Slovensko – Švédsko sk 3:6 (kon.) | USA – Švajčiarsko 8:1 (kon.)
koniec
USA
8:1 (2:0, 4:0, 2:1)
Švajčiarsko
cz Pondelok 08.01.2024, 20:00 • Arena Zug • Majstrovstvá sveta žien U18 • Skupina B
Partner:
    59:02 BOXOVÁ - 8:1
     
    59:02
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky bleskově využily další přesilovku. Střela z pravé strany švýcarské brankářce vypadla, k dorážce se tak dostala HALEY BOXOVÁ, která propasírovala puk do sítě po ledě. Asistence: Ava Thomasová, Margaret Scannellová.
    49:53 CARMICHAELOVÁ - 7:1
     
    49:53
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky přesilovou hru využívají! Puk z pravé strany prošel až do levého kruhu ke KASSIDY CARMICHAELOVÉ, která otřela svoji ránu o bližší tyč. Asistence: Morgan McGatheyová, Josie St. Martinová.
    47:27 INKAMPOVÁ - 6:1
     
    47:27
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    V Areně Zug vypukla obrovská radost! Švýcarky se díky využité přesilové hře v tomto zápase poprvé prosazují! SONJA INKAMPOVÁ napřáhla na modré čáře a její projektil zapadl nad levé rameno americké gólmanky! Asistence: Jael Manetschová, Tanja Kunzová.
    36:39 DISTADOVÁ - 6:0
     
    36:39
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Hokejistky ze zámoří znovu vměstnaly třetí gól do necelých dvou a půl minut. Po akci Margaret Scannellové se k dorážce dostala KENDRA DISTADOVÁ, která z velkého úhlu našla mezírku mezi brankářkou a tyčkou. Asistence: Margaret Scannellová.
     
    35:07
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky bleskově přidávají další gól. JOSIE ST. MARTINOVÁ vyslala laserově přesnou střelu od modré čáry, která mířila k tyči nad lapačku švýcarské gólmanky. Asistence: Morgan McGatheyová.
    34:15 M. AVERILLOVÁ - 4:0
     
    34:15
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Alisha Bergerová nejprve chytila vyrážečkou střelu z levé strany. Američanky ale přehrály kotouč doprava na MARGARET AVERILLOVOU, která se z kruhu trefila nad vyrážečku švýcarské brankářky! Asistence: Jordyn Petrieová, Megan Healyová.
    21:35 SCANNELLOVÁ - 3:0
     
    21:35
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Brankářka Švýcarska vyrazila střelu Mary Derrenbacherové z levé strany jen nad sebe a puk spadl do brankoviště. Tam ho pohotově trefila MARGARET SCANNELLOVÁ a zblízka tak trefila prázdnou bránu. Asistence: Mary Derrenbacherová, Ava Thomasová.
    07:18 THOMASOVÁ - 2:0
     
    07:18
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky se ujímají dvoubrankového vedení! Allana Devlinová posunula kotouč doprava na AVU THOMASOVOU, které se z okraje kruhu trefila ke vzdálenější tyči kolem vyrážečky švýcarské brankářky. Asistence: Allana Devlinová, Mary Derrenbacherová.
    02:10 DEVLINOVÁ - 1:0
     
    02:10
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky z úvodního tlaku vytěžily vedoucí branku! Střela Molly Boyleové od modré čáry se zastavila mezi kruhy, kde byla ALANNA DEVLINOVÁ, která z otočky propálila švýcarskou brankářku mezi betony! Asistence: Molly Boyleová, Taylor Senecalová.

    Milan Sochor

    Góly a asistencie: 3. Devlinová (Boyleová, Senecalová), 8. Thomasová (Devlinová, Derrenbacherová), 22. Scannellová (Derrenbacherová, Thomasová), 35. M. Averillová (Petrieová, Healyová), 36. Martinová (McGatheyová), 37. Distadová (Scannellová), 50. Carmichaelová (McGatheyová, Martinová), 60. Boxová (Thomasová, Scannellová) – 48. Inkampová (Manetschová, Kunzová)


    USA: Hempová (Dilboneová) – Dimatosová, Dwyerová, M. Averillová, Healyová, Boyleová, Senecalová, Gorbatenková, – Thomasová, Scannellová (C), Derrenbacherová – Boxová, Petrieová, St. Martinová (A) – Carmichaelová, McGatheyová, Rasmussenová – Distadová, Devlinová, C. Averillová
    Tréner: Elizabeth Nortonová

    Švajčiarsko: Bendererová (31. Bergerová) – Inkampová, Leibundgutová, Rosselová (A), Langeneggerová, Meriguetová, Bottoniová, Wrannová – Dalessiová, Manetschová, Romeriová – Herzigová (C), Weyová (A), Müllerová – Balzarolová, Balzerová, Kunzová – Ochsnerová, Näfová, Strnadová – Vuilleminová
    Tréner: Melanie Häfligerová

    Rozhodca: Dewarová (CAN), Neenanová (GBR) – Monardová (SUI), Paulheimová (HUN)

    Diváci: 914