Houston Texans – Cleveland Browns 45:14 (kon.) | Kansas City Chiefs – Miami Dolphins 26:7 (kon.)
Dallas Cowboys – Green Bay Packers 32:48 (kon.)
koniec udalosti
Kansas City Chiefs – Miami Dolphins

26:7

(7:0, 9:7, 3:0, 7:0)

cz Nedeľa 14.01.2024, 02:15 • GEHA Field at Arrowhead Stadium, Kansas City, Missouri • Americký futbal
Predzápasové kurzy
     
    3:49
    4&10 už tentokrát Dolphins nezvládli! Tagovailoa sice našel u levé lajny dlouhým hodem náruč Hilla, jenže ten jednak míč neudržel, jednak si nepohlídal nohy ve hřišti, takžeby catch stejně neplatil! Teď uiž je skutečně definitivně po zápase!
     
    4:09
    Ačkoliv se zdálo, že hosté nestihli rozehrát dlouhý čtvrtý down, Tagovailoa nakonec dostal přesně tolik času, aby zvládl odhodit míč přesně do rukou Waddlea, který na pravé straně vyběhl ze hřiště se 14 yardy a Dolphins jsou na polovině soupeře.
     
    6:27
    Dolphins v zoufalé situaci samozřejmě museli hrát 4&16, ale přes kompletní přihrávku na Wilsona 8 yardů zdaleka nestačí! Obrana Chiefs slaví, je prakticky rozhodnuto!
     
    11:06
    EXTRA POINT – GOOD

    HARRISON BUTKER poslal pohodlně do branky druhý extra point, je dnes absolutně bezchybný a zvyšuje už na 26:7!
     
    11:10
    TOUCHDOWN CHIEFS

    3 yardy od end zóny přišel přímý snap na running backa ISIAHA PACECHA, který svůj velmi dobrý výkon korunuje touchdownem! Pro ten se vyloženě prodral silou, ale o to víc sladký je, jelikož znamená zvýšení už na rozdíl 3 skórování a pravděpodobně definitivně rozhoduje o osudu utkání, 25:7!
     
    14:40
    To však Chiefs vůbec nevadilo, jelikož Mahomes perfektní přihrávkou vybídl Riceho k běhu po pravé lajně pro 28 yardů a domácí jsou najednou pouze 17 yardů od cíle!
     
    5:58
    Dolphins riskovali a tentokrát to zvládli! Achane v situaci 4&1 na vlastních 34 yardech propadl pro potřebné yardy, má 3, a útok hostů pokračuje!
     
    7:52
    FIELD GOAL CHIEFS

    HARRISON BUTKER je pořádně zahřátý i v tomto mrazu a proměňuje už čtvrtý krátký field goal! Tentokrát měl jasně nejlehčí pozici a s 21yardovým kopem neměl nejmenší problémy, takže zvyšuje už na 19:7!
     
    13:18
    Reparát složil Mahomes perfektně! Přesný míč do levého pole Grayovi, ten získává 20 yardů a domácí jsou na polovině!
     
    0:21
    FIELD GOAL CHIEFS

    HARRISON BUTKER se ani při třetím krátkém field goalu nemýlil! Tentokrát měl před sebou 32yardový kop, bezpečně ho poslal do branky a zvyšuje už na 16:7!
     
    1:14
    Jenže domácí 3&10 zvládli skvěle! Mahomes se sice znovu ocitl rychle pod velkým tlakem, ale dokázal shodit míč do slotu Ricemu, který měl před sebou moře volného prostoru! Namířil si to křížem k levé lajně a vyběhl ze hřiště s 39 yardy na kontě, takže do end zóiny soupeře zbývá pouhých 17 yardů!
     
    4:35
    A Tagovailoa čtvrtý down nezvládl! Sice musel vyběhnout z kapsy, ale našel si prostor na přihrávku, jenže Hilla na line of scrimmage perfektně ubránil McDuffie a srazil přihrávku na zem!
     
    7:39
    FIELD GOAL CHIEFS

    HARRISON BUTKER měl před sebou ještě lehčí práci než v prvním případě a 26yardový kop umístil přesně doprostřed branky! 13:7, ale Chiefs přesto nemohou být úplně spokojeni, protože v tomto drivu měli na touchdown.
     
    9:42
    4&5, moc daleko na field goal, ale Chiefs zariskovali a vyplatilo se to! Mahomes měl dostatek času, aby si uvědomil, že nejlepší možnost bude vzít jednoduše nohy na ramena! Než se obrana vzpamatovala, dostala ránu od výborných bloků Kelceho a Mahomes byl vytlačen ze hřiště až po zisku 28 yardů a najednou jsou domácí jen 10 yardů od cíle!
     
    13:54
    A začínají skvěle! Kelce byl úplně volný a po zachycení Mahomesovy přihrávky se rozběhl pro 22 yardů, než ho sundal Elliott!
     
    14:01
    EXTRA POINT – GOOD

    JASON SANDERS pohodlně poslal extra point do branky a upravuje na 7:10!
     
    14:09
    TOUCHDOWN DOLPHINS

    TYREEK HILL ukazuje, proč je jedním z nejnebezpečnějších receiverů v celé lize! Hodně špatnou obranu předvedl McDuffie, který si nechal Hilla utéct po lajně, dovolil mu zachytit přesný dlouhý míč od Tagovailoy, následně ho nedokázal ani přes těsný kontakt složit na zem a pak už jen smutně koukal, jak hvězda hostů slaví 53yardový touchdown! První body hostů v zápase, ti snižují na 6:10!
     
    14:55
    FIELD GOAL CHIEFS

    HARRISON BUTKER neměl žádné problémy s 28yardovým kopem ve velkém mrazu, posílá míč do branky a zvyšuje na 10:0!
     
    0:14
    Přezkoumání bylo velmi rychlé a challenge úspěšná! Video prokázalo, že Rice natáhl ruku s míčem přes hranici prvního downu! K cíli zbývá posledních 14 yardů a vrací se čas na hodnotu 0:52.
     
    2:58
    Mahomes tentokrát dostal hodně času a využil toho! Rice byl totiž ve středu úplně volný, mohl se i rozběhnout a je z toho 23 yardů! Domácí jsou najednou téměř na dostřel, 35 yardů k cíli.
     
    3:10
    INTERCEPTION

    Tagovailoa tak hrál 3&6 a ocitl se rychle pod tlakem, s čímž si neporadil, přehodil Waddlea a hodil míč přesně do míst, kde čekal safety domácích Mike Edwards, který sice musel hodně přidřepnout, ale dokázal míč ze vzduchu zachytit! Fanoušci, kteří nakonec stadion pořádně zaplnili, se radují z prvního zisku míče obranou a jejich tým zahají další útok z vlastních 42 yardů! Velmi dobrá pozice pro Chiefs.
     
    11:05
    EXTRA POINT – GOOD

    HARRISON BUTKER bezpečně poslal extra point do branky a zvyšuje na 7:0!
     
    11:10
    TOUCHDOWN CHIEFS

    Mahomesovi stačila sekunda, aby viděl, že receivera RASHEEHO RICE si při křížném běhu zleva doprava nikdo nepřebral, dal mu jednoduchou přihrávku a mohl jít slavit úvodní touchdown utkání! Rychlá 11yardová akce znamená vedení 6:0!
     
    12:21
    Pacecho si počkal na mezeru v levé straně ofenzivní lajny, vběhl do ní a než se obrana vzpamatovala, urval 23 yardů, takže domácícm chybí už jen 13 yardů do end zóny!

    Libor Štěpán

    Brad Rogers
    71 492