Fínsko – Švajčiarsko 3:1 (kon.) | Česko – Nemecko 1:0 (kon.) | Kanada – Švédsko 5:1 (kon.)
koniec
Fínsko
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Švajčiarsko
cz Štvrtok 11.04.2024, 16:00 • Adirondack Bank Center • MS žien • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    42:42 Nelli LAITINENOVÁ - 3:1
     
    42:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    NELLI LAITINENOVÁ si od mantinelu najela mezi kruhy, odkud vystřelila do hole Annici Büchiováé. Puk se odrazil do vzduchu a dopadl za záda švýcarské gólmanky. Asistence: Michelle Karvinenová a Susanna Tapaniová.
    36:34 Susanna TAPANIOVÁ - 2:1
     
    36:34
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Od mantinelu na střed hrací plochy si nabruslila Petra Nieminenová, která přihrávala na zadní tyč, kde se nacházela SUSANNA TAPANIOVÁ. Právě od její brusle se kotouč odrazil do branky, čímž Finsko otočilo průběh zápasu na svou stranu. Asistence: Petra Nieminenová.
    10:59 Petra NIEMINENOVÁ - 1:1
     
    10:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Favoritky zápasu rychle vyrovnávají! PETRA NIEMINENOVÁ objela branku a chtěla puk zasunout za brankovou čáru. To se jí nepovedlo, avšak Alessia Baechlerová si kotouč srazila do vlastní klece. Bez asistence.
    01:22 Ivana WEYOVÁ - 0:1
     
    01:22
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Z první střely se hostující celek ujal vedení! Na modré čáře přebrala kotouč IVANA WEYOVÁ, která se natlačila před soupeřku. Její bekhendový pokus mířil nad beton brankářky, ale také přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Alina Müllerová a Lara Christenová.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 11. Nieminenová, 37. Tapaniová (Nieminenová), 43. Laitinenová (Karvinenová, Tapaniová) – 2. Weyová (Müllerová, Christenová)


    Fínsko: Aholaová (Keisalaová) – Hiirikoskiová (C), Laitinenová, Rantalaová, Savolainenová, Yrjöläová, Parkkonenová, Savanderová – Holopainenová, Vainikkaová, Tulusová (A) – Nieminenová, Karvinenová (A), Tapaniová – Vanhanenová, Schalinová, Sundelinová – Nylundová, Vesaová, Liikalaová – Antti-Roiková.
    Tréner: Juuso Toivola

    Švajčiarsko: Brändliová (Maurerová) – Christenová, Stalderová (C), Vallarioová, Baechlerová, Büchiová, Wetliová, Rosselová – Weyová, Leemannová, Müllerová (A) – Zimmermannová, Herzigová, Martiová – Quennecová, Ryhnerová, Schaeferová – Ingoldová, Enzlerová, Balzerová – Jorayová.
    Tréner: Colin Muller

    Rozhodca: Doyleová (USA), Tassoniová (USA) – Gutauskasová (CAN), Toddová (CAN)