Nottingham – Arsenal 1:2 (kon.) | Fulham – Everton 0:0 (kon.) | Luton – Brighton 4:0 (kon.)
Crystal Palace – Sheffield Utd. 3:2 (kon.) | Aston Villa – Newcastle 1:3 (kon.)
koniec
Fulham FC
0:0 (0:0)
Everton FC
cz Utorok 30.01.2024, 20:45 • Craven Cottage, Londýn • Anglická Premier League • 22. kolo
Predzápasové kurzy
    90+5. Beto promarnil šance na rozhodnutí
     
    90+5
    Garnerova střela z přihrávky Beta opět dopadla rohovým kopem a obrovským závarem v malém vápně, odkud se marně snažili prokopnout balon za brankovou čáru Godfrey a Beto. Lenovi během série dorážek hodně pomohl Ream.
     
    90+4
    Od Reama směřoval míč za koncovou čáru. Dwight McNeil s exekucí rohu nespěchal. Nakonec našel na zadní tyči Tarkowského a Beto po dobrém sklepnutí trestuhodně nevměstnal do sítě hlavičku ze vzdálenosti jednoho metru od brankové čáry!
     
    90+2
    S přispěním Williana se k centru zleva uvolnil Decordova-Reid. Šanci na rozhodnutí měl Rodrigo Muniz a z dobré pozice nasměroval hlavičku jen doprostřed branky ke stojícímu Pickfordovi.
     
    90
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází Arnaut Danjuma, přichází Lewis Dobbin.
     
    83
    Bobby Decordova-Reid obdržel od Robinsona přízemní pas před branku a prvním dotekem těsně minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    81
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází Dominic Calvert-Lewin, přichází Beto.
     
    81
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází Ashley Young, přichází Nathan Patterson.
     
    76
    Willian trpělivě přidržoval míč na pravém okraji pokutového území. Z rychlé klíčky nacentroval a Adarabioyo se přes dva soupeře vyšrouboval k razantní hlavičce, kterou Pickford reflexivně zlikvidoval.
     
    75
    Střídání v týmu Fulham FC:
    ze hřiště odchází Issa Diop, přichází Tim Ream.
     
    66
    Oba týmy se neskutečně trápí v koncovce! Zakončení Decordovy-Reida z Pereirova rohového kopu hlavou odklonil z původního směru Castagne a tím orazítkoval Pickfordovu brankovou konstrukci.
     
    59
    Bobby Decordova-Reid prohospodařil nadějné přečíslení dvou na jednoho. Do finální přihrávky na Williana nedal dost razance a díky tomu stačil míč uklidit do bezpečí vracející se Godfrey.
     
    55
    Pickfordův nákop ze středového kruhu zpracoval Tarkowski pod sebe pro Godfreyho, jehož křížná střela skončila rohovým kopem. Garner našel u zadní tyče Dominica Calverta-Lewina a zakončení hlavou lízlo vrchní část břevna!
     
    46
    Fulham udělal jednu změnu. Ze šatny se na hřiště nevrátil Raúl Jiménez, kterého trápil stehenní sval. Druhou půli místo něj odehraje Rodrigo Muniz.
     
    42
    Jarrad Branthwaite u středového kruhu dost zbytečně zajel do kotníků Raúla Jiméneze a vysloužil si od sudího Bramalla žlutou upomínku.
     
    41
    Ani v jednačtyřicáté minutě se bezbrankový stav nemění! Robinsonův přetažený centr Decordova-Reid zpracoval do druhé vlny. Castagneho tečovanou střelu z hranice vápna před odkrytou brankou vyrazil Tarkowski a dorážka Jiméneze pro změnu odletěla za vzdálenější tyč!
     
    28
    Na žluté karty je rychle vyrovnáno! Willian se nacpal před Bena Godfreyho a ten si neodpustil faul zezadu.
     
    26
    João Palhinha poslal do kotrmelců Harrisona. Bramall poprvé vytáhl žlutou kartu a současně přisoudil Evertonu další trestňák.
     
    23
    Místo Harrisona překvapivě provedl přímý kop Young. Leno křížnou ránu pravou rukou vyrazil. Dorážku z Tarkowského half-voleje tečovala hlava Diopa do břevna a balon dopadl přesně na brankovou čáru, odkud ho zevnitř branky špičkou kopačky vykopl Castagne.
     
    21
    João Palhinha se odlepil od země a na základě Pereirova nákopu poslal hlavičku nad břevno! Záložník Fulhamu trochu doplatil na to, že byl v osudný okamžik destabilizován soubojem s obránci.
     
    10
    Willian byl krátký na Castagneho centr. Odvrácený míč přebral Pereira a zpoza šestnáctky slibně tlačil míč ze svého pohledu k levé tyči, kam Pickford přiletěl se svými rukavicemi.

    Michal Břuchanský

    Góly:

    Karty:   26. Palhinha (FHM) – 28. Godfrey (EVE), 42. Branthwaite (EVE)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 19:17. Rohy: 15:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 6:12.
    Fulham FC: Leno – Castagne, Adarabioyo, Diop (75. Ream), A. Robinson – Palhinha, Cairney (C) – Decordova-Reid, A. Pereira, Willian – Jiménez (46. Muniz).
    Náhradníci: Rodák – Tete, Lukić, Francois, Vinícius, Reed, Šekularac.

    Tréner: Marco Silva

    Everton FC: Pickford – Young (81. Patterson), Godfrey, Tarkowski (C), Branthwaite, Mykolenko – Harrison, Garner, Danjuma (90. Dobbin), McNeil – Calvert-Lewin (81. Beto).
    Náhradníci: Virginia, Lonergan – Keane, Hunt, Metcalfe, Chermiti.

    Tréner: Sean Dyche

    Rozhodca: Bramall – Burt, Wilkes

    Diváci: 24 376