Ukrajina – Čína 9:0 (kon.) | Španielsko – Estónsko 3:4 (po pr.) | Litva – Holandsko 3:2 (kon.)
koniec po predl.
Španielsko
3:4 (1:1, 1:2, 1:0 - 0:1)
Estónsko
cz Utorok 30.04.2024, 15:00 • Avia Solutions Group Arena, Vilnius • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. B • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    60:47 Robert ROOBA - 3:4
     
    60:47
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Estonsko vítězí! Rozhodujícímu zásahu předcházela kontroverzní situace, kdy Robert Ossipov zastavil hraničním zákrokem unikajícího Jaimeho Capillase. Následoval protiútok Estonců. Kristjan Kombe našel rozjetého ROBERTA ROOBU, jehož nakopnuté motory už protihráči nedokázali zastavit. Rooba se tak dostal do samostatného úniku a zakončil mezi betony brankáře Barba. Asistence: Kristjan Kombe a Robert Ossipov.
     
    52:12
    Bruno Baldris před brankou postrčil Puzakova, který spadl a vychýlil brankovou konstrukci za Barbem. Španělský obránce je vyloučen za napadení.
     
    46:56
    Estonci už zvedali ruce nad hlavy! Kevin Parras sebral u mantinelu puk protihráči. Už byl v záporném úhlu a chtěl nahrávat před branku. Kotouč však tečoval bránící hráč, který si dal málem vlastní gól. Hrací předmět spadl pod betony brankáře Barba, který ho stačil zasednout ještě před tím, než překročil brankovou čáru! Rozhodčí u branky to dobře viděl a rozpažil.
     
    44:02
    Španělé si závěr přesilovky pokazili! Špatně vystřídali a dostali trest za příliš mnoho hráčů.
    41:47 Jaime CAPILLAS - 3:3
     
    41:47
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělé přesilovku využívají a to jim ještě přes dvě minuty zbývají! Alejandro Burgos vymyslel od levého mantinelu krásnou křížnou přihrávku na pravý kruh, odkud se JAIME CAPILLAS trefil mezi betony přesouvajícího se Koitmy – 3:3. Asistence: Alejandro Burgos a Jaime De Bonilla.
    39:18 Zákrok, za který byl Rasmus Kiik vyloučen do konce zápasu.
     
    39:18
    A Rasmus Kiik pro dnešek dohrál! Rozhodčí se podívali na video a udělili mu trest na 5 minut a do konce utkání za vysokou hůl!
     
    Pablo Zaballa se skácel na led poté, co ho estonský hráč Rasmus Kiik zasáhl hokejkou do krku. Rozhodčí si jdou k videu, aby si zákrok prohlédli. Ve hře je větší trest pro Estonce!
    36:56 Mark VIITANEN - 2:3
     
    36:56
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Estonci strhávají vedení na svou stranu! Na sebe to vzal MARK VIITANEN. Ten sebral puk na červené čáře, dobruslil s ním do útočného pásma a švihem zamířil nad lapačku Barba – 3:2. Asistence: Kristjan Kombe.
     
    28:02
    Obránce Daniil Kulincev se na pravé straně nadechl k velkému sólu a natlačil se až před branku. Střelu na vzdálenější tyčku vytěsnil pravou rukou Barbo!
     
    25:21
    Dokonce šance v oslabení! Vyhozený puk dobruslil Dorian Donath, který ho bekhendem poslal těsně mimo!
     
    23:42
    Vyloučení v týmu Španělsko:
    Jaime De Bonilla – 2 min., podrážení.
    23:23 Robert ROOBA - 2:2
     
    23:23
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Obránce Alfonso García nedokázal v rohu hřiště odehrát puk do bezpečí. Daniil Fursa mu ho sebral a nahrál mezi kruhy ROBERTOVI ROOBOVI. Kapitán Estonců si kotouč potáhl doleva a švihem vypálil k bližší tyčce – 2:2. Asistence: Daniil Fursa.
    20:18 Pablo ZABALLA - 2:1
     
    20:18
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Skvělý vstup Španělska do druhé třetiny, jehož hráči překlápí vedení na svou stranu po 18 sekundách hry! Quim Muratet našel křížným pasem z vlastního obranného pásma na pravém křídle najetého Doriana Donatha. Ten v situaci 2 na 1 ideálně načasoval přihrávku pro PABLA ZABALLU, který z bezprostřední blízkosti nalezl mezírku mezi betony brankáře Koitmy – 2:1. Asistence: Dorian Donath a Quim Muratet.
     
    19:24
    Kristjan Kombe dostal dost prostoru před španělským brankovištěm! Jeho první zakončení ale vyrazil pravým betonem Barbo a dorážku poslal Estonec vedle tyčky.
     
    18:16
    Hodně jedovatá střela Alfonsa Garcii od modré čáry! Kotouč byl tečován. Koitmaa ho vyrazil někam pod sebe a nakonec ho dokázal zalehnout! Hokejisté Španělska se stále více osmělují.
     
    16:59
    Šikovně to udělal Adrian Torralba. Ten stál na úrovni brankové čáry a odsud si puk vytáhl před brankoviště. Pak ho poslal těsně vedle levé tyčky z pohledu brankáře!
    08:40 Bruno BALDRIS - 1:1
     
    08:40
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá přesilovka Španělska! Oriol Rubio vyhrál buly na modrou čáru pro BRUNA BALDRISE. Zadák francouzského Štrasburku kotouč nahodil na branku a ten zapadl pod víko estonské svatyně. Koitmaa toho zřejmě mnoho neviděl – 1:1. Asistence: Oriol Rubio.
     
    08:35
    Jeden z hlavních rozhodčích nakonec viděl vysokou hůl brankáře Villema-Henrika Koitmy! Přesilovka pro Španělsko.
     
    06:33
    Další velká příležitost Estonska! Robert Arrak našel výbornou přihrávkou z rohu před brankou volného Vadima Vasjonkina. Barbo se však v brankovišti roztáhl a dokázal zasáhnout lapačkou!
     
    05:14
    Hráč Estonska najížděl sám na brankáře Barba, který jeho střelu vyrazil!
    03:02 Morten JÜRGENS - 0:1
     
    03:02
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Estonci skórovali v momentě, kdy skákal na led čtvrtý španělský hráč! Daniil Kulincev si několikrát vyměnil puk s Robertem Roobou. Pak z osy hřiště vypálil a po zákroku Barba dorazil kotouč za brankovou čáru MORTEN JÜRGENS. Asistence: Daniil Kulincev a Robert Rooba.
     
    02:51
    Vyloučení v týmu Španělsko:
    Alfred Encinar – 2 min., vysoká hůl.
     
    01:00
    Dvě minuty za podrážení obdržel Jaime De Bonilla. Přesilovka pro Estonsko.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 9. Baldris (Rubio), 21. Zaballa (Donath, Muratet), 42. Capillas (Burgos, De Bonilla) – 4. Jürgens (Kulincev, Rooba), 24. Rooba (Fursa), 37. Viitanen (Kombe), 61. Rooba (Kombe, Ossipov)


    Španielsko: Barbo (M. Hernandez) – Baldris (A), Garcia (A), De Bonilla, Guerra, Fernandez, Encinar, Escartin – Zaballa, Muratet, Donath – Gonzalez, Carbonell (C), Rubio – Burgos, Capillas, Torralba – L. J. Hernandez, Granell, Mendizabal – Pantoja.
    Tréner: Luciano Basile

    Estónsko: Koitmaa (Mölder) – Kulincev, Ossipov, Novikov, Slessarevski, Lahesalu (A), Kookmaa, Kudeviita – Rooba (C), Embrich, Fursa – Viitanen, Kombe, Kiik – Puzakov, Arrak, Vasjonkin (A) – Alexandrov, Parras, Jürgens.
    Tréner: Petri Skriko

    Rozhodca: Steingross (GER), Magnusson – Jonsson (SWE), Sascenkov (LTU)