Trnava – SR 18 2:4 (kon.) | Modré Krídla – Rimavská Sobota 3:2 (po pr.) | Pikes – Prešov 4:6 (kon.)
Skalica – Trebišov 7:5 (kon.)
koniec
AquaCity Pikes
4:6 (1:3, 1:0, 2:3)
HC Prešov
Utorok 20.02.2024, 17:00 • Zimný štadión Poprad • TIPOS Slovenská hokejová liga (SR) • 40. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 40. kola TIPOS SHL medzi AquaCity Pikes a Prešovom.

    AquaCity Pikes


    Dve víťazstvá popradskej farmy nad Rimavskou Sobotou a Skalicou ich priblížili k bojom o prvú šestku. Záujem o túto priamu postupovú pozíciu do play-off je enormný. Dokopy sa tam chce ocitnúť až päť klubov.

    HC Prešov

    Koňare najaktívnejšie zbrojili v posledných prestupových hodinách, ale do hry ešte nenasadili všetky akvizície. Prešovčania okupujú druhé miesto, ale či z neho pôjdu aj do play-off, to nemajú vôbec zaručené.
     
    Úvodné zostavy:

    AquaCity Pikes: Valluš – S. Nahálka, Burzík, M. Mešár, Zekucia, Lavička, Česánek – Šotek, Suchý, Peresunko – Stanček, Králik, Kylnar – Sokoli, Kurovsky, Dlugoš – Kraut, Maliňák.

    Tréner: Ľubomír Hurtaj.

    HC Prešov: Hollý – Jerofejevs, Glazkov, Mihalik, Semaňák, J. Nemec, Putala, Knižka, Janák – Leščenko, D. Kohút, Ďaloga – Chalupa, Toma, Sigarev – Poliaček, Lačný, Milý – K. Jendroľ, L. Greš, Lamač.

    Tréner: Tibor Tartaľ.

    Rozhodca: Čahoj, D. Lesay – Riš, Tomáš.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:19
    V útočnom pásme už robil svoje obľúbené kľučky v rýchlosti Sigarev. Dvojnásobne mu to vyšlo, na tretíkrát už bol proti jeden z hráčov domácich.
     
    01:17
    Dávidovi Kohútovi nesadla sťahovačka na vlastnej modrej čiare. Puk stihol vypichnúť Stanček, no útočiť nemohol. Ten má vo svojej moci Glazkov.
     
    02:26
    Hostia vypracovali peknú šancu pre rýchlonohého Chalupu! Strelou na prvú tyčku však neprekonal Valluša!
     
    03:27
    Tím Pikes práve strelil gól! Šťuky prinútili Šarišanov urobiť chybu, ktorá prišla v ľavom rohu. Semaňákovi vytiahol puk spod hokejky Králik. MAROŠ MEŠÁR mal veľa času medzi kruhmi a zakončil to nechytateľne. Asistencie: Alexander Zekucia a Michal Králik.
     
    03:44
    Tím Prešov práve strelil gól! Expresne rýchla prešovská odpoveď je na svete. Medzi kruhmi operoval DÁVID KOHÚT. Neposielal okamžité zakončenie, ale presunul sa viac vľavo a až tak strieľal. Valluš bol bezmocný. Asistencie: Ivan Glazkov a Aleksandrs Jerofejevs.
     
    04:13
    Jakub Burzík predviedol strelecký pokus, ktorý mal slušné parametre, no nie tie gólové. Hollý výborne zatvoril betóny načas.
     
    05:08
    Prešovský pokus o nahodenie s vyhliadkou na úspešný teč. Autorom bol Kevin Jendroľ, ktorý čakal gólovú spoluprácu s Lamačom, no ten sa nepresadil.
     
    05:49
    Zákrok Česánka na zakončujúceho Leščenka! Keby to neprišlo, Šarišania by skórovali! Domáci obranca sadá na trestnú lavicu za nedovolené bránenie!
     
    05:49
    Vylúčenie v tíme AquaCity Pikes:
    Česánek – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    06:18
    Krásna kombinácia útočiacich Prešovčanov! Všetko to plynulo z práce na jeden dotyk! Valluš zlikvidoval zblízka koncovku Leščenka!
     
    07:16
    Andrej Sigarev hral do posledného okamihu. Vallušovi aktívne štuchal do betónov, ale cez neho neprepasíroval puk do bránky.
     
    07:47
    Tím Prešov práve strelil gól! Prešovčania stihli využiť presilovku. VLADISLAV LEŠČENKO profitoval z vykopnutého puku priamo na svoju hokejku. Valluš už nemohol nič zmeniť. Asistencia: Andrej Sigarev.
     
    08:43
    Jerofejevs po ľavej napálil puk po mantineli, ktorý prešiel vpravo, no Popradčania ho vytlačili von z tretiny.
     
    09:22
    Juraj Hollý opustil bránku. Jeho snahou bolo podpísať sa pod zrýchlenie hosťujúcej akcie, no stal sa pravý opak. Odstrelom našiel hokejku Kylnara, čo však dokázal zachytiť pri príchode späť medzi žŕdky.
     
    Reklamná prestávka.
     
    09:45
    Tím Prešov práve strelil gól! Už si ani nikto nepamätá, že Prešov prehrával. Hostia zo Šariša veľmi rýchlo zmenili skóre. Druhý útok priniesol skvelú akciu. ANDREJ SIGAREV zasiahol Vallušovu svätyňu z metra. Asistencie: Samuel Chalupa a Lukáš Toma.
     
    11:12
    Glazkov urobil zopár krokov navyše. Získal puk, ktorý poskytol obrannému partnerovi Jerofejevsovi, ale o chvíľku sa pískal ofsajd.
     
    12:01
    Maroš Mešár si spravil miesto pri pravom kruhu. Reflektoval tak na prihrávku Burzíka, no tvrdým zakončením na opačnú žŕdku Hollého neznížil.
     
    12:40
    Tentoraz sa prezentoval v zakončení domáci Jakub Kylnar. Myslel si, že sa mu podarí presadiť strelou na vyrážačku prešovského brankára, no ten ho vyviedol z omylu.
     
    14:01
    Putala po modrej čiare poslal nahrávku Nemcovi, ktorý bol predsa len v lepšom postavení. Avšak následným nastrelením tesne nad ľadom len odovzdal puk súperovi.
     
    16:13
    Hokejka Sigareva sa zlomila na dve časti. Rus o ňu prišiel, keď pri strele trafil spodnou časťou nohy súpera.
     
    16:33
    Úspešné vhadzovanie pre Prešov v útočnej tretine. Vladimír Mihalik číhal nachystaný na strelecký pokus, ktorý Valluš upratal betónmi.
     
    17:37
    Hosťujúci brankár Hollý zasahoval bočnou časťou tela, keď z ostrého uhla kryl Králikov pokus. Bránku posunul.
     
    Reklamná prestávka.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Gólostroj prvej tretiny sa upokojil v 10. minúte. Popradskú farmu rozveselil Mešár, no následne ho trikrát zarmútili hostia, a to konkrétne Kohút, Leščenko a Sigarev. Prešov vedie 3:1.
     
    Druhá tretina sa začne o 17:52.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:34
    Peresunko opäť motal hlavy protivníkom. Lukáš Toma sa už na to nemohol pozerať, ako sa približuje k bránke a sekol ho. Šťuky si zahrajú početnú výhodu.
     
    20:34
    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    Toma – 2 min., sekanie.
     
    20:58
    Tím Pikes práve strelil gól! Glazkov sa uhol napriahnutému ALEXOVI ŠOTEKOVI, čím mu tak vytvoril dostatok voľného miesta na ľavú žŕdku. Mladý Popradčan to tam krásne poslal z prvej z ľavého kruhu. Asistencie: Jakub Burzík a Oleksandr Peresunko.
     
    21:41
    Nepríjemná a pomerne štipľavá strela sadla na čepeľ prešovského obrancu Putalu. Nebol ale v dobrom postavení, preto tento projektil lepšie neotestoval brankára Valluša.
     
    22:26
    Štefan Valluš si pripísal úspešný zásah. Popradský brankár si nedal streliť gólový pozdrav z hokejky Martina Ďalogu, ktorý sa o to pokúšal zľava.
     
    23:10
    Jednou zo slabých stránok Mihalika je dlhšie vyčkávanie na priame ohrozenie bránky. Chalupa sa neulakomil a počítal s lepšou pomocou od prešovského obra. Napokon nič komplikované od neho neprišlo. Valluš na mieste.
     
    23:27
    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    J. Nemec – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    24:33
    Šarišania s poctivým bránením vo štvorici. Šťuky boli párkrát v pásme, ale Juraj Hollý nemal čo riešiť. Teraz je puk pri Kohútovi, ktorý vie, čo s ním treba spraviť.
     
    25:27
    Prešov hrá s piatimi hráčmi.
     
    25:49
    Nahálka sa stihol zorientovať a korčuľovať dozadu brániť rodiacu sa šancu Prešova. Hostí vpredu reprezentoval Toma, ale svojou strelou veľa vody nenamútil.
     
    26:25
    Chalupov teč, ktorý doletel medzi Vallušove spojené nohy. Ešte to rýchlo prezrel Jendroľ, či by sa s tým nedalo niečo spraviť, ale puk nevypadol.
     
    Reklamná prestávka.
     
    26:51
    Fantastická schovaná strela. Šotek sa parádne do toho oprel, keď Suchý vybojoval puk na vhadzovaní. Hollý sa vyznamenal reflexom ramenom.
     
    28:03
    Peresunko sa snažil režírovať novú akciu popradskej farmy. Išlo to na jeden dotyk. Pred bránkou však domáci nenašli v požadovanom postavení Sokoliho.
     
    29:43
    Burzík veľmi nepríjemne nastreľoval. Bolo to komplikované pre Hollého, ktorému sa nepodarilo nechať si tento puk pri sebe.
     
    30:49
    Ďalšia z domácich striel, ktorá mala skončiť na prešovskom brankárovi Hollom, no namiesto toho vyrážal pred seba, kde Podtaranci nemali jednotlivca na dorážanie.
     
    32:30
    Stančekovi sa podarilo pekne vystreliť zápästím okolo prešovského obrancu. Hollý bol v správnom čase na správnom mieste.
     
    Reklamná prestávka.
     
    32:46
    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    D. Kohút – 2 min., podrazenie.
     
    33:59
    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    Mihalik – 2 min., sekanie.
     
    33:59
    Pred poslaním Mihalika na trestnú lavicu mali Prešovčania plné ruky práce na čele s gólmanom Hollým. Nebezpečenstvo sa však podarilo zažehnať, ale hostia budú na nohách pri následnom oslabení o dvoch mužov.
     
    34:46
    Prešov hrá so štyrmi hráčmi.
     
    35:11
    Jerofejevs si zobral na starosť bránenie Peresunka, ale nemal pri sebe oporu od žiadneho spoluhráča, ktorý by sa povenoval Zekuciovi.
     
    35:53
    Šťuky vyhnané z útočnej zóny. Ihneď naspäť ich nasmeroval obranca Česánek. Hollý zachytil puk a podržal ho. Stanček ešte skúšal, čo mohol, ale dohovoril mu Nemec.
     
    35:59
    Prešov hrá s piatimi hráčmi.
     
    37:08
    Prešovčania zahrali nepresvedčivo v strednom pásme. Dlugoš teda vyštartoval dopredu, ale súboj jeden proti jednému vyznel v jeho neprospech.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Popradskú farmu vrátil do hry Alex Šotek expresným využitím presilovej hry. V druhej polovici prostredného dejstva domáci zahodili početnú výhodu 5 proti 3, no stále majú o čo hrať.
     
    Tretia tretina sa začne o 18:41.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:43
    Tím Prešov práve strelil gól! Hostia strieľajú jeden z kľúčových gólov zápasu. DÁVID KOHÚT získava štatút dvojgólového strelca. Po nenápadnej akcii sa presadil strelou vľavo hore. Asistencie: Vladislav Leščenko a Martin Ďaloga.
     
    42:18
    Prešov aktívne tlačil domáci celok. Svoje sekundy poctivo odrobili členovia tretej formácie. Nemcovi už nevyšlo zakončenie od modrej čiary. Popradčanov oslobodil Králik.
     
    42:27
    Vylúčenie v tíme AquaCity Pikes:
    Suchý – 2 min., hákovanie.
     
    43:26
    Strieľaný puk hostí na popradskú bránku. Valluša zabral dostatok miesta, Ďaloga sa zmocnil len na aktívne dobýjanie betónov. Úspešne to dopadlo pre domáce farby.
     
    44:11
    Tím Pikes práve strelil gól! Šarišania zaspali na ofenzívnej modrej čiare. PATRIK SOKOLI urýchlene vyrazil do nájazdu a vykúpal Juraja Hollého zakončením medzi nohy. Bez asistencie.
     
    44:27
    AquaCity Pikes hrá s piatimi hráčmi.
     
    45:56
    Sigarev vyvíjal aktivitu za bránkou súpera. Mešár absolútne netušil, že má za chrbtom Lukáša Tomu. Prešovský útočník vystrelil, ale mierne mu to znepríjemnil Zekucia, čo pomohlo Vallušovi.
     
    47:06
    Do diery v popradskej obrane nakorčuľoval Martin Ďaloga! Ten už siaha na premiérový gól v novom drese, no teraz to ešte nebude! Skvelý Valluš!
     
    Reklamná prestávka.
     
    48:28
    Vylúčenie v tíme AquaCity Pikes:
    Zekucia – 2 min., podrazenie.
     
    48:37
    Kohút šikovne otváral bránku Chalupovi, ktorému chýbali centimetre do úspešného konca.
     
    49:51
    Tím Prešov práve strelil gól! Koňare opätovne odskakujú Popradčanom na rozdiel dvoch gólov. Zrodilo sa to po čisto ruskej participácii. Výbornú strelu príklepom ukázal ANDREJ SIGAREV a na listine strelcov sa pridáva ku Kohútovi. Odteraz to bude ich súboj o hetrik. Asistencie: Vladislav Leščenko a Ivan Glazkov.
     
    51:32
    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    Ďaloga – 2 min., podrazenie.
     
    52:40
    Pozičná hra sa vyplatila hosťujúcemu Nemcovi. Puk dostával Šotek, no kvôli dobrému postaveniu súpera zlyhal v koncovke na poloprázdnu bránku Hollého.
     
    53:32
    Prešov hrá s piatimi hráčmi.
     
    55:00
    Ešte treba odohrať päť minút z tretej tretiny. Popradská farma doháňa dvojgólovú stratu. Favorizovaní hostia z Prešova sa snažia o kontrolu skóre.
     
    56:29
    Burzík nedôrazne bránil pred bránkový priestor. Jerofejevsovo nastrelenie mohol pokojne dostať za Vallušov chrbát Sigarev. Chýbalo málo.
     
    57:52
    Tím Pikes práve strelil gól! Pod Tatrami to ešte bude dráma. Chalupa narazil do Česánka v strednej tretine. V predklone odišiel na striedačku, ale to nemal robiť. OLEKSANDR PERESUNKO zapol motory a nekompromisným švihom nedal šancu Hollému. Bez asistencie.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:24
    Peresunko to myslí vážne s vyrovnaním! Na neho zabudli Glazkov i Jerofejevs, ale Hollý bol tentoraz výraznou oporou Prešova!
     
    59:21
    AquaCity Pikes hrajú power-play!
     
    59:38
    Suchý neposunul súboj do predĺženia! Doslova mu túto šancu ponúkol Hollý, keď to vyrazil pred neho! Kredit si však zaslúži aj Kohút, ktorý komplikoval život súperovi!
     
    59:59
    Tím Prešov práve strelil gól! Poistka ANDREJA SIGAREVA na konečných 6:4 znamená, že v druhom kole po sebe dosiahol hetrik. Asistencie: Lukáš Lačný a Vladimír Mihalik.
     
    Koniec zápasu.
     
    Prešov strelil vonku šesť gólov, ale herným prejavom príliš neoslnil. Domáce Šťuky boli v hre do posledného hvizdu, Suchý nevyrovnal, a tak to hostia poistili. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:16:49)
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Ivan Harčár


    Hľadáme spravodajcu pre tím HC Prešov. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 4. M. Mešár (Zekucia, Králik), 21. Šotek (Burzík, Peresunko), 45. Sokoli, 58. Peresunko – 4. D. Kohút (Glazkov, Jerofejevs), 8. Leščenko (Sigarev), 10. Sigarev (Chalupa, Toma), 41. D. Kohút (Leščenko, Ďaloga), 50. Sigarev (Leščenko, Glazkov), 60. Sigarev (Lačný, Mihalik)


    AquaCity Pikes: Valluš – S. Nahálka, Burzík, M. Mešár, Zekucia, Lavička, Česánek – Šotek, Suchý, Peresunko – Stanček, Králik, Kylnar – Sokoli, Kurovsky, Dlugoš – Kraut, Maliňák.
    Tréner: Ľubomír Hurtaj.

    HC Prešov: Hollý – Jerofejevs, Glazkov, Mihalik, Semaňák, J. Nemec, Putala, Knižka, Janák – Leščenko, D. Kohút, Ďaloga – Chalupa, Toma, Sigarev – Poliaček, Lačný, Milý – K. Jendroľ, L. Greš, Lamač.
    Tréner: Tibor Tartaľ.

    Rozhodca: Čahoj, D. Lesay – Riš, Tomáš.