Columbus – Colorado 4:1 (kon.) | NY Rangers – Pittsburgh 2:5 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 3:4 (po pr.)
Tampa Bay – Detroit 2:4 (kon.) | Toronto – Florida 6:4 (kon.) | St. Louis – Edmonton 3:2 (po pr.)
Winnipeg – LA Kings 4:3 (kon.) | San Jose – Seattle 2:4 (kon.)
koniec
New York Rangers
2:5 (0:2, 0:0, 2:3)
Pittsburgh Penguins
cz Utorok 02.04.2024, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu základní části kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na konfrontaci mezi New Yorkem Rangers a Pittsburghem Penguins!
     
    New York Rangers

    Domácí tým na konci přestupového okna vhodně doplnil kádr a díky tomu vypadá dobře připravený na play-off, od kterého jej dělí posledních osm zápasů základní části. Proti Penguins budou Rangers usilovat o šestou výhru v řadě. V těch pěti předchozích zaznamenali 26 gólů, z toho 8 před dvěma dny na ledě Arizony při výhře 8:5. Ve Východní konferenci jsou Newyorčané první s náskokem tří bodů na Carolinu s Bostonem. Mimo hru je obránce Gustafsson s útočníky Chytilem a Wheelerem.

    Nejproduktivnější hráči:
    • A. Panarin – 107 bodů (44+63)
    • V. Trocheck – 75 bodů (25+50)
    • C. Kreider – 67 bodů (35+32).
     
    Pittsburgh Penguins

    Tučňáci vytěžili z minulých čtyř zápasů šest z osmi možných bodů a ještě si zachovali teoretickou naději na účast na play-off, v němž chyběli už v minulé sezóně. Navzdory špičkovým výkonům kapitána Crosbyho je Piitsburgh ve Východní konferenci až dvanáctý a s dvěma zápasy k dobru ztrácí na osmou Philadelphii sedm bodů. Naposledy se celek z Pensylvánie představil v Ohiu. Ve třetí třetině ztratil náskok 3:1 a s Columbusem nakonec padl 3:4 v nájezdech. Na marodce je obránce Graves a dále útočníci Acciari, Harkins, Nieto a Bunting.

    Nejproduktivnější hráči:
    • S. Crosby – 79 bodů (35+44)
    • J. Malkin – 56 bodů (21+35)
    • B. Rust – 46 bodů (24+22).
     
    Vzájemné zápasy 2023/24

    23.11.2023 Pittsburgh – NY Rangers 0:1
    16.03.2024 Pittsburgh – NY Rangers 4:7.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Rangers: Šesťorkin (Quick) – R. Lindgren, Fox (A), K. Miller, Trouba (C), Z. Jones, Schneider – Kreider, Zibanejad, Roslovic – Panarin (A), Trocheck, Lafrenière – Brodzinski, Wennberg, Kakko – Cuylle, Goodrow, Vesey.
    Trenér: Peter Laviolette

    Pittsburgh Penguins: Nedeljkovic (Jarry) – P. Joseph, Letang (A), M. Pettersson, E. Karlsson, Ludvig, St. Ivany – D. O'Connor, Crosby (C), Rust – Bunting, Malkin (A), Rakell – R. Smith, Eller, Puustinen – Gruden, Poulin, Puljujärvi.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: McCauley, Rooney – Flemington, Fournier.
     
    Před začátkem zápasu si Rangers připravili malou slavnost týkající se Jonathana Quicka. Zkušený gólman se v minulém zápase stal historicky nejúspěšnějším Američanem v počtu vychytaných výher v NHL (392).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Fantastický start pro Pens! Trouba v rozehrávce namazal Smithovi. Crosbyho střelu z jeho přihrávky z rohu kluziště Šesťorkin lapačkou vyrazil zpět do hry a poté nemohl nic dělat s bekhendovou dorážkou BRYANA RUSTA. Asistence: Sidney Crosby, Rielly Smith.
    00:18 Bryan RUST - 0:1
     
    01:43
    v brance Penguins došlo na poslední chvíli ke změně. Místo plánovaného startu Jarryho je v akci Alex Nedeljkovic.
     
    02:25
    Trouba svým nahozením od modré gólovou chybu neodčinil. Nedeljkovice pak z levého kruhu prozkoušel Zibanejad.
     
    02:45
    Lafrenière úspěšně zaskočil na vhazování. Obránci Rangers zakombinovali mezi sebou a půjčili puk Panarinovi, jenž z osy zakončoval vedle branky.
     
    03:25
    Lindgren nabil Panarinovi na střelu od modré čáry. Trocheckovi se nepovedlo letící projektil tečovat a s nepořízenou odjel střídat.
     
    03:47
    Roslovic profitoval z hostujícího propadnutí ve středním pásmu, ovšem Kreider po jeho přihrávce opět pomohl dostat Nedeljkovice do správné provozní teploty.
     
    04:27
    Erik Karlsson nepropálil puk přes Goodrowa a Rangers se zase rychle vrátili do útočného pásma, kde jejich návštěva trvale jen krátce.
     
    05:49
    Crosby si v rychlé přechodové fázi vyměnil přihrávky s Rustem. Miller mu bruslařsky nestíhal a šanci hostujícího kapitána zastavila až tyčka!
     
    06:21
    Kreider přeložil puk do druhého sledu, nicméně Nedeljkovic Troubou vypálený kotouč nadvakrát udržel v lapačce.
     
    06:40
    Lindgrenovu nepřesnou střelu už zpoza mantinelu sledovala i zaskakující gólmanská dvojka Penguins. Jedná se o třiadvacetiletého Alexe Fernandese, který byl až do dneška zcela nepolíben profesionálním hokejem.
     
    08:00
    Trouba udělal pod vlivem Smithova napadání další velkou chybu v obranné třetině. Uloupený puk Crosby ihned přihrával do mezikruží a Šesťorkinovi masivně mohl Miller, který zakončení Rusta přizvedl do ochranné sítě.
     
    08:23
    Letangův projektil zpoza pravého kruhu byl Goodrowem tečován mimo tři tyče. Puk se dokonce odrazil ven z útočné třetiny Pens.
     
    09:12
    Kakko nenechal Rakella odehrát puk do bezpečí, ale pak ho jen symbolicky poslal na Nedeljkovice, který raději přerušil hru.
     
    09:26
    O´Connor vyvinul dobrou rychlost. Prohnal se kolem Millera a tápející obranu Rangers zachraňoval až ruský gólman Šesťorkin.
     
    10:28
    Další tlak Tučňáků. Rustovu možnost Šesťorkin zneškodnil. Letangův projektil zase vychýlil Trocheck.
     
    10:39
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Letang vracel puk k modré čáře. Josephovo nízké nahození samo o sobě na branku neletělo, ovšem SIDNEY CROSBY fantastickou tečí upravil směr letu kotouče mimo dosah Igora Šesťorkina. Asistence: Pierre-Olivier Joseph, Kris Letang.
    10:39 Sidney CROSBY - 0:2
     
    10:39
    Rangers si vzali trenérskou výzvu. Podle jejich mínění Rust přebíral Crosbyho přihrávku v ofsajdu.
     
    10:39
    O ofsajd se podle oficiálního výroku čárových rozhodčích nejednalo. Rangers prohrávají o dva góly a navíc musí jít do čtyř.
     
    10:39
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    HL – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva, odpyká Will Cuylle.
     
    11:21
    Tak to je kuriózní způsob, jak ukončit přesilovku. Erik Karlsson je vyloučen za to, že odhodil Troubovu ztracenou hokejku pryč z útočného pásma.
     
    11:56
    Fox nezazmatkoval, když byl napadán Smithem. Rangers kontrolují hru s pukem na hokejkách na vlastní polovině.
     
    12:39
    Domácí v plném počtu.
     
    12:56
    Výrazně zkrácená přesilovka Rangers se rovněž odvíjí daleko od Nedeljkovice. S domácím týmem dva inkasované góly hodně zacloumaly.
     
    13:21
    Hosté v plném počtu.
     
    13:30
    Zprava jedoucí Zibanejad skvěle načasoval centr na zadní tyč. Kreider se na chvíli vysmekl obráncům, ale Nedeljkovic se proti němu stihl bleskurychle přemístit.
     
    14:10
    Kaapo Kakko neškodně posunul puk k lapačce Nedeljkovice, v níž zůstal až do přerušení hry. Následuje komerční pauza.
     
    14:36
    Nedeljkovic si poradil s jedovkou bezprostředně po vhazování, jejíž autorem byl Artěmij Panarin.
     
    15:08
    Panarinově průniku do útočného pásma pomohl ofsajd. Vhazuje se ve středním pásmu mezi hokejky Goodrowa a Malkina.
     
    15:59
    Pettersson si na malé vzdálenosti vyměnil puk s Malkinem a pak ho od modré čáry poslal na Šesťorkina, jenž ho hokejkou prodloužil k zadnímu hrazení.
     
    16:45
    Kreiderova přihrávka na Millera byla vytečována až k Šesťorknovi. Rus při rozehrávce trochu zazmatkoval a div, že mu puk nevyfoukl nesměle napadající O´Connor.
     
    17:40
    Troubův pokus zpoza pravého kruhu nebyl Wennbergem tečován tak, aby se musel Nedeljkovic jakkoliv zapojit.
     
    18:15
    Foxovi neprošla ani jedna ze dvou přihrávek. Z pohledu Pittsburghu uklidňují hru Smith, Rust a Crosby, což je zatím jasně nejlepší ofenzivní trojka.
     
    18:42
    Lindgrenova dlouhá přihrávka vyslala na zteč z levého kruhu pálícího Panarina. Nedeljkovic vyrazil puk vysoko do vzduchu s tím, že mu poté málem zapadl do brány.
     
    19:58
    Kreider v samostatné akci objížděl bránu. Zpátky do palebného úhlu už se kvůli přítomnosti Karlssona nevrátil a vše skončilo marným nahozením Millera.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Domácí mužstvo hned v prvním střídání vykolejila minela kapitána Trouby, jež měla za následek gól Rusta. Nervózní Rangers pak inkasovali ještě jednou od tečujícího Crosbyho a navzdory postupně se zlepšujícímu výkonu si odnesli do šatny nepříznivý stav 0:2.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 10 – 6.
    V důsledku Jarryho zdravotní indispozice museli Penguins najmout do pozice dvojky amatérského brankáře
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    Letang byl na ledě jako poslední z Tučňáků a v rohu útočného pásma neměl proti přesile žádnou šanci zachovat akci svého týmu při životě.
     
    21:30
    Rangers bez puku nenapadají. Panarin jako nejvýše postavený hráč vysloveně stojí na modré čáře a čeká, co hosté vymyslí.
     
    22:02
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Jevgenij Malkin – 2 min., sekání.
     
    22:16
    Panarinovu střelu zablokoval Pettersson směrem k Zibanejadovi, jehož dorážku z levé strany gólman Pittsburghu zdárně vyrazil.
     
    22:53
    Téměř bylo sníženo! Trocheck se díky nádherné kličce dostal za Petterssona a z pravého kruhu orazítkoval tyč. Druhou variantou byla přihrávka na zadní tyč, kde si Pens nevšímali Kreidera.
     
    23:09
    Zibanejadův volej z přihrávky Foxe skončil v síti, ovšem hlavní rozhodčí okamžitě rozpažil na znamení toho, že došlo k nedovolenému bránění brankáři Nedeljkovicovi. Provinit se měl Kreider, jenž nepatrně zavadil o jeho levý beton.
     
    23:35
    Panarinovu prudkou střelu Nedeljkovic vytáhl mimo tři tyče. Ruský kanonýr ještě dostal nabito od Zibanejada, ale gólman soupeře mu i další projektil z levého křídla zastavil.
     
    23:46
    Trocheck se dobře zorientoval v mezikruží mezi třemi oponenty a rozhodil puk doprava k volnějšímu Foxovi, jehož střela zapadla do Nedeljkovicovy náruče.
     
    24:02
    Hosté v plném počtu.
     
    24:55
    Na ose vysunutý Schneider neprošel mezi dvěma obránci. Puk se k němu do útočného pásma rychle vrátil, ale při střele mu tentokrát překážel Pettersson.
     
    25:20
    Puustinen zkoušel štěstí skrz Goodrowa. Razantní střela zápěstím přistála na nachystaném pravém betonu Igora Šesťorkina.
     
    26:38
    Lindgren dostal puk zpátky od Foxe, jenže Bunting jeho pokus přizvedl až do ochranné sítě za brankou Pittsburghu.
     
    27:26
    Fox převzal diagonální přihrávku Lindgrena a vyrazil s pukem do útočného pásma, kde Roslovic přichystal Kreiderovu střelu do tyče. Nedeljkovic musel zasahovat posléze proti Troubovi.
     
    27:29
    Tlak Rangers nepřetavil v kontaktní zásah ani mladý útočník Cuylle. Puk se pod břevno nevešel.
     
    28:26
    Cuylle dojel volný puk a počkal si s ním na druhou vlnu, ze které Miller nechal vyniknout blok Bryana Rusta.
     
    29:18
    Panarin na vlastní pěst přejel s pukem do útočného pásma, odkud ho Rakell obratem poslal na zakázané uvolnění.
     
    29:41
    Kakko byl zapleten do ofsajdu. Nařízené buly ve středním pásmu opanoval Malkin a hosté krapet zahrozili Buntingem, který zkoušel štěstí z levého křídla.
     
    29:58
    Brodzinského tvrdá střela zápěstím gólové parametry neměla. Puustinen odehrál puk jen do středního pásma k dalším hráčům v modrém.
     
    30:22
    Troubova dělovka zlomila Ellerovi hokejku. Dánský útočník si pak odjel pro novou, ačkoliv se hrálo v útočném pásmu Rangers.
     
    30:53
    Domácí už jsou v koncovce zoufalí. Foxe s Troubou vychytal Nedeljkovic, kdežto ze střídačky přijíždějící Miller ztroskotal na Ellerovi.
     
    31:15
    Šesťorkin použil hokejku k vyražení Petterssonova pozdravu. Následuje řada soubojů u mantinelů.
     
    31:42
    Šesťorkinovi se nelíbilo, že ho po rozehrávce zpoza branky Crosby dohrál. Drobný konflikt gólmana s hvězdným kapitánem nakonec zůstal bez reakce sudích.
     
    32:25
    Malkinův útok se usadil před Šesťorkinem. Ten čelil St. Ivanyho střele od modré a po přiťuknutí od Buntinga zlikvidoval i dorážku Malkina.
     
    32:41
    Lafrenière to chtěl vzít v přečíslení 3 na 2 na sebe. Při zakončení ale zlomil hokejku a puk hlemýždím tempem dojel k Nedeljkovicovi.
     
    33:17
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Braden Schneider – 2 min., nedovolené bránění.
     
    33:30
    Crosbyho pokus z vhazování Šesťorkina nepřekvapil a domácí hokejisté na pár sekund vyndali puk ven z obranného pásma.
     
    33:56
    Lindgren zablokoval Karlssonovu střelu. Bunting puk pro hosty neudržel a švédský obránce se pro něj musel vracet skoro k vlastní kase.
     
    34:41
    Bunting dostal od Crosbyho puk mezi kruhy, odkud ještě hledal Rusta a ten už nebyl schopen zblízka zasunout puk za Šesťorkina.
     
    35:02
    Carterovu nepříjemnou střelu zvládl Šesťorkin zabezpečit před Reillym Smithem, který u brankoviště čmuchal po dorážce.
     
    35:17
    Domácí v plném počtu.
     
    35:19
    Ellerova teč Letangovy střely gólové parametry neměla. Wennberg jen odevzdal puk hostům a zamířil střídat.
     
    35:51
    Vincent Trocheck projel středem hřiště a symbolickou střelou donutil Nedeljkovice podržet puk v lapačce. Je tu další reklamní pauza.
     
    36:06
    Nedeljkovic pohledem kontrolovat let puku vedle své levé tyče. Po střele Trochecka ho tam poslala teč Lafrenièrea.
     
    36:34
    K Lafrenièreově nepřesné střele z levého kruhu došlo až potom, co čárový rozhodčí signalizoval ofsajd. Obešlo se to bez reakce hráčů Pens.
     
    37:12
    Reilly Smith ťukl do Roslovicovy hokejky a jedné z nejnovějších posil Rangers kvůli tomu odjel puk do Nedeljkovicova království.
     
    37:26
    Wennberg vyzvedl puk z drobného závaru a propůjčil ho k modré čáře Millerovi. Pens opět prokázali velkou obětavost, tento blok měl na svědomí Malkin.
     
    37:46
    Rakell v rohu tvrdě dohrál Wennberga. Ten šel hlavou napřed proti mantinelu a útočník Piitsburghu se proto stal okamžitým cílem oplácejícího Trouby. Vylučovat se nebude.
     
    37:59
    Teď už jsou dvě minuty uděleny. Podruhé v zápase usedl na lavici hanby Erik Karlsson, který si pomohl hákováním Panarina.
     
    38:15
    Panarin trefil Letanga. Domácí zůstali v držení puku a Nedeljkovic opět zachoval klid proti projektilu Zibanejada.
     
    38:49
    Fox prohodil puk na Panarina, jenže i jeho střela byla zablokována Petterssonem. Pens vyhazují až k Šesťorkinovi.
     
    39:15
    Carter s O´Connorem odvedli kus dobré práce z pohledu bránícího kvarteta Penguins, jejichž oslabení už se překlopilo do druhé poloviny.
     
    39:43
    Zibanejadova nepřesná střela se vracela od zadního mantinelu k brankovišti, jenomže ani vysunutý obránce Fox střeleckou krizi Rangers zblízka neukončil. Nedeljkovicovi poslal puk do lapačky.
     
    39:59
    Hosté v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střelecká bilance 11:9 úplně nekoresponduje s děním na ledě. Rangers na něm byli ve druhé třetině mnohem aktivnější, jenže za nepříznivého stavu 0:2 obětavě bránícímu soupeři v čele s bezchybným Nedeljkovicem žádný gól nedali. Respektive jeden ano, nicméně Zibanejadův přesilovkový zásah neplatil kvůli Kreiderově nedovolenému bránění brankáři.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 21 – 15 (10:6, 11:9).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Skoro se opakovala situace z první minuty zápasu, kdy se Trouba podepsal pod inkasovaný gól. Teď vedle vlastní branky přišel o puk Miller, načež Crosby vypálil mimo tři tyče.
     
    41:13
    Puustinen jel sám proti dvěma. Střela zpoza kruhů nebezpečná nebyla, přičemž další jeho pokus pohltil Trocheck.
     
    41:33
    Puustinen to zkoušel i do třetice. Šesťorkin zasáhl lapačkou a pak si rozmyslel poněkud riskantnější rozehrávku.
     
    42:35
    Shea znemožnil Wennergovi zpracovat Kakkovi přihrávku. Oba skončili ve vzájemném souboji v rohu.
     
    43:16
    Zibanejad ve středním pásmu přebruslil Josepha a vedle posledního obránce Letanga se zhotovil ke střele do Nedeljkovicova pravého betonu.
     
    43:36
    Valtteri Puustinen dotáhl akci až do konce, byť byl na útočné polovině jako jediný hráč Penguins. Šesťorkina otestoval střelou z pravého křídla.
     
    44:08
    Fox si našel místo v mezikruží. Panarin mu tam dal přesnou přihrávku, ale Nedeljkovic se o svůj čistý štít opět připravit nenechal.
     
    45:59
    Letangův golfák z přihrávky Smithe letěl hodně vedle Šesťorkinovy branky. Joseph ještě udržel puk v souboji u mantinelu.
     
    46:12
    Zac Jones nepustil na Šesťorkina Rustův pokus z pravé strany a Rangers na nějakou dobu vyčistili prostory v obranném pásmu.
     
    47:42
    Panarinův bekhend vyrazil Nedeljkovic zpět na hůl ruského útočníka, po jehož přihrávce se z vrcholku kruhu neprosadil ani Trocheck.
     
    47:53
    Rust se podílel na zastavení Lindgrenovy střely od modré čáry. Puk byl vyražen do rychlého brejku a byl to právě Rust, který nedosáhl na centr Smithe.
     
    48:32
    Valtteri Puustinen odvezl Jonese k mantinelu a Pens neměli těžký úkol s odvedením puku do středního pásma.
     
    49:13
    Rickard Rakell nepropasíroval svůj střelecký pokus za Schneidera. Šesťorkin zůstává na čtrnácti úspěšných zásazích.
     
    49:51
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Puljujärvi vyšťoural puk z hokejky Cuyllea a přispěl k úniku EMILA BEMSTRÖMA. Ten nechal všechny ostatní daleko za sebou a střelou kolem Šetorkinovy lapačky navýšil vedení Penguins na 3:0. Asistence: Jesse Puljujärvi.
    49:51 Emil BEMSTRÖM - 0:3
     
    50:42
    Rangers právě vstřelili branku!
    Panarin zatáhl puk po levém křídle a Fox jeho přihrávku prodloužil na protější stranu na KAAPA KAKKA. Finova střela vlétla do lapačky přesunujícího se Nedeljkovice, nicméně ten nebyl schopen zastavit svůj pohyb a s kotoučem v ruce docestoval až za brankovou čáru. Asistence: Adam Fox, Artěmij Panarin.
    50:42 Kaapo KAKKO - 1:3
     
    51:32
    Chvíli po reklamní pauze se Pittsburgh dopustil zakázaného uvolnění. Závěr zápasu nebude pro hosty tak jednoduchý, jak se mohlo zdát po jejich gólu na 3:0.
     
    52:53
    Výměna puku mezi Malkinem a Buntingem měla za následek dost nepřesné zakončení z dílny ruského veterána.
     
    53:18
    Ideálně seřízená mířidla neměl ani Ryan Shea. Tvrdým golfákem pouze otestoval pevnost mantinelu za brankou.
     
    53:58
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Will Cuylle.
     
    54:01
    Takřka okamžitě po buly mezi Crosbym a Zibanejadem se u brankoviště nachomýtl Rust a neúspěšně se snažil prostrčit puk skrz domácího gólmana.
     
    54:42
    Goodrow chtěl v oslabení rozvinout konstruktivnější útočnou akci. Přihrávku z levého mantinelu mu však ukradl dnes výborně hrající Rust.
     
    55:25
    Ačkoliv se Tučňákům v početní převaze nevede, tak je může těšit aspoň to, že se třetí třetina mílovými kroky blíží ke konci.
     
    55:58
    Domácí v plném počtu.
     
    56:06
    Po Bemströmově přihrávce byl O´Connor v docela ostrém palebném úhlu. U přední tyče klečící Šesťorkin díky hokejce Foxe zasahovat nemusel.
     
    56:15
    V dalším případě už byl O´Connor v lepším postavení v levém kruhu, ovšem domácí gólman pohodlně odsunul puk k zadnímu hrazení.
     
    56:31
    Foxovu střelu zápěstím Nedeljkovic neudržel. Až později Bemström posunul puk do středního pásma a spojil to s odchodem na střídačku.
     
    56:53
    Rangers právě vstřelili branku!
    Už jen jeden gól dělí domácí mužstvo od toho, aby si vynutilo prodloužení! Poosmé v sezóně slaví branku JACK ROSLOVIC, jenž zprava pohotově dorazil Zibanejadovu nepřesnou střelu zpoza levého kruhu. Nedeljkovic se nestíhal přesunout. Asistence: Mika Zibanejad.
    56:53 Jack ROSLOVIC - 2:3
     
    57:19
    Nadšení v Madison Square Garden trochu utlumil Nedeljkovic, který podržel propagační pokus K´Andreho Millera ve své lapačce.
     
    57:21
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Sotva Šesťorkin odjel směrem na střídačku, tak Pittsburgh rozhodl o výhře gólem do prázdné brány. Letang vyšťoural puk zpod mantinelu ve společnosti Zibanejada a Trochecka. Carter ho přes Foxe posunul na BRYANA RUSTA a ten vrátil Tučňákům klid banální koncovkou z vrcholku levého kruhu. Asistence: Jeff Carter, Kris Letang.
    57:21 Bryan RUST - 2:4
     
    58:24
    Šesťorkin odjel zpátky na střídačku a sledoval velkou skrumáž u Nedeljkovice, jež vznikla střelou Foxe. Způsob k doražení puku do sítě domácí šestice hráčů nenašla.
     
    59:15
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    SIDNEY CROSBY statečně vystoupil proti střele Panarina. Zablokoval ji ve svůj prospěch a v úniku proti prázdné brance snadno zaznamenal svůj 37. gól v sezóně. Bez asistence.
    59:15 Sidney CROSBY - 2:5
     
    Konec zápasu.
     
    Nezdar Rangers předznamenala už osmnáctá sekunda a Rustem potrestaná minela kapitána Trouby. Domácí se zvedli až po Crosbyho gólu na 0:2, ale jejich neschopnost vstřelit kontaktní gól trvala tak dlouho, že Bemström z úniku navýšil vedení Pens na tři góly. Štěstí se na Newyorčany usmálo až v čase 50:42, kdy si do té doby vynikající Nedeljkovic odnesl Kakkovu střelu v lapačce za brankovou čáru. Roslovicova dorážka na 2:3 pak vzbudila v Madison Square Garden naději, ale poslední slovo zase měli skvěle hrající Rust s Crosbym, jejichž góly do prázdné brány zpečetily výhru Pittsburghu 5:2.
     
    Pittsburgh zvládl další existenční zápas a na jedenáctém místě Východní konference zmenšil ztrátu vůči osmému Washingtonu na pět bodů. Rangers navzdory prvnímu nezdaru po sérii pěti výher zůstávají v čele celé NHL s tříbodovým náskokem na Carolinu, Boston a Dallas.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 30 – 22 | Přesilová hra: 0/3 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Igor Šesťorkin (NYR) – 17 zákroků, 4 OG, úspěšnost 83,3 %, odchytal 58:37
    Alex Nedeljkovic (PIT) – 28 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,3 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti.

    Tři hvězdy utkání
    1. Sidney Crosby (PIT)
    2. Bryan Rust (PIT)
    3. Alex Nedeljkovic (PIT)
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:49:24)

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 51. Kakko (Fox, Panarin), 57. Roslovic (Zibanejad) – 1. Rust (Crosby, R. Smith), 11. Crosby (P. Joseph, Letang), 50. Bemström (Puljujärvi), 58. Rust (Carter, Letang), 60. Crosby


    New York Rangers: Šestorkin (Quick) – R. Lindgren, Fox (A), K. Miller, Trouba (C), Z. Jones, Schneider – Kreider, Zibanejad, Roslovic – Panarin (A), Trocheck, Lafrenière – Brodzinski, Wennberg, Kakko – Cuylle, Goodrow, Vesey.
    Tréner: Peter Laviolette

    Pittsburgh Penguins: Nedeljkovic – P. Joseph, Letang (A), M. Pettersson, E. Karlsson, St. Ivany, Shea – D. O'Connor, Crosby (C), Rust – Bunting, Malkin (A), Rakell – R. Smith, Eller, Puustinen – Puljujärvi, Bemström, Carter.
    Tréner: Mike Sullivan

    Rozhodca: McCauley, Rooney – Flemington, Fournier

    Diváci: 18 006