TK před startem WEHT v Liberci (kon.) | Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová (kon.)
Tisková konference FC Hradec Králové (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference před startem ženského EHT v Liberci

cz Utorok 06.02.2024, 09:00 • Home Credit Aréna, Liberec • Tlačové konferencie
     
    Tím tisková konference končí, přeji hezký zbytek dne. (09:40:04)
     
    Carla MacLeodová o nominaci na MS: "Budeme sledovat hráčky tady na turnaji. Základ bude z tohoto týmu, ale ještě budeme soupisku finalizovat. Ve hře jsou i hráčky z úspěšné osmnáctky."
     
    V rámci tiskové konference je nyní představen nový generální partner českého ženského hokeje – společnost Vinci Construction.
     
    Carla MacLeodová: "Chtěla bych poděkovat svazu, že turnaj umožnil. Pro nás je to skvělá příležitost sejít se doma před mistrovstvím světa. Věříme si a těšíme se na to."
     
    Aneta Tejralová o WEHT: "Je to první obdobný turnaj v Česku a děkujeme Liberci, že tu můžeme být a ukázat lidem, že umíme hrát skvělý hokej."
     
    Tereza Sadilová o WEHT v Liberci: "Chceme nastavit laťku vysoko, proto je turnaj tady v Liberci ve velké aréně. Bavili jsme se s panem Hadamczikem, že bychom rádi atakovali rekord ženského hokeje 2 014 diváků. Věřím, že se holky ukážou v tom nejlepším světle a že si to užijeme."
     
    Carla MacLeodová o ženské PWHL: "Jsem nadšená, že můžu být součástí. Investujeme tím nejen do současných hráček, ale i do budoucích nadějí. České hráčky patří k těm nejlepším hráčkám v PWHL. Doufám, že to inspiruje spoustu dalších hokejistek. Vyprodáváme i haly kolem 10 000 diváků, to je prostě parádní."
     
    Aneta Tejralová o rozvojovém projektu Future Olympians: "Jsem moc ráda, že u toho mohu být v pozici mentorky. Holky se mě ptají na spoustu věcí a já jim vždy ráda poradím. Věřím, že projekt nám přinese spoustu budoucích olympioniček a reprezentantek."
     
    Tereza Sadilová dále představuje rozvojové projekty ČSLH pro ženský hokej.
     
    Tereza Sadilová o ženské obdobě NHL: "Jsem ráda, že v Kanadě pochopili, že je něco takového potřeba. Je fajn, že tam máme pět hráček a Carlu. Je to fantastické."
     
    Aneta Tejralová: "Už jsem v reprezentaci nějakých 13 let a jde to pořád nahoru. Ta podpora, kterou dostáváme je pořád větší a větší. I v Kanadě se o nás ví. Ukazujeme, že můžeme porážet i ty největší týmy. Jsem ráda, že máme šanci to předvést i tady v Liberci."
     
    Carla MacLeodová: "Jsem moc ráda, že tu můžu být. Co se nám podařilo za poslední rok a půl, je neuvěřitelné. Od začátku mého působení v Česku cítím velkou podporu. V holkách byl velký potenciál od začátku a teď naplno rozkvétá. Bylo to vidět už kvalifikací na OH 2022, já jen přišla k nastartovanému týmu. Doufám, že ta vlna, na kterou se přidala i reprezentace U18, bude pokračovat. Věřím, že tady v Liberci ukážeme svůj potenciál a své srdce."
     
    Tereza Sadilová: "Jsem s tím týmem už dlouho. Člověk věděl, že to v nich je, ale co s ním dokázala Carla, to je neuvěřitelné. Carla je u týmu ani ne dva roky, měla na přípravu před prvním MS asi jen dva měsíce. A co se jí podařilo je neuvěřitelné. Tou první medailí žila celá republika a při té druhé to bylo podobné. Nesmím zapomenout ani na U18, která hrála odvážně, porazila Kanadu a získala stříbro."
     
    Alois Hadamczik: "Ženy hrají krásný kombinační hokej. Evidentně inspirovaly i další kategorie, kterým se daří. Doufám, že to tak bude i u mužů. Tohle je cesta, kterou by měl český hokej jít."
     
    Alois Hadamczik: "Přijel jsem rád, protože jsem chtěl podpořit tento turnaj. Naše ženy jsou velmi úspěšné, hrajou krásný český hokej. Sleduji je na každém mistrovství. Velký podíl na tom má Tereza Sadilová, která dělá výbornou práci a našla skvělou trenérku. I díky tomu jsme našli výborného partnera, který nám přispěl sedm a půl milionu, to se jen tak nevidí. Obecně teď sponzoři na ženský hokej slyší. Samozřejmě děkuji i zástupcům města, bez nichž by se turnaj pořádat nemohl. Chtěl bych ženám popřát hodně štěstí, je skvělé, že mohou hrát tady v Liberci."
     
    Tiskové konference se účastní Alois Hadamczik, prezident ČSLH, Tereza Sadilová, generální manažerka národního týmu žen, Carla MacLeodová, trenérka národního týmu, Aneta Tejralová, kapitánka týmu a zástupci nového generálního partnera Vinci Construction.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.

    Jan Kousal