Stuttgart – Mainz 3:1 (kon.) | Hoffenheim – Kolín nad Rýnom 1:1 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
1:1 (0:0)
1. FC Kolín nad Rýnom
cz Nedeľa 11.02.2024, 17:30 • PreZero Arena (Sinsheim) • Nemecká Bundesliga • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:40:45)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 4 – 1
    Střely mimo: 6 – 4
    Držení míče: 53 % – 47 %
    Rohové kopy: 10 – 3
    Ofsajdy: 2 – 0
    Fauly: 12 – 13
    Žluté karty: 3 – 4.
     
    Navzdory čtvrtému bodovému zisku z posledních pěti zápasů se šestnáctému Kolínu rozrostla ztráta na patnáctý Union na pět bodů. Hoffenheim pošesté v řadě nevyhrál a patří mu osmá příčka.
     
    Kolín byl na hřišti Hoffenheimu blízko druhé výhře v řadě, i když na svou první střelu mezi tyče čekal bezmála osmdesát minut. Max Finkgräfe otevřel skóre z přímého kopu, což pro něj zároveň znamenalo první gól v kariéře. Hoffenheim se po chvilce oklepal a zahájil závěrečný nápor, z něhož vytěžil alespoň bod za trefu střídajícího kanonýra Kramariće. To už byl na trávníku i David Jurásek, jenž v 82. minutě nastoupil k premiérovému startu v Bundeslize.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Kilian neriskoval a dal Beierovi možnost zahrát poslední standardní situaci, ze které již nedošlo k žádnému ohrožení Schwäbeho brány.
     
    90+7
    Schmitz obešel jednoho hráče, ale Juráska už nikoliv. Domácí nedostali míč do bezpečí a ulevili si až s Baumannovým lapením Ljubičićova centru.
     
    90+6
    Hoffenheim je při chuti a ve zbývajících deseti sekundách se ještě může snažit o senzační obrat. Z Conteho centru nic takového nepřišlo, Kramarić byl tentokrát lépe hlídán.
     
    90+4
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Domácí ve čtvrté nastavené minutě vyrovnávají na 1:1! Stachův nákop byl vytaženým Kabakem sklepnut na trestuhodně neobsazeného ANDREJE KRAMARIĆE. Chorvatský útočník si balon hrudníkem zpracoval a levačkou ho z half-voleje umístil k bližší tyči.
     
    90+3
    Dominique Heintz se trochu ukvapil s centrem z levé postranní čáry. Před Baumannem měl minimální nabídku. Kolínu se moc nechce hnát dopředu.
     
    90+2
    Chabot svým nákopem překopl všechny spoluhráče. Míč skončil u Stacha, byť ho Hoffenheim v přechodové fázi zase rychle odevzdal.
     
    90+1
    Nastavuje se 7 minut.
     
    90
    Zadáci Kolína s přehledem odmítli dlouhý aut Akpogumy i následný nekvalitní centr z produkce Floriana Grillitsche.
     
    90
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem:
    ze hřiště odchází Jan Thielmann, přichází Sargis Adamjan.
     
    90
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem:
    ze hřiště odchází Max Finkgräfe, přichází Dominique Heintz.
     
    88
    Tigges skončil v kotrmelcích, ale píšťalka hlavního arbitra zůstala němá. V akci byla až o pár sekund později, kousek za půlkou šel k zemi Jurásek.
     
    87
    Mainova přihrávka za obranu byla pobídkou pro Tiggese, kterému na poslední chvíli skočil pod nohy Baumann. Vynikající reakce zkušeného gólmana!
     
    86
    Huseinbašić dvakrát po sobě vystavil stopku domácí kombinaci u pokutového území. Hoffenheim pokračuje vhazováním debutujícího Juráska.
     
    84
    Rozhodčímu Dankertovi došla trpělivost s Finkgräfeho zdržováním před provedením autového vhazování. K prvnímu gólu v sezoně si tento mladík připisuje i první karetní trest.
     
    83
    Nsoki přišlápl Martelovu pravou kopačku. Míč bude opět patřit hostům, zatímco Hoffenheim je po inkasovaném gólu trochu ochromený.
     
    82
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Ihlas Bebou, přichází Bambase Conte.
     
    82
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Robert Skov, přichází David Jurásek.
     
    81
    Grillitschův nesmyslný zákrok zezadu na všudypřítomného Finkgräfeho nemohl skončit jinak, než vytažením žluté karty.
     
    79
    Kolín nad Rýnem právě vstřelil branku!
    Hosté jdou z první střely na bránu do vedení! MAX FINKGRÄFE se rozběhl k realizaci přímého kopu a zhruba z osy hřiště náramně zatočil míč ze svého pohledu k pravé tyči. To se devatenáctiletému talentu kolínského týmu fakt povedlo!
     
    78
    Aby to hlavní rozhodčí trochu vykompenzoval, tak udělil žlutou kartu Stachovi, jenž šel skluzem po nohách Mainy.
     
    76
    Skluz na Finkgräfeho byl podle Dankerta čistý, zatímco Chabot o pár sekund později vyfasoval za sestřelení Beboua žlutou kartu. Za protesty byl napomínán i Maina.
     
    75
    I s nastavením zbývá do konce zhruba dvacet minut. První gól zápasu je stále v nedohlednu. Kolín má ve statistice xG tristní číslo 0,13.
     
    74
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem:
    ze hřiště odchází Faride Alidou, přichází Steffen Tigges.
     
    72
    Nakonec to byly od Skova hned tři rohy v řadě. Ani jeden se úplně nepovedl, což je takový kolorit dnešního zápasu.
     
    71
    Akpoguma hlavičkoval před bližší tyčkou nepřesně. Skov si exekuci standardní situace zopakuje, míč šel do autu od bránícího fotbalisty.
     
    70
    Stach si řekl o faul na okraji svého pokutového území. Na protější straně Akpoguma otřel centr o Finkgräfeho, takže se chystá další roh.
     
    69
    Poprvé v zápase spatřil jeden z pomezních rozhodčích ofsajd. Domácí se provinili kousek za půlící čarou a Kolín navazuje pozvolnou rozehrávkou odzadu.
     
    68
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Umut Tohumcu, přichází Anton Stach.
     
    68
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Wout Weghorst, přichází Andrej Kramarić.
     
    68
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Pavel Kadeřábek, přichází Kevin Akpoguma.
     
    66
    Střídající Maina uzmul roh pro hosty, jenže pak ho tristně rozehrál před bližší tyč na kopačky jednoho z hráčů Hoffenheimu.
     
    65
    S bráněním rohového kopu Kolínští tolik problémů neměli. V další akci platilo to samé, Kadeřábek se neprosadil na pravém křídle.
     
    64
    Bekou malými krůčky docupital do šestnáctky. Skov po jeho přihrávce napálil Schmitze a podobným blokem dopadla i dorážka Beiera.
     
    63
    Nsohi dal hostům standardní situaci, z níž nepramenila žádná reálná výhoda. Nákop byl krátký a vůbec neproťal okraj pokutového území.
     
    62
    Držení míče: 53 % – 47 %.
     
    61
    Alidou šel přímočaře vpřed po pravé straně. Místo přihrávky zkusil štěstí sám a stejně jako v několika minulých případech trefil obránce Kabaka.
     
    60
    Samotný Skovův centr do malého vápna se tentokrát obešel bez zásahu Schwäbeho. Ten byl zapotřebí až později, kdy letící míč zády brance přizvedl Weghorst.
     
    59
    Weghorst neprocedil přihrávku přes hromadu červených dresů. Chabot ale zazmatkoval ve vápně a daroval TSG další rohový kop.
     
    58
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem:
    ze hřiště odchází Florian Kainz, přichází Linton Maina.
     
    58
    Baumann dobře četl hru a včasným výběhem před pokutové území zabránil možnému úniku Thielmanna, kterého z hloubi pole vysouval Kaintz.
     
    57
    Zásluhou Pavla Kadeřábka se k rohovému kopu dostal i Hoffenheim. Skov posílal razantní centr dovnitř malého vápna. Schwäbe jej nebojácně vyboxoval a balon se rychle přesunul k Baumannovi.
     
    56
    Ihlas Bebou si krásně zpracoval nákop Skova. Prvním dotekem se zbavil Finkgräfeho a z otočky poslal střelu doprostřed branky na připraveného Schwäbeho.
     
    55
    Weghorst příkladně pomohl defenzivě. Skova v protiútoku povalil Benno Schmitz a trochu nečekaně obdržel třetí žlutou kartu v sezoně.
     
    54
    Martel sklepával Kainzův centr k malému vápnu. Huseinbašić zakončovat nemohl, nicméně hosté budou mít další rohový kop v podání Kainze.
     
    53
    Ljubičić vrátil míč o pár metrů dozadu. Huseinbašić hrál vzduchem do pravé části vápna a Thielmann vybojoval pro Kolín rohový kop.
     
    52
    Chabot otočil hru na Alidoua. Ten zprvu profitoval ze své rychlosti, ale nástřel z pravé strany mu Nsoki stejně stihl zablokovat.
     
    50
    Hřiště bylo vyčištěno, můžeme pokračovat rozehrávkou od brankáře Marvina Schwäbeho.
     
    47
    Jak už je v Bundeslize zvykem, tak je zápas přerušen kvůli protestu fanoušků proti vstupu investorů do německého fotbalu. Fanoušci Kolína byli docela kreativní. Místo tenisáků naházeli na hřiště jablka.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půlka zápasu končí bez branek a bez jediné gólové šance. V tomto ohledu byl o něco aktivnější Hoffenheim, nicméně Bebou s Wehogrstem ve dvou ze tří možností branku netrefili a Schwäbe se tak zapotil jen kvůli jednomu zakončení z téměř nulového úhlu. Kolín dobýval fungující defenzivu TSG marně. Vesměs všechny jeho akce skončily ještě před finální fází.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Skov zády brance zalepil centr Kadeřábka a nepřipravenou střelou z druhého doteku Schwäbeho nijak neznervózněl. V první půli asi gól nepadne.
     
    45+1
    Alidou se uvolnil navedením míče na střed, jenomže kolmá přihrávka na rozběhnutého Ljubičiće přes osoby v modrých dresech neprošla.
     
    45
    Nastavují se 2 minuty.
     
    44
    Finkgräfeho pokus navazující na nevyužitou standardní situaci byl zablokován daleko před brankou Baumanna, jenž nadále čeká na první zákrok.
     
    43
    Po zadovce Beiera měl Skov klid na přihrávku do pokutového území. Weghorst ji přebíral bez souboje, při střele z otočky ale ztratil rovnováhu a příliš podebraný míč skončil vysoko nad břevnem.
     
    42
    Baumann se pohyboval daleko před vlastním vápnem. Kabak o tom nevěděl a prudkou malou domů mu zadělal na drobné problémy, které byly vyřešeny odkopem do autu.
     
    41
    Grillitsch perfektně vystoupil proti Huseinbašićově přihrávce z levé strany. Hosté zas a znovu skončili ještě před vápnem.
     
    40
    Schmitzovi se hrubě nepovedl centr bez přípravy. Míč poslal na tribunu a Baumann ho vrací do hry společně s Grillitschem.
     
    39
    Julian Chabot nezazmatkoval u vlastního vápna a před zraky pobíhajícího Beiera poslal hlavičku do Schwäbeho náruče.
     
    38
    Nsoki nepřesně přenášel těžiště na Kadeřábkovu pravou stranu. Kozli zadarmo vhazují.
     
    36
    Obrana TSG stojí na pevných základech. Kolín na Baumanna ještě nevystřelil. To i proto, že Schmitze nyní příkladně ubránil Skov.
     
    35
    Alidou nenacentroval přes první překážku v podobě Nsokiho. Hosté rychle vhodili aut, ovšem Alidou svou zásilku před branku opět nedoručil.
     
    34
    Matarazzovi svěřenci vytáhli presink. Míč ale nezískali a Grillitsch musel rychle zavírat odkrytý střed hřiště, kde už nabíral rychlost Thielmann.
     
    33
    Finkgräfeho nákop Mertel do výhodnější pozice na zakončení nesklepl, protože mu k tomu nedal sebemenší prostor Bebou. Schmitz aspoň vhazuje.
     
    32
    Ihlas Bebou udělal po odvráceném rohu velkou chybu u středového kruhu. Ztrátu míče napravoval faulem na Ljubičiće a ještě může být hodně rád za žlutou kartu.
     
    32
    Weghorst posunul míč před sebe. Beier si v levé části vápna neporadil s Kilianem a domácí ekipa se musí spokojit s dalším rohovým kopem.
     
    31
    Držení míče: 56 % – 44 %.
     
    30
    Opět to byl krátký roh od TSG. Míč se nakonec do vápna vůbec nedostal, Skovův centr neprošel a domácí museli zacouvat k Baumannovi.
     
    29
    Bebou se zbavil Finkgräfeho a neprodleně se zhotovil k tvrdé střele, jež byla Chabotem sražena na rohový kop.
     
    28
    Pro nákop z obranné poloviny si přišel Beier. On ani Skov ale neodcentroval a nic moc nebylo ani z Nsokiho přenesení na Kadeřábka s Bebouem.
     
    27
    Alidou se přesunul na levou stranu, nicméně ani tam ofenzivu Kolína moc nepozvedl. Učebnicovým skluzem ho od míče oddělil Bebou.
     
    26
    Dingert pustil tvrdý zákrok u postranní čáry. Míč vzal Weghorst a z takřka nulového úhlu se ho marně snažil propašovat za Schwäbeho.
     
    25
    Důrazně zastavený Thielmann nebyl faulován. Hra běží dál a balon cirkuluje v zadních řadách Hoffenheimu.
     
    23
    Skov byl po narážečce odzbrojen asi metr před vstupem do vápna. Na protější straně Grillitsch podobně zastavil rozlet Alidoua.
     
    22
    Alidou na pravé straně neobešel Nsokiho. Nebude to ani roh, nýbrž odkop Baumanna.
     
    21
    Ljubičić ubránil Kadeřábka za cenu rohového kopu. Pod masivním kotlem kolínských fans ho Skov rozehrál na krátko a až s prodlevou posadil centr na hlavu Finkgräfeho.
     
    20
    Martelův faul u středového kruhu způsobil další chvilkovou prodlevu. Zápasu zatím chybí lepší tempo.
     
    19
    Dlouho hostům balon nevydržel. Kainz ho odrazil do autu a to znamená vhazování Pavla Kadeřábka.
     
    18
    Skov podrazil Schmidtze po odehrání míče. Kolín se může ve větším počtu nastěhovat na útočnou polovinu.
     
    17
    Hra je přerušena. Kadeřábek byl bolestivě zalehnut v souboji s Ljubučićem. Bývalý český reprezentant se drží za hrudník.
     
    15
    Bebou s Weghorstem prohráli hlavičkový souboj v souvislosti s příchozím centrem z levé strany. Domácím poté utekl balon do autu.
     
    14
    Weghorst si tentokrát dobře vyhověl s Beierem. Společně dostali míč k Bebouovi a ten v první šanci zápasu levačkou přestřelil Schwäbeho bránu!
     
    13
    Nepřesné sklepnutí na Beiera znegovalo další dlouhou přípravou fázi domácího týmu. Vhazuje Schmitz.
     
    12
    S přímočarostí to oba týmy rozhodně nepřehání. Kozli už poněkolikáté zapojili do rozehrávky brankáře Schwäbeho.
     
    10
    Hoffenhem se těžko dostává do hostující obrany. Stejnou zkušenost má z minulého kola i Frankfurt. Kolín v posledních týdnech velmi zlepšil fungování defenzivy.
     
    8
    Skov se musel zastavit, když to chvíli bylo dva na jednoho. Rychle vpřed postupoval na druhé straně Thielmann, jemuž vůbec nesedla křížná střela po zemi.
     
    7
    Hosté si dávají načas a oddávají se dlouhé mezihře před půlící čarou. Úvod zápasu se tak nese v trochu ospalém duchu.
     
    6
    Na velkou bitvu to vypadá na hřišti i na tribunách. Kolín přijelo podpořit několik tisíc fanoušků, kdežto v některých domácích sektorech je poloprázdno.
     
    4
    Ze standardní situace proletěl míč napříč hostujícím vápnem do zámezí. V přerušené hře se Chabot vrátil do akce, takže střídání asi zapotřebí nebude.
     
    3
    Bebou nezaviněně trefil ramenem hlavu Chabota. Obránce Kolína je otřesený a trenér Schultz musí už takto brzy vymýšlet možnou náhradu.
     
    2
    Zahajovací výkop měli domácí, kteří nastupují v modrých dresech. Kolínští jsou celí v červeném.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kabak, Grillitsch, Nsoki – Kadeřábek, Prömel, Tohumcu, Skov – Bebou, Weghorst, Beier.
    Náhradníci: Noll – Adams, Jurásek, Akpoguma, Stach, F. Becker, Conte, Bischof, Kramarić.
    Trenér: Pellegrino Matarazzo

    1. FC Kolín nad Rýnem: Schwäbe – Schmitz, Kilian, Chabot, Finkgräfe – Martel, Huseinbašić – Alidou, Kainz, Ljubičić – Thielmann.
    Náhradníci: Pentke – Heintz, Paqarada, Carstensen, Bakatukanda, Christensen, Maina, Tigges, Adamjan.
    Trenér: Timo Schultz

    Rozhodčí: Dingert – Kempkes, Kimmeyer.
     
    1. vzájemný zápas

    16.09.2023
    Kolín n. R. – Hoffenheim 1:3
    Branky:
    61. D. Selke – 1. A. Kramarić, 28. F. Grillitsch, 52. M. Beier.
     
    Kolín nad Rýnem se po angažování trenéra Tima Schultze začíná zvedat. Kromě debaklu s Dortmundem bodoval ve třech ze čtyřech zápasů a před týdnem dokonce slavil první vítězství od začátku prosince, když góly Alidoua a Thielmanna pomohly porazit 2:0 v devíti dohrávající Frankfurt. Týmu s nejslabší ofenzivou v soutěži (14 branek) patří barážová šestnáctá příčka, přičemž patnáctý Uniom mu včera opět odskočil na šestibodový rozdíl. S pěti góly je na čele týmové tabulky střelců zraněný útočník Davie Selke. Fit nejsou ani jeho dva konkurenti Luca Waldschmidt a Mark Uth. Drobný otazník visí i nad startem obránce Tima Huberse.
     
    Hoffenheim potřebuje zabrat. Od konce října zapsal jedinou výhru nad Bochumí a v bundesligové tabulce postupně ztrácí kontakt s týmy bojujícími o postup do evropských pohárů. S bilancí 7-5-8 je TSG na devátém místě a v případě dnešní výhry se může vrátit zpět před osmý Heidenheim a sedmý Freiburg. V minulém kole Hoffenenheim dvakrát ztratil vedení a z Wolfsburgu si odvezl jen bod za remízu 2:2. Pavel Kadeřábek odehrál kompletní porci minut, kdežto David Jurásek opět odseděl celé utkání na lavičce. Nejlepším střelcem je osmigólový Maximilian Beier. Mezi dlouhodobě zraněnými jsou Geiger a Berisha. Kvůli kartám nemůže hrát americký stoper Brooks.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu jednadvacátého kola německé Bundesligy. Od sedmnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Hoffenheimem a Kolínem nad Rýnem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Michal Břuchanský

    Góly: 90+4. Kramarić (Kabak) – 79. Finkgräfe

    Karty:   32. Bebou (HOF), 78. Stach (HOF), 81. Grillitsch (HOF) – 55. Schmitz (KLN), 76. Chabot (KLN), 76. Maina (KLN), 84. Finkgräfe (KLN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:13.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Kabak, Grillitsch, Nsoki – Kadeřábek (68. Akpoguma), Prömel, Tohumcu (68. Stach), Skov (82. Jurásek) – Bebou (82. Conte), Weghorst (68. Kramarić), Beier.
    Náhradníci: Noll – Adams, F. Becker, Bischof.

    Tréner: Pellegrino Matarazzo

    1. FC Kolín nad Rýnom: Schwäbe – Schmitz, Kilian, Chabot, Finkgräfe (90. Heintz) – Martel, Huseinbašić – Alidou (74. Tigges), Kainz (C) (58. Maina), Ljubičić – Thielmann (90. Adamjan).
    Náhradníci: Pentke – Paqarada, Carstensen, Bakatukanda, Christensen.

    Tréner: Timo Schultz

    Rozhodca: Dingert – Kempkes, Kimmeyer