TK před startem WEHT v Liberci (kon.) | Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová (kon.)
Tisková konference FC Hradec Králové (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FC Hradec Králové

cz Utorok 06.02.2024, 13:00Tlačové konferencie
     
    Oficiální část tiskové konference končí. Ode mě je to pro dnešek všechno a přeji hezký den. (13:33:37)
     
    Petr Šatalík na závěr tiskové konference poděkoval fanouškům, kteří posunuli Hradec na 5. místo v návštěvnosti celé FORTUNA:LIGY za Slavii, Spartu, Plzeň a Baník.
     
    Bylo ve hře angažování Tomáše Vaclíka? Sabou: "Z mého pohledu to byly spekulace, které proběhy v médiích. My jsme o něm neuvažovali."
     
    Dotaz na stav trávníku, který dostal v posledním zápase zabrat. Jukl: "Byli jsme nuceni k tomu, že od 10. ledna topíme, abychom připravili vegetaci na to, aby začala velmi rychle růst. Máme nově zaseto, vydrnovali jsme vápno na Jižní tribuně a věříme, že v půlce jara bude trávník velmi kvalitní tak jako na začátku sezóny."
     
    Sabou: "Dlouhodobě zraněný je pouze David Heidenreich, který má přetržený křížový vaz a pro něj sezóna skončila."
     
    Cíl na jarní část ligy? Sabou: "Je na nás, aby i tady na tomto stadionu v příštím ročníku byla nejvyšší liga. Rozdíly jsou nepatrné. Chceme prostě odehrát 11 kol, připravit se na každý zápas, nechat na hřišti život. Za sebe říkám, že týmu věřím, cítím z něj odhodlání. Mám pocit, že si to všechno sedlo, některé věci do sebe zapadly, jsou rozdělené role v týmu a vykrystalizovala sestava. Všichni v klubu bychom chtěli, abychom se dostali do klidného prostředku."
     
    Jak prospěl divácký zájem z pohledu vedení? Jukl: "3776 prodaných permanentek je zavazující číslo a budeme jen rádi, když udržíme nastolený divácký trend a nebo když ho ještě zvedneme. Budeme se stále snažit dělat show i ve věcech okolo fotbalu, aby to tu diváky bavilo."
     
    Spouštění stadionu bylo velmi těsné, jak to vypadá se smluvními pokutami? Springerová: "Emoce jsou vcelku zklidněné a je potřeba být věcný. V tuto dobu racionálně jednáme a snažíme se dobrat kompromisu, který z mého úhlu pohledu by byl ideální, aby to obě strany akceptovaly. Chceme jít cestou mediátora a ne soudně v tuto chvíli."
     
    Jukl: "Ještě není hotový běžecký tunel a část ubytovacího zařízení není v plné kondici. Jinak ale běžné věci fungují."
     
    Richard Jukl: "Co se týče fungování pro fotbal, máme všechny technologie funkční a v běhu, takže problém tam není. Některé věci reklamujeme a potřebujeme je dodělat, ale neomezuje nás to v rámci fotbalu vůbec. Jedná se o multifunkci, atd..."
     
    Co všechno je potřeba dodělat na stadionu? Springerová: "Vady a nedodělky se postupně odstraňují, ale rozhodně ještě nejsme u konce. Je to proces na další měsíce."
     
    Otázka ohledně Sport Baru na Richarda Jukla: "Tento týden by se měly provádět dílčí kolaudace a pokud všechny vyjdou tak, jak mají, je tu možnost toho, že na zápas s Bohemians bude Sport bar otevřen."
     
    Springerová ohledně hlasování o poradenské firmě: "V rámci koalice s tím nebyl žádný problém. Když se bude hlasovat o těchto zásadních věcech, tak musíme být všichni přítomní na zastupitelstvu, ale budeme určitě jednat i s opozicí a věřím, že k tomu budou přistupovat racionálně, aby se s tím i oni mohli ztotožnit."
     
    Dotaz na paní primátorku ohledně poradenské firmy. "Smlouva bude v řádu dnů či týdnů podepsaná a bezprostředně po podpisu ji začneme naplňovat. Poté se sejdeme, vytvoříme si strategii, harmonogram a celkový plán."
     
    Jak je trenér Kotal spokojený s kádrem? "Začneme samozřejmě s kádrem, který bude k dispozici. Pokud bychom viděli eventuální problém, tak se s vedením můžeme pobavit o případných změnách, ale zatím o tom neuvažujeme."
     
    Petr Kodeš: "Je to určitě obrovské plus. Fanoušci jsou 12.hráč týmu, ne nadarmo se to říká. Čekali jsme na nový stadion dlouho a obrovsky si to užíváme. Je na nás o to víc trochu tlak, každý se chce před diváky ukázat a donutí vás to tam nechat úplně všechno. Je to závazek, ale hlavně odměna."
     
    Jak týmu pomohl přesun do nové arény? Václav Kotal: "Pro mě je to skvělé završení působení v Hradci. Přicházel jsem sem jako hráč, pak jsem dělal ředitele klubu s maketou stadionu v kanceláři, ale to bylo v roce 1995. Jsem rád, že jsem se toho dožil."
     
    Petr Kodeš: "Ukázalo to vnitřní sílu týmu. Pořád to ale byl pouze přátelák, takže bych chtěl zůstat nohama na zemi a rozhodovat se bude až v lize."

    Lukáš Foff