. Trivelatovi mezi kruhy uskočil puk od hokejky, čehož chtěl hned využít Sin Sang-hun, ovšem zblízka Claru nepřekonal a protože italský brankář pokryl puk, k dorážce se nikdo už nedostal.
     
    10:52
    Až v samotném závěru oslabení si Damian Clara připisuje aspoň trošku vážnější zákrok. Do návratu vyloučeného Catenacciho zbývají dvě sekundy.
     
    10:14
    Itálie posílá puk ven z pásma.
     
    09:54
    I Jong-čun dostal kotouč na vrchol pravého kruhu a měl dobrou pozici ke střele, jenže nepochopitelně ještě přihrával na spoluhráče a poté už se on ani nikdo z jeho parťáků do podobné pozice nedostal.
     
    09:30
    Puk po souboji za brankou vybojovali hráči Jižní Korey a ti se nyní snaží o kombinaci v útočném pásmu.
     
    08:54
    Přesilovka pro Jižní Koreu, Daniel Catenacci jde ven za nedovolené bránění. Korejci zatím využili tři z dvanácti přesilovek, jsou tedy na 25 %.
     
    08:09
    Korejci nejsou schopní se vůbec dostat ven z pásma. Itálie mezitím vyměnila kompletní pětku a od modré nyní pálil Alex Trivellato, jenže přesný nebyl.
     
    07:34
    Italové opět svírají soupeře před brankou. Střela Terrance Amorosy skončíla v provozu před brankou, odkud se puk dostal k zadnímu mantinelu.
    06:27 Daniel MANTENUTO - 2:0
     
    06:27
    Itálie právě vstřelila branku!
    Další domácí radost v aréně. Po hezké kombinaci Friga, který zavezl puk do pásma a mezi kruhy ho předal Frankovi, se prosazuje DANIEL MANTENUTO, jenž dostal před branku přesný pas a prosadil se proti ledabyle bránícímu O In-gjoovi. Itálie si jde jasně za třemi body a Mantenuto zapisuje první přesnou trefu na domácím turnaji. Asistence: Daniel Frank, Luca Frigo.
     
    03:45
    Itálie působí od samotného úvodu velmi živě a nyní se brankář Jižní Korey Ha Čong-ho vyznamenal proti dorážce Daniela Franka, ke kterému se v bezprostřední blízkosti brankoviště dostal puk.
     
    00:58
    Branka není uznána, Itálie vede brankou Luca Friga z 21 sekundy.
    An Čin-hü dostrkal puk za čáru rukou
     
    Trenér Itálie Michael Pelino si bere coach challenge, jelikož se mi zdálo, že An Čin-hü doklepl v brankovišti puk do pod ležícím brankářem rukou.
    00:58 Korejci dosáhli branky, ale trenér Itálie si bere challenge
     
    00:58
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Velmi rychle máme vyrovnáno. Marchetti a Seed si počínali velmi ledabyle proti Sin Sang-hun, kterého nechali projet až k brance. Zde se k puku dostal An Čin-hü, kterého nedokázal pokrýt Kostner. Úspěšný korejský střelec spadl na brankoviště, kde sice nijak nepřekážel brankáři, přesto puk nějak dostrkal do sítě!
    00:21 Luca FRIGO - 1:0
     
    00:21
    Itálie právě vstřelila branku!
    Neskutečný začátek, Itálie jde po 21 sekundách do vedení. Trivellato poslal z levé strany od modré puk na Franka, který rychle našel mezi kruhy LUKU FRIGA a jeho střela, kterou možná lehce nadzvedl jeden z hráčů soupeře, končí nad lapačkou brankáře Korey přesně v šibenici. Asistence: Daniel Frank, Alex Trivellato.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Itálie: Clara (Bernard) – Seed, Trivellato (A), Sponberger, Larkin (C), Glira, Pietroniro, Amarosa, Insam – KOstner, Marchetti, Frank – Mantenuto, de Luca, Frigo (A) – Catenacci, Salinitri, Gazley – Deluca, Mantinger, Purdeller
    Trenér: Michael Pelino

    Jižní Korea: Ha Čong-ho (I Jon-sung) – O In-gjo, I Don-ku, I Sung-čä, Nam Hui-du, Kong Ju-čchan, Či Hjo-sok, I Min-čä, I Ču-hjong – Kim Sang-uk (C), I Čchong-min (A), Kang Jun-sok – I Jong-čun, Sin Sang-hun (A), An Čin-hü – Bä Sang-ho, Čon Čong-u, Kim Gon-u – Kim Sang-job, Kim Si-han, Park Čin-Čchu
    Trenér: Kim U-čä

    Rozhodčí: Uldis Buss, Peter Staňo – Daniel Beresford, Clement Goncalves.
     
    Rumunsko v prvním dnešním zápasu porazilo Japonsko 4:2. Je tak naprosto jasné, že nemusí mít sestupové starosti a stejně tak zachránilo i domácí Itálii.

    Z hlediska sestupu je nyní jasné, že pokud Korea jakkoliv neporazí Itálii, padá o patro níže do divize I.B, kterou naposled hrála před devíti lety. Pokud prohraje (i za bod), slaví Japonsko záchranu.

    A postup? Rumunsko má nyní 9 bodů, stejně jako Slovinsko (jistý postup). S 8 body jsou Maďaři (večerní zápas proti Slovinsku) a 6 bodů má Itálie.

    Rumunsko postoupí, pokud večer Maďarsko jakkoliv prohraje se Slovinskem a zároveň pokud Itálie nezvítězí za 3 body nad Koreou.
     
    Tabulka před posledním hracím dnem:
    1. Slovinsko, 9 bodů
    2. Maďarsko, 8 bodů
    3. Itálie, 6 bodů
    4. Rumunsko, 6 bodů
    5. Japonsko, 4 body
    6. Jižní Korea, 3 body

    Zápasy:
    Rumunsko – Japonsko, Itálie – Jižní Korea, Maďarsko – Slovinsko
     
    Máme se tedy na co těšit. Osobně bych tipoval, že postup urve spolu se Slovinskem tým Maďarska a sestoupí Jižní Korea, ale letošní divize I.A je tak nevyzpytatelná, že se z postupu může klidně radovat i Rumunsko, které může stejně tak dobře sestoupit.
     
    Situace ohledně sestupu:
    V nejhorší situaci je Jižní Korea. Pokud v prvním zápasu pátého hracího dne vyhraje Japonsko, bude muset Jižní Korea bezpodmínečně vyhrát nad Itálií. Jestli Japonsko prohraje, "stačí" Koree výhra proti domácímu celku i za 2 body. Mohou ale nastat i docela zajímavé bodové shody, které v případě velké teorie pošlou o patro níže i Rumunsko nebo dokonce domácí Itálii (což je ale spíše v rovině sci-fi).

    Jižní Korea a Japonsko shodně 4, 5 a 6 bodů:
    sestupuje Jižní Korea (prohra s Japonskem 3:4)

    Jižní Korea, Rumunsko a Itálie shodně 6 bodů:
    Jižní Korea 3 body (skóre zatím 2:3), Rumunsko 3 body (skóre 4:8), Itálie 3 body (skóre zatím 6:1)
    Sestoupí vinou horšího skóre Rumunsko. Udržet se může pouze v případě, že Jižní Korea vyhraje nad Itálií o 10 branek a pak by sestoupila Itálie.

    Jižní Korea, Japonsko a Itálie shodně 6 bodů:
    Jižní Korea 3 body (skóre zatím 3:4), Japonsko 3 body (skóre 7:7) Itálie 3 body (skóre zatím 4:3)
    Při výhře Korey o 2 góly sestupuje Itálie (záporné skóre)
    Při výhře Korey o 1 gól (5:4, 6:5 a více) sestupuje Japonsko (nižší počet vstřelených branek)
    Při výhře Korey o 1 gól (4:3) budou mít všechny týmy v minitabulce 3 body a skóre 7:7. Bude se uplatňovat pravidlo o zápasech všech tří týmu s nejlépe umístěným celkem mimo minitabulku (tedy Rumunska). Rumunsko-Korea 3:2, Rumunsko-Itálie 1:6, Rumunsko-Japonsko případný výhra Japonska za 2 body. Sestupuje Korea.
    Při výhře Korey o 1 gól (3:2, 2:1, 1:0) sestupuje Itálie. Japonsko bude mít vyšší počet vstřelených branek a Korea nad Itálií lepší vzájemný zápas.
     
    Situace ohledně postupu:
    Již nyní je naprosto jasné, že bez ohledu na všechny tři zápasy má Slovinsko jistý postup a Maďarsko si v případě výhry za dva body také. zajistí postup na mistrovství světa roku 2025. Mohou nastat již zmiňované bodové shody.

    Slovinsko a Itálie shodně 9 bodů:
    postupuje Slovinsko (vzájemný zápas 2:0)

    Maďarsko a Itálie shodně 8 nebo 9 bodů:
    postupuje Maďarsko (vzájemný zápas 3:2 pr.)

    Slovinsko a Rumunsko shodně 9 bodů:
    postupuje Slovinsko (vzájemný zápas 6:1)

    Maďarsko a Rumunsko shodně 8 nebo 9 bodů:
    postupuje Rumunsko (vzájemný zápas 2:1)

    Rumunsko a Itálie shodně 9 bodů:
    Při výhře Slovinska nad Maďarskem by s prvním Slovinskem postoupila Itálie (výhra nad Rumunskem 6:1)

    Minitabulka Slovinsko, Itálie a Rumunsko při bodové shodě:
    Slovinsko 6 bodů, Itálie 3 body, Rumunsko 0 bodů
    S prvním Maďarskem by postoupilo Slovinsko

    Minitabulka Maďarsko, Itálie a Rumunsko při bodové shodě:
    Itálie 4 body, Rumunsko 3 body, Maďarsko 2 body
    S prvním Slovinskem by postoupila Itálie.

    Existuje tedy spousta variant. Otázkou je, jak moc bude chtít Slovinsko do posledního večerního zápasu jako jistý postupující "šlapat" a zda nebude spíše slavit. To by samozřejmě byla voda na mlýn pro Itálii.
     
    Jižní Korea:
    Korejci mají před posledním dnem sestupové starosti, neboť zatím získali pouze tři body a na pátou nesestupovou pozici mají ztrátu jednoho bodu. I ohledně sestupu může být velice zajímavá loterie a hodně napoví právě první zápas pátého dne mezi Japonskem a Rumunskem. Může se totiž také docela dobře stát, že Jižní Korea se bodově sejde s Rumuny nebo s Japonci.
     
    Itálie:
    Od domácích hokejistů se pravděpodobně čekalo více, než že budou mít po čtyřech zápasech jen 6 bodů. Může se ale docela dobře stát, že po dvou zápasech pátého hracího dne bude mít Itálie stejně bodů jako Slovinsko (s večerním zápasem k dobru) a také jako Rumunsko. V konečném účtování je jasných i více možností, že se Slovinsko nebo Maďarsko bodově sejde s Itálií, Rumunskem nebo dokonce s oběma.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u závěrečného dne mistrovství světa divize I. A, tedy po mistrovství světa nejvyšší divize. Závěrečný hrací den bude ve vyrovnaném turnaji obzvláště zajímavý, jelikož je jasno pouze o jednom postupujícím týmu – Slovinsku. Ani o dvou postupujících, ani o sestupujícím týmu. Již polední zápas mezi Rumunskem a Japonskem hodně napoví a jasněji může být po 18. hodině, kdy bude končit mač mezi domácí Itálií a Jižní Koreou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 1. Frigo (Frank, Trivellato), 7. Mantenuto (Frank, Frigo), 14. Kostner (Marchetti, Pietroniro), 20. Frank (Mantenuto, Larkin), 42. Catenacci (Larkin, Gazley), 44. Mantenuto, 44. Salinitri (Larkin, Catenacci), 44. Marchetti (Kostner, Trivellato) – 22. Sin Sang-hun (Nam Hui-du, An Čin-hü)


    Taliansko: Clara (Bernard) – Seed, Trivellato (A), Sponberger, Larkin (C), Glira, Pietroniro, Amarosa, Insam – KOstner, Marchetti, Frank – Mantenuto, de Luca, Frigo (A) – Catenacci, Salinitri, Gazley – Deluca, Mantinger, Purdeller
    Tréner: Michael Pelino

    Južná Kórea: Ha Čong-ho (I Jon-sung) – O In-gjo, I Don-ku, I Sung-čä, Nam Hui-du, Kong Ju-čchan, Či Hjo-sok, I Min-čä, I Ču-hjong – Kim Sang-uk (C), I Čchong-min (A), Kang Jun-sok – I Jong-čun, Sin Sang-hun (A), An Čin-hü – Bä Sang-ho, Čon Čong-u, Kim Gon-u – Kim Sang-job, Kim Si-han, Park Čin-Čchu
    Tréner: Kim U-čä

    Rozhodca: Uldis Buss, Peter Staňo – Daniel Beresford, Clement Goncalves