Nottingham – Arsenal 1:2 (kon.) | Fulham – Everton 0:0 (kon.) | Luton – Brighton 4:0 (kon.)
Crystal Palace – Sheffield Utd. 3:2 (kon.) | Aston Villa – Newcastle 1:3 (kon.)
koniec
Fulham FC
0:0 (0:0)
Everton FC
cz Utorok 30.01.2024, 20:45 • Craven Cottage, Londýn • Anglická Premier League • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Statistiky:
    Střely celkem: 25 – 21
    Střely na branku: 6 – 4
    Držení míče: 69 % – 31 %
    Přihrávky: 596 – 263
    Rohové kopy: 15 – 6
    Ofsajdy: 3 – 2
    Fauly: 6 – 12
    Žluté karty: 1 – 2. (22:57:21)
     
    Everton se kvůli vysoké výhře Lutonu nad Brightonem propadl na sestupové 18. místo. Fulham je v nekompletní tabulce dvanáctý a má na svého dnešního soupeře sedm bodů k dobru.
     
    Souboj na Craven Cottage mezi Fulhamem a Everton dopadl nevídanou bezbrankovou remízou. Do některé z branek neprošla žádná z celkových šestačtyřiceti napočítaných střel, z nichž se rekrutovalo jen deset zákroků Lena a Pickforda. V souvislosti s velkým tlakem ve druhé půli zahazovali více šancí hráči Fulhamu, kterým nepomohlo ani patnáct rohových kopů. Toffies se po řadě ošemetných situací zvedli až v nastavení, ale Beto v něm naprostý zmar v koncovce jen podtrhl.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Beto si na vlastní půlce vymodlil faul Robinsona. Nákopem Pickforda začala poslední akce zápasu, jejíž součásti byl pouze sražený centr Pattersona.
    90+5. Beto promarnil šance na rozhodnutí
     
    90+5
    Garnerova střela z přihrávky Beta opět dopadla rohovým kopem a obrovským závarem v malém vápně, odkud se marně snažili prokopnout balon za brankovou čáru Godfrey a Beto. Lenovi během série dorážek hodně pomohl Ream.
     
    90+4
    Od Reama směřoval míč za koncovou čáru. Dwight McNeil s exekucí rohu nespěchal. Nakonec našel na zadní tyči Tarkowského a Beto po dobrém sklepnutí trestuhodně nevměstnal do sítě hlavičku ze vzdálenosti jednoho metru od brankové čáry!
     
    90+3
    Nathan Patterson přerušil mezihru Fulhamu, ale pak míč okamžitě odevzdal nákopem do prostoru, kde zhruba tušil osamoceného Beta.
     
    90+2
    S přispěním Williana se k centru zleva uvolnil Decordova-Reid. Šanci na rozhodnutí měl Rodrigo Muniz a z dobré pozice nasměroval hlavičku jen doprostřed branky ke stojícímu Pickfordovi.
     
    90+1
    Nastavuje se 6 minut.
     
    90
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází Arnaut Danjuma, přichází Lewis Dobbin.
     
    89
    Nizozemec ve službách Evertonu nebude schopen dohrát zápas až do konce. Sean Dyche vyšle na závěrečné minuty nové posily.
     
    88
    Arnaut Danjuma se nezvedá ze hřiště potom, co absolvoval souboj s Palhinhou. Závěr zápasu se kouskuje, což nahrává bezgólovému výsledku.
     
    87
    Tosin Adarabioyo nic neriskoval a centr ze standardky prodloužil na roh. Z toho byly drobné zmatky v malém trestném území zakončené faulem Tarkowského.
     
    86
    Po dlouhé době může i Everton cosi vymyslet v okolí Lenova brankoviště. Beto pro něj získal standardní situaci v souboji s Palhinhou.
     
    85
    Bobby Decordova-Reid přijal u rohu vápna míč od Cairneyho. Vzápětí si jej navedl na levačku a tou vypálil vedle prostoru branky.
     
    84
    Do centru Pereiry na Munize se vložil Tarkowski. Kapitán Evertonu se marně dožadoval útočného faulu. Naopak se musí chystat na patnáctý roh.
     
    83
    Bobby Decordova-Reid obdržel od Robinsona přízemní pas před branku a prvním dotekem těsně minul ze svého pohledu pravou tyč.

    Michal Břuchanský

    Góly:

    Karty:   26. Palhinha (FHM) – 28. Godfrey (EVE), 42. Branthwaite (EVE)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 19:17. Rohy: 15:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 6:12.
    Fulham FC: Leno – Castagne, Adarabioyo, Diop (75. Ream), A. Robinson – Palhinha, Cairney (C) – Decordova-Reid, A. Pereira, Willian – Jiménez (46. Muniz).
    Náhradníci: Rodák – Tete, Lukić, Francois, Vinícius, Reed, Šekularac.

    Tréner: Marco Silva

    Everton FC: Pickford – Young (81. Patterson), Godfrey, Tarkowski (C), Branthwaite, Mykolenko – Harrison, Garner, Danjuma (90. Dobbin), McNeil – Calvert-Lewin (81. Beto).
    Náhradníci: Virginia, Lonergan – Keane, Hunt, Metcalfe, Chermiti.

    Tréner: Sean Dyche

    Rozhodca: Bramall – Burt, Wilkes

    Diváci: 24 376